چرا باید از جدول ماتریس SWOT استفاده کنیم؟
تجزیه و تحلیل SWAT به عنوان بخشی از فرآیند برنامه ریزی کلی شرکت انجام می شود و اهداف مالی و عملیاتی را برای سال آینده تعریف می کند. علاوه بر این، استراتژی های تجاری بر اساس این اهداف ساخته می شوند.
استفاده بهینه از منابع
هر شرکتی، حتی بزرگترین شرکت هایی که بر بازار هدف خود تسلط دارند، دارای نیروی کار، ظرفیت تولید و سرمایه محدود و مشخصی هستند. ارزیابی نقاط قوت یک شرکت به آنها کمک می کند تا نحوه تخصیص این منابع را به گونه ای تعیین کنند که منجر به بالاترین پتانسیل ممکن برای رشد درآمد و سودآوری شود.
تیم مدیریت می تواند بررسی کند که شرکت در کدام بخش ها می تواند موثرترین رقابت را داشته باشد. در چنین شرایطی، شرکت ها ممکن است کشف کنند که در گذشته از چه نقاط قوت یا مزیت های رقابتی اطلاعی نداشتند.
بهبود عملیات تجاری
وقتی تیم مدیریت به نقاط ضعف نگاه می کند، هدف شناسایی شکاف های عملکرد گذشته نیست. هدف شناسایی حیاتی ترین زمینه هایی است که برای رقابت تجاری موثرتر باید بهبود یابند.
ارزیابی واقع بینانه نقاط ضعف همچنین از اشتباهات استراتژیک مانند ورود به بازار با محصولاتی که از رقبای معتبر پایین تر هستند جلوگیری می کند. بهبود مستمر در تمام زمینه های فعالیت شرکت جنبه مهمی برای پیشی گرفتن از رقبا محسوب می شود. نقاط ضعف فعلی را می توان و باید به نقاط قوت آینده تبدیل کرد.
فرصت های جدید را کشف کنید
رشد رشد کسب و کار مستلزم تعقیب فرصت های جدید، از جمله گروه های مشتریان بالقوه جدید، توزیع گسترده تر محصول، توسعه دسته بندی محصولات و خدمات جدید و گسترش جغرافیایی است.
در تجزیه و تحلیل SWOT، تیم مدیریت فرصت های نوظهور را برای بهره برداری فوری شناسایی می کند. آنها همچنین فرصت های بلندمدت را پیش بینی می کنند تا بتوانند برنامه ریزی قبلی را برای آماده شدن برای ورود به بازار در زمان مناسب انجام دهند.
مقابله با خطرات
تهدید در تحلیل SWAT اصطلاح دیگری برای ریسک است. تهدید رویدادی خارج از کنترل شرکت است که می تواند تأثیر منفی بر کار داشته باشد. شرکت ها با تهدیدهای زیادی فراتر از تهدیدات رقبای مستقیم روبرو هستند. تغییرات در محیط نظارتی ممکن است تأثیر نامطلوبی بر عملیات داشته باشد.
ذائقه مصرف کننده می تواند ناگهان تغییر کند. به عنوان مثال، رکود اقتصادی باعث می شود که مصرف کنندگان از خرید کالاها و خدمات لوکس خودداری کنند. زمانی که سازمان ها برای توسعه سریع برنامه های اضطراری برای مقابله سریع با تهدیدات وقت بگذارند، خطراتی که تهدیدها برای سازمان ایجاد می کنند کاهش می یابد.
تجزیه و تحلیل SWOT به شرکت کمک می کند تا برای هر چیزی که در محیط خارجی با آن مواجه می شود، آمادگی بهتری داشته باشد.
موقعیت و استراتژی رقابتی
بسیاری از شرکت ها نوعی تحلیل SWAT از رقبای اصلی خود انجام می دهند. با ترکیب این اطلاعات با نتایج تجزیه و تحلیل SWOT داخلی شرکت، تیم مدیریت می تواند تصویر بهتری از موقعیت شرکت در مقابل رقبای خود داشته باشد.
این شرکت می خواهد با نقاط قوت خود به نقاط ضعف رقبا حمله کند. در واقع این حرکت بسیار شبیه به برنامه ریزی بازی فوتبال است که در آن سعی می کنید آسیب پذیری تیم مقابل را مشخص کنید.
از سوی دیگر، اگر رقیب مزیت بزرگی داشته باشد، شرکت نمیخواهد در برابر نقاط قوت رقیب بازی کند. تجزیه و تحلیل SWAT به یک شرکت نشان می دهد که حتی قوی ترین رقبای آن نیز نقاط ضعفی دارند که می تواند از آنها به نفع خود استفاده کند.