کارشناس برنامه ریزی فروش یکی از شغل‌هایی است که شاید برخی از افراد کمتر نام آن را شنیده باشند و ندانند که داشتن یک کارشناس برنامه ریزی فروش حرفه‌ای می‌تواند چه تاثیرات شگفت انگیزی روی تصمیم گیری، بازاریابی و فروش مجموعه داشته باشد. در این مقاله از درسنامه کارشناس فروش قصد داریم این موقعیت شغلی مهم را بررسی کنیم.

 

شغل کارشناس برنامه‌ریزی فروش چیست؟

کارشناس برنامه‌ریزی فروش مسئول کمک به شرکت در فروش کالاها و ارائه خدمات به مشتریان است. این کار با تحلیل روندهای کنونی بازار و انجام تحلیل آمار و داده‌ها روی عملکرد فروش شرکت انجام می‌شود.

didar

 

کارشناسان برنامه‌ریزی فروش، فرصت‌های یک کسب‌وکار برای بهبود تصویر برند شرکت از چشم مشتریان و رشد درآمد و سود آن را شناسایی می‌کنند. آنها همچنین در ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی و مواد بازاریابی، از جمله انتشار محتوا در پلتفرم‌های اجتماعی شرکت و انتشار اخبار نقش دارند.
 
کارشناس برنامه ریزی فروش
 

مسیر شغلی کارشناس برنامه‌ریزی فروش

کارشناس برنامه‌ریزی فروش معمولاً به سمت‌هایی مانند مدیر حساب، مدیر فروش یا مدیر ارشد فروش ارتقاء می‌یابد. همچنین می‌توانند به نقش‌های بازاریابی مانند مدیر بازاریابی یا مدیر بازاریابی منطقه‌ای تغییر مسیر دهند. برخی ممکن است نقش‌های برنامه‌ریزی مانند مدیر برنامه‌ریزی یا مدیر حساب مالی را بر عهده بگیرند.

 

مراحل کلیدی برای تبدیل شدن به کارشناس برنامه‌ریزی فروش

اگر می‌خواهید به یک کارشناس برنامه‌ریزی فروش حرفه‌ای تبدیل شوید، پیشنهاد می‌کنیم مراحل زیر را طی کنید تا به موفقیت برسید.

 

1. بررسی نیازمندی‌های تحصیلی کارشناس برنامه‌ریزی فروش

نیازمندی‌های تحصیلی معمولاً شامل مدرک لیسانس است که 65.22% از کارشناسان برنامه ‌ریزی فروش دارای این مدرک هستند. رشته‌های معمول شامل کسب‌وکار، بازاریابی، ارتباطات، تبلیغات و زبان انگلیسی است.

 

به گفته‌ی برایان ریچاردسون، مدیر موقت شرکت هارت، «متقاضیان باید ذهن باز و انعطاف ‌پذیری داشته باشند و مایل باشند تا واقعاً بر مهارت‌های شبکه‌ سازی خود تکیه کنند تا به روش‌های معناداری ارتباط برقرار کنند.»

 

او همچنین بر اهمیت توانایی بیان ارزش فردی از طریق مهارت‌های مبتنی بر توانمندی‌ها، تجربیات عملی و دانش حاصل از آموزش گسترده تاکید می‌کند.
 
کارشناس برنامه ریزی فروش
 

2. شروع به توسعه مهارت‌های خاص کارشناس برنامه‌ریزی فروش

یک کارشناس برنامه‌ریزی فروش نیازمند مجموعه‌ای قوی از مهارت‌ها است. او باید بتواند پلتفرم‌‎های سرگرمی مثل سوشال مدیا را بررسی کرده و جلسات آموزشی جامعی در زمینه علم رسانه و روش‌های آن برگزار کند.

 

به گفته‌ی آدری اس. کلارک، دکترای فلسفه و مدیر در دانشگاه وسترن اورگان:

کارفرمایان اولویت بیشتری به مهارت‌ها، به جای نقش‌های خاص، خواهند داد تا انعطاف ‌پذیرتر باشند. من مردم را تشویق می‌کنم که مهارت‌های تفکر انتقادی را توسعه دهند که ممکن است فرصت‌های متعددی را برای توسعه شغلی آنان باز کند، به جای آماده شدن برای نقش خاص بعدی.

 

3. تکمیل آموزش‌ها و دوره‌های کارآموزی مربوط به کارشناس برنامه‌ریزی فروش

کارشناسان این بخش به طور متوسط آموزش‌های 6 تا 12 ماهه را می‌گذرانند و کارشناسان جدید برنامه‌ریزی فروش در این مدت مهارت‌ها و تکنیک‌های مورد نیاز برای شغل و کارفرمای خود را یاد می‌گیرند.

 

4. پژوهش در وظایف و مسئولیت‌های کارشناس برنامه‌ریزی فروش

وظایف اصلی کارشناس برنامه‌ ریزی فروش شامل پژوهش و ایجاد پیشنهادات فروش برای مشتریان، مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی و تضمین تحویل به موقع است. آنها همچنین موجودی کالاها را پیگیری و پیش‌بینی‌های فروش را مدیریت می‌کنند.

