زمانی که تصمیم می گیرید از طریق کانال های ایمیل و پیامک با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید، نیاز به برنامه ریزی صحیح و منظم دارید. چرا؟ بر اساس اهداف تجاری خود، تعیین کنید چه محتوایی، چه زمانی و چند وقت یکبار، از کدام کانال ارسال کنید. گیج کننده به نظر می رسد، درست است؟ نگران نباش! در این مقاله به شما خواهیم گفت که چگونه یک تقویم ساده و کاربردی برای بازاریابی ایمیلی و پیامکی خود بسازید تا بتوانید با برنامه ریزی و استراتژی مناسب به اهداف بازاریابی خود برسید. برای شروع، بیایید ببینیم داشتن یک تقویم چگونه به ما کمک می کند؟ (به عنوان تمایل به استفاده پنل اس ام اس شما نجوا دارید، می توانید از شرایط و نرخ آن مطلع شوید)
چرا به تقویم ایمیل و پیامک نیاز داریم؟
برای اجرای کمپین های بازاریابی خود به یک برنامه زمان بندی مشخص نیاز دارید. با این برنامه می توانید اهداف خود را تعیین کرده و میزان پیشرفت خود را بسنجید. بهترین فرمت برای طرح بندی چیست؟ یک تقویم!
این تقویم شباهت زیادی به تقویم بازاریابی دارد و روند ساخت آن نیز تقریباً یکسان است. داشتن یک تقویم به شما کمک می کند:
- برای رسیدن به اهدافتان از قبل برنامه ریزی کنید.
- همه موضوعات ارسال شده را یکجا مشاهده کنید.
- به عملکرد خود امتیاز دهید
- بتوانید برای آینده بهتر برنامه ریزی کنید.
این تقویم شامل چه مواردی است؟
آنچه در تقویم خود پر می کنید شامل نوع ایمیل و پیامک، موضوع کلی و زمان ارسال آنها است.
– انواع ایمیل هایی که می توانید ارسال کنید: خبرنامه، تبلیغات، فروش، اعلان محصول جدید، مشخصات محصول، محتوای برند، رضایت مشتری و غیره.
– انواع پیامک هایی که می توانید ارسال کنید: کمپین هایی مانند فروش فلش، تبلیغات پیامکی، پیگیری های پس از خرید، محتوای آموزشی و غیره.
ماهانه چند ایمیل و پیامک ارسال کنیم؟
به طور طبیعی، هیچ فرمول یکسانی برای همه مشاغل وجود ندارد. بهتر است تعداد پست ها را با توجه به نیاز مخاطب خود برنامه ریزی کنید. اما یک برنامه کلی وجود دارد که می توانید برای شروع از آن ایده بگیرید:
- ایمیل های خبرنامه: 2 تا 4 بار در ماه
- ایمیل های متمرکز بر محصول: 1-3 بار در هفته
- ایمیل های آموزشی: بسته به نیاز مخاطب
- پیامک تبلیغاتی: به محض عرضه محصول یا به روز رسانی موجودی
چگونه مناسبت مناسب برای ایجاد کمپین انتخاب کنیم؟
هنگام انتخاب روز مناسب برای ارسال کمپین های تبلیغاتی، یکی از بهترین کارها این است که مناسبت های ملی و بین المللی را در نظر بگیرید. در ابتدا، ممکن است فکر کنید که بیشتر سرنخها به نوع رشد کسب و کار شما و کمپینهایی که میخواهید ارسال کنید، ارتباطی ندارند. اما من به شما اطمینان می دهم که می توانید راه های خلاقانه ای برای گره زدن این چیزها به هم پیدا کنید. فقط باید چشم هایت را شست، باید جور دیگری دید!
این نوع کمپین کمک زیادی به جلب توجه و تعامل با رشد کسب و کار شما می کند. مثلاً در ایران «شب یلدا» یکی از مهمترین مناسبتهایی است که اکثر شرکتها کمپین تخفیف برگزار میکنند. البته توصیه می کنیم فقط به روزهای بزرگ اکتفا نکنید و به روزهای دیگر در تقویم نگاه کنید. مثلا امروز که این مقاله را برای شما می نویسم، روز «برنامه نویس» است. اگر کسب و کاری مرتبط با برنامه نویسی دارید، می توانید از این فرصت برای اجرای یک مسابقه خلاقانه، چالش یا کمپین استفاده کنید. آیا می خواهید مشاغل به ظاهر نامرتبط را به هم متصل کنید؟ به عنوان مثال، اگر شغل شما پختن کیک و شیرینی خانگی است، ممکن است چند روز مهلت داده باشید تا انواع کیک ها و شیرینی ها را با برنامه ای سفارش دهید و امروز سرتان شلوغ است.
بنابراین قبل از شروع، تقویم را باز کنید و تمام رویدادهای ایران و جهان را بررسی کنید. همه رویدادهای مرتبط (و به ظاهر نامرتبط) را با هم جمع کنید تا روی تقویم بازاریابی خود کار کنید. برای این شما می توانید استفاده کنید صفحه اینستاگرام نوین هاب همچنین به دنبال کمک باشید. در این صفحه رویدادهای مهم ایران و جهان در ابتدای هر ماه در پستی ارائه می شود.
