در دنیای امروز تکنولوژی و استفاده از آن باعث ایجاد اصطلاحات جدیدی شده است. یکی از این اصطلاحات که بسیاری از شما شنیده اید بازاریابی شبکه ای نام دارد که به آن بازاریابی شبکه ای نیز می گویند. در تعریف این اصطلاح بهتر است ابتدا به این نکته توجه کنیم که کلمه بازاریابی شامل چندین مفهوم است.

مردم با شنیدن این کلمه مفاهیمی مانند مغازه، خرید و فروش و … به ذهنشان خطور می کند. . مرتبط است در ابتدا بازاریابی به اشکال بسیار ساده خرید و فروش مربوط می شد، اما به تدریج این حوزه نیز پیشرفت های زیادی داشت و امروزه شاهد فعالیت آن در حوزه اینترنت هستیم. بهتر است بدانید کار بازاریابی یا شبکه سازی فقط به خریداران، فروشندگان و بازدیدکنندگان ختم نمی شود! بلکه توری پهن می اندازد.

در این مقاله قصد داریم در مورد آن بیشتر توضیح دهیم بازاریابی شبکه ای چیست؟? بیایید پرداخت کنیم برای اطلاعات بیشتر در این مورد با ما باشید.

بازاریابی شبکه ای چیست؟

بازاریابی شبکه ای چیست؟

در پاسخ به این سوال شبکه چگونه کار می کند؟? باید گفت که این اصطلاح یک مفهوم تجاری محسوب می شود. این مفهوم یا کار بیشتر برای شرکت های بازرگانی کاربرد دارد و باعث می شود شرکت مورد نظر با داشتن شبکه گسترده توزیع کننده به پیشرفت بیشتری دست یابد. در بازاریابی شبکه ای کسب درآمد از طریق سه استراتژی اصلی انجام می شود.

این سه استراتژی سیستماتیک عبارتند از: تولید سرنخ، استخدام و در نهایت مدیریت و ساخت. خود شبکه یک تقسیم بندی کلی دارد و به یک گروه تک سطحی، یک گروه دو سطحی و در نهایت یک گروه چند سطحی تقسیم می شود. برای ایجاد یک شبکه، ابتدا باید یک شرکت تجاری داشته باشید. به یک معنا، این شرکت به عنوان سر نخ شما برای معرفی و فروش کالا یا خدمات خود به دیگران در نظر گرفته می شود. در پاسخ بعدی به این سوال بازاریابی شبکه ای چیست؟? با اصطلاحات این حوزه بیشتر آشنا می شوید.

فروش مستقیم: شرکت های بازاریابی شبکه ای محصولات خود را مستقیماً بدون واسطه به مشتریان عرضه می کنند. یعنی افرادی که قصد دارند به عنوان بازاریاب فعالیت کنند، محصول را از شرکت مربوطه تهیه کرده و محصول را در محیطی خانگی در میان اقوام و دوستان خود تبلیغ می کنند و به ازای هر فروش به شرکت مورد نظر، پورسانت مشخصی دریافت می کنند. به شخص می دهد این فرآیند به معنای پخش مستقیم از شرکت تجاری مورد نظر است.

صاحبان مشاغل مستقل: اصطلاح دیگری که برای این افراد استفاده می شود صاحبان مشاغل مستقل است. زیرا افراد این شبکه طوری رفتار می کنند که گویی شرکت مورد نظر توسط آنها اداره می شود.

پخش کننده: این اصطلاح بیشتر برای بازاریابی چند سطحی است که در آن برخی از اعضا به عنوان توزیع کننده یا بازدید کننده ظاهر می شوند.

ترتیب نزولی: توزیع کننده حق دارد تحت شرایط خاصی اعضای جدید را به شبکه بازاریابی جذب کند. افرادی که اخیراً جذب بازاریابی شده اند، نزولی نامیده می شوند. افرادی که در این زمینه فعال هستند با فروش پایین خطی که جذب کرده اند سود می برند.

ردیف سازهای جدید: همه اعضای تشریح شده در سلسله مراتب بالا از نظر مالی توسط یک عضو حمایت می شوند. جالب است که همه توزیع کنندگان، حتی رئیس، خود را جزئی از خالقان نظم جدید می دانند. همه توزیع کنندگانی که در خط جدید هستند از فروش خط پایین سود کسب می کنند.

برنامه ریزی: فهرستی از راه های مختلف کسب درآمد توسط فروشندگان، طرح نامیده می شود. شرکت های مختلف از این روش برای توضیح استراتژی خود استفاده می کنند.

پشتیبانی مالی: این اصطلاح بیشتر برای شخصی استفاده می شود که کارمند جدیدی را در شرکت منصوب می کند.

اشتغال یا همکاری: گفته می شود فردی توسط اسپانسر جذب شرکت می شود.

اگر می خواهید در مورد عزت نفس بیشتر بدانید، این مقاله را به شما توصیه می کنیم اعتماد به نفس چیست؟ ادامه مطلب

شبکه چگونه کار می کند؟

فرآیند فروش در بازاریابی شبکه ای

افرادی که قصد فعالیت در این زمینه را دارند با سوالاتی مانند: شبکه چگونه کار می کند؟? آنها شروع می کنند در ابتدا من این را می دانم بازاریابی شبکه ای چیست؟? شرکت دستورالعمل های خاصی را برای شما توضیح خواهد داد. شما را با ابزارها و دستگاه هایی که در این شبکه وجود دارد آشنا می کند. برای درک این موضوع در ابتدا خیلی ساده بیان کنید بازاریابی شبکه ای چیست؟? آموزش خواهی دید. در طول آموزش یک نفر به عنوان پشتیبان در کنار شماست تا به سوالات و شبهات شما در مورد آن پاسخ دهد.

