به عبارت دیگر، به فرآیندی اطلاق می شود که تجارت شرکت بسته می شود و دارایی آن بین شرکا تقسیم می شود یا شرکت به دلایلی منحل می شود. پایان تصفیه شرکت ذکر شده است. این بدان معنی است که شرکت شما دیگر هیچ فعالیتی را انجام نخواهد داد. بدین منظور پس از انقضای 6 ماه از لحظه انحلال، 3 نوبت با فاصله یک ماهه باید در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار دعوتنامه از طلبکاران به عمل آید.
به عبارت دیگر، پس از انحلال شرکت، فرآیند تصفیه منجر به بررسی و حل و فصل کلیه امور جاری شرکت از قبیل مطالبات، بدهی ها و بدهی ها می شود. باید دقت کنید ابتدا باید انحلال شرکت را رسما اعلام کنید و مدیر تصفیه را نام ببرید. پس از گذشت شش ماه از تاریخ انحلال و کارهای ناتمام بعدی، می توان پایان انحلال را اعلام کرد.
انواع انحلال شرکت چیست؟
طبق قانون و بر اساس ماده 202 کتاب قانون، تطهیر به دو دسته زیر تقسیم می شود:
الف) تصفيه اختياري: اين نوع تصفيه در اساسنامه به هنگام ثبت شركت كه كليه شركا در مورد آن توافق كرده و مطابق آن عمل مي كنند.
ب) انحلال قانونی: این نوع تصفیه از قبل در اساسنامه شرکت تعریف نشده و باید طبق مواد 202 تا 217 کتاب قانون تجارت انجام شود. لازم به ذکر است که این نوع تصفیه تنها توسط مراجع قانونی قابل قبول است، زیرا ممکن است موارد و نحوه تصفیه مندرج در اساسنامه با موارد و روش های قوانین کاملاً متفاوت باشد.
مراحل انحلال شرکت
پس از ثبت انحلال شرکت و تعیین مدیر تصفیه با تنظیم صورتجلسه مربوطه نسبت به امور مربوط به فرآیند تصفیه شرکت اقدام نماید. خاتمه دادن به کارهای جاری مانند انجام تعهدات، وصول مطالبات و تقسیم اموال شرکت وظیفه مدیران تصفیه است. مراحل انحلال شرکت به شرح زیر خلاصه می شود:
- بررسی، رسیدگی و پذیرش ادعاهای شرکت
- انحلال دارایی های شرکت
- پرداخت بدهی های شرکت
- مابقی اموال را بین شرکا تقسیم کنید
- اعلام ختم انحلال شرکت در اداره ثبت شرکت ها از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها
مدیر تصفیه کیست؟ و مدیران تصفیه چه کسانی هستند؟
به شخص یا افرادی که مسئولیت انحلال شرکت را بر عهده دارند، مدیر یا مدیران تصفیه می گویند. از آنجایی که شرکت ها نمی توانند فوراً کارهای باقی مانده را در حال انحلال یا ورشکستگی خاتمه دهند، شخص یا اشخاصی مسئولیت انجام این کارها را بر عهده می گیرند. محاسبه بدهی، وصول مطالبات، پرداخت مالیات بر انحلال شرکت و خاتمه امور ناتمام از جمله وظایف این مدیران است. لازم به ذکر است این افراد اخطاریه رسمی انحلال شرکت را نیز دارند.
مسئولیت و تعهدات مدیر تصفیه چیست؟
این مدیران مسئول تصفیه تا پایان آن هستند. مدير تصفيه موظف است به فعاليت جاري خاتمه دهد و به تعهدات خود خاتمه دهد و مطالبات را وصول و اموال شركت را تقسيم نمايد. همچنین در مواقعی که برای ایفای تعهدات شرکت نیاز به انجام معاملات جدید باشد، این افراد آن را انجام خواهند داد. تا زمانی که تصفیه به پایان نرسیده است، مدیران تصفیه موظفند همه ساله با رعایت شرایط و تشریفات مقرر در قانون و اساسنامه، مجمع عمومی عادی را به طور منظم از سهامداران شرکت تشکیل دهند. صورت اموال منقول و غیرمنقول، ترازنامه و صورت درآمد و هزینه عملیات آنها نیز همراه با گزارشی مبنی بر اقدامی که تاکنون انجام داده اند به این مجمع ارائه شود.
