به طور کلی سئو سئو را می توان به دو دسته سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم کرد. سئوی داخلی نقش مهمی در ارتقای سایت دارد و بدون آن نمی توانید رتبه خوبی در نتایج جستجو کسب کنید. با سئو داخلی تمام کارهایی که برای بهینه سازی سایت انجام می دهید در داخل سایت انجام می شود، مانند سئوی محتوا، لینک سازی داخلی یا سئوی تصویر.
دلیل اهمیت سئوی داخلی این است که در صورت غفلت از آن، هر چقدر هم که روی مواردی مانند سئو خارجی و تبلیغات تمرکز کنید، به نتایجی که نیاز دارید، نخواهید رسید، در واقع سئوی داخلی از سئوی خارجی جلوتر است. سئوی داخلی باعث می شود که محتوا سریعتر ایندکس شود و به تدریج در نتایج رتبه بالاتری پیدا کند.
برای درک بهتر سئو داخلی می توان آن را به دو بخش تقسیم کرد: سئوی فنی و سئوی محتوا. اگر نکات فنی سئو به خوبی رعایت شود، موتورهای جستجو به سرعت صفحات سایت را پیدا کرده و شروع به خزیدن در آن می کنند. و اگر صفحه ای محتوای سئو خوبی داشته باشد، مورد قبول موتورهای جستجو قرار می گیرد و بازدیدکنندگان بیشتری را جذب می کند. هدف اصلی برخی از الگوریتم های گوگل بررسی سئوی داخلی سایت است که در صورت عدم رعایت آن جریمه می شود.
چه زمانی سئو سایت را شروع کنیم؟ می توان گفت که کار سئو داخلی سایت همزمان با راه اندازی سایت شروع می شود. بررسی جنبه های فنی و ساختار سایت یا سئوی هر محتوا در هنگام آپلود باید از روز اول انجام شود تا در طول زمان به رتبه های بهتری دست یابید.
کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام دهید تا با سئوی درون صفحه (سئوی درون صفحه) سایت خود مطابقت داشته باشید، اما همه آنها به یک اندازه در سئو موثر نیستند. در اینجا مهم ترین مواردی که سئو سایت را بهبود می بخشد را با هم مرور می کنیم.
انتخاب کلمه کلیدی
کلمه کلیدی محاسبه شده را انتخاب کنید. کلمه کلیدی در واقع همان چیزی است که کاربران برای جستجوی محتوای مورد نظر استفاده می کنند و اگر کلمه کلیدی مناسبی را انتخاب کرده باشید، شانس بسیار بیشتری برای دیده شدن دارید. کلمات کلیدی را انتخاب کنید که واقعاً بتواند مخاطبان هدف سایت یا رشد کسب و کار شما را هدف قرار دهد.
در انتخاب کلمه کلیدی به انتخاب کلماتی توجه کنید که رقابت زیادی ندارند. کلمات کلیدی که رقبای زیادی برای آنها وجود دارد کار شما را بسیار سخت می کند و با وجود اینکه محتوای با کیفیت و سئوی خوبی روی آن انجام می دهید، با سرعت لازم به نتیجه نمی رسید. کلماتی را انتخاب کنید که با دقت بیشتری موضوع سایت شما را توصیف کنند. به عنوان مثال به جای «فروش کتاب» از کلیدواژه «فروش کتاب های درسی ارشد» یا «فروش کتاب های دانشگاهی خارجی» استفاده کنید.
استفاده از کلمه کلیدی در عنوان محتوا عنوان متا
برای اینکه گوگل محتوای صفحه را به خوبی درک کند باید در چندین قسمت از صفحه از کلمات کلیدی استفاده شود که یکی از آنها تگ عنوان است. تگ عنوان عنوان مقاله ای است که کاربران در نتایج جستجو می بینند.
