امروزه تمامی کسبوکارها، به دنبال برنامهای منسجم برای دستیابی به اهدافشان هستند. برنامهای که بتواند در سریعترین زمان ممکن، آنها را به هدفهای از پیش تعیین شدهشان برساند. چرا که رشد و دستیابی به موفقیت برای هر تجارتی، حائز اهمیت است. برای همین هم کسبوکارها در بیزینس کوچینگ خودشان از مدل GROW استفاده میکنند. این مدل با ایجاد فرهنگ ترقی در سازمان، کمک میکند با تعیین اهداف و امکاناتتان، موانع را کنار زده و مسیر رشد را با سرعت طی کنید.
به همین منظور در این مقاله قصد داریم در مورد مدل GROW در کوچینگ، چرایی محبوبیت و چگونگی استفاده از آن در کسبوکارتان صحبت کنیم.

مدل GROW مخفف چیست؟
مدل GROW که اولین بار توسط جان ویتمور، در کتابش با عنوان «مربیگری برای عملکرد» شرح داده شد، یک سیستم چهار مرحلهای برای تعیین اهداف و دستیابی به آنهاست. ویتمور به همراه همکارانش در شرکت مشاوران عملکرد، مدل GROW را به عنوان روشی پیشنهاد دادند که عملکرد کارکنان را بهبود میبخشد، یادگیری و تعامل آنها را افزایش میدهد و به اعضای تیم کمک میکند تا حس هدفمندی در کارشان داشته باشند.
اگر به دنبال ایجاد فرهنگ رشد در سازمانتان هستید، مدل GROW میتواند به شما کمک کند. این عبارت مخفف چهار کلمه است:
- هدف (Goal)
- واقعیت (Reality)
- موانع (Obstacles) یا گزینهها (Options)
- مسیر پیشرو (Way Forward) یا اراده (Will)
امروزه مدل گرو در کوچینگ اغلب توسط کوچهای اجرایی مورد استفاده قرار میگیرد. کارشناسان میگویند این مدل به دلیل انعطافپذیری و تمرکز بسیار خوبی که بر مراجع (coachee ) دارد، مورد استقبال قرار گرفته است.
مدلGROW در کوچینگ چیست؟
مدل گرو در کوچینگ به مدیران کمک میکند تا اهداف و برنامههای عملیاتیشان را فرموله کنند. سپس اعضای تیم میتوانند کسبوکار را توسعه داده و مشکلات را رفع نمایند.
در ادامه نکاتی برای تقویت جلسات کوچینگ GROW و توانمندسازی مدیران و اعضای تیم برای ارزیابی وضعیت فعلی و تسریع تغییرات معنادار در سراسر سازمانتان آورده شده است:
- مدل Grow در کوچینگ یک سیستم چهار مرحلهای برای تعیین اهداف و دستیابی به آنهاست.
- این مدل اغلب توسط مربیان اجرایی که با کارآفرینان و مدیران کار میکنند، استفاده میشود.
- در مدل GROW مربیان سوال میپرسند و به کارآموزان کمک کرده، تا خودشان راهحلها را کشف کنند.
مراحل مدل GROW
هر یک از چهار مرحله مدل GROW به ترتیب انجام میشوند. بیایید نگاهی دقیقتر به هر مرحله بیندازیم:
هدف (Goal)
مشخص کنید که تیم شما برای رسیدن به چه چیزی تلاش میکند. با الهام از مدل grow، اهداف شما باید SMART باشند؛ به این معنی که مشخص، قابل اندازهگیری، دستیافتنی، واقعبینانه و دارای محدودیت زمانی باشند.
واقعیت (Reality)
این مرحله نیازمند ارزیابی صادقانه بین مدیران و تیمشان است. به طور مثال اگر هدفتان ارسال خبرنامه به مشتری است؛ برای دستیابی به این هدف آیا نیاز به تاییدیه مدیران ارشد دارید، آیا اتوماسیون بازاریابی در دسترس دارید، و آیا رهبران فروشتان در این هدف با شما همسو هستند؟ با بررسی وضعیت فعلی، تیم شما میتواند جدول زمانی واقع بینانهای از زمان دستیابی به اهدافش ایجاد کند، موانع را شناسایی نموده و بهترین مسیر پیشرو را انتخاب کرده و ادامه دهد.