 

به گفته کن کوربیت، دکترای فلسفه و استادیار در دانشگاه مسیحی تگزاس:

«باید مهارت‌های پژوهشی قوی در خود پرورش بدهید تا از آنها برای ارزیابی شرکت‌ها بر اساس تناسب، فرصت‌های رشد، ساختارهای جبران خسارت و پتانسیل کلی آنها استفاده کنید. این تصمیم‌گیری داده محور، می‌تواند شما را از رقبا متمایز کند و توانایی شما را برای رشد سریعتر افزایش دهد.»

 

5. آماده‌سازی رزومه کارشناس برنامه‌ریزی فروش

هنگامی که زمینه کاری شما به اندازه کافی قوی شد، می‌توانید نوشتن رزومه کارشناس برنامه‌ریزی فروش خود را شروع کنید. فراموش نکنید اطلاعات کلیدی که مدیران استخدام انتظارش را دارند در رزومه‌تان قرار دهید.

 

مسئولیت‌های کارشناس برنامه‌ریزی فروش

به عنوان یک کارشناس برنامه‌ریزی فروش، مسئولیت‌های کلیدی شامل بررسی حساب‌ها، ایجاد پیشنهادات فروش رسانه‌ای، پیگیری تحویل‌ کالا و بهینه‌سازی عملکرد کمپین‌ها است.

کارشناسان برنامه‌ریزی فروش در خدمات مختلف دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال هم تخصص دارند و روندهای درآمد و مراحل فروش را تحلیل می‌کنند تا فرآیند فروش را بهبود ببخشند.

 

به گفته کن کوربیت، دکترای فلسفه و استادیار در دانشگاه تگزاس، مهارت داشتن و تسلط به دانش کافی، شما را قادر می‌سازد تا ارزش بهتر و کمیاب‌تری ارائه دهید که منجر به موفقیت بیشتر فروش و افزایش حفظ مشتری می‌شود.
 
کارشناس برنامه ریزی فروش
 

مهارت‌ها و ویژگی‌های شخصیتی کارشناس برنامه‌ریزی فروش

ما محاسبه کردیم که 10% از کارشناسان برنامه‌ریزی فروش در PowerPoint، خدمات مشتری و فروش رسانه‌ای مهارت دارند. آنها همچنین به مهارت‌های نرم مانند مهارت‌های تحلیلی، مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های خدمات مشتری معروف هستند.

 

PowerPoint

10% در طراحی ارائه‌های PowerPoint مخصوص مشتری برای ترویج فرصت‌های بازاریابی و افزایش درآمد مهارت دارند.

 

خدمات مشتری

8% در حفظ حساب‌های موجود از طریق ارائه خدمات مشتری با کیفیت و تماس‌های مکرر برای حفظ ارتباط با مشتریان مهارت دارند.

 

فروش رسانه‌ای

6% در ایجاد پیشنهادات فروش رسانه‌ای برای ارسال به مشتریان که شامل استراتژی‌های خلاقانه برای پر کردن موجودی است.

 

ریاضیات

برگزاری جلسات آموزشی جامع ماهانه در زمینه ریاضیات و تحلیل رسانه و روش‌‌های آن، مهارت 5% افراد است.

 

مدیریت حساب

توسعه پیشنهادات فروش فردی برای مشتریان که منجر به افزایش درآمد می‌شود، 5% را شامل می‌شود.

 

پیشنهادات فروش

4% در توسعه پیشنهادات فروش به طور همزمان با مدیریت فروش و ارائه خدمات مشتری و پرزنت کردن آنها با پیشنهادات خاص مهارت دارند.

 

نتیجه‌گیری و جمع‌بندی

کارشناس برنامه ‌ریزی فروش در هر سازمانی نقشی کلیدی و چند‌جانبه‌‎ای دارد و تمرکز آن بر تحلیل بازار، شناسایی فرصت‌های کسب‌وکار و ایجاد استراتژی‌های مؤثر برای افزایش فروش و درآمد است. مسیر شغلی این کارشناسان می‌تواند به موقعیت‌های بالاتر مانند مدیر فروش یا مدیر ارشد فروش منجر شود و همچنین امکان تغییر به نقش‌های بازاریابی هم وجود دارد.

 

برای تبدیل شدن به یک کارشناس برنامه‌ ریزی فروش موفق، داشتن مدرک تحصیلی مناسب، توسعه مهارت‌های خاص و تکمیل دوره‌های کارآموزی ضروری است. این متخصصان باید توانایی‌های تحلیلی، ارتباطی و خدمات مشتری را داشته باشند تا بتوانند وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند.

 

در مجموع، کارشناس برنامه‌ ریزی فروش با ترکیبی از مهارت‌های فنی و نرم و توانایی تحلیل داده‌ها، نقش مهمی در بهبود عملکرد فروش و ایجاد ارتباطات معنادار با مشتریان ایفا می‌کند. با در نظر گرفتن معایب و مزایای این شغل، می‌توان گفت که این نقش برای افرادی که به دنبال چالش‌ها و فرصت‌های جدید هستند، بسیار جذاب و پربار خواهد بود.
 

درسنامه کاریز فروش صنایع

 

این مطلب رو دوست داشتید؟