تا حالا فکر کردید که افراد خاصی در رشته شما به شهرت ملی می‌رسند؟ این کارشناسان تمام توجه رسانه‌ها را به خود جلب می‌کنند، در کنفرانس‌های برتر سخنرانی می‌کنند و بهترین مشتریان را جذب می‌کنند. آیا آن‌ها باهوش‌ترند؟ یا از استراتژی‌های جادویی استفاده می‌کنند؟ این افراد چطور توانسته‌اند پرسونال برندینگ داشته باشند؟

 

بیایید اول یک راز کوچک بگویم: این متخصصان تفاوت زیادی با ما ندارد و باهوش‌ترین و آگاه‌ترین فرد در این زمینه نیستند، آن‌ها نویسنده، سخنور و فروشنده به دنیا نیامده‌اند بلکه با کسب تجربه در این زمینه‌ها موفق شدند. آن‌ها استراتژی خود را به روشی سخت از طریق آزمون و خطا توسعه دادند؛ یعنی از تکنیک‌های زیادی استفاده کردند و سختی‌های زیادی را دیده‌اند تا به هدفشان برسند.

 

ساخت برند شخصی در حوزه کاری خودتان در واقع ساده‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. از پایین کوه، رسیدن به نوک قله همیشه دست نیافتنی و سخت است، ناامید نشوید.

 

پرسونال برندینگ چیست؟

برند شخصی (Personal Branding) ترکیبی از دیده شدن و شهرت یک فرد یا شرکت در میان مشتریان و رقیبانش است. برند سازی، فعالیت‌هایی است که برای دیده شدن و شهرت پیدا کردن طراحی می‌شود. با شناخته شدن و احترام بیشتر، این افراد شهرت و قدرت پیدا می‌کنند.

 

مثال برندسازی شخصی

مثلاً یک معمار را در نظر بگیرید که تخصصش در طراحی پل است. این فرد با سخنرانی در کنفرانس‌های صنعتی که در آن می‌تواند تخصص خود را نشان دهد و بگوید که چه نوآوری‌هایی دارد، می‌تواند شهرت و میزان دیده شدن خود را افزایش دهد.

اگر این معمار با متخصص روابط عمومی کار کند، ممکن است با برقراری ارتباط با روزنامه نگاران و سایر تأثیر گذاران در صنعت معماری شهرت خود را بیشتر کند. متخصص روابط عمومی ممکن است در چند پادکست حضور داشته باشد و مصاحبه‌ای را در یک مجله ترتیب دهد.

 

پرسونال برندینگ یعنی چه

 

استراتژی پرسونال برندینگ چیست؟

استراتژی پرسونال برندینگ، طرحی است برای رساندن شهرت به حرفه‌تان. این توصیف می‌کند امروز کجا ایستاده‌اید و می‌خواهید در آینده به چه سطحی از دید برسید. سپس تاکتیک‌ها، ابزارها و مهارت‌هایی را که برای رسیدن به هدفتان نیاز دارید، بیان می‌کند.

 

پنج سطح دید

کارشناسان و افراد متخصص را بر اساس سطح شهرت‌شان به 5 سطح تقسیم می‌کنیم:

سطح 1: کارشناسان مقیم

این کارشناسان در شرکت و بین مشتریان مورد احترام هستند، ولی در خارج این‌ها دیده نمی‌شوند. بیشتر کارشناسان کارشان را از اینجا شروع کردند.

 

سطح 2: قهرمانان محلی

این افراد اول در خارج از شرکت شناخته شدند. آن‌ها در جوامع تجاری محلی فعال‌ترند و در فعالیت‌های تجاری و وبلاگ نویسی صحبت می‌کنند. این افراد ممکن است کسب و کاری جدید به شرکت بیاورند. مثلاً فروشنده یک سوپرمارکت که فقط در محله‌ای که کار می‌کند شهرت دارد، البته ممکن است بعضی افراد در منطقه‌های دیگر نیز او را بشناسند.

 

سطح 3: ستاره‌های در حال ظهور

شهرت منطقه‌ای این افراد را در بین همتایان منطقه خود شناخته کرده است. آن‌ها تمایل دارند کیفیت رشد کسب و کار را بالا ببرند و هزینه بیشتری بگیرند.

