تکنیک بیان در بازاریابی تلفنی نیاز به آموزش پیچیده و خاصی ندارد. کافی است همین هنر ارتباطی با دوستان خود را سازماندهی و استفاده کنید. بیایید در این مورد بیشتر صحبت کنیم.
فروشندگان حرفه ای جعبه ابزار دارند و ارائه یکی از مهمترین عناصر در آن است. تکنیک بیان در بازاریابی تلفنی ابزار بسیار مهمی است که بدون آن ارتباط دقیق و موثر مفاهیم به مشتریان امکان پذیر نخواهد بود. اگر شما نیز به این موضوع علاقه مند هستید و می خواهید با نحوه استفاده از تکنیک بیان در فروش تلفنی بیشتر آشنا شوید، این مقاله برای شما آماده شده است.
مردم فقط از تبلیغات دهان به دهان برای فروش و بازاریابی استفاده نمی کنند. زمانی که ایمیل می نویسیم، مکالمات روزانه داریم یا حتی به صحبت های همکارانمان گوش می دهیم، از هنر بیان استفاده می کنیم. بنابراین برخی از این نکات ممکن است برای شما تازگی نداشته باشد زیرا شما بارها در زندگی خود از این تکنیک ها استفاده کرده اید.
فن بیان و هنر متقاعدسازی
اهمیت بیان در بازاریابی تلفنی در ارائه موثر محصولات و خدمات به مشتریان خلاصه می شود. هنر صحبت کردن در بازاریابی تلفنی درست مانند هنر نوشتن در بازاریابی محتوا است.
شما اینجا واقعا قانع کننده صحبت خواهید کرد. یعنی با استفاده صحیح از اشکال مختلف گفتار و سایر تکنیک های گفتاری ملودیک، مشتری را متقاعد کنید که از شما خرید کند.
البته باید توجه داشته باشید که مردم از شعارزدگی و چاپلوسی خوششان نمی آید. در بازاریابی تلفنی باید به موقع صحبت کنید، به موقع گوش دهید و هوشمندانه ارتباط برقرار کنید. اما چگونه؟!
فن بیان آنقدرها هم پیچیده نیست…
اولین و مهمترین چیزی که باید به آن توجه کرد این است که استفاده از یک عبارت در بازاریابی تلفنی بسیار ساده است. اصلا استرس نداشته باشید چون لازم نیست کار خاصی انجام دهید.
به مواقعی در زندگی روزمره خود فکر کنید که از کلمات برای تأثیرگذاری و متقاعد کردن دیگران استفاده کرده اید. در زندگی حرفه ای، در زندگی شخصی یا هر موقعیت دیگری که فکرش را بکنید.
به عنوان مثال، زمانی که دوستتان را راضی می کنید که برای دیدن شما در رستوران مورد علاقه شما بیاید، نه در رستورانی که دوست دارد. یا زمانی که قرار است با گروهی از دوستانتان فیلمی را تماشا کنید و در نهایت فیلمی را که دوست دارید انتخاب می کنید!
همه آنها شامل هنر متقاعدسازی از طریق بلاغت هستند. این بدان معناست که شما از تمام ابزارها و استعدادهای موجود خود برای متقاعد کردن دیگران استفاده می کنید بدون اینکه بدانید.
توصیه های ارسطو; پدر بیان
ارسطو فیلسوف مشهور یونانی که به عنوان پدر فن بیان شناخته می شود، نظریه جالبی را برای متقاعد کردن مردم در قرن چهارم قبل از میلاد ارائه کرد. این نظریه امروزه نیز قابل اجراست.
از نظر ارسطو 5 عنصر مهم در فن بیان وجود دارد که هر کدام به گونه ای متفاوت عمل می کنند. این عناصر برای بخشهای مختلف تفکر افراد جذاب هستند و تأثیرات متقاعدکننده متفاوتی دارند.
البته، احتمالاً قبلاً به طور ناخودآگاه و غریزی از آنها استفاده می کنید، و قرار نیست چیز جدیدی باشند.
چرا؟ زیرا نه تنها این اصول برای صحبت کردن و متقاعد کردن افراد ضروری است، بلکه در تفکر شخصی خود و متقاعد کردن خود نیز از آنها استفاده می کنیم!
اصل اول) اخلاق
«مارکوس کوئنتیلیان»، فیلسوف رومی، ضرب المثلی دارد که می گوید: «وقتی یک مرد خوب خوب صحبت می کند، سخنانش شنیده می شود و گفتارش معتبر است».
«اعتماد به نفس» تفاوت اصلی را در تکنیک بیان ایجاد می کند.
