کاربرد فناوری واقعیت مجازی در خرده فروشی

در دنیای امروز، اگر بخواهیم بین دنیای واقعی و مجازی تمایز قائل شویم، اصلاً مشخص نیست که مرز این دو را از کجا باید ترسیم کرد. دنیای امروز ترکیبی از دنیای واقعی و دنیای مجازی است و بسیاری از کسب و کارها برای سال ها از آن به عنوان یک مزیت رقابتی استفاده می کنند. در این میان خرده فروشی را بدون شک می توان یکی از آن صنایع دانست.

شرکت های خرده فروشی به طور فزاینده ای از فناوری های جدید مانند واقعیت مجازی استفاده می کنند. مشتریان امروزی انتظار تجربه خرید راحت تری نسبت به گذشته دارند و بنابراین، به خصوص وقتی صحبت از خرید آنلاین می شود، نقش فناوری هایی مانند واقعیت مجازی بیش از گذشته برجسته می شود. بنابراین تحول عمده در تجربه خرید مشتریان فروشگاه یکی از مهمترین کاربردهای فناوری واقعیت مجازی است. به نظر می رسد این فناوری جدید ایجاد شده استانداردهای جدیدی را برای خرده فروشی تعیین کرده است.

حتما عنوان واقعیت مجازی را شنیده اید. اما این فناوری دقیقا چیست، چه مزایایی دارد و مهم ترین کاربردهای آن به ویژه در صنعت خرده فروشی چیست؟ در ادامه این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

فناوری واقعیت مجازی چیست؟

واقعیت مجازی بستری است که کاربر می تواند از آن برای ورود به دنیایی کاملا مجازی استفاده کند. به عبارت دیگر، شبیه سازی دنیای واقعی در دنیای دیجیتال. مهمترین برنامه استفاده از VR است. با استفاده از این فناوری، کاربر رویدادهایی را تجربه می کند که تجربه آنها در دنیای واقعی بسیار دشوار یا تقریبا غیرممکن است.

به عنوان مثال، تصور کنید که بتوانید از یک نمایش مد در نیویورک با تمام جزئیات دیدن کنید. بدون اینکه به نیویورک بروید یا مثلاً در حالی که روی مبل خود نشسته اید در اعماق دریا شیرجه بزنید. البته بد نیست بدانید که شیوع ویروس کرونا تاثیر زیادی بر رشد و توسعه فناوری واقعیت مجازی در خرده فروشی داشته است. از زمان شیوع ویروس، اکثر مشاغل در صنعت خرده فروشی به استفاده از فناوری های مختلف روی آورده اند.

  • Shopify که یکی از بزرگترین پلتفرم های تجارت الکترونیک در جهان است، ادعا می کند که با کمک فناوری واقعیت مجازی، میزان تعامل با مشتریان بیش از 94 درصد افزایش یافته است.
  • شرکت Moscot که یکی از شرکت های فعال در زمینه تولید عینک آفتابی است، اعلام کرد که استفاده از فناوری واقعیت مجازی بیش از 174 درصد باعث افزایش درآمد این شرکت شده است.

در این راستا، فناوری واقعیت مجازی در سال 2020 نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر، تأثیر شیوع ویروس کرونا بر رشد واقعیت مجازی تبدیل آن از یک فناوری ویژه به یک فناوری محبوب برای شرکت‌های فعال در صنعت خرده‌فروشی بود.

فناوری واقعیت مجازی چیست؟

فناوری واقعیت مجازی کاربر را قادر می سازد تا با شبیه سازی دنیای واقعی رویدادهای مختلف را تجربه کند.

