شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که آیا می خواهید دامنه وب سایت خود را تغییر دهید، چه اتفاقی برای رتبه سایت شما در نتایج جستجو می افتد، یا اگر می خواهید آدرس یکی از صفحات سایت خود را تغییر دهید، چگونه کاربران می توانند از این موضوع مطلع شوند. در سئو و بهینه سازی سایت مفهومی به نام ریدایرکت وجود دارد که دقیقاً برای چنین نقل و انتقالاتی استفاده می شود.
گاهی اوقات مدیران وب سایت نیاز به تغییر موقت یا دائمی دامنه یا آدرس صفحات خود دارند، اما کاربران همچنان به آدرس های قدیمی مراجعه می کنند. در این شرایط، مدیران سایت باید از ترفندی استفاده کنند تا آنها را به آدرس جدید خود هدایت کنند. اما ارزش صفحات وب سایت در موتورهای جستجو چیست؟!
در این مقاله با مفهوم تغییر مسیر و انواع آن آشنا می شویم و به این سوالات پاسخ می دهیم.
تغییر مسیر چیست؟
فرض کنید برای خرید دارو به داروخانه معمولی محله رفته اید و وقتی به آنجا رسیدید تابلویی نصب شده بود که روی آن نوشته شده بود «داروخانه 500 متر بالاتر رفته است»! شما 500 متر بالاتر می روید و خرید خود را انجام می دهید. این علامت در واقع یک تغییر مسیر در دنیای واقعی است که شما را به آدرس جدید هدایت می کند.
ریدایرکت روشی است که توسط آن کاربران و موتورهای جستجو به صورت خودکار به آدرس جدید صفحه یا وب سایت شما هدایت می شوند..
ممکن است صفحه یا صفحاتی در وب سایت یا وب سایت های خود داشته باشید و بخواهید آنها را به آدرس جدیدی منتقل کنید. برای مثال، میخواهید کاربران را از صفحهای در domain.com/url1 به صفحه دیگری در domain.com/url2 منتقل کنید، یا میخواهید تمام محتوای وبسایت domain.com خود را به آدرس جدید newdomain منتقل کنید. com در این موارد از تغییر مسیر استفاده می کنیم.
کاربری که از آدرس جدید اطلاعی نداشته باشد به آدرس قبلی می رود و از آنجایی که به صورت خودکار هدایت شده است صفحه جدیدی برای او باز می شود.
چه زمانی از تغییر مسیر استفاده می شود؟
به بیان ساده، استفاده از تغییر مسیر به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
- هنگام تغییر آدرس دامنه در یک ساعت.
- وقتی آدرس صفحه ای تغییر می کند یا آن صفحه را حذف می کنیم
- زمانی که چندین آدرس مختلف برای محتوای تکراری یا یکسان در سایت وجود دارد و به دلیل محدودیت سئوی محتوای تکراری، باید همه آدرس ها را به یک آدرس اصلی رول کنیم.
صرف نظر از هدف صفحات تغییر مسیر، ریدایرکت ها همیشه به یک روش انجام می شوند. در این میان فقط یک چیز مهم است و آن تعداد صفحاتی است که قصد انتقال آن را داریم.
در حالت اول وقتی وب سایت به دامنه جدید منتقل می شود، آدرس تمام صفحات وب سایت تغییر می کند. در این صورت می توانیم با یک دستور مشترک تمامی صفحات را به آدرس جدید منتقل کنیم. در حالت دوم و سوم وقتی صفحات آموزش تغییر می کند باید برای هر کدام یک دستور جداگانه تعریف کنیم.
انواع تغییر مسیرهای زبان ساده
تغییر مسیر بسته به هدفی که دنبال می کنید انواع مختلفی دارد که با وجود عملکرد یکسان، در مدت زمان انتقال با یکدیگر تفاوت دارند. در این میان ریدایرکت های 301 و 302 مفیدتر و مهمتر هستند.
تغییر مسیر 301 با هدف انتقال مداوم صفحات آماده هستند، اما تغییر مسیر 302 به معنای انتقال موقت صفحات در آدرس جدید برای درک راحت تر و آشنایی بهتر با انواع ریدایرکت ها سعی می کنیم هر یک از این موارد را با یک مثال بررسی کنیم.
تغییر مسیر 301 (تغییر مسیر دائمی)
ریدایرکت 301 انتقال دائمی و دائمی یک صفحه به یک آدرس جدید است.
