از جمله مهارت های زندگی مهارت های ارتباطی بیش از سایر مهارت ها در نظر گرفته شده و مورد نیاز است. از آنجایی که انسان موجودی اجتماعی است و لازم است درک عمیقی از فرآیندهای ارتباطی داشته باشد و بنابراین این مهارت ها برای موفقیت و پیشرفت افراد در مشاغل مختلف و حتی روابط اجتماعی آنها حیاتی و مهم است.

ارتباط می تواند باعث آرامش یا در برخی موارد آسیب به افراد شود زیرا از طریق ارتباط کلامی و غیرکلامی می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید و مهم است که بدانید چگونه از ارتباط خود به طور موثر استفاده کنید. توانایی برقراری روابط خوب با دیگران باعث می شود بتوانید آرامش بیشتری را در روابط خود تجربه کنید و البته تقویت مهارت های ارتباطی به طور مؤثر، مسیر رسیدن به هدف را برای شما هموارتر می کند.

پس اگر میل با انواع دارید مهارت های ارتباطی بیشتر بدانید و درک کنید که چرا این مهارت ها مهم هستند، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه می توانید با استفاده از مهارت های ارتباطی در روابط کاری، اجتماعی و عاطفی خود به فردی موفق تبدیل شوید.

مهارت های ارتباطی چیست؟

منظور از مهارت های ارتباطی چیست؟

بسیاری از مردم می خواهند بدانند مفهوم مهارت های ارتباطی چیست? در پاسخ به این سوال بهتر بگوییم: توانایی انتقال اطلاعات به دیگران به شیوه ای کارآمد و موثر را یک مهارت ارتباطی می نامند که می تواند ارتباط شخصی و حرفه ای فرد را بهبود بخشد و کیفیت زندگی او را بهبود بخشد. نمونه هایی از این مهارت عبارتند از بیان نظرات جمعی یا گروهی و بیان احساسات یا رویدادهایی که در اطراف شما اتفاق می افتد.

مهارت ارتباطی که اثربخشی ارتباط را تعیین می کند دارای مراحلی است که در مرحله اول اطلاعات و داده ها تولید می شود و در مرحله دوم این اطلاعات به رسانه ای برای انتقال به مخاطب تبدیل می شود، البته سبک ارتباطی در طول فرآیند ارتباط، هر فرد می تواند از چندین روش یا حالت برای انتقال پیام خود به دیگران استفاده کند.

در واقع آغازگر ارتباط کسی است که باید به ماهیت اطلاعاتی که می‌خواهد به دیگران منتقل کند توجه کند، اما فرآیند ارتباط به همان اندازه که به منبع تولید اطلاعات وابسته است به روش دریافت‌کننده اطلاعات نیز وابسته است. پیام اطلاعات را دریافت می کند.

بر اساس این مفهوم مهارت های ارتباطی معمولاً شامل موارد زیر است:

1) درک، هضم و به اشتراک گذاری صحیح اطلاعات ارائه شده.
2) ارتباط کلامی، نوشتاری و غیره. به گونه ای که دیگران آن را درک کنند.
3) احترام گذاشتن به نظرات مردم از طریق ابراز علاقه و تعامل با آنها.
4) استفاده از آگاهی، دانش مرتبط و تحصیلات مهارت های ارتباطی در تبیین و شفاف سازی افکار و عقاید مؤثر است.
5) گوش دادن به صحبت های دیگران در هنگام برقراری ارتباط و پرسیدن سوالات مرتبط برای درک بهتر آنچه می گویند و فکر می کنند.

