اگر می خواهید مذاکرات شما با دیگران در زمینه های مختلف تکمیل شود، باید گفتگوهای خود را داشته باشید سبک مذاکره به چیز خاصی فکر کن برای بسیاری از ما این سوال پیش آمده است که مذاکرات چیست و چگونه می توان مذاکرات موفقی داشت. در این مقاله به بررسی چیستی مذاکرات و در مورد آنها پرداختیم انواع سبک های مذاکره ما اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد تا بتوانید ارزیابی کنید که کدام نوع مذاکره در هر موقعیتی مناسب و موثرتر است.
مذاکره به چه معناست و منظور از سبک مذاکره چیست؟
مذاکره فرآیندی است که در آن دو یا چند نفر با یکدیگر صحبت می کنند و با تدابیر خاص سعی می کنند به نتیجه ای موفق دست یابند از حاشیه سازی بپرهیزید. به این ترتیب است که می تواند به حل مشکل منجر شود و به نتیجه مطلوب منجر شود. در حال حاضر داشتن دانش و مهارت در مکالمه ضروری است، زیرا با توجه به حوزه های مختلفی که در حال مذاکره است، لازم است افراد با سبک مذاکره و با بسیاری از راه های اعمال آن آشنا شوید.
با توجه سبک مذاکره سبک مذاکره یا بهتر است بگوییم رفتار مذاکره کنندگان، باید توجه داشت که الگوهای ارتباطی خاصی وجود دارد که می توان در طول فرآیند مذاکره از آنها استفاده کرد. اهمیت سبک مذاکره در این است که می توان از آن به شیوه های مختلف در تعاملات خانوادگی، کاری و تحصیلی استفاده کرد. به همین دلیل است که اکثر شرکت ها، سازمان ها و بخش ها کارکنان خود را در روش ها و سبک های مختلف مذاکره آموزش می دهند، زیرا بخش بزرگی از موفقیت یک سازمان نتیجه انجام مذاکرات صحیح است.
در پایان این بخش ذکر این نکته ضروری است که شناخت سبک های مختلف مذاکره به افراد کمک می کند تا در موقعیت های مختلف واکنش ها و تصمیم گیری های صحیح و استانداردتری از خود نشان دهند.
معرفی سبک های مذاکره
در بخش قبل به این موضوع سبک مذاکره چیست؟ ما بحث کردهایم و دریافتهایم که لازم است مذاکرهکنندگان سبکهای مختلف مذاکره را بشناسند تا به نتیجه مثمر ثمر در مذاکرات دست یابند. در این قسمت شما را با انواع آن آشنا می کنیم. به عنوان مثال، شما می توانید مذاکرات را در سه سبک مختلف انجام دهید.
در سبک مذاکره مذاکره کنندگان نرم سعی می کنند از برخوردهای تند و احساسی دوری کنند و با امتیاز دادن به طرف مقابل، نتیجه را به نفع خود رقم بزنند و در این مذاکره موفق شوند. در این نوع مذاکره، فرد برای رسیدن به یک نتیجه برد-برد تلاش نمی کند، بلکه فقط می خواهد به توافق برسد. در این مذاکرات فرد یا افراد به نکات زیر توجه می کنند. آنها رویکردی دوستانه و نرم را اتخاذ می کنند تا تعارضات بین آنها مطرح شود و به صورت دوستانه حل شود. رسیدن به توافق هدف نهایی آن است. مذاکره کنندگان سعی می کنند با دادن امتیازاتی به توافق برسند زیرا این تنها چیزی است که برای آنها مهم است. اگر تضاد یا تعارضی بین آنها وجود داشته باشد، سعی می کنند با انعطاف زیادی آن را حل کنند. مقاله توصیه می شود استراتژی رشد کسب و کار ادامه مطلب
نکته مهم دیگر در مذاکره نرم، پذیرش موقعیت های جدید و پذیرش انعطاف پذیرتر آنهاست. ارائه پیشنهادات و امتیازات توسط مذاکره کنندگان در این نوع سبک مذاکره بسیار متداول است زیرا طرفین سعی می کنند به نتیجه مطلوب که توافق است دست یابند. یکی از نشانه های مذاکره نرم، پذیرش یک طرفه شکست است و فرد سعی می کند فشار طرف مقابل را برای رسیدن به توافق بپذیرد.