موانع یا گزینهها (obstacles/ Options)
وقتی صحبت از موانع میشود، مهم است اعضای تیم به این فکر کنند که چه چیزی مانع دستیابی آنها به اهدافشان میشود. چه کسانی ذینفعان پروژه هستند، تیم شما برای تکمیل کار مورد نظر، چگونه اطلاعات را جمعآوری میکند و اینکه برای به پایان رساندن کار چه وابستگیهایی وجود دارد؟
مسیر پیشرو یا اراده (Way Forward/ Will)
پس از اینکه سرپرستان تیمها اهدافشان را ترسیم نموده، واقعیت موجود را ارزیابی کردند و موانع بالقوه نیز شناسایی شدند، به مرحله نهایی مدل grow در کوچینگ رسیدهاند. مدیران میتوانند برنامههای عملیاتی و مراحلی را که برای جمعبندی یک پروژه نیاز دارند، توسعه دهند. همچنین اعضای تیم میتوانند سازماندهی شوند، پروژه خودشان را ایجاد کنند، سهامداران مربوطه را درگیر کرده و اقدام کنند.
چرا مدل گرو در کوچینگ محبوب است؟
مدل grow قابلیت سازگاری با تغییرات مداوم را دارد، به همین دلیل امروزه هنوز هم در بین کسبوکارها محبوب است.
به گفته جفری هال، مدیر اجرایی مؤسسه کوچینگ در بیمارستان مکلین وابسته به دانشکده پزشکی هاروارد، «مدل Grow یک رویکرد عملی را برای مربیان فراهم میکند، تا بدانند مشتریان میخواهند به کجا برسند. سپس به سرعت موانع را شناسایی نموده و برای رفع آنها راهکار ارائه میدهد.»
مدل GROW به اعضای تیم و مدیران این امکان را میدهد تا بدون نیاز به یک فرد خارجی برای رهبری، مسائل را حل کنند. در عوض اعضای تیم، خود را همانند مدیر میبینند. این چارچوب سبب تمرکز اعضای تیم میشود، به رفع عوامل حواسپرتی کمک میکند و ابزاری مؤثر برای کوچینگ در جهت توسعه فردی میشود.
چگونه از مدل grow در کوچینگ استفاده کنیم؟
راههای متعددی برای پیادهسازی مدل گرو و استفاده آسان از آن وجود دارد:
- با مدیران منابع انسانی برای تمرین مدل grow همکاری کنید. یک هدف کوچک و قابل مدیریت مانند «بهبود مهارتهای پرزنت» انتخاب کنید. هر مرحله از مدل GROW را با همکاری مدیرتان طی کنید: هدف، واقعیت، موانع (یا گزینهها) و راه پیشرو (یا اراده). سپس مهارتهای کوچینگ خود را مورد ارزیابی قرار دهید. چگونه میتوانید پیشرفت کنید؟ چطور میتوانید رویکرد مربیگریتان را بهبود بخشیده و در صورت نیاز اصلاح نمایید؟
- در مورد تعیین اهداف برای اعضای تیمتان فکر کنید. چند هدف برای هر یک از اعضای تیم در نظر بگیرید و در مورد آنها با همکارانتان در جلسات صحبت کنید. میتوانید در این جلسات ایدههایی را نیز مطرح نمایید. این نقطه شروع خوبی برای گفتگوهای کوچینگ شما خواهد بود.
- مدل grow را به زیردستان خود معرفی کنید. برای داشتن بهترین فرآیند مربیگری، اصول اولیه مدل گرو را با زیردستانتان به صورت گروهی مورد بحث قرار دهید. سپس برایشان توضیح دهید که چگونه این مدل میتواند در حل مسئله، توسعه فردی و دستیابی به اهداف واقعی در بازههای زمانی کوتاهتر به آنها کمک کند.