چگونه می توان مهر موسسات حقوقی را پیگیری کرد؟
سیستم ردیابی چاپ آفیس چیست؟
سامانه کلی ثبت مشاغل، سامانه ردیابی مهر دفتر وکالت است. این سامانه تحت نظارت نظام قضایی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خدمات ارائه می دهد. علاوه بر امکان پیگیری ثبت مهرهای قانونی، ثبت درخواست پلمپ اداری، ثبت آنلاین درخواست تاسیس اشخاص حقوقی و همچنین ثبت تغییرات شرکت، از دیگر قابلیت های این سامانه می باشد.
رهگیری تمبر اداری با کد رهگیری
1.کد پستی را در سیستم وارد کنید
پس از ورود به سامانه جامع ثبت مشاغل، در قسمت پیگیری درخواست، نوع درخواست (مهر دفتر تجاری) و شماره پیگیری را وارد کرده و گزینه بازگردانی اپلیکیشن را انتخاب کنید. پس از ورود باید کدپستی را در این مرحله وارد کنید. البته کد تحویل به «ثبت کد پستی رهگیری پستی» نیز معروف است.
2. تایید ارسال مدارک
پس از وارد کردن کد پستی، وضعیت مهر رسمی “تحویل تایید شده” نشان داده می شود.
3. تاییدیه کارشناسی اداره ثبت مشاغل
سپس مدارک شما به کارشناس ارجاع داده می شود. پس از گذشت حدود 2 روز و تایید کارشناس، عبارت “تایید کارشناس” در قسمت وضعیت مهر دفاتر درج می شود. در این مرحله باید به قسمت پیگیری اپلیکیشن رفته و از طریق صفحه پرداخت هزینه را پرداخت کنید.
4.پایان عملیات بعدی آب بندی دفتر
پس از این مرحله کار در اداره ثبت شرکت ها تکمیل و دفاتر تمبر به اداره پست ارسال می شود. اداره پست مدارک را برای متقاضی ارسال می کند و وضعیت «پایان عملیات مهر زنی» نمایش داده می شود.
مسلما این بهترین و سریع ترین راه برای ثبت نام و پیگیری است تمبر اداری از نظر تجاری به راحتی با ثبت سفارش در سامانه ثبت نام می کنید. در این سامانه فرآیند درخواست و اخذ دفاتر بدون نیاز به حضور انجام می شود.
ردیابی تمبرهای اداری با بارکد پستی
یکی از روش های پیگیری مهر دفاتر حقوقی هر شخص حقیقی یا حقوقی که تاجر محسوب می شود، رهگیری از طریق بارکد پستی است که امکان ثبت آن نیز وجود دارد و همچنین مرجع ثبت دفاتر پلمپ شده با کد رهگیری. ، از طریق اینترنت و از طریق ارجاع به سامانه کلی ثبت رشد کسب و کار
روش و مراحل ردیابی بارکد پستی، متقاضی باید ابتدا آدرس مشخص شده را در مرورگر خود جستجو کند تا وارد صفحه رهگیری بارکد پستی شود و از منوی بالای صفحه، اپلیکیشن های خدمات ردیابی را انتخاب کند.
سپس متقاضی باید نوع درخواست مهر دفتر تجاری را انتخاب کرده و شماره بارکد پستی را در قسمت مربوط به بارکد پستی وارد کرده و بر روی درخواست استرداد وجه کلیک کند تا از وضعیت پلمب دفتر قانونی مطلع شود.