شراکت همواره در میان گروه‌های مختلف شغلی و کاری مشاهده می‌شود و افراد همواره سعی می‌کنند یک شراکت منحصر به فرد داشته باشند تا دچار ضرر نشوند. در نظر داشته باشید که شراکت همیشه باید به صورت هدفمند باشد به همین دلیل لازم است تا اصول شراکت به خوبی رعایت شود.

آشنایی با اصول شراکت در رشد کسب و کار باعث می‌شود تا شما با تمامی حق و حقوق خود در رشد کسب و کار آشنت باشید و یک شراکت عالی را در تجارت خود تجربه کنید.

در این مقاله با ما همره باشید با به مهمترین اصول شراکت بپردازیم و موضوعات پیرامون شراکت در کار را با هم بررسی کنیم.

 

اصول شراکت در کار چیست؟

برای شروع همکاری به صورت مشارکتی، شما نیاز به دانستن اصول اولیه‌ای دارید که از همان ابتدا باید به‌صورت شفاف مشخص شوند. به همین منظور بهتر است برای مشخص شده این شرایط و قواعد همکاری خود از یک قرارداد مشارکت استفاده کنید. این قرارداد را می‌توان با توجه به موضوع همکاری شما در انواع مختلفی تنظیم کرد.

انواع قرارداد مشارکت که بر مبنای قانون مدنی به شما کمک می‌کند تا قراردادی اختصاصی برای شروع فعالیت خود داشته باشید و هر آنچه که می‌خواهید در قالب قانونی در قرارداد خود درج کنید.

این کار علاوه‌بر اینکه ریسک‌های موجود را به حداقل می‌رساند از بروز بسیاری از اختلافات به دلیل مکتوب بودن و همچنین شفاف بودن توافقات جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: حفظ ارزش پول در برابر تورم آشنا شوید.

 

۶ تا از مهمترین اصول شراکت صحیح

⦁ همه خواهان احترام هستند

این اصل بر این ایده است که همه مردم ارزشمند‌ند و همه حق دارند در خصوص سرنوشتشان خودشان تصمیم بگیرند. پذیرش این اصل افراد را به سمت و سوی قابل احترام بودن می‌برد.

این امر، یکی از مهمترین اصول شراکت در کار است و می‌گوید شما با مردم باید با احترام رفتار کنید و به نظرات و جهان بینی همه مردم احترام بگذارید. بدون احترام متقابل به مردم، شراکت هیچ معنایی نخواهد داشت.

⦁ همه باید شنیده شوند

در ابتدا، این اصل بر این ایده متمرکز است که اصول شراکت باید به گونه‌ای باشد همه مردم درک شوند. بنابراین گوش دادن به آن‌ها یکی از مهمترین اصول شراکت صحیح به شمار می‌رود. گوش دادن به افراد باعث می‌شود تا بتوانید آن‌ها را درک کنید و اعتماد آن‌ها به را به سمت خود جلب کنید. پیشنهاد می‌شود با فرآیند کوچینگ آشنا شوید.

⦁ هر فردی نقاط قوت خاصی دارد

این اصل بر این باور است که همه مردم دارای موفقیت‌هایی در گذشته هستند که همه بر اساس توانایی‌ها و مهارت‌هایشان در حوزه‌ای خاص به دست آمده است.

درگیر شدن با مردم به دلیل مشکلاتشان می‌تواند به یک باره چشم ما را از روی موفقیت‌هایشان ببندد. شناسایی نقاط قوت دیگران و برجسته کردن توانمندی‌هایشان همیشه می‌تواند از خطای آن‌ها چشم پوشی کند.

⦁ قضاوت را به تأخیر بیندازید

این اصل تشخیص می‌دهد که به محض قضاوت، تمایل فرد به توقف جمع‌آوری اطلاعات جدید یا تفسیر در خصوص قضاوت قبلی است. بنابراین، از آنجایی که قضاوت‌های مددکار می‌تواند تأثیر زیادی بر زندگی مراجع داشته باشد، بهتر است که قضاوت را تا آنجا که ممکن است به تأخیر بیندازیم، سپس اطلاعات جدید جمع کنید و مایل به تغییر نظر خود باشید.

⦁ نقش قدرت در اصول شراکت

این اصل بر این فرض استوار است که اختلاف قدرت موانعی را برای شراکت ایجاد می‌کند. در حقیقت شما باید همیشه مردم را به سمت خود جذب کنید و از تکنیک‌ها و اصول شراکت در این امر استفاده کنید.