فرض کنید یکی از صفحات وب سایت شما که بازدید بالایی دارد و در گوگل رتبه بالایی دارد، آدرس خود را تغییر داده است. شما نمی خواهید بازدیدکنندگان و رتبه قبلی خود را از دست بدهید. در این صورت می توانید استفاده کنید 301 تغییر مسیر علاوه بر انتقال آدرس قدیمی به آدرس جدید و هدایت کاربران و موتورهای جستجو به آن، ارزشی را که موتورهای جستجو قبلاً به آدرس قدیمی اضافه کرده بودند را نیز به آدرس جدید منتقل کنید. به عبارت دیگر، با استفاده از ریدایرکت 301، آدرس قدیمی را با آدرس جدید در پایگاه داده موتور جستجو جایگزین می کنید.
وقتی آدرس سایتی را در مرورگر تایپ می کنید یا صفحه ای را از سایت درخواست می کنید، اولین پیامی که دریافت می کنید کد وضعیت است. این کد وضعیت می تواند یک کد 200 باشد که به مرورگر شما می گوید همه چیز خوب است و صفحه مورد نظر در جای مناسب قرار دارد یا می تواند یک کد 404 باشد که به مرورگر می گوید صفحه مورد نظر وجود ندارد ( خطای 404) یا ممکن است کد 500 باشد که نشان دهنده مشکل در سرور است.
باید خواند: هشت نکته برای بهینه سازی فرم ورود کاربران
ریدایرکت 301 در واقع نوعی کد وضعیت است که به موتور جستجو یا مرورگر می گوید صفحه مورد نظر شما از اینجا دور شده است و بهتر است آن صفحه را در آدرس جدید جستجو کنید.. پس از دریافت این پیام، مرورگرها و موتورهای جستجو به سرعت آدرس جدید کاربر را نمایش می دهند. هر زمان که می خواهید آدرس صفحه خود را برای همیشه تغییر دهید، باید از تغییر مسیر 301 استفاده کنید.
اگر قصد دارید از ریدایرکت 301 در سایت خود استفاده کنید، این مقاله را بخوانید نحوه استفاده از ریدایرکت های 301 به شما توصیه می شود.
تغییر مسیر 302 (تغییر مسیر موقت)
تغییر مسیر 302 انتقال موقت یک صفحه به یک آدرس جدید است.
فرض کنید باید به طور موقت یکی از صفحات ارزشمند خود را غیرفعال کنید یا آن را به آدرس دیگری منتقل کنید. در صورت عدم ریدایرکت، کاربران پس از دسترسی به این صفحات با خطای 404 (یعنی صفحه حذف شده) مواجه می شوند و با تکرار این کار، این آدرس ها پس از مدت کوتاهی از پایگاه داده موتور جستجو حذف می شوند و تمامی مقادیر و سوابق آن صفحه از بین خواهد رفت همچنین، استفاده از تغییر مسیر 301 باعث انتقال دائم آن اعتبار به آدرس جدید می شود. پس باید به دنبال راه حل دیگری باشیم.
در چنین مواردی می توانید استفاده کنید تغییر مسیر 302 صفحه مورد نظر را به آدرس جدید منتقل کنید. این به موتورهای جستجو اجازه می دهد بدانند که این صفحه به طور موقت منتقل شده است و می تواند به حالت عادی خود بازگردد. کاربر با خطای 404 مواجه نخواهد شد و مقدار صفحه و رکوردها در جای خود باقی می مانند و آدرس موقت در موتورهای جستجو ایندکس نمی شود.
نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که موتورهای جستجو در مورد تغییر مسیر 302 کمی سختگیر هستند و اگر برای مدت طولانی استفاده شوند، موتورهای جستجو آن را به عنوان تغییر مسیر 301 در نظر می گیرند. بنابراین، تنها زمانی از ریدایرکت 302 استفاده کنید که می خواهید صفحه ای را برای مدت کوتاهی جابجا کنید و در موتورهای جستجو ثبت نام نکرده اید.
تغییر مسیر 307 (فقط HTTP 1.1)
ریدایرکت 307 مانند ریدایرکت 302 برای انتقال موقت آدرس ها استفاده می شود، اما تفاوت جزئی با ریدایرکت 302 وجود دارد.
تفاوت بین ریدایرکت 307 و 301 در این است که برای استفاده از ریدایرکت 307، سرور شما باید از HTTP نسخه 1.1 پشتیبانی کند. بیایید این موضوع را کمی باز کنیم:
اینترنت بر اساس پروتکل HTTP (پروتکل انتقال ابرمتن) است که دارای دو نسخه 1.0 و 1.1 است. تغییر مسیر 302 در هر دو نسخه به خوبی کار می کند. در نسخه 1.0 به طور موقت آدرس ها را با کد وضعیت Moved Temporarily و در نسخه 1.1 با کد وضعیت Found منتقل می کند. از طرف دیگر، تغییر مسیر 307 تنها به درخواست ارسال شده توسط مرورگر با کد وضعیت Moved Temporarily در نسخه 1.1 پاسخ می دهد.
