سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، فرآیند ایجاد تغییرات در سایت برای دیده شدن بهتر سایت توسط موتورهای جستجو و بهبود رتبه سایت است، اما قبل از آن باید وضعیت فعلی سایت را بررسی کنید تا بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید. اقدامات با بررسی مشکلات سئوی داخلی سایت خود را برای رتبه بندی در نتایج گوگل شناسایی و بهینه کنید.

چرا باید سئو سایت را بررسی کنیم؟

شما باید سایت را از جنبه های مختلف به صورت دوره ای یا زمانی که یک پروژه سئو دارید بررسی کنید. تجزیه و تحلیل سئو قابلیت های سایت را شناسایی می کند و قسمت هایی را که سایت شما برای بررسی نیاز به بهبود دارد را شناسایی می کند. بزرگترین موانع شما چیست؟ خطاهای سایت شما چیست؟ چه چیزهایی مانع از بهبود رتبه سایت شما می شود؟ کدام یک از صفحات شما رتبه بالایی دارند؟ آیا سرعت سایت شما از نظر فنی کافی است؟

مواردی مانند انتخاب صحیح کلمه کلیدی، توزیع مناسب کلمه کلیدی، استفاده مناسب از کلمه کلیدی، تحقیق در مورد کلمات کلیدی، بررسی تگ H1، طول مناسب محتوا و بررسی و یافتن محتوای بد، وضعیت لینک داخلی، بررسی کیفیت محتوا، بررسی سرعت سایت، وضعیت هدر و زیر سربرگ ، پیش نمایش تصویر، جایگزین تصویر، اندازه تصویر و فشرده سازی تصویر، انتخاب صحیح URL و غیره. توسط ابزارهای تحلیلی سایت اندازه گیری می شوند.

ابزار تجزیه و تحلیل سایت رایگان

تجزیه و تحلیل سئوی مناسب یک سایت ممکن است کمی طول بکشد و چک لیست آنالیز سئو شامل 3 قسمت سئو داخلی، سئوی خارجی و سئو فنی است که هر کدام فاکتورهای زیادی دارند، به همین دلیل باید از ابزارهای تجزیه و تحلیل سئو سایت پس از اینجا استفاده کنید. ما معروف ترین و بهترین ابزارهای تجزیه و تحلیل سئوی وب سایت را ارائه می دهیم.

عوامل مختلفی برای سئو سایت وجود دارد، پیشنهاد می کنیم چک لیست سئو سایت وردپرسی را در لینک زیر مشاهده کنید و چالش ها و مشکلات وب سایت خود را بررسی کنید.

سئو سایت وردپرس

کنسول جستجو

یکی از ابزارهای پرکاربرد و در عین حال رایگان برای تحلیل سئوی سایت، Search Console است که نصب آن اولین و مهمترین مرحله برای تحلیل سئوی سایت است. در زیر با استفاده از این سرویس گوگل آشنا خواهیم شد:

کنسول جستجو برای تجزیه و تحلیل سئو رایگان

بهره وری: بررسی رتبه، نمایش، نرخ کلیک بر اساس جستارها و URL ها در این بخش قابل مشاهده است، بررسی اینکه آیا کاربران شما بیشتر از دستگاه های تلفن همراه، دسکتاپ یا رایانه لوحی در برگه دستگاه ها استفاده می کنند یا موقعیت مکانی کاربران را در برگه کشورها بررسی می کنند. ، از کدام کشورها هستند.

آدرس اینترنتی را بررسی کنید: این قسمت آدرس صفحه را برای نمایه سازی وارد کنید.

نمایه سازی: وضعیت نمایه سازی صفحات را بررسی کنید و ببینید چه تعداد خطای 404 دارید، صفحات فهرست نشده، صفحاتی که مشکل نمایه سازی دارند.

بررسی وضعیت صفحات فهرست

نقشه سایت: یکی از مهم ترین قسمت های سایت نقشه سایت است، با بررسی سئوی سایت و ثبت این نقشه در کنسول جستجو از فعال بودن نقشه سایت مطمئن شوید.

