کوچینگ رشد کسب و کار چیست؟ کوچینگ رشد کسب و کار در واقع فرآیندی است که در آن افرادی که کوچ نامیده می شوند و مهارت های لازم را در رشد کسب و کار و مدیریت نرم و سخت دارند، به فعالان رشد کسب و کار مشاوره می دهند. کوچینگ کوچ به صاحب رشد کسب و کار مشاوره می دهد تا بتواند به اهداف تجاری مورد نظر دست یابد.

مربی رشد کسب و کار به کارآفرینان کمک می کند تا خود را دقیقاً درک کنند. مربی رشد کسب و کار، صاحبان مشاغل و کارآفرینان را راهنمایی می کند تا نقاط قوت خود را تقویت کرده و بر نقاط ضعف خود غلبه کنند.

کوچ بر روشی که کارآفرینان و متخصصان رشد کسب و کار خود را اداره می کنند تمرکز می کند تا نقاطی را که مانع فعالیت تجاری و تجاری می شود شناسایی کند. زمانی که در رشد کسب و کار با مشکل مواجه می شوید، یک بیزینس کوچ دید کاملی به تمام قسمت های فعالیت تجاری دارد و به شما کمک می کند تا نقاط ضعف خود را ببینید و آنها را اصلاح کنید.

کوچینگ رشد کسب و کار چیست؟

کوچینگ رشد کسب و کار شامل فرآیند هدایت یک رشد کسب و کار از مکان فعلی آن به حالتی است که کارآفرین می خواهد. زمانی که شخصی رشد کسب و کار خود را تعریف کرد، کوچینگ رشد کسب و کار به او کمک می کند تا اهداف خود را تعریف کند و آن اهداف را برای توسعه رشد کسب و کار خود دسته بندی کند. به عبارت دیگر، در کوچینگ رشد کسب و کار، کارآفرین در تمامی مراحل بازاریابی، نحوه خرید و فروش و برنامه ریزی کلی از یک کوچ رشد کسب و کار راهنمایی و مشاوره دریافت می کند.

برای داشتن یک کسب‌وکار موفق، به یک طرح کسب‌وکار، مدل کسب‌وکار و استراتژی کسب‌وکار نیاز دارید و کوچینگ کسب‌وکار نیز به شما کمک می‌کند تا کسب‌وکارتان را به اوج موفقیت ببرید. زیرا مهاجرت تجاری باعث افزایش سود و درآمد می شود و باعث می شود افراد درگیر این فعالیت اقتصادی احساس ارزشمندی کنند.

کوچینگ کسب و کار چیست؟

کوچینگ رشد کسب و کار از کجا می آید؟

تاریخچه مربیگری رشد کسب و کار به توماس لئونارد و افکار او در دهه های 1980 و 1990 برمی گردد. قبل از این تاریخ، مربیگری عمدتاً با فعالیت های ورزشی همراه بود و برای دستیابی به اهداف ورزشی و حمایت از ورزشکاران استفاده می شد.

این روش در ابتدا مبتنی بر اصول روانشناسی بود و در بین محققان در ایالات متحده گسترش یافت. اولین موسسه مربیگری حرفه ای توسط توماس لئونارد در سال 1995 تاسیس شد.این موسسه خصوصی برای تقویت مهارت های مربیان رشد کسب و کار تاسیس شد.

شغل اصلی لئونارد حسابداری بود. بنابراین او مردی با تجربه در راه اندازی یک تجارت مستقل بود. او از اصول و قواعد روانشناسی در مربیگری شخصی استفاده می کند. که بعدها مبنای رشد تجارت کوچینگ شد.

روش توماس لئونارد سوال پرسیدن و گوش دادن به پاسخ سوالات بود. از این پرسش ها و پاسخ ها به نقاط ضعف پی می برد; در نتیجه کاستی های مراجع را برطرف می کند.
کوچینگ بین المللی در سال 1995 تأسیس شد. لئونارد معتقد بود که کوچینگ شخصی نمی تواند بیماری افراد را درمان کند اما با کمک به افراد سالم آنها را به افراد خارق العاده و متفاوت تبدیل می کند.

انواع کوچینگ رشد کسب و کار

در کوچینگ روش محاوره ای کوچ به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از:

  • مربیگری مستقیم (الزامی)
  • مربیگری غیر مستقیم (غیر دستوری)

در روش گرامر نقش مربی در گفتگو بسیار زیاد است و مربی مکالمه را هدایت می کند. به این ترتیب مربی کسی است که تصمیم را بیان می کند و انتظار دارد مراجعان از او اطاعت کنند.