انتخاب تیترهای جذاب برای عنوان مقاله
وقتی کاربر بر اساس کلمه کلیدی جستجو می کند، تصمیم می گیرد بر اساس عنوان مقاله روی یکی از آنها کلیک کند. بنابراین از عناوین جذاب برای هر محتوا استفاده کنید تا در بین سایت های دیگر کلیک بیشتری داشته باشید. قبل از انتخاب عنوان، مطالب مشابه را در نتایج بررسی کنید تا ببینید سایت های دیگر چه عناوینی را انتخاب کرده اند، سپس می توانید عنوان جذاب و گویاتری بنویسید.
آدرس URL
گوگل هر صفحه در سایت را با یک آدرس (URL) می شناسد. این آدرس باید برای هر صفحه منحصر به فرد باشد تا گوگل هنگام تشخیص صفحات دچار سردرگمی نشود. همچنین در آدرس صفحات از کلمات کلیدی استفاده کنید و آدرس صفحات کوتاه و مختصر را انتخاب کنید.
برچسب توضیحات (توضیحات متا)
تگ توضیحات بخشی است که به عنوان توضیح اضافی در زیر لینک محتوا در نتایج جستجو ظاهر می شود. تگ توضیحات در یک جمله به گوگل می گوید که محتوای صفحه در مورد چیست. اگر این بخش به خوبی نوشته شده باشد، برخی از کاربران را تشویق می کند که روی لینک کلیک کنند. اگر قسمت توضیحات متا خالی بماند، خود گوگل بخشی از متن را به عنوان توضیحات متا نمایش می دهد.
چگالی کلمه کلیدی
یکی از اصولی که همیشه در سئو سئو به آن اشاره می شود، استفاده از کلمات کلیدی در متن است. اما اگر زیاده روی کنید، از گوگل امتیاز منفی می گیرید و جزو محتوای اسپم محسوب می شوید. بنابراین با توجه به تعداد کلمات متن، به اندازه کافی از کلمات کلیدی استفاده کنید. هرچه تعداد کلمات در محتوا بیشتر باشد، می توان از کلمات کلیدی بیشتری استفاده کرد. تراکم کلمات کلیدی را بین 2-3٪ نگه دارید. علاوه بر تعداد کلمات کلیدی، تراکم آنها را در سراسر صفحه رعایت کنید تا در ابتدای متن از کلمه کلیدی مکرر استفاده نکنید، اما آن را در ادامه متن وارد نکنید.
استفاده از تگ های H
این تگ در سئو بسیار مهم است زیرا گوگل با استفاده از این تگ محتوای مهمی را پیدا می کند. این تگ برای نشان دادن عناوین و دسته ها استفاده می شود. بنابراین از این تگ فقط برای برجسته کردن و جدا کردن ظاهر یک برگه استفاده نکنید.
به طور پیش فرض در وردپرس، تگ H1 برای عنوان سایت در نظر گرفته شده است، بنابراین از آن در محتوا استفاده نکنید. از تگ های H2 و H3 برای نشان دادن سرفصل ها و زیرعنوان ها در متن استفاده می شود.
سعی کنید از کلمه کلیدی در تگ های H استفاده کنید البته زیاده روی نکنید که یکی از عوامل منفی سئو محسوب می شود.
لینک سازی داخلی
تمامی صفحات سایت باید با لینک های داخلی مرتبط باشند. اهمیت لینک های داخلی در این است که گوگل می تواند صفحات دیگر سایت را با استفاده از لینک های داخلی پیدا کند. پیوندهای داخلی نیز برای کاربران مفید است زیرا آنها می توانند به راحتی با یک کلیک به صفحه بعدی بروند و نیازی به جستجو یا کلیک بیشتر نباشد.
هنگامی که با ایجاد لینک در متن یا محتوای مرتبط زیر آن، محتوایی را در سایت قرار می دهید، برخی از کاربران برای خواندن مطالب مشابه، روی محتوای دیگر کلیک می کنند. این باعث می شود افراد زمان بیشتری را در سایت بگذرانند.
اگر لینک سازی داخلی مناسب و هدفمند نباشد، تنها باعث سردرگمی گوگل و کاربران می شود. بنابراین، تنها زمانی لینک داخلی را انجام دهید که قصد دارید دو صفحه را با موضوع مشابه پیوند دهید.