وب سایت مهم: در این بخش سلامت سایت را بر اساس فاکتورهای Core Web Vital بررسی کنید.

قابلیت استفاده از موبایل: در این قسمت وضعیت صفحات سازگار با موبایل را مشاهده کنید. این فاکتور در تحلیل سئوی سایت بسیار مهم است.

ahref

اگر به دنبال یک ابزار حرفه ای با دقت بالا برای تجزیه و تحلیل سئو سایت سایت ahref برای بررسی رتبه کلمات کلیدی، شناسایی چت های محتوا، خطاهای مهم مانند 4XX و 5XX، شناسایی لینک ها و تصاویر شکسته و موارد دیگر استفاده می شود. نسخه پولی ahref برای ایرانی ها هزینه زیادی دارد و ماهیانه بین 99 تا 999 دلار هزینه دارد، اما در داشبورد ahref نسخه رایگان، خلاصه ای از سلامت سئو سایت را مشاهده کرده و برای مشاهده جزئیات روی هر قسمت کلیک کنید. در صفحه اول یک نمای کلی از وضعیت کلی سایت خواهید داشت.

بررسی سئو سایت با ahref

در داشبورد به اطلاعات زیر دسترسی خواهید داشت:

کلمه کلیدی ارگانیک: کلمات کلیدی را بر اساس حجم جستجو، سختی رقابت، رتبه و آدرس هر پیوند مشاهده کنید.

بررسی وضعیت ارگانیک کلمه کلیدی در تحلیل سئو سایت با ahref

شکاف محتوا: در این بخش امکان یافتن شکاف های محتوایی و بررسی چت های محتوایی سایت خود نسبت به رقبا وجود دارد و کلمات کلیدی و موضوعاتی را که رقبا برای آن رتبه بندی می کنند را دریافت کرده اید و در این زمینه کار نکرده اید. با تجزیه و تحلیل سئوی سایت از نظر محتوا، فرصت هایی برای ترسیم اطلاعات و طراحی استراتژی محتوای خود بر اساس آن به دست خواهید آورد.

آدرس برتر: در این بخش، صفحات برتر سایت را به همراه کلمات کلیدی که برای آنها رتبه بندی می کنند، مشاهده کنید. این به شما کمک می کند تا تعیین کنید که آیا صفحات دارای رتبه 2 و 3 هستند و پتانسیل رتبه 1 را دارند.

رتبه کلمات کلیدی صفحات پیشرو را شناسایی کنید

بررسی بک لینک سایت: لینک خارجی که خودتان ایجاد کرده اید یا سایت هایی که به شما لینک داده اند را ببینید ارتباط و متن های درونی، فیلترهای مختلف مانند فالو و لغو فالو را روی لینک ها اعمال کنید.

نکته: استفاده از این بخش برای شناسایی لینک های اسپم است که توسط دیگران برای آسیب رساندن به سایت شما ثبت شده است.

هنگام بررسی وضعیت لینک های خارجی با EH به قسمت لینک های شکسته مراجعه کنید اتصال خرابسایت هایی که بر اساس دامنه به شما لینک می دهند دامنه ارجاع و در ep لنگر متن کلمات کلیدی را که به شما پیوند داده اند، ببینید.

بررسی خطاهای سایت: یکی از کاربردهای ahref این است که سایت شما را از نظر نمره سلامت بررسی می کند. بررسی سایت سئو در این بخش شامل مواردی مانند صفحات کند، تغییر مسیر از چین، تغییر مسیر http به https، صفحاتی که H1 ندارند، صفحاتی که توضیحات متا ندارند، عناوین طولانی است و…

سئوی سایت را به طور کامل در قسمت HEALTHCARE سایت ahref بررسی کنید

اگرچه ahref ویژگی های جالب زیادی دارد و یک ابزار کاربردی است، اما محدودیت خزیدن دارد و نمی تواند حجم زیادی از محتوای شما را بررسی کند. توصیه می شود علاوه بر این ابزار از ابزار دیگری نیز استفاده کنید.