مهمترین کاربردهای واقعیت مجازی در خرده فروشی

اگر در صنعت خرده فروشی کار می کنید، حتما برایتان جالب است که بدانید فناوری واقعیت مجازی چه نقشی در بهبود عملکرد شرکت های خرده فروشی ایفا می کند و مهم ترین مزایای آن چیست؟

تاثیر فناوری واقعیت مجازی در افزایش تعامل با مشتری

در دنیای رقابتی خرده فروشی، تعامل بین مشتریان و شرکت ها از اهمیت وصف ناپذیری برخوردار است. این سوال به خصوص در صنایعی مانند گردشگری و خرده فروشی رنگ دیگری دارد. در همین حال، شرکت هایی که رابطه عمیق تری با مشتریان برقرار می کنند و مشتریان وفادار بیشتری دارند، گوی سبقت را از رقابت می ربایند. در این میان مفیدترین کارکرد فناوری واقعیت مجازی تقویت ارتباط بین مشتریان و برندها است.

برخی از شرکت های خرده فروشی تورهای مجازی فروشگاه را با استفاده از فناوری واقعیت مجازی طراحی کرده اند. با استفاده از این روش مشتریان می توانند بدون خروج از آپارتمان خود تعامل بیشتری با فروشگاه و برند مورد نظر ایجاد کنند.

خرید را با واقعیت مجازی شخصی سازی کنید

برای مثال شما به عنوان یک طراح می توانید قبل از خرید و سفارش لباس، آن را مطابق سلیقه خود طراحی کنید. بسیاری از شرکت های خودروسازی مانند ولوو و بی ام و از این فرصت برای طراحی خودروهای مطابق با سلیقه مشتری استفاده می کنند.

خریداران BMW می توانند به نمایشگاه ها رفته و با استفاده از تبلت یا تلفن همراه خود، خودروهایی را با رنگ ها یا سبک های مختلف سفارشی کنند. خریداران می‌توانند عینک‌های واقعیت مجازی بزنند، رانندگی ماشین‌ها را تجربه کنند و انتخاب درستی برای وسیله نقلیه جدید خود داشته باشند.

نقش واقعیت مجازی در افزایش اثربخشی ابزارهای بازاریابی

تمام هدف بازاریابی نشان دادن نقاط قوت و مزایای محصول به مشتری است. واقعیت مجازی ابزاری است که می تواند با نمایش مزایای محصول، مشتری را به بهترین شکل ممکن جذب کند. به عنوان مثال، زمانی که محصول آدیداس مانند کفش کوهنوردی را انتخاب می کنید، می توانید با پوشیدن کفش مورد نظر، نمایی 360 درجه از سفر پیاده روی خود را در دنیای واقعیت مجازی ببینید و مزایای آن را احساس کنید.

از طریق استفاده از واقعیت مجازی، نایک به مشتریان این امکان را داد تا با اسکن بارکد محصول، تمام مراحل زنجیره تامین نایک از جمله نحوه تولید محصول را ببینند.

به عنوان یکی از بزرگترین خرده فروشان لوازم خانگی، IKEA پلتفرمی را با استفاده از واقعیت مجازی توسعه داده است که در آن مصرف کنندگان می توانند محصول انتخابی خود را در خانه خود تجسم کنند و قبل از خرید راحت تر تصمیم بگیرند.

نقش واقعیت مجازی در افزایش اثربخشی ابزارهای بازاریابی

واقعیت مجازی ابزاری است که می تواند با نمایش مزایای محصول، مشتری را به بهترین شکل ممکن جذب کند.

تجزیه و تحلیل داده ها از طریق فناوری واقعیت مجازی

فروشگاه‌های خرده‌فروشی اغلب حجم عظیمی از داده‌ها را تولید می‌کنند، اما آنچه مهم است این است. امکان تحلیل این داده ها و تصمیم گیری بر اساس آن وجود دارد. با استفاده از هدست واقعیت مجازی و عینک هوشمند، Kellog توانست الگوی خاصی را برای درک منطق مشتریان هنگام انتخاب محصولات موجود در قفسه ها شناسایی کند. تعیین این الگو به شما کمک می کند تا ببینید کدام اقلام جذابیت بیشتری دارند و کدام محصولات کمتر توجه مشتری را به خود جلب می کنند.

