راز موفقیت یک استارتاپ در ویژگی های تیم آن نهفته است. زنجیر، مهم نیست که در نگاه اول چقدر ضخیم و محکم است، به استحکام هر حلقه بستگی دارد. یک تیم ناکارآمد، خلاقانه ترین ایده ها را از بین می برد، یک تیم حرفه ای معمولی ترین ایده ها را به موفقیت تبدیل می کند.
در این مقاله به ۹ ویژگی تیم های استارتاپی موفق می پردازیم:
1. تجربه تیمی
حضور اعضای با تجربه در تیم بسیار جالب است. این افراد در تمام مراحل پروژه، تخصص خود را به هم تیمی های خود تزریق می کنند و به آنها کمک می کنند تا وظایف خود را بهتر انجام دهند تا شرکت سریعتر به هدف خود برسد. بر اساس مطالعات، افرادی که 4 تا 8 سال سابقه کار مرتبط دارند، بهترین عملکرد را دارند.
2. تعداد بنیانگذاران استارتاپ
به طور کلی، برای اندازه گیری موفقیت تیم های استارتاپی، اعداد اهمیت کمتری دارند. شاید بپرسید که چرا باید تعداد بنیانگذاران مهم باشد؟ دلیل آن این است که در یک استارتاپ، ارتباط بین اعضای تیم بسیار مهم است. هر موسس یکی از ارکان تیم استارت آپی است و باید تعادل خوبی بین مهارت های سخت و نرم خود داشته باشد.
3. شکست های قبلی تیم
شکست های قبلی مهم ترین عامل در ارزیابی یک تیم استارتاپی است. هر بار که یک تیم می بازد، یکی از هزاران مسیری که به هدف ختم نمی شود را از لیست خط می زند. کارشناسان رشد و توسعه رشد کسب و کار بر این باورند که کارآفرینانی که شکست را تجربه کرده اند، مشکلات کارآفرینی را دیده اند و احتمالاً از تجربیات آنها درس گرفته و مسیر امن تری را انتخاب می کنند. البته تجربه نشان میدهد که کسانی که تلاشهای ناموفق زیادی برای رزومه دارند، احتمالاً در تلاشهای بعدی شکست خواهند خورد.
4. مهارت های سخت
دانش و تجربه ای که از طریق کار یا تحصیل به دست می آید، مهارت های سخت نامیده می شود. رهبر تیم باید در مورد مهارت های فنی اعضای تیم تصمیم بگیرد. او است که تصمیم می گیرد هر عضو چه مهارت های تخصصی (مهارت های سخت) داشته باشد یا در چه زمینه هایی نقش داشته باشد.
برای مثال، اگر هدف پروژه طراحی و ساخت یک اپلیکیشن موبایل باشد، رهبر تیم دانش اصلی و مهارت های سخت مورد نیاز برای هر نقش را تعریف می کند. سپس به دنبال افرادی می گردد که دانش کافی برای انجام وظایف هر نقش را داشته باشند. به طور معمول، اعضای تیم های استارتاپ موفق دارای مجموعه ای عالی از مهارت های سخت هستند.
5. مهارت های نرم
ویژگی هایی مانند کار تیمی، حل مسئله، رهبری، ارتباط موثر، صداقت و مدیریت زمان به رشد و شکوفایی تیم کمک می کند و از جمله مهارت های نرم است. تعریف این مهارت ها برای هر نقش و برای کل مجموعه بر عهده رهبر تیم است.
6. مربیان قدرتمند
ریچارد برانسون، نویسنده و تاجر انگلیسی میگوید: «مهم نیست که ایده جدید شما چقدر هوشمندانه یا نوآورانه، معمولی یا وحشتناک باشد، هر تیم نوپا حداقل به یک مربی خوب نیاز دارد. «کسی که سخت ترین شرایط قابل تصور را پشت سر گذاشته است.» پس یکی از ویژگی های مهم تیم های استارتاپی موفق، وجود مربیان موفق و با تجربه است. این افراد به چراغ هایی برای اعضای تیم تبدیل می شوند و نقش حیاتی ایفا می کنند.
7. ساعات کار
میزان تغییر و پیشرفت در تیم های استارت آپی بالاست. این مشاغل معمولاً از محیط های کوچک با پروژه های کوچک شروع می شوند و خیلی زود فعالیت خود را گسترش می دهند. بنابراین، آنها به کارکنانی نیاز دارند که از همان ابتدا آماده کار طولانی مدت باشند. توصیه می کنیم به دنبال تیم هایی باشید که کارکنان جدی و دغدغه مندی برای سرمایه گذاری دارند. موفقیت شرکت به دست این افراد تعیین می شود زیرا بعداً در مواجهه با چالش ها دلسرد می شوند.
8. موفقیت در جذب مشتری
هدف هر کسب و کاری جذب مشتریان بیشتر است. زیرا این مشتری است که باعث رشد تیم و کسب درآمد بیشتر می شود. یکی از مهمترین ویژگی های یک تیم استارتاپی موفق، داشتن برنامه جذب مشتری و تعهد به آن است.
9. یک رهبر ماهر
از لحظه ای که پروژه استارت آپی راه اندازی می شود، هر یک از اعضای تیم و کل تیم با هم با مسائل خرد و کلان در مسیر پروژه مواجه می شوند. یک رهبر ماهر باید بتواند موقعیت را بدون توجه به شرایط بد مدیریت کند. این افراد حتما طعم سرد و گرمی را چشیده اند. این به معنای شناخت چالش های احتمالی و دانستن چگونگی پیشگیری یا مقابله با آنهاست. باید بتواند در سخت ترین شرایط با اعضای تیم و مشتریان به خوبی ارتباط برقرار کند و آنها را آرام نگه دارد.
بنابراین با کمک این 9 ویژگی می توانیم یک تیم استارتاپی قوی تشکیل دهیم و به دستاوردهای بزرگی دست یابیم.
نویسنده: chetor.com