در روش غیرمستقیم، کوچ راه حلی ارائه نمی دهد، بلکه به مشتری کمک می کند تا تمرکز و دقت بیشتری داشته باشد و دید بهتری نسبت به موقعیت مورد نظر پیدا کند.

مربیگری مستقیم (الزامی)

این روش مزایای خود را دارد و در برخی موارد استفاده از آن ضروری است. برای مثال وقتی مهارت ها به روشی ساده آموزش داده می شود، استفاده از این روش مفید است.

به عنوان مثال، اگر من بدانم که یک مخلوط کن چگونه کار می کند و شما در مورد آن چیزی نمی دانید، پرسیدن سوال برای درک افکار شما شما را خوشحال نمی کند. زیرا می خواهید بدانید که هر یک از دکمه های میکسر چگونه کار می کنند.

گاهی مربی نباید در مکالمه بی طرف باشد و یک پاسخ ملایم بیشتر از یک سری سوال برای درک احساسات طرف مقابل مفید است.

برای اینکه مربی مفید باشد، گاهی بهتر است نظارت انجام شود. زمانی که مربی به اهداف اعلام شده مراجع پایبند باشد و مشاهده هدفی داشته باشد، نتیجه موثری به دنبال دارد.

مربیگری غیر مستقیم (غیر دستوری)

به این ترتیب مشتریان از خودشان یاد می گیرند. مشتریان از اینکه مورد توجه مربی قرار می گیرند خوشحال می شوند و از تلاش مربی خود تشکر می کنند. در این نوع گفت و گو که مبتنی بر برابری است، اعتماد طرفین افزایش می یابد.

مربی ادعا نمی کند که همه چیز را می داند و مشتری احساس می کند که در یافتن راه حل ها فردی مفید است. راه حل های ارائه شده بر اساس درک فردی است که موقعیت را تجربه می کند. دانش و بینش بیشتر به مراجع مرتبط است. در نتیجه، فرد نسبت به اقداماتی که انجام می دهد و نتایجی که به دست می آورد، مسئولیت پذیرتر تلقی می شود.

اگر ایده به نتیجه مطلوب نرسد، مسئولان همچنان در قبال آن احساس مسئولیت می کنند. بنابراین از تلاش برای رسیدن به نتیجه بهتر دست نمی کشند.

Koch Business کیست؟

بیزینس کوچ مربی است که وظیفه اش هدایت رشد کسب و کار است تا بتواند به نتایج دلخواه برسد. البته منابع مکتوب و آنلاینی وجود دارد که می توان از آنها برای افزایش دانش استفاده کرد. اما این منابع تئوری هستند در صورتی که برای داشتن یک رشد کسب و کار موفق، علاوه بر داشتن اطلاعات لازم، تجربه نیز نقش اساسی دارد.

در واقع این مربی همان صاحب کسب و کاری است که توانسته بر مشکلات غلبه کند و به موفقیت های بزرگی دست یابد. بنابراین به خوبی مشکلات و موانع پیش روی رشد کسب و کار را می شناسد.

کوچینگ کسب و کار چیست؟

وظایف مربی رشد کسب و کار چیست؟

وظایف یک مربی رشد کسب و کار طیف گسترده ای دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  1. کمک به مشتریان با اهداف و ایده های جدید و تازه
  2. ارتباط مستمر حضوری و تلفنی با مشتریان برای درک اهداف آنها
  3. تقویت نقاط قوت مشتریان و رفع نقاط ضعف
  4. گسترش رشد کسب و کار مشتریان با استفاده از استعدادها و نقاط قوت آنها
  5. بررسی پیشرفت رشد کسب و کار و توسعه راه هایی برای تقویت آن
  6. تجزیه و تحلیل شکست ها و موفقیت های شرکت

در جلسات کوچینگ رشد کسب و کار چه اتفاقی می افتد؟

یک جلسه کوچینگ شامل یک سری وظایف است که توسط مربی و مشتری انجام می شود. در این جلسات موضوعاتی مانند اقدامات و وظایف انجام شده، پیشرفت کار، موانع و مشکلات و اهداف با تمرکز بر بهبود موقعیت فعلی مشتری مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

در این جلسات سوالاتی برای تعیین خصوصیات و ویژگی های فرد مطرح می شود و با توجه به این ویژگی ها راه حل هایی برای چالش ها و مشکلات کاری در نظر گرفته می شود.

