موسسات و مراکز معتبر بین المللی در دنیا درباره کوچینگ و ویژگی های یک کوچ حرفه ای صحبت کردند. این مراکز لیستی از صلاحیت ها و توانایی های یک مربی را ارائه کرده اند تا بتوانید بر اساس آنها یک مربی حرفه ای را از یک مربی غیرحرفه ای تشخیص دهید. فهرست‌های ارائه‌شده ویژگی‌های متفاوتی را برجسته می‌کنند، اما یکی از ثابت‌های همه آنها، ذهن آگاهی است اصول اخلاقی در مربیگری و- به همین دلیل در نظر داریم این امر و دستاوردهای انطباق آن را برای طرفین در نظر بگیریم.

اخلاق موضوع پیچیده ای است و در بسیاری از موارد نمی توان با قطعیت کار درست را تعیین کرد. ممکن است شما نیز با چالش های اخلاقی روبرو شده باشید، در این شرایط برخی موارد کاملاً واضح هستند و برخی دیگر به درستی قابل تشخیص نیستند. از این رو موارد تحت عنوان اصول اخلاقی مربیگری ذکر شده است، این موارد بسیار ساده است و هرگز نمی توان اصول اخلاقی جامع و کاملی را ارائه کرد.

اصول اخلاقی در مربیگری

اصول اخلاقی مربیگری چیست؟

با توجه به توضیح اصول اخلاقی، نکاتی وجود دارد که باید در هنگام مربیگری به آنها توجه کنید. به عنوان یک حرفه ای یا فردی که از کوچینگ استفاده می کنید باید به این موارد توجه کنید و از کوچینگ افرادی که اصول اخلاقی را رعایت نمی کنند خودداری کنید.

اولین و مهمترین اصل که اصول اخلاقی مربیگری معلوم شد، این صداقت است. مربی و راهنما باید در همه موارد و با همه افراد صادق باشد. طرف مقابل می تواند افراد یا سازمان هایی باشند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با فعالیت های کوچینگ مرتبط هستند. صداقت باید در همه بخش ها مورد توجه قرار گیرد و به یک کلیشه صرف تبدیل نشود. برای مثال ارائه رزومه صحیح و پرهیز از هرگونه پنهان کاری در رزومه بسیار مهم است. مقاله توصیه می شود شنوایی در کوچینگ ادامه مطلب

یکی از مهم ترین نیازهای افرادی که از کوچینگ استفاده می کنند حفظ حریم خصوصی است. در واقع باید فضایی کاملا امن برای رشد و توسعه افراد یا سازمان ها وجود داشته باشد. پس از پایان جلسه، مربی نباید خارج از جلسه صحبت کند. برخی از مربیان بخش هایی از جلسه کوچینگ را پست می کنند و آن را برای تبلیغ یا معرفی به دیگران در دسترس عموم قرار می دهند. این کاملا غیراخلاقی و غیرحرفه ای است. در صورت نیاز ابتدا باید از مسئولین اجازه بگیرند و در صورت رضایت، فیلم جلسات یا قسمت هایی از آن را منتشر کنند. تحت هیچ شرایطی نباید مقاله ای از جلسه مربیگری حذف شود. همچنین اگر شخصی بخواهد این مدارک را حذف کند و با انجام کار اشتباهی به منافع طرفین لطمه بزند، مربیان موظفند شکایت قانونی و پیگیری کنند. حتی برای یادداشت برداری در جلسه باید از ذینفع اجازه گرفته شود.

یک چیز دیگر در این زمینه اصول اخلاقی در مربیگری نکته مهم این است که این تضاد منافع است. این مشکل را می توان در زمینه های مختلف نشان داد. چند نمونه در زیر آورده شده است.