انتخاب مشتری در بازاریابی تلفنی به شدت تحت تأثیر اعتماد آنها به فروشنده، سازمان، برند، محصول یا خدمات است. و این سؤال در عنصر «اخلاق» است. اولین اصل تکنیک ارتباطی در بازاریابی تلفنی این است که با رعایت اخلاق انسانی در گفتگو، فروشنده را قابل اعتماد جلوه دهید.
اخلاق ارتباط تنگاتنگی با «تخصص» دارد.
وقتی یک فروشنده تخصص خود را ارتقا می دهد، ناخواسته از عنصر اخلاق استفاده می کند. یعنی می توانید به این فروشنده برای معرفی محصول، ارائه خدمات استاندارد، آموزش مهارت ها و … اعتماد کنید.
البته در اخلاق هم «تجربه» مهم است…
به عنوان مثال، وقتی در فروش تلفنی به “50 سال رضایت مشتری” اشاره می کنید، در واقع متوسل به اخلاق هستید. با ذکر تجربه تجاری خود در گفتگو، می توانید شرکت خود را به عنوان یک سازمان مستحکم و قابل اعتماد با سابقه طولانی معرفی کنید.
اصل دوم) احساسات
چه بخواهیم چه نخواهیم، احساسات در هر کاری که انجام می دهیم نقش دارند. چرا؟ چون ما انسان هستیم. حتی اگر در برخی شرایط بر اساس منطق تصمیمات خاصی گرفته باشیم، باز هم تحت تاثیر احساسات درونی خود هستیم. به قول ساکتات:
“هنر بیان، هنر افسون کردن روح است.”
هنر بازاریابی تلفنی به شدت بر احساسات متکی است. برانگیختن احساسات مثبت در ذهن مشتری چیزی نیست که فروشندگان به راحتی از آن بگذرند. ایجاد احساس مثبت در مورد شرکت، برند یا محصول تاثیر زیادی بر تصمیمات خرید افراد دارد.
اگر بتوانید در مکالمه تلفنی خود واکنش عاطفی مطلوبی ایجاد کنید، تأثیر عمیقی در حافظه مخاطبان خواهید گذاشت. این بدان معنی است که شما می توانید به یاد ماندنی تر شوید. به این ترتیب مخاطب همیشه برند شما را با این حس خوب همراه می کند.
پس به جای اینکه مخاطب را با عبارات سرد و جملات تند بمباران کنید، با گرمی و انرژی فراوان صحبت کنید. از کلماتی استفاده کنید که حامل بار مثبت هستند و حس صمیمیت را در ذهن مشتری ایجاد می کنند.
اصل سوم) گاهشماری
متأسفانه اکثر بازاریابان تلفنی این اصل را فراموش می کنند. اگر بتوانید از نظر زمان بندی عملکرد خوبی داشته باشید، تأثیر بسیار زیادی در قلب و ذهن مخاطبان خواهید گذاشت.
بسیاری از کلمات اگر در موقعیت یا لحظه خاصی گفته شوند خوشایندتر هستند.
تجربه راهنمایی خریدار در سفر مشتری و همچنین شناخت افکار و طرز فکر آنها به شما کمک خواهد کرد. این اصل را به خوبی اعمال کنید. نرم افزار CRM با جمع آوری و ذخیره تمامی اطلاعات مشتری به پیاده سازی این اصل کمک می کند.
یکی از مهمترین موضوعاتی که جزء اصل زمان است ایجاد حس فوریت است. ارائه پیشنهادی که فقط برای مدت محدودی معتبر باشد، با ایجاد حس فوریت و نیاز، مشتری را هیجان زده می کند.
شما باید رشد کسب و کار خود را مدرن جلوه دهید. یعنی پیشنهادات شما باید بخشی از لحظه یا حرکتی باشد که در حال حاضر اتفاق می افتد. تجربه ثابت کرده است که این تکنیک محرک بسیار قدرتمندی در بازاریابی تلفنی است.
اصل چهارم) هدفمند است
خیلی ساده است: اول چیزی برای گفتن دارید، سپس آن را بگویید. این اصل ساده تفاوت زیادی ایجاد می کند. اگر ایده روشنی از آنچه می خواهید به دست آورید دارید، می توانید به آن برسید.
نتیجه
در این مقاله سعی شده است به چهار اصل اصلی بازاریابی تلفنی بپردازیم. دیدیم که هرچه مکالمه شما صمیمی تر و در عین حال منطقی تر باشد، قانع کننده تر خواهد بود. مهم این است که سخنان فروشندگان هم از نظر منطقی و هم از نظر فنی صحیح باشد. در این صورت مشتری نیازی به مراجعه به منابع معتبر دیگر ندارد و به راحتی قانع خواهد شد.
پیشنهاد ویژه
راهنمای عملی مذاکرات تلفنی