 

سطح 4: ستارگان راک صنعت

این نام کمی عجیب است و در واقع به دلیل تخصص این افراد در زمینه کاری و شهرتشان در سراسر کشور به ستارگان راک تشبیه می‌شوند. این افراد مشتریان ممتاز و ثروتمندی که زیاد می‌خرند را جذب می‌کنند، به همین دلیل است به این افراد می‌گویند بخشی از دارایی یک شرکت.

 

سطح 5: سوپراستارهای جهانی

این افراد نخبه‌های جهانی است و به طور چشمگیری در صنعت خود شناخته می‌شوند، آن‌ها بالاترین درآمد را دارند و بیشتر شرکت‌ها آرزو دارند که این افراد برایشان کار کنند. مثل جانی دپ (بازیگر) که در صنعت فیلم سازی، شهرت جهانی پیدا کرده است.

 

اول لازم است بدانید در کدام سطح هستید و می‌خواهید به کجا برسید

این را بدانید که الکی سوپراستار جهانی نمی‌شوید و این نیاز به صبر و تلاش دارد. این را بدانید که مرحله به مرحله تلاش بیشتر لازم است. مثلاً تبدیل کارشناس مقیم به قهرمان محلی از تبدیل ستاره راک صنعت به سوپراستار خیلی آسان‌تر است. برای تبدیل شدن به سطح 5 باید وقت زیادی صرف کنید، به اندازه کافی وقت دارید؟ به اندازه کافی پشتکار دارید؟

 

شهرت در پرسونال برندینگ

 

مزایای پرسونال برندینگ

موفق‌تر بودن و پردرآمد بودن بهترین جواب به این سؤال است. این را بدانید حتی کارشناسان فروش هم از فروشندگان معمولی بیشتر فروش دارند. دلیلش چیست؟ چون مشتری دنبال شخصی می‌گردد که مشکلش را حل کند، کسی که تجربه و دانش داشته باشد. مشتری با خودش می‌گوید الکی این فرد به شهرت نرسیده است پس این ویژگی‌ها را دارد و حاضر است که هزینه اضافی برای آن بپردازد. دلایل دیگری هم وجود دارد که در زیر بررسی می‌کنیم:

  • کارشناسان توجه رسانه‌ها را به خود جلب می‌کنند، وقتی که یک خبرنگار به نقل قول معروف نیاز داشته باشد، فورا سراغ آن‌ها می‌رود. اینجوری بیشتر و بیشتر دیده می‌شوند.
  • کارشناسانی که برند دارند توانایی مشارکت با سازمان‌های دیگر را دارند.
  • آن‌ها مشتریان باکیفیت‌تری جذب می‌کنند، مشتری یک متخصص را بیشتر دوست دارد و تمایل دارد که از او خرید کند. با پرسونال برندینگ
  • قبل از اینکه بازی شروع شود یک قدم جلویید و مشتری میل دارد از شما بخرد.
  • کارشناسان با پرسونال برندینگ باعث سود به شرکت می‌شوند. ثابت شده است که دو سوم کارشناسان این ویژگی را دارند. آن‌ها مشکلات مشتریان را سریع‌تر حل می‌کنند و کیفیت مشتری‌ها را بالا می‌برند. آن‌ها اعتبار تیمی را بالا می‌برند، یعنی شرکتی که در آن کار می‌کنند معتبرتر می‌شود.

 

7 ابزار برای پرسونال برندینگ

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در پرسونال برندینگ باید بدانیم این است که کدام ابزار بازاریابی بیشترین تأثیر را در برند شخصی ما دارد. بدون این ابزار باید با آزمون و خطا برند سازی شخصی را انجام دهیم. در اینجا تأثیر گذارترین تکنیک‌های بازاریابی برای افزایش شهرت در بازار آورده شده است:

 

تاثیرگذارترین تکنیک بازاریابی سخنرانی در جمع است که کارشناسان می‌توانند برای ایجاد پرسونال برند استفاده کنند. کارشناسان نه تنها از کنفرانس‌ها و فرصت‌های سخنرانی مختلفی که در آن شرکت می‌کنند سود می‌برند، بلکه می‌توانند از سابقه سخنرانی برای ایجاد اعتبار در درازمدت استفاده کنند. آن‌ها می‌توانند فهرستی از صحبت‌های خود (حالا به عنوان تیکه‌های فیلم یا متن) را در صفحه بیوگرافی خود قرار دهند. این کار باعث می‌شود در آینده فعالیت‌های گفتاری بیشتری به دست آورید.