اگر می خواهید در زمینه بازاریابی اطلاعاتی کسب کنید، مقاله ای را به شما پیشنهاد می کنیم آموزش بازاریابی ادامه مطلب

مفهوم مهارت های ارتباطی

چرا داشتن مهارت های ارتباطی مهم است؟

در تمام جنبه های زندگی، چه شخصی و چه حرفه ای مهارت های ارتباطی قوی مورد نیاز هر فردی است. همچنین از نظر تجاری با توجه به اینکه تمامی معاملات از طریق ارتباط انجام می شود، داشتن مهارت های ارتباطی به شما امکان می دهد اطلاعات را با دقت و سرعت بیشتری درک کنید، از طرفی ضعف این مهارت منجر به سوء تفاهم و ناامیدی در افراد می شود. .

بر اساس مطالعه ای که توسط SHPM روی 400 شرکت انجام شد، مشخص شد که به طور متوسط، شرکت هایی که به طور موثر و کافی با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار نمی کنند، سالانه 62.4 میلیون دلار ضرر می کنند. اینکه هوش مصنوعی و سایر فناوری های دیجیتال زندگی انسان را متحول و متحول کرده است، نیاز به مهارت های ارتباطی و تقویت آنها بیش از گذشته احساس می شود. اگر بخواهید مهارت های ارتباطی خودتان را تقویت کنید، ابتدا باید بدانید که این مهارت ها شامل چه چیزهایی می شود و سپس سعی کنید آنها را بهبود ببخشید.

بنابراین در تمام سطوح یک سازمان، کلید اصلی حفظ روابط کاری قوی، داشتن ارتباط موثر است و این مهارت می تواند باعث ایجاد اعتماد بین کارکنان شود که در نهایت منجر به افزایش بهره وری و تقویت روحیه تیمی می شود. به همین دلیل در سال های اخیر مشاهده شده است که داشتن مهارت های ارتباطی بالا به عنوان یک اصل کلی برای استخدام نیروی انسانی توسط کارفرمایان ارائه می شود.

اگر می خواهید اطلاعاتی در مورد کسب و کار به دست آورید، مقاله ای را به شما پیشنهاد می کنیم مشاور تجاری ادامه مطلب

آموزش مهارت های ارتباطی

در مورد مهارت های ارتباطی بیشتر بدانید

انواع مختلفی از مهارت های ارتباطی برای تمرین و تمرین برای کمک به شما برای تبدیل شدن به یک ارتباط موثر وجود دارد، در اینجا برخی از آنها وجود دارد:

  • مهارت گوش دادن فعال

مهارت های گوش دادن فعال به این معنی است که توجه کامل خود را به فردی که با شما صحبت می کند داشته باشید. افرادی که این ویژگی را دارند، به دلیل توجه و احترامی که برای گوش دادن به دیگران قائل هستند، در نزد مردم بسیار مورد احترام هستند. این مهارت را می توان به صورت شفاهی، نوشتاری یا غیره انجام داد. با توجه به زبان بدن و حالات چهره دیگران می توانید ارتباط بهتری با دیگران برقرار کنید.

  • برای داشتن اعتماد به نفس

یک راه دیگر تقویت مهارت های ارتباطی این در مورد اعتماد به نفس در کار است زیرا افراد بیشتر با افرادی با اعتماد به نفس بالا ارتباط برقرار می کنند. به یاد داشته باشید که حتی با اعتماد به نفس، یک ایده نه چندان خلاقانه و جذاب می تواند توجه زیادی را به خود جلب کند، اگر یک ایده بسیار بزرگ توسط فردی که اعتماد به نفس کافی ندارد و اعتماد به نفس پایینی دارد بیان شود، باعث می شود که افراد می توانند به درستی با ایده او ارتباط برقرار نمی کند. اعتماد به نفس را می توان از طریق تماس چشمی، وضعیت بدن و لحن صدا نشان داد و تسلط بر این مهارت به شما کمک می کند هنگام بحث و گفتگو و ارائه کاملاً آماده باشید.