- پیشرفتتان را بررسی نموده و نتایج کار را پیگیری کنید. بسته به جدول زمانی که تعیین کردهاید، به طور مرتب با همکارانتان در ارتباط باشید تا در جریان روند کار آنها قرار بگیرید. حتما در صورت وجود موانع و مشکلات، به رفع آنها کمک کنید. اگر مدل کوچینگ GROW به اعضای تیم شما کمک میکند تا به اهداف خود دست یابند، میتواند به یک مدل مرجع در سازمانتان تبدیل شود.
چگونه مدیران را در استفاده از مدل GROW آموزش دهیم؟
به کارگیری موثر مدل گرو مستلزم تغییر ذهنیت مدیران است. این تغییر نیازمند تبدیل سبک رهبری خودکامه، به رویکردی سازگارتر و منعطف است.
خوشبختانه ابزارهای متعددی برای پیادهسازی مدل grow در کوچینگ وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. در ادامه راهکارهایی برای گسترش کوچینگ مؤثر و کمک به مدیران و افراد مستقل (ICs) جهت توسعه مهارتهای جدید آورده شده است:
- برنامهای موثر برای آموزش مدیران ایجاد کنید. بهترین برنامههای یادگیری و توسعه (L&D) شامل کوچینگ، یادگیری تجربی و مدیریت مسیر شغلی است. برای مدیران تازهکار، ارائه منابعی در مورد نحوه مدیریت تیمها مفید خواهد بود. ایجاد یک برنامه آموزشی که سرگرمکننده باشد و به بزرگترین چالشهای آنها بپردازد نیز مفید است. استفاده از مربیان برونسازمانی برای آموزش مهارتهای نرم، نحوه تفکر خلاقانه و نحوه مدیریت تعارض، مدیران را قادر میسازد تا ابهاماتشان را برطرف کرده و آموزش عملی ببینند.
- معیارهایی برای برگزاری جلسات انفرادی بهتر در نظر بگیرید. جلسات انفرادی بدون دستور کار اغلب رضایتبخش نبوده و در عوض سرگردانکننده هستند. جلسات انفرادی Lattice به شما این امکان را میدهند که در دستور کار جلسات همکاری نموده و موارد نیازمند اقدام را ردیابی و حل کنید. با استفاده از چنین برنامههایی میتوانید اهدافتان را تعیین نمایید، عملکرد را ارزیابی کرده و سوابق بازخوردها را نیز نگهداری کنید.
- پیشرفت را در برنامههای توسعه فردی پیگیری کنید. هنگام راهنمایی کارکنان با استفاده از مدل GROW، مدیران میتوانند پیشرفتهای فردی اعضای تیم را نیز با استفاده ازIDPها پیگیری کنند. اعضای تیم از طریق برنامههای توسعه فردی اهداف، استعدادها، نقاط قوت و انگیزههای خود را مشخص میکنند. مدیران نیز میتوانند پیشرفت شغلی کارکنانشان را در جلسات انفرادی بررسی نمایند.
نتیجهگیری
مدل grow چیزی فراتر از یک واژه جذاب است. در واقع مدل grow در کوچینگ، یک چارچوب کاربرپسند و کامل برای تعریف اهداف و برنامهریزی است. کار کردن از طریق مراحل این مدل، میتواند ابزاری موثر برای ایجاد وضوح در اهداف کارمندان و همچنین ایجاد یک نقشه راه عملی برای دستیابی به آنها باشد.
سوالات متداول
مدل GROW چیست؟
مدل GROW یک سیستم چهار مرحلهای برای تعیین اهداف و دستیابی به آنهاست. این مدل به کمک تعیین اهداف، واقعیتها، موانع، و مسیر پیشرو، به سازمانها کمک میکند تا به سرعت به اهداف خود برسند.
چگونه مدل GROW را در سازمان پیادهسازی کنیم؟
برای پیادهسازی مدل GROW، میتوان با همکاری مدیران منابع انسانی و با استفاده از اهداف کوچک و قابل مدیریت، مراحل مختلف مدل را طی کرده و پیشرفتها را ارزیابی کرد.