  1. گاهی اوقات مسئولین هزینه جلسات را می پردازند اما بنا به دلایلی تمایلی به ادامه جلسات ندارند که در این صورت کوچ اصرار دارد که جلسات برگزار شود.
  2. اگر کوچ متوجه شود که مشتری به خدماتی غیر از مربیگری مانند مشاوره، آموزش، درمان و غیره نیاز دارد، باید او را ارجاع دهد. در این مورد تضاد منافع وجود دارد که غیراخلاقی است.
  3. اگر کوچ رابطه دیگری با مشتری دارد و آن رابطه برای کوچینگ مضر است، این موضوع باید با مشتری در میان گذاشته شود و در صورت خرابی جلسات باید متوقف شود.
  • برابری و برابری سیستمی

بر اساس اصل برابری، هیچ شخصی بر دیگری برتری ندارد. در فرآیند کوچینگ همه افراد سیاه و سفید، زشت و زیبا و… با هم برابرند. حتی کوچ و کوچی در دیدارها با هم برابر هستند. به این ترتیب مشتری احساس امنیت می کند و به راحتی می تواند در جلسه صحبت کند. البته در برخی از جلسات کوچینگ ممکن است افراد مختلفی مانند مدیران، کارمندان و … حضور داشته باشند که در مورد کار موضع یکسانی نداشته باشند. این افراد در جلسه مربیگری بر یکدیگر برتری نخواهند داشت.

فردی که به عنوان کوچ در جلسات کوچینگ شرکت می کند باید دانش و اطلاعات کافی برای راهنمایی و راهنمایی صحیح مراجعان داشته باشد. برخی افراد بدون دانش مفید جلسات کوچینگ را با روش هایی برگزار می کنند و هزینه های زیادی از شرکت کنندگان دریافت می کنند. این کاملا غیراخلاقی است زیرا جدا از اتلاف وقت و هزینه افراد، می توانید آسیب جدی به مشتریان نیز وارد کنید. به عنوان مثال راه حل های ارائه شده غیراصولی است و برای رشد کسب و کار فرد مشکل ایجاد می کند. مقاله توصیه می شود مربیگری روابط ادامه مطلب

اصول اخلاق حرفه ای در مربیگری

اهمیت اخلاق حرفه ای در مربیگری

رعایت اصول هر کاری منجر به موفقیت و نتایج مثبت می شود. در کوچینگ مهمترین هدف رشد و پیشرفت شخصی مشتری است. این رشد می تواند در زمینه رشد کسب و کار و هر امر دیگری باشد. اکنون پیروی از اصول اخلاقی در کنار سایر اصول می تواند دستاوردهای بسیاری را به همراه داشته باشد. برخی از مهمترین دستاوردها در زیر ارائه شده است.

  • تقویت عزت نفس

انطباق اصول اخلاقی مربیگری این امر باعث افزایش عزت نفس افرادی می شود که در این جلسات شرکت می کنند. عزت نفس می تواند ایجاد شود و شرکت کنندگان از این طریق عزت نفس بالایی به دست آورند. نگرش کخ به مشتریان نیز در این موضوع تاثیرگذار است.

  • افزایش عزت نفس

هنگامی که افراد شرکت کننده در جلسات با اطمینان بیشتری به توصیه ها و راهنمایی های مربی گوش دهند، می توانند به راحتی از آنها استفاده کنند و اجرای آنها سریعتر انجام شود. این اعتماد نیز به دلیل رعایت اصول اخلاقی در افراد ایجاد می شود. انجام اقدامات صحیح حتی کوچک می تواند تاثیر زیادی بر عزت نفس افراد داشته باشد مقاله پیشنهادی فرآیند کوچینگ ادامه مطلب

پایبندی به اصول اخلاقی می تواند به مخاطب احترام بگذارید رعایت این احترام باعث رشد مخاطب و افزایش اعتماد آنها به فرآیند کوچینگ می شود.

  • ایجاد صحنه برای شناسایی تنظیمات پیش فرض

با رعایت کامل اصول اخلاقی، پیش داوری های مخاطب نیز آشکار می شود. سپس با معرفی مفروضات مشتری، باورهای مشتری نیز تغییر می کند و جلسات کوچینگ به گونه ای دیگر پیش می رود.