شاید آینده ای را در ذهن خود تصور کرده باشید و در آن به درآمد بالایی دست یافته باشید. قطعا با برنامه ریزی و هدف گذاری می توانید به تمام خواسته های خود برسید. رشد اقتصادی و سود نیز از مهمترین اهدافی است که افراد در زندگی به دنبال آن هستند. به همین دلیل برای رسیدن به آنها باید اهداف درست و اصولی داشته باشید. همین مشکل است تعیین اهداف مالی این است که ما به بررسی کامل آن و معرفی تکنیک های مهم در این زمینه ادامه خواهیم داد.

هدف گذاری مالی چیست؟

تعیین اهداف مالی یعنی برنامه ریزی و تلاش برای رسیدن به درآمد معین یا سطح مطلوبی از وضعیت اقتصادی. این برنامه ریزی برای یک برنامه زمانی مشخص طراحی شده است و در نهایت باید به هدف و میزان درآمد و سرمایه مورد نظر خود رسیده باشید. این هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی می‌تواند شامل موارد زیادی باشد، از جمله یافتن راه‌هایی برای کسب درآمد بیشتر، کاهش هزینه‌های غیرضروری، و راه‌هایی برای پس‌انداز کردن پول تا در نهایت به آنچه می‌خواهید انجام دهید. بسیاری از فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهیم غیر ضروری هستند و می توان آنها را حذف کرد. در عوض، سرمایه گذاری یا صرفه جویی در هزینه هایی را که برای خرج کردن برنامه ریزی کرده اید در نظر بگیرید.

ممکن است برنامه ها و اهداف مالی مختلفی را در نظر بگیرید که هر کدام با چالش هایی روبرو خواهند شد. فقط ناامید نشوید و به راه خود ادامه دهید تا بالاخره بهترین روش و مناسب ترین هدف را پیدا کنید. به کارگیری برنامه ها و سناریوهای مختلف به شما کمک می کند تا به موفقیت مالی برسید.

تعیین اهداف مالی

روش ارجاع مالی چیست؟

تعیین اهداف مالی روش های مختلفی وجود دارد اما در نهایت در 4 مرحله مهم و اساسی انجام می شود. در ادامه این مراحل را مرور خواهیم کرد.

اولین قدم در تعیین اهداف مالیبودجه بندی است. در ابتدای هر ماه باید دارایی ها و نیازهای زندگی تان را به طور کامل شناسایی کنید تا بتوانید بر اساس آن ها هدف تعیین کنید. درآمد را بر اساس نیاز خود تقسیم کنید. به عنوان مثال، بخش نیازهای زندگی، بخش سرگرمی، سرمایه گذاری و غیره را در نظر بگیرید. این برای مراحل بعدی بسیار مهم است.

  • ثبت هزینه ها و درآمدها

اگر درآمد ماهانه ثابتی دارید که مشخص است، اما اگر فعالیت های مالی شما به گونه ای است که درآمد ماهانه شما متفاوت است، انتخاب هر ماه باید به طور کامل ثبت شود. سپس با تعیین میزان هزینه ها بررسی کنید که آیا طبق برنامه ریزی های تعیین شده هزینه کرده اید یا خیر. اگر هزینه های ماهانه شما بیشتر از برنامه ریزی شده است، باید ببینید که این هزینه ها شامل چه مواردی می شود. به این ترتیب می توانید از هزینه های غیر ضروری جلوگیری کنید. مقاله توصیه می شود بهترین سرمایه گذاری با پول کم ادامه مطلب

  • بررسی ماهانه

در پایان هر ماه میزان هزینه ها را به طور دقیق محاسبه کنید. موارد ضروری و غیر ضروری را تعیین کنید، خواسته های خود را مشخص کنید و در صورت وجود کسری بودجه، میزان آن را تعیین کنید. گاهی اوقات در پایان ماه درآمد اضافی دارید که می توانید آن را به بخش سرمایه گذاری یا پس انداز اضافه کنید. در این مرحله باید صورت حساب ماهانه خود را درست مثل یک حسابدار کوچک و بزرگ تعیین کنید.

در نهایت، آخرین مرحله تعیین اهداف برای آینده مالی است. در ابتدا ممکن است نتوانید این مرحله را به درستی طی کنید، اما پس از چند ماه و بررسی کامل وضعیت مالی خود می توانید برنامه ریزی دقیق و دقیقی انجام دهید. اگر همچنان هر ماه با کسری بودجه مواجه هستید، با وجود اینکه خوشحال هستید و از هزینه های غیرضروری اجتناب می کنید، باید به دنبال راه هایی برای افزایش درآمد خود باشید. مهمترین وظیفه در هدف گذاری، ثبت دقیق هزینه ها، درآمدها و نیازها است. مقاله توصیه می شود یک سرمایه گذاری سودآور ادامه مطلب

تعیین اهداف مالی

نکاتی برای تعیین اهداف مالی عمده

به تعیین اهداف مالی روش های مختلفی وجود دارد که می تواند در این زمینه به شما کمک کند. در زیر به برخی از این روش ها اشاره می شود.

  • برنامه ریزی برای بدترین ها و تلاش برای بهترین ها

ممکن است برای برخی افراد به یکباره به ثروت زیادی دست یابند، اما دستیابی به ثروت هنگفت برای فردی که درآمد ماهانه ثابت و بسیار پایینی دارد عملا غیر واقعی است. به همین دلیل است که همیشه باید برای بدترین شرایط آماده شوید، اما تمام تلاش خود را بکنید. به عنوان مثال، به این فکر کنید که چقدر می توانید با درآمد و هزینه های خود برای چند سال آینده پس انداز کنید و سقف تعیین کنید، اما سعی کنید در این بازه زمانی درآمد بسیار بالاتری کسب کنید. این به هیچ وجه غیرممکن نیست.

  • تقسیم اهداف بلند مدت به دوره های زمانی کوتاه

تعیین اهداف بلند مدت دشوار است و گاهی اوقات انگیزه کافی برای تلاش از شما می گیرد. اما وقتی اهداف را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید، تلاش برای رسیدن به آنها بیشتر می شود. به عنوان مثال، اگر قرار است در ده سال آینده خانه بخرید، آن هدف را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید. به عنوان مثال، برنامه ریزی کنید که هر سال چقدر پس انداز کنید یا در چه زمینه هایی سرمایه گذاری کنید. پس از دستیابی به اهداف کوتاه مدت، دستیابی به اهداف اصلی آسانتر خواهد بود. مقاله توصیه می شود هدفش چیه ادامه مطلب

  • چارچوب زمانی اهداف را در نظر بگیرید

اهداف شما باید مشخص و محدود به زمان باشد. به عنوان مثال، خرید یک ماشین خاص در پایان یک سال خاص. علاوه بر این، اهداف باید قابل اندازه گیری و دستیابی باشند. سعی کنید اهداف را مطابق سلیقه خود تعیین کنید تا برای رسیدن به آنها تلاش بیشتری کنید.

آخرین کلمه

بسیاری از روش های مختلف برای تعیین اهداف مالی در آنجا با استفاده از آنها می توانید به سرمایه بالایی برسید و بسیاری از خواسته های خود را برآورده کنید. با برنامه ریزی دقیق و اصولی و رعایت نکات ذکر شده به راحتی می توانید وضعیت اقتصادی آنچه را که می خواهید بردارید.