 

هر متخصص نیاز به کانالی برای انتشار مقالات نوشته شده، ویدئوها و سایر مطالب تخصصی دارد. این کانال می‌تواند وب سایت شخصی یا وب سایت شرکت باشد. آنچه مهم است این است که یک مکان متمرکز وجود داشته باشد که در آن همه این محتوا سازماندهی شده و در دسترس باشد.

 

بیایید با هفت ابزار جادویی آشنا شویم:

1. کتاب

چه خودتان این کار را انجام دهید یا نویسنده استخدام کنید، باید کتابی تهیه کنید که به حوزه تخصص شما بپردازد. کتاب سازنده اعتبار انتقادی است. کتاب شما می‌تواند به طور سنتی یا مدرن منتشر شود. کتاب‌هایی که به‌طور سنتی منتشر می‌شوند می‌توانند اعتبار فوری ارائه دهند، اما کتاب‌های منتشر شده مدرن (می‌توانید قیمت آن را تعیین کنید یا به رایگان هدیه دهید) انعطاف‌پذیری بیشتری دارند. در هر صورت، لازم است آن را تبلیغ کنید، حتی ناشران برند برای انجام بیشتر بازاریابی به نویسندگان خود متکی هستند.

 

2. سخنرانی

سخنرانی عمومی ابزاری مهم برای ایجاد شهرت و پرسونال برند است. مخاطبان به هر کسی که پشت سکو می‌ایستد اعتماد می‌کنند، بنابراین رسیدن به آنجا نیمی از کار است.

 

3. سایت

اگر بخشی از یک شرکت بزرگ هستید، ابتدا باید روی صفحه بیوگرافی خود تمرکز کنید. باید معتبر باشد تا مردم را متقاعد کند که شما واقعاً چیزهایی در زمینه کارتان می‌دانید. بهتر است بیوگرافی شامل موارد زیر باشد:

  • بیوگرافی شخصی دقیق
  • مدارک تحصیلی
  • گواهینامه‌ها
  • جوایز
  • انتشارات
  • ارائه‌ها
  • پروژه‌های مهم
  • انجمن‌ها
  • ویدیوهای صحبت کردن

بعد از اینکه شهرت کشوری یا منطقه‌ای پیدا کردید می‌توانید سایت شخصی خود را نیز بسازید و از آن برای تبلیغ کتاب‌هایتان و سخنرانی عمومی استفاده کنید.

 

4. وبلاگ

لازم است هر متخصص وبلاگ نویسی کند. این آسان‌ترین راه برای نشان دادن تخصص است. همچنین یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای ایجاد دنبال کننده وفادار است. هنگامی‌که اصول بهینه سازی موتور جستجو (SEO) را در پست‌های خود اعمال می‌کنید، وارد دنیای جدیدی از مخاطبان بالقوه جدید می‌شوید که برای اولین بار شما را از طریق جستجوی آنلاین پیدا می‌کنند. اگر می‌خواهید برند خود را به سرعت گسترش دهید، وبلاگ یک ابزار ضروری است.

 

وبلاگ شما می‌تواند یا در وب سایت شرکت قرار داشته باشد (این ترجیح داده می‌شود، زیرا می‌تواند عملکرد سئوی شما را افزایش دهد)، یا از سایت شرکت جدا باشد.

 

5. خدمات بازاریابی ایمیلی

وبلاگ برای معرفی افراد جدید به شما است، ایمیل مارکتینگ روشی است که بسیاری از آن خوانندگان را به دنبال‌کنندگان وفادار تبدیل می‌کند، حتی طرفداران خشمگین. با استفاده از پیشنهادات برای دانلود محتوای آموزشی ارزشمند می‌توانید مقدار زیادی از خوانندگان وبلاگتان را برای شرکت در لیست پستی خود جذب کنید.