اتصال خارجی
لینک سازی خارجی فقط باید برای سایت هایی انجام شود که معتبر و مرتبط با موضوع سایت هستند. مدیران سایت اغلب تمایلی به پیوند دادن به سایت های دیگر برای انتقال اعتبار از آنها به سایت دیگر ندارند. اما اشتباه نکنید، زیرا نباید لینک سایت های دیگر را در تمام صفحات سایت قرار دهید. لینک سازی خارجی فقط برای صفحاتی انجام می شود که نیاز به لینک شدن به سایت دیگری دارند، برای اهدافی مانند دانلود، تکمیل محتوا، ورود به عنوان سایت مرجع.
در میان رقبا برای کلمه کلیدی، اگر سایر اصول سئو داخلی رعایت شود، سایتی که از لینک های خارجی استفاده می کند رتبه بهتری خواهد داشت. گوگل از شما می خواهد همانطور که به دنبال بک لینک های معتبر هستید به سایت های قابل اعتماد و مرتبط لینک دهید و مانند یک جزیره عمل نکنید.
Anchor Text (Anchor Text)
Anchortext کلمه ای است که به جای پیوند ظاهر می شود و با کمک آن می توانید متوجه شوید که اگر روی آن لینک کلیک کنید با چه چیزی مواجه خواهید شد. از کلمه کلیدی در انکر تکست استفاده کنید و حتما به صفحه ای که رابطه معنایی و محتوایی با آن دارد لینک دهید.
سرعت سایت
حتی اگر سایت پر محتوا و مفیدی داشته باشید، اما سرعت سایت پایین باشد، بازدیدکنندگان زیادی را از دست خواهید داد. کاربران امروزی بسیار بی حوصله هستند و حتی برای چند لحظه نمی توانند منتظر بارگذاری صفحات بمانند. بهینه سازی سرعت سایت با استفاده از قالب های بهینه شده، کدنویسی استاندارد، فشرده سازی فایل.
تصاویر سئو سایت
عکس های جذاب اگرچه کاربران را به خود جذب می کند، اما یکی از مهم ترین عوامل کاهش سرعت سایت نیز می باشد. هر عکسی که در سایت قرار می گیرد را تا حد امکان کاهش دهید تا کیفیت آن کاهش یابد. اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید از افزونه های کاهش تصویر نیز استفاده کنید. با کمک افزونه می توانید حجم تصاویر را در کل سایت کاهش دهید بدون اینکه بر کیفیت آن تأثیری بگذارد.
از کلمه کلیدی در برچسب ها و نام های جایگزین تصویر استفاده کنید. به این ترتیب گوگل تشخیص می دهد که موضوع تصویر شما چیست و همچنین در قسمت جستجوی تصاویر گوگل قرار می گیرید.
تولید محتوا
مهم ترین نکته ای که بر سئوی داخلی سایت تاثیر می گذارد، تولید محتوا است. بدون محتوا، برخی دیگر از تکنیکهای سئو داخلی سودمندی خود را از دست میدهند. همیشه برای تولید محتوا و به روز رسانی سایت به طور منظم برنامه ریزی داشته باشید.
با ایجاد محتوای باکیفیت، شما با یک فلش به دو هدف ضربه می زنید. علاوه بر راضی نگه داشتن گوگل، کاربران به دلیل محتوای مفید، زمان بیشتری را نیز در سایت می گذرانند که سیگنال مثبتی را به گوگل ارسال می کند. از تکرار محتوای کوتاه و غیر مفید خودداری کنید. هدف از تولید محتوا، کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو است، بنابراین با محتوایی که کمترین زمان را صرف می کند، به این هدف نخواهید رسید.
سئوی داخلی نیاز به توجه مداوم دارد و نمی توانید تصور کنید که سئوی داخلی یک سایت یکباره تکمیل شود. سایت همیشه به تولید محتوا، بهبود سرعت، لینک سازی، تایید لینک و غیره نیاز دارد. همیشه برای سئو سایت برنامه ای داشته باشید تا بتوانید در سئوی خارج از سایت موفق شوید، کاربران سایت را جذب و حفظ کنید و فروش را افزایش دهید.
منبع: مدیر خلاق