GtMetrix

از آنجایی که سرعت سایت برای سئو و موتورهای جستجو بسیار مهم است، برای بررسی سرعت و وضعیت عملکرد سایت خود از GtMetrix استفاده کنید، کافیست آدرس صفحه مورد نظر خود را در سایت GtMetrix به آدرس زیر وارد کنید. GT Metrics به سلامت سایت شما رتبه A، B، C، D، E، F و غیره می دهد. البته، رتبه A بهترین رتبه است، و اگر سایت شما با مشکلات عملکردی مواجه است، جزئیات مشکل را ببینید.

سایت GtMetrix

بررسی سرعت سایت و تحلیل سئو با معیارهای GT

Moz

این سرویس دارای دو پلن رایگان و پولی است که پلن رایگان به شما امکان دریافت ارجاع، تحقیق کلمات کلیدی با تعداد محدود را می دهد و می توانید تعدادی پرس و جو، تحقیق کلمات کلیدی، لینک های خارجی و … را مشاهده کنید. مشکل اینجاست که برای باز کردن این سایت به یک آنتی فیلتر قوی نیاز دارید.

بررسی سئوی سایت با Moz

افزونه های سئو

با افزونه های سئو، اقدامات مختلف سئو را در سایت انجام دهید. شاید این افزونه ها مستقیماً برای تجزیه و تحلیل سئوی سایت مورد استفاده قرار نگیرند، اما برای هر سایتی ضروری هستند و می توانید اقدامات مختلفی مانند بررسی توزیع کلمات کلیدی، ایجاد نقشه سایت، بررسی خوانایی، ردیابی رتبه سایت اضافه کردن طرح ها، انواع تغییر مسیر، سئوی تصویر، سئوی محلی و موارد دیگر. دو افزونه معروف سئوی وب سایت که طرفداران زیادی دارند RankMeth و Yoast SEO هستند که هر کدام دارای ویژگی های زیادی هستند:

برای مثال یک پلاگین رتبه بندیپلاگین رتبه بندی ریاضی

یکی از مهم ترین ویژگی های افزونه Rank Meth در دسترس بودن طرح های مختلف و بدون نیاز به افزونه های خارجی از 20 طرح موجود استفاده کنید و اقدامات مختلف سئو سایت خود را انجام دهید. برای چندین مکان، SEO WooCommerce، ایجاد نقشه سایت برای سایت های ویدیویی و خبری، فهرست بندی سریع محتوا و موارد دیگر وجود دارد.

.بهترین افزونه سئو را دانلود کنید و اقدامات مهمی برای سئوی سایت خود انجام دهید: برای مثال پلاگین رتبه را دانلود کنید

افزونه Yoast SEOافزونه Yoast Seo

کار با افزونه Yoast SEO و به راحتی سئو نویسی و ساخت محصولات خود بسیار آسان است. Yoast SEO وضعیت تجزیه و تحلیل سئو سایت را با سه چراغ قرمز، نارنجی و سبز نشان می دهد و توضیحاتی را برای مسائل سئو ارائه می دهد. شما می توانید برای بهبود سئوی سایت خود انجام دهید.

.با محبوب ترین افزونه سئو به راحتی تنظیمات مهم سئو را در سایت خود انجام دهید: افزونه Yoast SEO را دانلود کنید

قورباغه جیغ

Screaming Frog نرم افزاری است که روی سیستم شما نصب می شود و مانند خزنده های گوگل وارد سایت شما می شود و مانند خزنده های موتور جستجوی گوگل وضعیت سایت را بررسی می کند. با این ابزار قدرتمند وضعیت سئوی فنی و سئوی داخلی سایت را بررسی کنید. در زیر ویژگی های Screaming Frog بیشتر است:

برای آنالیز رایگان سئو سایت، آدرس سایت خود را در قسمت Address وارد کرده و دکمه start را فشار دهید، می توانید فایل خروجی را ذخیره کرده و دوباره از آن استفاده کنید.