  • توانایی انطباق با سبک ارتباطی مخاطب

این مهارت به معنای انتخاب سبک و روش مناسب برای برقراری ارتباط با دیگران است. شما باید این کار را با توجه به فردی که قصد دارید با او ارتباط برقرار کنید انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر دانشجو هستید و می خواهید با یکی از اساتید دانشگاه ارتباط برقرار کنید، بهترین راه ارسال ایمیل است، می توانید این کار را از طریق برنامه های اجتماعی مانند فیس بوک، واتس اپ یا پیامک نیز انجام دهید. بنابراین بهتر است موقعیت های مختلفی را که می خواهید با دیگران ارتباط برقرار کنید بررسی کنید تا بتوانید روش مناسبی را انتخاب کنید.

اگر می خواهید در مورد کوچینگ بیشتر بدانید، این مقاله را به شما توصیه می کنیم کسب و کار مربیگری ادامه مطلب

هنگامی که با دیگران مخالف هستید، مهم است که با دیدگاه آنها همدردی کنید و از خشونت پرهیز کنید، اگرچه فرقی نمی کند که فردی که با او صحبت می کنید کارفرما، کارمند یا دوست باشد، همیشه بهتر است به نظرات دیگران احترام بگذارید. . و هرگز به افرادی که با شما مخالف هستند توهین نکنید.

باز بودن به شما کمک می کند تا با همکاران خود در محل کار بهتر ارتباط برقرار کنید. باید بپذیرید که اگر با دیدگاه مردم موافق نیستید، سعی کنید با دیدگاه آنها همدلی کنید و همیشه به آنها احترام بگذارید. به این ترتیب، می توانید اختلاف نظر خود را دوستانه بیان کنید و از ایجاد کدورتی که می تواند روی کار آینده شما تأثیر بگذارد، اجتناب کنید.

  • درک زبان بدن

بسیاری از ارتباطات از طریق زبان بدن انجام می شود. خواندن نشانه های غیرکلامی یکی از مهم ترین عوامل در برقراری ارتباط با دیگران است. آیا بهتر است ابتدا بفهمید طرف مقابل چه چیزی را از طریق کلمات به شما می گوید؟ سپس شروع به خواندن سیگنال هایی کنید که او با بدنش به شما نشان می دهد.

برای رسیدن به این موقعیت ابتدا باید دانش کاملی از زبان بدن داشته باشید. استفاده از حرکات دست، تماس چشمی و توجه دقیق به لحن صدای افراد برای درک خلق و خوی آنها همان زبان بدنی است که می توانید برای برقراری ارتباط بهتر با دیگران یاد بگیرید.

احساس مهربانی و همدلی با دیگران، لحن صدا، درک نشانه های غیرکلامی، استفاده از رسانه مناسب، ارسال و دریافت بازخورد و پاسخگویی از دیگر نمونه های مهارت های ارتباطی است که تقویت آنها به شما کمک می کند تا در برقراری ارتباط با مخاطبان خود موفق تر باشید.

تقویت مهارت های ارتباطی

آخرین کلمه

با توجه به مطالب بیان شده در این مقاله؛ تحصیل مهارت های ارتباطی کارایی در حال حاضر برای هر فردی بسیار لازم و ضروری خواهد بود و شما می توانید با بهبود و تشویق او در روابط شخصی و کاری خود پیشرفت کرده و به موفقیت برسید. در این زمینه می توانید تقویت مهارت های ارتباطی نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • برای صحبت با افرادی که کمتر می شناسید، بهتر است برنامه و نقشه ذهنی داشته باشید.
  • در طول مکالمه سعی کنید تمام توجه خود را به طرف مقابل معطوف کنید.
  • از تکرار کلمات و عبارات غیر ضروری خودداری کنید؛ زیرا در بیان آنها شما گم شده اید اعتماد به نفس به اندازه کافی نشان می دهد.
  • از زبان بدن خود آگاه باشید یعنی. نحوه برقراری تماس چشمی، نحوه نشستن و نوع دست دادن با فرد مقابل. زیرا همه این موارد بخشی از آن است مهارت های ارتباطی موثر هستند.

در نهایت اگر به دنبال مشاوره و راهنمایی بیشتر در این زمینه هستید می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.