امروزه بسیاری از افراد در موقعیت های مختلف کاری و اجتماعی به دنبال بهبود مهارت های بیانی یا مهارت های گفتاری خوب خود هستند و به همین دلیل بازار هوش کلامی داغ شده است. این مهارت یکی از انواع هوش به شمار می رود که افراد به راحتی با داشتن آن می توانند مهارت گفتاری خود را افزایش دهند. تقویت هوش کلامی می تواند سطح بالاتری از روابط صحیح با دیگران را برای شما به ارمغان بیاورد. زیرا نهایت خوشبختی در روابط باکیفیت معنا پیدا می کند و برقراری بهترین روابط با تاثیر کلمات بر افراد ایجاد می شود.

اگر شما هم می خواهید این مهارت را یاد بگیرید و آن را در خود تقویت کنید، پیشنهاد می کنیم در این مقاله از مسچی با ما همراه باشید تا به شما بگوییم. هوش کلامی چیست؟ و چه راهکارهایی برای تقویت و افزایش این مهارت وجود دارد؟

هوش کلامی چیست؟

منظور از هوش کلامی چیست؟

در پاسخ به این سوال هوش کلامی چیست؟? لازم به ذکر است: هوش کلامی که به هوش زبانی نیز معروف است، در واقع توانایی استفاده از کلمات یا بیان افکار و مفاهیم هنگام گفتار یا نوشتن است. افرادی که هوش کلامی دارند به راحتی می توانند در جمع صحبت کنند، کتاب بنویسند یا حتی مفاهیم دشوار را به روشی ساده توضیح دهند.

برخی از سخنرانان از همان ابتدای سخنرانی آنقدر شنونده را مجذوب خود می کنند که با اشتیاق تمام مثال ها و نکات او را تا پایان سخنرانی دنبال می کند. این افراد از هوش کلامی و زبانی بالایی برخوردار هستند و دقیقا می دانند که در حین مکالمه از چه کلمات و جملاتی برای رساندن معنای خود به دیگران استفاده کنند.

هوش کلامی دارای چهار مولفه زیر است:

در هوش کلامی یا زبانی دانستن فراز و نشیب ها و نحوه بیان جملات بسیار مهم است. در واقع در هوش کلامی باید بتوان جملات پرسشی را به صورت پرسشی، جملات خبری را به صورت خبری و هر جمله ای را با لحنی متناسب با محتوای آن به کار برد. زیرا در غیر این صورت اگر صداها به صورت نادرست تلفظ شوند، فرد می تواند سوال خود را به صورت اخباری یا امری بیان کند و مخاطب منظور او را درست متوجه نشود.

اگر نه گفتن به درخواست های نامناسب دیگران برایتان سخت است، توصیه می کنیم مقاله تقویت مهارت نه گفتن را مطالعه کنید.

اولین خصوصیتی که انسان دارای هوش کلامی باید داشته باشد این است که معنای صحیح هر کلمه را بداند و آن را در جای درست به کار برد. زیرا برخی از کلمات معانی مختلفی دارند. هوش زبانی تشخیص معنای متفاوت واژگان و کلمات را برای فرد آسان تر می کند.

  • استفاده از واژگان و کلمات

اگرچه برای بیان یک جمله می توان از بسیاری از کلمات واژگانی استفاده کرد، اما استفاده از مناسب ترین کلمه چیزی است که می تواند هوش کلامی بالای فرد را ثابت کند، بنابراین داشتن دامنه وسیع واژگانی و استفاده از کلمات مناسب از دیگر ویژگی های هوش زبانی است. که یکی از ملزومات مهم این هوش است.

  • توانایی ساخت جمله

از دیگر ویژگی‌های برتر هوش کلامی می‌توان به توانایی رشته‌بندی صحیح کلمات به‌صورت کاملاً قابل درک برای مخاطبان اشاره کرد، بنابراین افراد با هوش کلامی بالا معمولاً می‌توانند هر موضوعی را به‌صورت مؤثر و قابل فهم بیان کنند. کلمات مختلف را کنار هم قرار دهید و جملات خوبی بسازید.

چه راهکارهای مفیدی برای تقویت و افزایش هوش کلامی وجود دارد؟

هوش کلامی یک ویژگی یا استعداد ذاتی نیست و شما می توانید این مهارت را به راحتی و با کمک راه حل های بسیار ساده تقویت کنید. در 5 بعدی راهکاری برای افزایش هوش کلامی و ما زبان را به شما خواهیم گفت:

راه حل اول: رویدادهای روزانه خود را یادداشت کنید.

دفتر خاطرات وقایع روزانه تکنیک هوشمند کلامی این مهارت را تقویت می کند. برخی از افراد یادداشت های روزانه خود را به طور منظم نگه می دارند و پس از مدتی علاوه بر بهبود مهارت های نوشتاری خود، تغییرات مثبتی را در نحوه صحبت خود احساس می کنند.

می‌توانید از هم‌اکنون شروع به کار کنید یا در نظر داشته باشید که یک دفترچه برای خود بسازید یا دست نوشته‌های خود را در صفحات رسانه‌های اجتماعی خود با دیگران به اشتراک بگذارید. در این صورت می توانید نظر دیگران را در مورد آنچه می نویسید بدانید و اگر اشتباهی در نوشتن وجود دارد می توانید آن را اصلاح کنید. بنابراین، رویدادهای روزمره زندگی خود را ثبت کنید راهکاری برای افزایش هوش کلامی خواهد بود.