ویژگی ها و قابلیت های Screaming Frog برای بررسی سئوی سایت

ویژگی های بررسی سئوی Screaming Frog شامل موارد زیر است:

بررسی اجمالی: وضعیت کلی سایت را ببینید

خواص: توضیحات تکمیلی مربوط به بخش نمای کلی را ببینید

درونی؛ داخلی: پیوندهای داخلی در صفحات

خارجی: سایت هایی را که به آنها پیوند داده اید مرور کنید.

پروتکل: نمایش تغییر مسیرها

کدهای پاسخ: بررسی وضعیت کدهای پاسخگو

عنوان صفحه: بررسی عناوین صفحات و شناسایی صفحاتی که عنوان ندارند

توضیحات متا: توضیحات متا صفحات و مقالات را ببینید

H1 و H2: در این قسمت می توانید حضور سرفصل های H1 و H2 را مشاهده کنید.

تصاویر: وضعیت عکس ها را به همراه لینک آنها بررسی کنید

ابتدایی: صفحات متعارف را پیدا کنید یا صفحات را کپی کنید

صفحه بندی: نمایش صفحاتی که صفحه بندی دارند

نقشه سایت: بررسی و تحلیل نقشه سایت

ما برای بررسی سئو سایت فراموش نکنید که سایت خود را با Screaming Frog بررسی کنید. تنظیمات سایت خود را با استفاده از تب های مختلف به طور کامل بررسی کنید.

بررسی سایت سئو

یکی از سایت هایی که بررسی رایگان سئو سایت را انجام می دهد سئو سایت چکاپ می باشد.این سایت یک حساب کاربری 14 روزه برای انجام بررسی های رایگان سئو سایت در اختیار شما قرار می دهد از جمله:

  • بررسی ریسپانسیو بودن سایت
  • عناوین سایت را بررسی کنید
  • بررسی سئو عنوان، توضیحات سایت، تصویر پاراگراف
  • لینک های خراب
  • تغییر مسیرها
  • کش سایت
  • ssl را فعال کنید

بررسی سئو سایت با سمروش

یکی از ابزارهای آنالیز سئو سامرش می باشد، این سایت دارای نسخه رایگان نیز می باشد و شما می توانید سایت خود را بصورت محدود مشاهده نمایید که شامل اطلاعات زیر می باشد:

بک لینک ها را بررسی کنید

تحلیل رقبا

PageRank را بررسی کنید

ابزارهای جستجوگر سئوی سایت ایرانی

ابزارهای ایرانی مختلفی وجود دارد که می توانید برای بررسی سئوی سایت خود از آنها استفاده کنید، از جمله موارد زیر:

  • جت سئو
  • چک.ابزار
  • upseo

امیدوارم ابزارهای ارائه شده در این مقاله به شما کمک کند سئوی وب سایت خود را بررسی کنید. در جدول زیر ابزارهای رایگان تحلیل سئو سایت را به اختصار ارائه کرده ایم. شما همچنین می توانید تجربه خود را با ما در میان بگذارید تا بتوانیم این لیست را بهتر تکمیل کنیم.

یک ابزار سئو داخلی/خارجی/فنی کاربرد
کنسول جستجو r بررسی وضعیت رتبه بندی کلمات کلیدی و صفحات مختلف، خطاهای سایت
ahref r شکاف کلمات کلیدی، بررسی رتبه کلمات کلیدی، بک لینک، بررسی خطای سایت
MOZ r منابع را بررسی کنید، کلمات کلیدی را بررسی کنید، رتبه ها را بررسی کنید
سمروش r جستجوگر بک لینک، بررسی چت کلمات کلیدی، جستجوگر صفحه
GtMetrix r بررسی سرعت و عملکرد سایت
افزونه های سئو r بررسی توزیع کلمه کلیدی، بررسی خوانایی سایت،
بررسی سایت سئو r بررسی پاسخگویی سایت، لینک های خراب، تغییر مسیرها