کوچینگ رشد کسب و کار چگونه به کسب و کارها کمک می کند؟

برخی افراد به اشتباه فکر می کنند که کوچینگ رشد کسب و کار فقط برای کمک به کسب و کارهایی است که در حال مبارزه هستند. اگر کوچینگ رشد کسب و کار محیطی را فراهم کند که مشکلات به فرصت هایی برای بهبود رشد کسب و کار تبدیل شوند.

کارآفرینان به دنبال راهنمایی و مشاوره تخصصی هستند تا دید واقعی تری از آینده شغلی خود داشته باشند و راه حلی موثر برای غلبه بر موانع و کاستی ها بیابند.

مزایای جلسات مشاوره رشد کسب و کار و مربیگری

کوچینگ مسیر دستیابی به اهداف شما را آسان تر می کند. یعنی شما را به سمت اقدامات مفیدتر و موثرتر برای رسیدن به اهدافتان سوق می دهد. مهم ترین مزایای کوچینگ رشد کسب و کار به شرح زیر است:

  • او برای رسیدن به اهدافتان برنامه ای برای شما طراحی می کند.
  • این روش استخدام کارمندان مفید را برای شما آسان تر می کند.
  • فضا را برای پیشرفت شما فراهم می کند.
  • • شناخت باورها و علل تضعیف آن را تسهیل می کند.
  • این امر هوش و ذکاوت صاحب رشد کسب و کار را افزایش می دهد.
  • افزایش اثربخشی و کارایی کارکنان
  • تقویت و توسعه مهارت های خود رهبری

کوچینگ رشد کسب و کار برای چه کسانی مناسب است؟

روش کوچینگ برای همه افراد مناسب نیست برخی افراد خود را روشنفکر می دانند و برای افزایش دانش و بهبود عملکرد خود تلاشی نمی کنند. برخی امیدی به پیشرفت ندارند و برای به دست آوردن ثروت و پیشرفت مقاومت می کنند. آموزش کوچینگ برای این افراد بی فایده است.

کوچینگ برای افرادی سودمند است که آماده رشد و توسعه هستند و می توانند رشد کسب و کار خود را با توجه به ویژگی ها و توانایی های خود و از طریق ایده های جدید و تازه پیش ببرند.

معیارهای انتخاب یک بیزینس کوچ خوب

  • کسب و کاری را در کوچی انتخاب کنید که سابقه راه اندازی یک رشد کسب و کار موفق را داشته باشد.
  • یک مربی موفق رشد کسب و کار به خوبی به شما گوش می دهد.
  • یک مربی خوب تمام دانش خود را در زمینه توسعه رشد کسب و کار در اختیار تیم شما قرار می دهد.
  • مثبت اندیشی و نگرش
  • یک مربی خوب همیشه با مشتری خود در تماس است و همیشه در دسترس است.
  • یک مربی موفق به خوبی به مسئولیت خود واقف است و به آن متعهد است.
  • کوچ دانش تجاری خود را به روز نگه می دارد و همیشه علاقه مند به ارتقای مهارت ها و دانش خود است.

مربیگری رشد کسب و کار با دکتر وایز

دکتر ویز به صاحبان رشد کسب و کار راهنمایی لازم را ارائه می دهد تا رشد کسب و کار خود را با بینش و بینش بیشتر اداره کنند. و برای گام برداشتن در این مسیر خدمات بسیار خوبی را برای رسیدن به آزویتان به شما ارائه می دهد.

مشاوره رشد کسب و کار دکتر وایز با کمک مشاوران متخصص باعث می شود بهترین انتخاب را داشته باشید و در مسیر درست حرکت کنید.


سوالات متداول

1- چرا کوچینگ رشد کسب و کار؟

کوچینگ رشد کسب و کار با برنامه ریزی دقیق و مشاوره عملی و حتی تعریف استراتژی های کاری راه دستیابی به اهداف تجاری را آسان می کند.

2- تفاوت بین کوچینگ رشد کسب و کار و منتورینگ چیست؟

مربی رشد کسب و کار یا استاد رشد کسب و کار با کوچینگ یا کوچ چون از نظر لغوی مشابه هستند. از نظر عملکردی تا حدودی مشابه هستند. اما منتورینگ به این معنی است که مدیر یا مدیر رشد کسب و کار در کنار فردی قرار می گیرد که قبلاً کار را انجام داده است و از او آموزش می بیند. منتورینگ معمولا یک فرآیند طولانی مدت است.

3- دلایل اهمیت کوچینگ رشد کسب و کار چیست؟

کوچینگ رشد کسب و کار با طراحی برنامه ریزی صحیح و استفاده عملی از ابزارها باعث افزایش کارایی و موثر در توسعه رشد کسب و کار خواهد شد.