آموزش پرسنل شرکت های تجاری با استفاده از فناوری های واقعیت مجازی

فناوری واقعیت مجازی نه تنها برای مشتریان، بلکه در زمینه آموزش کارکنان در فروشگاه ها نیز کاربرد دارد. کارمندان جدید می توانند خود را در موقعیت های پیچیده و دشوار تصور کنند، با مشتریان تعامل داشته باشند و با استفاده از VR درباره ویژگی های محصول اطلاعات بیشتری کسب کنند.

آزمایش طراحی محصول، کمپین یا فروشگاه قبل از اجرا

چه طراحی فروشگاهی جذابیت بیشتری برای مشتری ایجاد می کند؟ چه ویترینی خریداران بیشتری را جذب می کند؟ پاسخ صحیح به این سوالات بدون قضاوت و سلیقه شخصی تنها با کمک فناوری هایی مانند واقعیت مجازی امکان پذیر است. به همین دلیل می توانید قبل از ارائه واقعی محصول یا طراحی فروشگاه، کارایی آن را در دنیای واقعیت مجازی ارزیابی کنید.

آینده فناوری واقعیت مجازی در خرده فروشی

واقعیت مجازی یکی از فناوری هایی است که در کوتاه مدت فرصت های قابل توجهی را برای شرکت های خرده فروشی ایجاد می کند. طبق گزارش آتی تجاری 2021 Accenture، تنها یک درصد افزایش در استفاده از VR در خرده فروشی می تواند 66 میلیارد دلار فروش اضافی برای شرکت هایی که از آن استفاده می کنند، ایجاد کند.

در درازمدت، به نظر می‌رسد که پلتفرم جهانی متاورس که از واقعیت مجازی استفاده می‌کند، صنعت خرده‌فروشی را به‌طور چشمگیری متحول خواهد کرد. Metaverse بستری برای بازارهای جدید است که در آن مشتریان از سراسر جهان بدون محدودیت جغرافیایی به برندها و محصولات مختلف دسترسی خواهند داشت.

نتیجه

به طور کلی، توانایی ارائه خدمات شخصی، بهبود تجربه مشتری، افزایش آگاهی از برند، و استفاده از راه حل های نوآورانه و مبتنی بر فناوری مهمترین مزایایی است که انتظار می رود از طریق استفاده از فناوری واقعیت مجازی در تجارت ایجاد شود.

همچنین آموزش، طراحی و بازاریابی مهمترین واحدهایی هستند که از واقعیت مجازی بهره می برند و البته این واحدها در طول زمان بیشترین تغییر و تحول را در این صنعت تجربه می کنند.

والمارت، بزرگترین خرده فروش جهان، اعلام کرده است که قصد دارد در فناوری واقعیت مجازی سرمایه گذاری بیشتری کند. بنابراین بر اساس روندهای فعلی، در آینده بسیار نزدیک شاهد اپیدمی این فناوری جدید و نفوذ آن به ویژه در صنعت خرده فروشی خواهیم بود.

با این تفاسیر این فناوری جدید آینده روشنی دارد و به نظر می رسد; پتانسیل بسیار زیادی برای استفاده از فناوری واقعیت مجازی در خرده‌فروشی وجود دارد و نسل بعدی خرده‌فروشی به شدت به واقعیت مجازی متکی است.

کمتر خرده فروش در سراسر جهان از چگونگی تغییر جهان با شتاب گرفتن نوآوری آگاه است. از سوی دیگر، برخی فروشگاه‌ها همچنان در برابر استفاده از فناوری‌های جدید مقاومت می‌کنند، اما به گفته یکی از مدیران انجمن خرده‌فروشی آمریکا، زمانی که واقعیت مجازی به نقطه اوج پذیرش مشتری می‌رسد، با سرعت وصف‌ناپذیری رشد می‌کند و مشتریان نیز رشد خواهند کرد. انتظار می رود در همه فروشگاه ها این فناوری جدید را تجربه کنند. در همین حال، شرکت هایی که قبلاً برای استفاده از آن برنامه ریزی کرده اند، برنده رقابت خواهند شد.


منابع:

  • Forbes.com
  • wear-studio.com
  • totalretail.com