راهنمای گام به گام ایجاد تقویم ایمیل و پیامک
حتی بهترین چیزها نیز اگر طبق برنامه پیش نروند، احتمالاً شکست خواهند خورد. بهتر است وقت بگذارید و این برنامه ریزی را انجام دهید تا با اطمینان بیشتری مسیرتان را طی کنید. در زیر شما را گام به گام راهنمایی می کنیم تا یک تقویم جامع و کاربردی ایمیل و پیامک بسازید.
مرحله 1: سال گذشته خود را مرور کنید
ابتدا به کارهایی که در سال گذشته انجام داده اید نگاه کنید. آیا یک هدف ناتمام یا ایده محقق شده وجود دارد؟ اگر بله، ببینید آیا هنوز هم می توانید از آنها استفاده کنید. اگر چنین است، برنامه جدید خود را با این ایده ها شروع کنید. این کار دو پرنده را با یک سنگ می کشد: هیچ کار یا برنامه ناتمامی نخواهید داشت و مجبور نیستید از ابتدا شروع کنید.
مرحله 2: عملکرد گذشته خود را ارزیابی کنید
محتوای قبلی خود را بررسی کنید. اگر خبرنامه ایمیلی ارسال می کنید، سوالات زیر را بپرسید:
- کدام ایمیل ها دارای بالاترین نرخ باز شدن و نرخ کلیک هستند؟
- کدام یک از مقالات وبلاگ شما بیشترین ترافیک ورودی را داشت؟
- کدام پست های رسانه های اجتماعی بیشترین تعامل را داشتند؟
فهرستی از موضوعات یا استراتژی هایی که می خواهید در سال آینده دنبال کنید، تهیه کنید. برای مثال، ممکن است متوجه شوید که بهترین محتوا برای مخاطبان شما مربوط به رویدادهای خاصی است (مانند روز مادر).
بیشتر بخوانید: بهترین استراتژی هایی برای افزایش نرخ کلیک در بازاریابی ایمیلی
مرحله سوم: اولویت ها و اهداف خود را مشخص کنید.
شاید هدف شما افزایش 30 درصدی درآمد کسب و کارتان باشد. یا شاید بخواهید برای سال آینده 200 مشتری جدید جذب کنید. اهداف شما هر چه که هستند، به این فکر کنید که چگونه محتوای شما به شما در رسیدن به آنها کمک می کند. تعیین اهداف به شما کمک می کند اولویت های خود را به خاطر بسپارید و زمانی که گیر می کنید یا نمی دانید چه کاری باید انجام دهید، تصمیم درستی بگیرید. مطمئن باشید که نتیجه نهایی ارزش تلاشی را دارد که در ابتدا انجام می دهید!
مرحله 4: یک الگو برای تقویم خود ایجاد یا ارائه دهید
اگر نمی دانید برای ساخت تقویم از کجا شروع کنید یا در ایجاد آن مشکل دارید، می توانید از قالب های آماده ای که می توانید دانلود کنید استفاده کنید. با جست و جو در گوگل نمونه های مختلفی از آن ها را مشاهده می کنید و بسته به نیاز و سلیقه خود می توانید مناسب ترین آنها را انتخاب کنید. به طور کلی، یک تقویم محتوایی برای ایمیل و پیامک ممکن است مانند تصویر زیر باشد:
حتی می توانید از یک برگه اکسل ساده برای ساخت تقویم خود استفاده کنید. البته ما کار را برای شما آسان کردیم! نمونه ای از ایمیل و تقویم ماهانه پیامک که می توانید برای رشد کسب و کار خود استفاده کنید این رابطه در دسترس. می توانید یک کپی از این برگه Google را برای خود بگیرید و هر تغییری را که می خواهید در آن ایجاد کنید.
مرحله 5: یک برنامه زمانی تنظیم کنید
زمانی که اهداف خود را مشخص کردید، وقت آن است که یک برنامه تعیین کنید. در این مرحله باید با توجه به ظرفیت و توانایی کاری خود یک برنامه زمانی برای ارسال ایمیل و پیامک تعیین کنید. به عنوان مثال، شما می خواهید یک ایمیل در هفته و یک پیام کوتاه در هفته ارسال کنید. لطفا واقع بین باشید و به یاد داشته باشید که یک سنگ بزرگ نشانه شکست است! اگر واقع بینانه برنامه ریزی نکنید، ممکن است در نهایت احساس بی انگیزگی کنید و نتوانید انتظارات خود را برآورده کنید. به طور خلاصه، برنامه ای بسازید که بتوانید دنبال کنید.
مرحله 6: تقویم خود را پر کنید
بالاخره زمان برنامه ریزی محتوا فرا رسیده است! بسته به تعداد پست هایی که می خواهید داشته باشید (که در مرحله قبل تعیین کردید)، می توانید تعداد ایده ها و محتوای برنامه را برای ماه، سه ماه و یک سال آینده مشخص کنید.