 

بعد می‌توانید به عنوان پیشنهادهای اضافی به این افراد آموزش‌های رایگان روزانه بدهید تا صمیمی‌تر شوید. این‌ها را در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

6. بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

اگر فکر می‌کنید سئو هیچ نقشی در کارتان ندارد، در اشتباه هستید. خیلی از سازمان‌ها از جستجوی آنلاین برای یافتن و بررسی ارائه دهندگان خدمات استفاده می‌کنند. بیشتر افراد وقتی که با مشکلی روبه رو می‌شوند، به طور غریزی سراغ گوگل می‌روند و مشکلشان را سرچ می‌کنند. درست است که آن‌ها سراغ شما میایند؛ ولی همه آن‌ها را نخواهید دید.

 

آخرین ابزار، ابزاری است که باعث صرفه جویی زمان و رفع سردرد می‌شود:

7. کیت رسانه‌ای

کارشناسان همیشه درخواست‌هایی برای ارائه نمونه کار، یک فیلم کوتاه از سخنرانی یا حتی یک معرفی نامه دریافت می‌کنند؛ بنابراین منطقی است که این موارد را آماده داشته باشید. هربار که نمونه کار از شما خواستند، آن را در دسترستان دارید.

 

البته ابزارهای دیگری هم برای پرسونال برندینگ و جذب مخاطب وجود دارد. وبینار، تبلیغات، روابط عمومی، اشتراک اسلاید، ویدیو و تجزیه و تحلیل وب. استراتژی پرسونال برندینگ به افزایش و گرفتن سود منجر می‌شود، پس برای کسب سود بیشتر لازم است تکنیک و ابزارهای جدید را معرفی و آزمایش کنید.

 

ابزارهای پرسونال برندینگ

 

نقشه راه پرسونال برندینگ

تا اینجا آمدید و مطالب بالا را می‌دانید نوبت می‌رسد به اینکه چگونه پرسونال برند بسازید. اگر قصد دارید برند شخصی خودتان را در طول زمان بسازید، این نقشه راه را به درستی انجام دهید. بهتر است بگوییم آن را یادداشت کنید، در مورد پاسخ هایتان فکر کنید و برنامه‌تان را به روز کنید، چون ممکن است به ایده جدید فکر کنید یا دوره را اصلاح کنید.

نقشه راه زیر یک طرح کلی است و نتیجه‌اش به شما بستگی دارد که چجوری آن را انجام می‌دهید.

 

استراتژی

1. تعیین کنید که امروز کجا هستید

قبل از اینکه کارتان را شروع کنید، باید بدانید که از کجا شروع می‌کنید. آیا شما یک متخصص سطح 1 هستید یا یک ستاره نوظهور سطح 3؟ توضیحات این سطح‌ها در بالا آمده است.

 

2. حوزه تخصصتان را مشخص کنید

هرچه تخصص شما بیشتر باشد، رشد شما آسان‌تر خواهد بود. اگر قبلاً این کار را نکرده‌اید، تمرکز کنید. اگر نمی‌توانید تمرکز کنید، خدماتی را که ارائه می‌دهید کاهش دهید، حداقل می‌توانید درباره آنچه می‌نویسید و درباره آن صحبت می‌کنید برنامه‌ریزی کنید. فقط به خاطر داشته باشید که در نهایت باید تمرکز مورد نظر را به دست آورید.

 

3. مخاطبتان را مشخص کنید.

چه کسی خدمات شما را می‌خرد؟ چه کسی بر خریداران شما تأثیر خواهد گذاشت؟ بازار هدفتان چه کسانی هستند؟ به چه صنایعی خدمات می‌دهید؟ چه شرکت‌هایی که خدمات شما را خریداری می‌کنند؟ پاسخ این سؤالات افرادی‌اند که باید هر وبلاگ، سخنرانی، کتاب، وبینار و را برایشان بنویسید. هنگام نوشتن، همیشه مخاطب هدفتان را در نظر داشته باشید. این بهتان کمک می‌کند مشتریان بالقوه را به رشد کسب و کار خود جذب کنید.

 

4. زاویه دید خود را پیدا کنید.

این مرحله ضروری نیست؛ ولی می‌تواند به برجسته شدن پرسونال برندتان کمک کند. اگر می‌توانید با یک موضوع ارتباط برقرار کنید، یا اگر دیدگاهی بحث برانگیز یا ضد شهودی داشته باشید، اغلب جلب توجه آسان‌تر است. داشتن یک زاویه دید مناسب به شما یک چشم انداز منحصر به فرد می‌دهد.

