این روزها تفکر انتقادی در همه جا وجود دارد. به خصوص با گسترش روزافزون شبکه های اجتماعی و فرا رسیدن عصر پادشاهی محتوا، بحث تفکر انتقادی نسبت به سال های گذشته داغتر شده و اهمیت بیشتری پیدا کرده است. با این حال، بسیاری از افرادی که با این موضوع مهم آشنا هستند، هنوز اطلاعات زیادی در مورد کاربردهای تجاری تفکر انتقادی ندارند. در دنیای رشد کسب و کار، تفکر انتقادی در سه حوزه منابع انسانی، بازاریابی و خدمات مشتری تاثیر بسزایی داشته است. در این مقاله می خواهیم ببینیم که چگونه تفکر انتقادی به مدیریت این سه حوزه کمک می کند و باعث می شود کارمندان این بخش ها تصمیمات بهتری بگیرند.
کاربرد تفکر انتقادی در منابع انسانی
امروزه بسیاری از شرکت ها متخصصان آموزش دیده و حرفه ای را برای بخش منابع انسانی خود استخدام می کنند. این افراد باید بر تفکر انتقادی مسلط باشند. چرا؟ زیرا اگر با شرایطی مواجه شوند که باید به سایر کارمندان تذکر دهند یا آنها را تعلیق و اخراج کنند، بدون این طرز فکر نمی توانند بهترین تصمیم ممکن را بگیرند.
استفاده از تکنیک هایی مانند مصاحبه های حقیقت یاب، بررسی اظهارات شاهد و ارزیابی قابلیت اطمینان کارکنان بر تفکر انتقادی تکیه دارد. اگر می خواهیم بدانیم که آیا یک کارمند باید فورا اخراج شود یا مستحق فرصتی دیگر است، باید از تفکر انتقادی استفاده کنیم.
کاربرد تفکر انتقادی در بازاریابی و فروش
مهارت های تفکر انتقادی نقش مهمی در بازاریابی، روابط عمومی، مدیریت عملیات و فروش دارد. کارکنان این بخش ها با استفاده از تفکر انتقادی سعی در یافتن بهترین راه ممکن برای تبلیغ و فروش محصولات شرکت دارند.
البته در این بین واحد بازاریابی نیاز خاصی به این طرز تفکر دارد. تبلیغ یک محصول به گونه ای که برای جامعه هدف جذاب باشد کار ساده ای نیست. با این حال، خوشبختانه، تفکر انتقادی توانسته است به شرکت ها کمک کند تا در مواجهه با رکود جهانی و فروپاشی اقتصادی، تبلیغات و بازاریابی موفقی داشته باشند.
بسیاری از آژانس های بازاریابی بزرگ در طول همه گیری کرونا از تفکر انتقادی برای یافتن راهی برای مقابله با شیوع این بیماری کشنده استفاده کردند. همچنین چند سالی است که تفکر انتقادی ایده هدف قرار دادن یک بازار خاص را به کلی کنار گذاشته است!
در واقع به جای این دیدگاه کلاسیک، از تکنیک های بازاریابی جدیدی استفاده شده است که باید محصول را برای جامعه وسیع تری جذاب کند. این بدان معناست که هدف شرکت ها جذب مشتریان از همه گروه های جمعیتی بدون ایجاد تغییر در محصول است.
کاربرد تفکر انتقادی در پشتیبانی مشتری
بخش پشتیبانی مشتری به طور منظم با مشتریان در تماس است تا تجربه ای خوشایند و لذت بخش را برای آنها ایجاد کند. در این میان، هر زمان که بحث درک نیازهای مشتری و انتقال دانش محصول به مخاطب مطرح می شود، تفکر انتقادی به داستان باز می شود.
در اینجا میتوانیم از مهارتهای تفکر انتقادی برای رسیدن به یک راهحل رضایتبخش استفاده کنیم و بخش مهمی از تعارضات موجود با مشتری را پشت سر بگذاریم. تفکر انتقادی باعث شده است که بسیاری از مدیران رشد کسب و کار به جای تکیه بر روش های کلاسیک و قدیمی از نرم افزارهایی مانند CRM برای مدیریت اطلاعات مشتریان استفاده کنند.
نتیجه
تفکر انتقادی به ما کمک می کند تا مسائلی را که برندمان با آن مواجه است به شیوه ای دقیق تر و عملی تر مورد بحث قرار دهیم. وقتی بتوانیم مسائل و مسائل مختلف را به صورت منطقی و سیستماتیک تحلیل کنیم، ناخودآگاه بهترین راه حل ممکن را خواهیم یافت. در این مقاله دیدیم که بخشهای بازاریابی، فروش، منابع انسانی و پشتیبانی مشتری میتوانند مشکلات مختلف را عمیقتر ببینند و با استفاده از این طرز تفکر تصمیمات بهتری برای اجرای برنامههای خود بگیرند.