اگر در زمینه بازاریابی و فروش کار می کنید، قطعا با تماس تلفنی شما هم آشنا هستید و می دانید که یکی از راه های ارتباط با مشتری و تبدیل او به خریدار همین روش است. اما ممکن است برخی از افراد از این واقعیت آگاه نباشند که روش های مختلفی برای این کار ایجاد شده است یا ندانند که دانستن انواع تکنیک مذاکره تلفنی تا چه حد می تواند در این زمینه به آنها کمک کند؟

در این مقاله سعی می کنیم بیشتر به موضوع بپردازیم تماس تلفنی و اطلاعات در مورد روش ها اقناع در مذاکرات تلفنی اجازه دهید با شما به اشتراک بگذاریم.

مزایای مذاکره تلفنی

مذاکره تلفنی چیست؟

در ابتدای این قسمت ذکر این نکته ضروری است که سابقه استفاده از روش بازاریابی تلفنی به حدود یک قرن قبل باز می گردد، اما این روش نیم قرن است که بصورت جدی به عنوان بازاریابی تلفنی مورد استفاده قرار می گیرد، لذا این روش نیز آموزش داده می شود. در کتاب های فروش قبل از پرداختن به جزئیات این روش، ذکر این نکته ضروری است که مذاکره به وارد شدن به گفتگو با یک یا چند نفر و متقاعد کردن طرف مقابل برای استفاده از خدمات با استفاده از اقدامات مورد نظر و یا خرید محصولات کمک می کند. در تماس تلفنی دقیقاً باید همین اتفاق بیفتد، یعنی از روش‌ها و تکنیک‌هایی که یاد گرفته‌اید برای انجام کاری استفاده کنید تا مخاطبان آن طرف خط تلفن بخواهند به صحبت‌های شما گوش دهند یا از شما خرید کنند.

با توجه به توضیحاتی که دادیم، بازاریاب تلفنی یا بازاریاب تلفنی نماینده یک شرکت یا رشد کسب و کار است که وظیفه آن صحبت با مشتریان، ارائه محصولات یا خدمات به آنها و فروش است. البته پیگیری فروش و… نیز از وظایف این فرد است. در زیر به چند نمونه از مزایا و معایب مذاکره تلفنی ما پرداخت خواهیم کرد. مقاله توصیه می شود طوفان فکری ادامه مطلب

مزایای مذاکره تلفنی

  • هیچ محدودیت زمانی برای ارتباط تلفنی ندارید.
  • هر کجا که باشید می توانید با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید.
  • برقراری ارتباط تلفنی راحت تر از چهره به چهره است.
  • استقرار تماس تلفنی هزینه کمتری نسبت به سایر روش ها برای شما خواهد داشت.
  • با این روش از تکنیک های کمتری استفاده خواهید کرد.

معایب مذاکره تلفنی

  • ممکن است در برخی از عوامل فنی مشکلی وجود داشته باشد که باعث قطع اتصال تلفن شما شود.
  • ممکن است مشتری به این نوع روش مذاکره و فروش اعتماد کمتری داشته باشد.

مذاکره تلفنی چیست؟

آیا مذاکرات تلفنی نیاز به برنامه ریزی دارد؟

قبل از معرفی انواع تکنیک مذاکره تلفنی باید توجه داشته باشیم که بهتر است قبل از تعامل با هر مشتری برای این کار برنامه ریزی داشته باشید تا بتوانید با مشتری صحبت و ارتباط بهتری داشته باشید.