از طرفی در حین آموزش مهارت هایی به فرد آموزش داده می شود که می توان از آنها برای عملکرد بهتر در زمینه بازاریابی شبکه ای استفاده کرد. در این زمینه باید سعی کنید جدا از یادگیری آموزش، مهارت های لازم برای جذب اعضای جدید را نیز کسب کنید، زیرا در کنار کمیسیون فروش، جذب اعضای جدی نیز می تواند برای شما سودآور باشد.

پس از طی مراحل اولیه می توانید محصول مورد نظر خود را در بین دوستان و اعضای خانواده خود تبلیغ کنید. خوشبختانه امروزه گسترش استفاده از شبکه های مجازی این امکان را برای مردم فراهم کرده است که از اینترنت و شبکه های مجازی برای فروش بیشتر استفاده کنند. در زیر یک تعریف ساده از بازاریابی شبکه ای ارائه شده است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد kpi، مقاله را توصیه می کنیم kpi چیست ادامه مطلب

مزایای بازاریابی شبکه ای

مزایای بازاریابی شبکه ای

هیچ محدودیتی برای تعداد اعضا در شبکه بازاریابی شبکه ای وجود ندارد. به این معنا که هر شرکت تجاری می تواند از تعداد زیادی توزیع کننده استفاده کند. هرچه تعداد توزیع کنندگان بیشتر باشد، فروش شرکت تجاری مورد نظر بیشتر خواهد شد. در میان چیز های دیگر مزایای بازاریابی شبکه ای می توان اشاره کرد که با کمک این روش، شرکت های بازرگانی نیازی به تبلیغات ندارند، زیرا شبکه توزیع که مستقیماً با خریداران کار می کند، شبکه بسیار قوی برای تبلیغ محصولات مورد نظر محسوب می شود.

یکی از مهمترین مزایای بازاریابی شبکه ای کاهش هزینه های توزیع و تحویل محصولات. استفاده از شبکه بازاریابی افرادی که قصد خرید محصول مورد نظر را دارند نیاز به پرداخت هزینه تحویل آن دارند در نتیجه تاثیر زیادی در کاهش هزینه حمل و نقل محصولات برای شرکت دارد. علاوه بر این، مزایایی برای فروشندگان وجود دارد، زیرا فروشندگان می توانند هم از طریق فروش و هم از طریق جذب اعضای جدید درآمد کسب کنند.

فروش تکنیک هایی دارد که اگر می خواهید آن ها را یاد بگیرید، مقاله ای برای شما داریم افزایش فروش ادامه مطلب

معایب بازاریابی شبکه ای

معایب بازاریابی شبکه ای

یکی از معایب بازاریابی شبکه ای این است که بیشتر مردم از این طریق درآمد ثابتی کسب نمی کنند. همانطور که توضیح داده شد برای کسب درآمد از این راه باید محصولات را بفروشید و اگر فروش نداشته باشید پولی در نمی آورید. از طرفی درست است که امکان تبلیغ و فروش در اینترنت وجود دارد، اما آمار نشان می دهد که درصد کمی از فروش در اینترنت انجام می شود و بیشتر فروش ها شامل جلسات حضوری است.

اکثر افرادی که به عنوان توزیع کننده شروع به کار می کنند توانایی زیادی برای شروع صحبت با غریبه ها ندارند و این باعث شده است که اکثر افرادی که به عنوان توزیع کننده کار می کنند فقط به اعضای خانواده خود بفروشند نه به افراد دیگر! مورد توصیف شده به درستی نشان دهنده فروش کم است.

یکی دیگر از مزایای بازاریابی شبکه ای این است که رشد در این زمینه زمان زیادی را می طلبد و انرژی و تلاش زیادی را می طلبد. از طرفی باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که در فرآیند تبلیغ محصول و معرفی آن به دیگران، این احتمال وجود دارد که مردم به شما «نه» بگویند و محصول شما به فروش نرسد. برخی افراد از چنین موقعیت هایی دلسرد می شوند و از بازاریابی دست می کشند.

از دیگر معایب می توان به این نکته اشاره کرد که متاسفانه در برخی موارد بازاریابی با تقلب همراه است و این امر منجر به کاهش اعتماد مردم به شبکه بازاریابی می شود. در زمینه بازاریابی شبکه ای، گاهی اوقات مربی شما رقیب شما می شود! اگر تمرین خود را از همان ابتدا شروع کنید و به سمت بالا بروید، ممکن است مربی شما که در ابتدا حامی پیشرفت شما بود، به یک رقیب اصلی تبدیل شود.

آخرین کلمه

به عنوان سخن پایانی باید در این مقاله در مورد این سوال گفته شود که بازاریابی شبکه ای چیست؟? ما جواب دادیم. آیا می دانید که این روش جدید ارائه محصول و فروش آن است و بیشتر توسط شرکت های تجاری استفاده می شود. این روش مزایا و معایب خود را دارد. از جمله مزایای آن برای شرکت ها این است که باعث تبلیغات و فروش بیشتر و همچنین کاهش هزینه های تحویل محصول می شود. بازاریاب نیز از فروش پورسانت دریافت می کند که منبع درآمد محسوب می شود.