همانطور که می دانید امروزه با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از کسب و کارها به سمت کسب و کارهای آنلاین و ایجاد وب سایت روی آورده اند. اما آنچه در ابتدای ایجاد رشد کسب و کار در بستر وب نیاز است، پس از هدف گذاری و مشخص کردن مخاطبین هدف و برنامه ریزی برای انتخاب نام دامنه برای وب سایت شماست. نام دامنه بخش کلیدی زیرساخت اینترنت است. یک نام دامنه یک آدرس قابل خواندن توسط انسان برای هر وب سرور در اینترنت فراهم می کند.

دامنه چیست؟

نام دامنه که اغلب به آن “آدرس وب” می گویند، آدرسی است که افراد در نوار آدرس مرورگر خود تایپ می کنند تا وب سایت شما را پیدا کنند. یک نام دامنه ثبت شده برای شما منحصر به فرد است و هیچ کس نمی تواند از آن استفاده کند زیرا در اینترنت مانند آدرس خیابان در دنیای فیزیکی کار می کند.

هر رایانه متصل به اینترنت را می توان با یک آدرس IP عمومی، یک آدرس IPv4 (مثلاً 173.194.121.32) یا یک آدرس IPv6 (مثلاً 2027:0da8:8b73:0000:0000:8a2e:0370:1337) در دسترس قرار داد.

رایانه ها می توانند به راحتی چنین آدرس هایی را مدیریت کنند، اما انسان ها در درک اینکه چه کسی سرور را اجرا می کند یا چه خدماتی را وب سایت ارائه می دهد مشکل دارند. به خاطر سپردن آدرس های IP دشوار است و در طول زمان می تواند تغییر کند.

چرا به نام دامنه نیاز دارید؟

هر رشد کسب و کار، سازمان یا فردی که سعی در ایجاد حضور آنلاین دارد، به یک نام دامنه نیاز دارد. ترکیبی از نام دامنه، وب سایت و آدرس های ایمیل هویت منحصر به فرد شما را به صورت آنلاین می سازد. این به نوبه خود به رشد کسب و کار شما کمک می کند تا ظاهری حرفه ای ایجاد کند، آگاهی از برند و اعتبار رشد کسب و کار شما را افزایش دهد و از علائم تجاری و کپی رایت شما محافظت کند.

تفاوت بین دامنه و ساب دامنه چیست؟

تفاوت بین دامنه و ساب دامنه چیست؟

دامنه (به عنوان مثال pars.host) آدرس وب شما است که از یک ثبت کننده دامنه خریداری می کنید. یک زیر دامنه (به عنوان مثال pars.host/blog) زیر مجموعه ای از یک دامنه است که می تواند توسط مالک دامنه ایجاد شود.

انواع نام دامنه

دامنه سطح بالا (TLD) به پسوند یا آخرین قسمت نام دامنه اشاره دارد. لیست محدودی از پسوندهای از پیش تعریف شده وجود دارد که عبارتند از:

.com: تجارت (متداول ترین TLD)

.org: سازمان ها (معمولا خصوصی)

.gov: سازمان های دولتی

.edu: موسسات آموزشی

نت: سازمان های شبکه

.mil: نظامی

TLD ها به دو دسته اصلی طبقه بندی می شوند: دامنه های سطح بالای عمومی (gTLD) و دامنه های سطح بالای کد کشور (ccTLD).

دامنه سطح بالای عمومی (gTLDs) یک نام دامنه سطح بالای عمومی است که کلاس دامنه ای را که با آن مرتبط است مشخص می کند (.com، .org، .edu، و غیره).

دامنه سطح بالای کد کشور (ccTLD) یک پسوند دامنه دو حرفی است، مانند .uk یا .fr که به یک کشور، موقعیت جغرافیایی یا قلمرو اختصاص داده شده است.

nTLD به نام‌های دامنه سطح بالا اشاره دارد که برای سازمان‌ها و برندهای خدماتی در نظر گرفته شده‌اند، زیرا شخصی‌تر، انعطاف‌پذیرتر و مرتبط‌تر هستند. نمونه هایی از nTLD ها عبارتند از: “.voyage”، “.app”، “.ninja”، “.cool”، و غیره. بیش از 400 نوع اکستنشن با قیمت استثنایی در سرورپارس موجود است.