  • سعی کنید به عنوان فروشنده با مشتری ارتباط برقرار نکنید.
  • در اولین مکالمه سعی کنید کمتر در مورد شرکت و محصول خود صحبت کنید.
  • از مخاطبان خود سوالات هوشمندانه بپرسید.
  • اول از همه، ببینید چقدر با محصولات یا خدماتی که ارائه می دهید مشکل دارند. یا اینکه محصولات شما تا چه حد می توانند در ارضای نیازهایشان تاثیر بگذارند؟

تکنیک ها و روش های متقاعدسازی در مذاکرات تلفنی

همانطور که می دانید هر شغلی اصول خاص خود را دارد. من دارم تماس تلفنی برای موفقیت باید با تکنیک های او آشنا باشید. همچنین لازم به ذکر است که هر فرد قبل از ورود به این رشته با انواع و اقسام لازم است تکنیک مذاکره تلفنی آگاه باشید، زیرا اگر آموزش و تمرین به درستی انجام نشود، قطعاً کار فروش تلفنی برای این تجارت سودی نخواهد داشت. در زیر به چند نمونه از این تکنیک ها اشاره می کنیم.

  • روش های متقاعدسازی را بیاموزید.

روی روش های صحبت کردن کار کنید و طرف مقابل را به گوش دادن دعوت کنید. این تکنیک به تمرین زیادی نیاز دارد، بنابراین بهتر است از جملات سوالی کمتری استفاده کنید.

  • روی زمین و لحن خود کار کنید.

آرامش لحن و همچنین استحکام صدا نشان می دهد که شما در ارائه محصول یا خدمات خود مطمئن هستید که در این صورت مشتری نیز تحت تاثیر استحکام لحن شما قرار می گیرد.

  • قبل از شروع مکالمه تمرین کنید.

نیاز به آموزش قبلی و تمرین با هم دارد. هنگام استقرار تماس تلفنی استرس نداشته باشید، نقاط ضعف خود را بشناسید و آنها را اصلاح کنید. هرچه تمرین بیشتری داشته باشید، بهتر و موثرتر می توانید با مشتری ارتباط برقرار کنید.

  • از لبخند استفاده کنید تا به مشتری بگویید خوشحال هستید

مشتری قطعاً دوست ندارد شما با صدای عصبانی و عبوس با او صحبت کنید، بنابراین حتی اگر مشتری نمی تواند شما را پشت تلفن ببیند، لحن شاد شما را حس می کند و می خندد. مقاله توصیه می شود سمعک در کوچینگ چیست؟ ادامه مطلب

تماس تلفنی

  • اطلاعات کافی در مورد رقبای خود کسب کنید

بهتر است قبل از شروع مذاکره اطلاعات کاملی در مورد رقبای خود دریافت کرده باشید زیرا مشتری می تواند در مورد خدمات یا محصولاتی که از رقبای شما دریافت کرده صحبت کند و در مورد نقاط قوت و مزیت های رقابتی شما با رقیب خود صحبت کند.

  • باعث ایجاد حس مثبت در مشتری شود.

در هر زمان از تماس تلفنی مشتری باید حس خوب و مثبتی از شما بگیرد. سعی کنید از تاکتیک های روانشناختی استفاده کنید و با توجه به شخصیت و شخصیتی که از مشتری خود می فهمید با او صحبت کنید.

  • زمان مناسب برای تماس را انتخاب کنید.

دانستن زمان برقراری ارتباط و تماس تلفنی ارتباط بهتر با مشتری به شما کمک می کند تا در این زمینه به موفقیت بیشتری دست یابید. به عنوان مثال، بهتر است بین ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر در روزهای کاری و 8 صبح تا 10 شب در روزهای پنج شنبه انتخاب کنید.

  • گفتگوی خود را با یک یادداشت خوب پایان دهید.

انجام تمام تکنیک هایی که قبلا ذکر کردیم ضروری است، اما وقتی مکالمه خود را به بهترین شکل به پایان برسانید باعث می شود در ذهن مشتری بمانید. برای این کار بهتر است از مشتری که وقت خود را با شما می گذراند تشکر کنید. مقاله توصیه می شود مدیریت تعارض چیست؟ ادامه مطلب

آخرین کلمه

همانطور که در این مقاله ذکر شد، تماس تلفنی همچنین مانند سایر روش های مذاکره باید از اصول و قواعد مختلفی پیروی کند. بنابراین، به عنوان یک متخصص بازاریابی یا بازاریابی تلفنی، بهتر است این تکنیک ها و قوانین را بدانید.