به روزهای مهم رشد کسب و کار خود فکر کنید. آیا می خواهید یک فروش فصلی داشته باشید؟ آیا روز خاصی (به عنوان مثال، سالگرد شرکت) وجود دارد که بخواهید برنامه خاصی برای آن در نظر بگیرید؟ هر کدام را یادداشت کنید.
به عنوان مثال، یک رشد کسب و کار املاک ممکن است بخواهد قبل از بهار یک خبرنامه ایمیلی با موضوعی برای صاحبان خانه جدید ارائه دهد. یا یک پیمانکار عمومی ممکن است تصمیم بگیرد که قبل از زمستان به مشتریان خود در مورد ضد آب و هوا توصیه کند. بهتر است اگر هدف اصلی شما از این نوع محتوا کمک به مخاطب باشد نه اینکه زیاد از منظر تبلیغاتی به آن نگاه کنید. با کمک صادقانه به مخاطبان خود، در نهایت به اهداف تجاری خود خواهید رسید.
مرحله هفتم: همه چیز را برنامه ریزی کنید!
از تاریخ انتشار شروع کنید. پس از تعیین تاریخ برای ارسال ایمیل و پیامک، به این فکر کنید که چه زمانی شروع کنید. به خودتان زمان زیادی برای تجزیه و تحلیل و آزمایش بدهید. آزمایش شامل بررسی نهایی عکس ها و پیوندها و همچنین اطمینان از نمایش صحیح محتوا در همه دستگاه ها است.
بیایید به یک مثال نگاه کنیم. فرض کنید می خواهید برای سایت وبلاگ خود مقاله بنویسید و از آن در خبرنامه بعدی خود استفاده کنید. برنامه شما ممکن است به این صورت باشد:
– شنبه: انتخاب موضوع مقاله
– دوشنبه: اولین پیش نویس را بنویسید.
– سه شنبه: ویرایش متن و اضافه کردن تصاویر.
– چهارشنبه: انتشار مقاله در سایت.
– شنبه: قالب و محتوای ایمیل خود را (بر اساس محتوای همان مقاله) بسازید.
– یکشنبه: ایمیل را ارسال کنید.
مطمئناً این نوع برنامه ریزی ممکن است بسته به مدل کاری شما متفاوت باشد. فقط مراقب تعطیلات و ساعات غیر کاری خود باشید تا در برنامه خود دچار مشکل نشوید.
مرحله 8: ایده های محتوایی خود را نهایی کنید
هنگامی که تمام ایده های خود را برای رویدادهای شخصی، ویژه و کاری برای سال آینده جمع آوری کردید، ممکن است متوجه شوید که به چند ایده دیگر نیاز دارید. اگر فهرست شما هنوز کامل نشده است، در مورد سؤالاتی که مشتریان می پرسند یا ویژگی های کار در صنعت خود فکر کنید تا ایده های جدیدی ارائه دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که ایده های کافی برای قرار دادن در تقویم داشته باشید.
مرحله 9: رتبه بندی و تجزیه و تحلیل را فراموش نکنید!
شما می توانید محتوای ارسالی خود را به صورت هفتگی، ماهانه، فصلی یا در فواصل زمانی مناسب بررسی کنید. فقط این مرحله را تحت هیچ شرایطی نادیده نگیرید و به طور منظم برای تجزیه و تحلیل و ارزیابی نتایجی که می گیرید وقت بگذارید.
با انجام این کار، متوجه خواهید شد که انواع خاصی از محتوا وجود دارد که عملکرد خوبی برای شما دارد. شاید بخواهید محتوای بیشتری با موضوعات مشابه در برنامه خود قرار دهید. از طرفی ممکن است برعکس این نیز اتفاق بیفتد و بخواهید نوع خاصی از محتوا را (که مورد استقبال مخاطب قرار نگرفت) را به طور کامل حذف کنید. یا حتی تصمیم بگیرید که میزان یا زمان ارسال را تغییر دهید. با انجام این فرآیند می توانید بهترین ایمیل ها و اس ام اس ها را ارسال کنید و مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار دهید.
تقویم ماهانه؛ راهی برای موفقیت در بازاریابی ایمیلی و پیامکی
ایمیل ها و پیامک ها زمانی بیشترین تاثیر را دارند که به طور مداوم با یک هدف خاص ارسال شوند. فرمول جادویی برای دستیابی به محتوای متمرکز و پایدار چیست؟ یک تقویم ماهانه و فقط مقدار مناسب بهترین راه حل ها داشته باشید! در این مقاله یاد گرفتید که چگونه یک تقویم بسازید. با آزمون و خطا و ارزیابی نتایج بهترین راه حل ها را خواهید یافت. آیا هیچ سوالی دارید؟ از ما در بخش نظرات این مقاله بپرسید. (اگر قصد استفاده دارید خدمات ایمیل مارکتینگ شما دارید، می توانید در مورد شرایط یک نجوا بدانید)
منابع:
آوادا
قطره قطره