5 نکته مهم هنگام انتخاب بهترین نام دامنه برای کسب و کارتان

  1. نامی را انتخاب کنید که به راحتی تایپ و تلفظ شود. اگر افراد در املا یا تلفظ صحیح نام مشکل داشته باشند، بر یادآوری نام تأثیر می گذارد و به برند شما آسیب می رساند.
  2. نام دامنه ای را انتخاب کنید که بتواند به یک برند تبدیل شود. نام دامنه شما ممکن است شامل کلمه کلیدی شما باشد یا نباشد، اما نکته مهم این است که نامی که انتخاب می کنید باید برند شما باشد و مردم شما را با آن نام بشناسند. از نام هایی که ممکن است با برندهای موجود اشتباه گرفته شود، خودداری کنید. اگر فکر می کنید می توانید موفقیت برندهای دیگر را جبران کنید، سخت در اشتباهید. سردرگمی برند کمترین نگرانی شما در هنگام شکایت خواهد بود!
  3. یک نام دامنه کوتاه و ساده انتخاب کنید. وارد کردن نام دامنه طولانی و پیچیده می تواند منجر به غلط املایی شود. همچنین باید از اعداد و خط تیره در نام دامنه خود اجتناب کنید زیرا به خاطر سپردن و تلفظ آنها بسیار دشوار است.
  4. از پسوند مناسب استفاده کنید. با TLD های جدید که ممکن است هیجان انگیز باشند، یا فکر می کنید همه به دنبال چیزی جذاب مانند “.boutique” هستند. با این حال، توصیه غالب در میان بازاریابان این است که به “.com” خوب قدیمی پایبند بمانند، فقط به این دلیل که شناخته شده ترین و محبوب ترین افزونه خارج از دنیای فناوری است. اگر بازار محلی را هدف قرار می دهید، احتمالاً ccTLD ها انتخاب بهتری برای رشد کسب و کار شما هستند.
  5. بهتر است نامی را انتخاب کنید که نشان دهنده چیستی رشد کسب و کار شما باشد. یک نام دامنه هوشمند که به کاربران نشان می‌دهد وقتی در سایت شما قرار می‌گیرند چه چیزی می‌توانند پیدا کنند، دارایی بزرگی برای هر کسب‌وکاری است.

چگونه دامنه بخرم؟

ما به این موضوع پرداخته ایم دامنه چیست؟، چگونه کار می کنند و چرا باید یکی داشته باشید، اما در واقع چگونه می توانید نام دامنه خود را بدست آورید؟ اگر به یک نام جذاب برای سایت یا تجارت شخصی خود فکر می کنید، چگونه می توانید آن را در DNS ثبت کنید تا مردم بتوانند از نام دامنه شما برای دسترسی به وب سایت شما استفاده کنند؟

برای ثبت نام دامنه مورد نظر خود از یک ارائه دهنده خدمات دامنه، کافی است به یک ثبت کننده دامنه مانند سرورپارس مراجعه کنید و نام دامنه مورد نظر خود را برای خرید وارد کنید، سپس باید سالانه هزینه پرداخت کنید. پس از پایان مهلت ثبت نام، امکان تمدید مجدد به شما داده می شود. اگر این کار را نکنید، نام دامنه برای دیگران در دسترس خواهد بود. در یک شرکت بزرگ مانند سرورپارس ایمیل ها 60 روز قبل و 30 روز قبل از انقضای دامنه برای کاربران ارسال می شود تا از تاریخ تمدید اطمینان حاصل شود و نگران فراموشی تاریخ تمدید نباشند. ضمناً 7 روز قبل از انقضای فاکتور، مطالب از طریق ایمیل و پیامک برای کاربران ارسال می شود. ما 48 ساعت قبل از قفل شدن دامنه با شما تماس خواهیم گرفت تا از اطلاع و یادآوری شما مطمئن شویم.

ثبت کننده های نام دامنه زیادی وجود دارد، اما سرورپارس ها و …. از محبوب ترین ها هستند که فرآیند ثبت آنها بسیار سریع و آسان است. Serverparse همچنین گزینه ای برای خرید نام دامنه از طریق آنها برای کسانی که یک فروشگاه الکترونیکی جدید باز می کنند ارائه می دهد.

نتیجه

با توجه به توضیحات فوق با مراجعه به یک شرکت ثبت دامنه، برای ثبت دامنه در مورد شما، باید از یک پلت فرم جستجوی نام دامنه برای بررسی در دسترس بودن انتخاب خود استفاده کنید. این ابزار نه تنها به شما می گوید که آیا دامنه ای در حال حاضر در حال استفاده است یا خیر، بلکه لیستی از گزینه های جایگزین را نیز در اختیار شما قرار می دهد. به علاوه، می توانید به راحتی قیمت هر نام دامنه را ببینید و آنها را با هم مقایسه کنید تا مطمئن شوید بهترین انتخاب را انجام داده اید.