در سبک مذاکره سخت، از استراتژی رقابتی تری استفاده می شود، بنابراین در حین مذاکره، مذاکره کننده سعی می کند به هر نحو ممکن مواضع خود را در حین گفتگو بالا ببرد و بر آنها پافشاری کند. در چنین شرایطی طبیعی است که طرف مقابل هم همین واکنش را نشان دهد، اما البته در این بین هدف سودی نخواهد داشت. در ادامه به نکات این نوع مذاکره اشاره می کنیم.
در فرآیند این نوع مذاکره، پیروزی به هر قیمتی در نظر گرفته می شود. فرد فقط می خواهد به چیزی که می خواهد برسد و در ضمن امتیازی به طرف مقابل نمی دهد پس اگر امتیاز لازم را نگرفت رابطه یا مذاکره را تمام می کند سخت گیری بیش از حد نکته مهم دیگری است سبک مذاکره. دیده می شود، طرفین سعی می کنند بدون دادن امتیاز به هدف خود برسند. مقاله توصیه می شود مدیریت تعارض چیست؟ ادامه مطلب
بی اعتمادی به یکدیگر از نکات مهم دیگری است که در این سبک از مذاکره به چشم می خورد و طرفین با حفظ موقعیت خود سعی می کنند دست برتر را در گفتگو به دست آورند و با استفاده از تهدید، طرف مقابل را از رسیدن به اهداف خود باز دارند. سبک مذاکره صحبت های سخت به جای سازنده و نرم وجود دارد و طرفین ممکن است سعی کنند منافع خود را به خطر بیاندازند.
تصمیم برنده شدن از دیگر مقاطع مهم در روش مذاکره سخت است، زیرا در طی آن طرفین سعی می کنند با اعمال فشار بر طرف مقابل به اراده خود دست یابند. اگر این افراد فکر می کنند جلسه ای که در آن شرکت می کنند; آنها ممکن است سود یا شکست ندهند، از شرکت در آن امتناع کنند.
دو نوع سبک مذاکره که قبلا در مورد آنها صحبت کردیم مفیدتر هستند، اما نقطه ای وجود دارد که طرفین بعد از مدتی احساس گمراهی و خستگی می کنند. به همین دلیل، بسیاری از مذاکره کنندگان به سبک دیگری از مذاکره یعنی مذاکره اصولی روی آورده اند و سعی در دستیابی به یک نتیجه برد-برد و پایدار دارند. در زیر به نکات مهم این سبک مذاکره می پردازیم.
مذاکره کنندگان در این روش سعی می کنند مشکل را از منظر منطقی ببینند و راه حل های صحیح و اصولی برای آن بیابند یکی از اهداف مذاکره اصولی است. رسیدن به یک هدف عاقلانه و دوستانه، برخورد ملایم با مردم در مواجهه با مشکلات سخت، نشانه این است که شما وارد مذاکره اصولی شده اید. در این راه، نیازی به سخت گیری با همکاران، مشتریان و شرکای کلیدی نیست. مقاله توصیه می شود تماس تلفنی ادامه مطلب
تمرکز بر منافع مشترک از دیگر ویژگی های مذاکره اصولی است. به همین دلیل است که همیشه انتخاب های منطقی وجود دارد پرهیز از سوگیری ذهنی نیز یکی از مزایای مذاکره اصولی است زیرا طرفین سعی می کنند بدون آمادگی ذهنی در جلسه حاضر شوند و گفتگو را با اشتیاق آغاز کرده و به دنبال راه حل برای رسیدن به هدف باشند. جدید
آخرین کلمه
اگر قصد مذاکره دارید زمینه های مختلف ما به شما توصیه می کنیم سبک مذاکره یک مورد خاص را انتخاب کنید و اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشید. شناخت کافی از نوع سبک مذاکرهمی تواند به شما در دستیابی به یک نتیجه برنده کمک کند.