راه حل دوم: در هر موقعیتی که قرار گرفتید، از یادگیری غافل نشوید.

از مزایای خواندن می توان به افزایش سطح آگاهی، گسترش دایره لغات، کمک به درک بهتر مطالب و… اشاره کرد. همچنین هنگام مطالعه با کلمات جدید آشنا می شوید، نحوه استفاده از آنها را در جملات مشاهده می کنید و در نتیجه می توانید مهارت های کلامی خود را تا حد زیادی بهبود بخشید. پس مطالعه را جزئی از برنامه روزانه خود قرار دهید و برای آن وقت بگذارید، حتی اگر فقط 10 دقیقه باشد. برای افزایش هوش کلامی و زبانی به شما پیشنهاد می کنیم هم کتاب بخوانید و هم برای تقویت هوش کلامی دانش خود را افزایش دهید.

اگر شما هم می خواهید در مورد هوش مالی اطلاعاتی کسب کنید و روش های آن را یاد بگیرید، توصیه می کنیم مقاله هوش مالی چیست را مطالعه کنید.

راه حل سوم: در حین بحث فقط به موضوع نگاه نکنید و در بحث شرکت کنید.

معمولا در گروه های دوستان بحث های زیادی در مورد موضوعات مختلف مطرح می شود، اگر می خواهید به تکنیک بیان خود کمک کنید و هوش کلامی خود را افزایش دهید، بهتر است در بحث و گفتگو شرکت کنید نه اینکه فقط تماشا کنید. شرکت در این بحث ها می تواند فرصت هایی را برای شما فراهم کند تا مهارت های هوش کلامی خود را بهبود بخشید. وقتی وارد مکالمه می شوید، ذهن شما درگیر این است که چگونه جملات و کلمات مناسب را در لحظه کنار هم قرار دهید تا بتوانید بهترین پاسخ را به دیگران بدهید.

راه حل چهارم: یک زبان جدید یاد بگیرید.

یادگیری یک زبان جدید یک چیز است راهکاری برای افزایش هوش کلامی زبان و مهارت های بین فردی را توسعه می دهد. اگر احساس می کنید زمان یا توانایی کافی برای یادگیری یک زبان جدید ندارید، می توانید واژگان و لغات مرتبط با حوزه کاری و شغلی خود را بیشتر یاد بگیرید. به یاد داشته باشید، این کار شما را حرفه ای تر می کند و شما را در مسیر موفقیت شغلی قرار می دهد.

راه حل پنجم: صحبت کردن را بدون مکث و ضربان تمرین کنید.

اگر می خواهید تکنیک هوشمند کلامی خود را تقویت کنید، سعی کنید هنگام صحبت کردن مکث یا مکث نکنید. هوش زبانی یکی از آن مهارت هایی است که هر چه بیشتر در مورد آن صحبت کنید، بهتر در آن صحبت می کنید، بنابراین بیشتر یادگیری آن معمولا از طریق صحبت کردن انجام می شود.

تمرین دیگری که استراتژی افزایش هوش کلامی محسوب می شود این است که در مقابل آینده بایستید و یک دقیقه بدون مکث و کف زدن صحبت کنید. مهم نیست که قرار است در مورد چه چیزی صحبت کنید، مهم این است که بتوانید یک دقیقه کامل بدون توقف صحبت کنید. زیرا این نوع گفتار پشت سر هم به شما این امکان را می دهد که از واژگان و کلماتی که در ذهن شماست استفاده کنید و آنها را به بهترین شکل ممکن ترکیب کنید تا منظور خود را به مخاطب منتقل کنید.

اگر می خواهید در مورد تبلیغات اینترنتی اطلاعاتی کسب کنید و همچنین روش های آن را یاد بگیرید و با انواع آن آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم مقاله تبلیغات اینترنتی چیست را مطالعه کنید.

راهکاری برای افزایش هوش کلامی

آخرین کلمه

با توجه به مطالب بیان شده؛ توسعه هوش کلامی می تواند ابزار قدرتمندی برای انتقال دانش و احساسات افراد به دیگران باشد. اگرچه معمولا در بیشتر موارد از این مهارت مهم غفلت می شود، اما وجود مهارت های کلامی در هر رویدادی از زندگی فرد موثر و مفید خواهد بود. افراد با هوش کلامی بالا می توانند در مشاغل مختلفی مانند نویسندگی، سخنران انگیزشی، وکیل، روزنامه نگار، سردبیر، مجری تلویزیون و … پیشرفت کنند، اما مهمترین آنها راهکاری برای افزایش هوش کلامی در مواجهه با آموزش و یادگیری است.

بنابراین اگر شما هم می خواهید این مهارت مهم را بیاموزید و می خواهید آن را در خود تقویت کنید، می توانید در دوره های آموزشی شرکت کنید. هوش کلامی چیست؟ درگیر شوید، فقط با مسکی تماس بگیرید. در پایان از شما می خواهیم در مورد هوش کلامی و سایر روش هایی که این مهارت را تقویت و تقویت می کند نظر خود را برای ما بنویسید.