⦁ شراکت یک فرایند است

این اصل تشخیص می‌دهد که هر یک از شش اصل بخشی از یک کل بزرگتر است. هر کدام از اصل‌ها، ویژگی‌های خاص خودش را دارد و همه مورد نیاز شراکت هستند. پیشنهاد می شود مقاله یوتیوبر کیست را بخوانید.

اصول شراکت صحیح

ویژگی‌ های اصلی اصول شراکت

اصول شراکت کاری یک سری ویژگی‌هایی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. مشارکت‌ها برای خدمت به یک هدف خاص شکل می‌گیرند و ممکن است اهداف جدیدی را در طول زمان دنبال کنند

2. شرکا بر سر ماموریت، ارزش‌ها، اهداف، نتایج قابل اندازه‌گیری و مسئولیت‌پذیری برای مشارکت توافق کرده‌اند.

3. رابطه بین شرکا با اعتماد متقابل، احترام، صداقت و تعهد مشخص می‌شود.

4. مشارکت بر اساس نقاط قوت و دارایی‌های شناسایی شده استوار است، اما همچنین برای رفع نیاز‌ها و افزایش ظرفیت همه شرکا کار می‌کند.

5. مشارکت قدرت را در بین شرکا متعادل می‌کند و منابع را بین شرکا تقسیم می‌کند.

6. شرکا با تلاش برای درک نیاز‌ها و منافع شخصی یکدیگر و ایجاد یک ارتباط مشترک، ارتباط مؤثر و صحیح را به یک اولویت همیشگی تبدیل می‌کنند.

7. اصول و فرآیند‌های مشارکت با نظر و توافق همه شرکا به ویژه برای تصمیم‌گیری و حل تعارض ایجاد می‌شود.

8. با هدف بهبود مستمر مشارکت و نتایج آن، بازخوردی بین همه ذینفعان در مشارکت وجود دارد.

9. شرکا در سود و زیان دستاورد‌های مشارکت سهیم هستند.

10. شراکت‌ها می‌توانند منحل شوند و نیاز به برنامه‌ریزی فرآیندی برای تمام شدن دارند.

شریک کاری و ویژگی‌ های او

حال که با ویژگی‌های اصول شراکت آشنا شدیم وقت آن رسیده است تا نگاهی کوتاه به ویژگی‌های شریک بیندازیم:

شریک کاری باید مهارت و توانمندی‌های زیادی در خصوص حیطه کاری مورد نظر داشته باشد.

⦁ هم شما و هم شریک یا شرکایتان باید به یکدیگر احترام متقابل بگذارید.

⦁ شرکا باید انگیزه کافی برای کار داشته باشند و در صورت نیاز با شما همکاری و هم اندیشی کنند.

⦁ شرکا باید مسئولیت پذیر باشند و حتی اگر شکست خوردید، پای همه چیز بایستند. بهترین یوتیوبر های جهان را بشناسید.

مهمترین اصول شراکت

اصول موفقیت بر اساس اصول شراکت

⦁ در مقابل مشکلات روحیه خود را حفظ کنید.

⦁ برنامه‌ریزی درستی در خصوص کار خود داشته باشید.

⦁ حق و حقوقی که در اصول شراکت باید برای شما در نظر گرفته شود را بررسی کنید.

⦁ تعهد کاری داشته باشید.

⦁ در سود و زیان شرکت سهیم باشید.

سخن پایانی

ما در مقاله بالا، سعی کردیم به کلیه اطلاعاتی که در خصوص اصول شراکت صحیح و اصول شراکت در رشد کسب و کار به آن نیاز دارید اشاره کردیم. شما نیز اگر تجربیاتی درباره کار شراکتی دارید با ما در میان گذارید. نظرات شما به ما در نوشتن مطالب بعدی کمک شایانی خواهد کرد. با انواع شغل های آزاد آشنا شوید.

برخی از سوالات متداول

مهمترین اصول شراکت صحیح کدام‌ند؟

1. همه خواهان احترام هستند 2. همه باید شنیده شوند 3. هر فردی نقاط قوت خاصی دارد 4. قضاوت را به تأخیر بیندازید 5. نقش قدرت در اصول شراکت 6. شراکت یک فرایند است.

ویژگی‌ های اصلی اصول شراکت چیست؟

۱. مشارکت‌ها برای خدمت به یک هدف خاص شکل می‌گیرند و ممکن است اهداف جدیدی را در طول زمان دنبال کنند 2. شرکا بر سر ماموریت، ارزش‌ها، اهداف، نتایج قابل اندازه‌گیری و مسئولیت‌پذیری برای مشارکت توافق کرده‌اند و…