 

5. تصمیم بگیرید که از کدام ابزار استفاده خواهید کرد

ابزارهای مناسب را در بالا آورده‌ایم تصمیم بگیرید که از کدام یک از این ابزارها را استفاده می‌کنید و به کدام آشنایی دارید.

 

6. مهارت‌های خود را ارزیابی کنید.

اگر خودتان آن را انجام می‌دهید، چالش برانگیزترین بخش این کار است، نه به این دلیل که تلاش زیادی می‌خواهد؛ ولی چون خیلی سخت است که نقاط قوت و ضعف خود عینی ببینیم. در بالا مهارت‌های لازم آمده است آن‌ها را بخوانید و مهارت‌های خود را ارزیابی کنید. آن‌قدر که فکر می‌کنید نویسنده خوبی هستید؟ آیا شما سخنران عمومی قوی هستید؟ بیشتر روی کدام مهارت‌ها باید کار کنید و کدام به اصلاح نیاز دارد؟

 

یک لیست اولویت بندی شده از این مهارت‌ها تهیه کنید و سعی کنید بفهمید که کدام یک به تنهایی می‌توانید کار کنید و کدام یک به معلم واجد شرایط نیاز دارد.

 

7. تعیین کنید چه کسی به شما کمک می‌کند.

بسیاری از ما در طول راه به حداقل کمی کمک نیاز داریم و بعضی‌ها بیشتر به کمک نیاز دارند؛ بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید این است که تصمیم بگیرید آیا می‌خواهید تنهایی این کار را انجام دهید یا از گروهی از راهنماهای باتجربه کمک بگیرید.

 

استراتژی پرسونال برندینگ

 

فاز دوم: راه اندازی زیرساخت شما

8. کیت رسانه خود را ایجاد کنید.

یک حرفه‌ای استخدام کنید تا چند عکس از شما بگیرد و یک نسخه کوتاه از بیو شما بنویسد. بعداً می‌توانید یک ویدیو از کلیپ‌های سخنرانی‌تان اضافه کنید. اگر می‌توانید، یک لینک در بیو صفحه خود قرار دهید تا فایل زیپ شده کیتتان را دانلود کنید.

 

9. بیوگرافی خود را تقویت کنید و وب سایت خود را بسازید.

ویژگی‌های تقویت‌کننده اعتبار را به بیوگرافی خود اضافه کنید، مانند مقاله‌هایی که نوشته‌اید، سخنرانی‌هایی که ارائه کرده‌اید و جوایز و لوح‌هایی که گرفتید. هر چیزی که ممکن است خواننده را متقاعد کند که شما واقعاً یک معامله واقعی هستید را در بیوگرافی بگذارید.

 

نتیجه‌گیری

اگر متخصص جاه طلبی هستید و می‌خواهید صنعتتان پیشرو شوید، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند تا پیشرفت کنید. طبیعی است که در ابتدا احساس خستگی کنید، به خصوص اگر در حال حاضر مشغول هستید.

نکته کلیدی این است که پرسونال برندینگ را به بخش‌های قابل مدیریت تقسیم کنید. عجله نکنید و مراحل را آهسته جلو ببرید، کم کم نتایج را می‌بینید. دیدن اینکه مدام پیشرفت می‌کنید، هر کار سختی را شیرین می‌کند.

 

سوالات متداول

پرسونال برندینگ چیست؟

پرسونال برندینگ شامل همه اقداماتی است که برای بیشتر دیده شدن خودتان در حوزه تخصصی‌تان انجام می‌دهید. برای دیده شدن باید بتوانید استراتژی مناسبی بچینید و از ابزارهای درست استفاده کنید.

ابزارهای استراتژی پرسونال برندینگ چیست؟

همانطور که طی مقاله توضیح دادیم، برای اینکه بیشتر دیده شوید باید سخنرانی‌های هرچند کوتاه داشته باشید، وبلاگ بنویسید. از تکنیک‌های ایمیل مارکتینگ استفاده کنید. کیت رسانه‌ای بسازید و خودتان را بیشتر معرفی کنید.

این مطلب رو دوست داشتید؟


یک پیشنهاد ویژه

راهنمای کاربردی ایمیل مارکتینگ

didar-crm-sale-expert
didar-crm-sale-expert