در واقع ریدایرکت 307 نیمی از ریدایرکت 302 است.بنابراین به نظر ما استفاده از ریدایرکت 302 تقریبا همیشه به جای 307 کم دردسرتر برای انتقال آدرس موقت، تصمیم منطقی و درستی است.
تغییر مسیر 308 (فقط HTTP 1.1)
ریدایرکت 308، مشابه ریدایرکت 301، برای تغییر مسیر دائمی یک صفحه به یک آدرس جدید و انتقال اعتبار URL قبلی به URL جدید استفاده می شود. تفاوت این است که این تغییر مسیر فقط در نسخه 1.1 HTTP کار می کند. (به عنوان یک تغییر مسیر 307)
تغییر مسیر 303
تغییر مسیر 303 کاربر را به منبعی مشابه منبع درخواستی هدایت می کند و یک تغییر مسیر موقت است. این تغییر مسیر معمولاً برای مواردی مانند جلوگیری از ارسال مجدد فرم زمانی که کاربر دکمه برگشت را در مرورگر خود میزند، استفاده میشود. 303ها معمولاً برای اهداف سئو استفاده نمی شوند، زیرا موتورهای جستجو ممکن است آنها را به عنوان 301 یا 302 در نظر بگیرند.
متا رفرش
این روش برخلاف راه حل های قبلی که در سطح سرور انجام می شد در سطح صفحه وب سایت انجام می شود. این روش در مقایسه با روش های دیگر کندتر است و از نظر سئو ارزش کمی را از صفحه منتقل می کند.
اگر تا به حال به صفحه و پیامی با عنوان “اگر ظرف 5 ثانیه به طور خودکار منتقل نشدید، اینجا را کلیک کنید. شما دیده اید، باید بدانید که این روش تغییر آدرس دقیقاً مشابه است متا رفرش خوب.
باید خواند: چگونه یک رشد کسب و کار کوچک می تواند در سئو موفق باشد؟
Metarefresh مقدار بسیار کمی از Link Juice را به صفحه جدید منتقل می کند. با این حال، به دلیل نوسانات شدید ارسال لینک جویس و سئو دوستانه نیست، استفاده از متا رفرش به طور کلی توصیه نمی شود (اگر با مفهوم لینک جویس آشنا نیستید، حتما مقاله آموزش لینک بیلدینگ داخلی را مطالعه کنید. وبلاگ جدید).
متا رفرش معمولا در تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده می شود. در مقالات بعدی در مورد این نوع تغییر مسیر بیشتر صحبت خواهیم کرد.
چند نکته مهم در مورد تغییر مسیر
مراقب باشید صفحاتی که به طور دائم حذف شده اند با تغییر مسیر موقت 302 تغییر مسیر ندهید، این کار باعث می شود ارزش صفحه حذف شده به آدرس جدید منتقل نشود و پس از مدت کوتاهی از پایگاه داده موتور جستجو نیز حذف شود. . در چنین مواقعی می توانید اعتبار صفحه خود را با استفاده از ریدایرکت 301 به آدرس های جدید انتقال دهید.
همچنین تغییر مسیر صفحات حذف شده در ایندکس یکی از اشتباهات بزرگی است که برخی از مدیران سایت مرتکب می شوند. موتورهای جستجو با الگوریتم های پیچیده بسیار هوشمندتر از قبل شده اند و دیگر ارزش صفحات حذف شده را به فهرست سایت منتقل نمی کنند.
نتیجه
استفاده از ریدایرکت ها نه تنها می تواند به کاربران کمک کند تا محتوای مورد نظر خود را پیدا کنند، بلکه می توانید ارزش و قابلیت اطمینان صفحات خود را نیز حفظ کنید.
در حال حاضر بیشترین استفاده از ریدایرکت ها ریدایرکت های 301 و 302 است. استفاده از انواع دیگر ریدایرکت ها چندان رایج نیست. همچنین می توانید از هر یک از این تغییر مسیرها بر اساس نیاز خود برای بهبود وضعیت سئوی سایت خود استفاده کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که استفاده نادرست از تغییر مسیرها ممکن است برای شما هزینه داشته باشد.
امیدوارم این مقاله توانسته باشد شما را با مفهوم کلی و انواع ریدایرکت آشنا کند. در سری مقالات بعدی سعی خواهیم کرد هر یک از انواع تغییر مسیر و نحوه استفاده از آنها را به تفصیل توضیح دهیم.
موفق باشید!