حتما در مورد توانایی گوش دادن به خصوص از بزرگسالان شنیده اید و می دانید که شنونده خوب بودن چه تاثیری بر موفقیت خواهد داشت. ولی شنوایی در کوچینگ این موضوعی است که شاید کمتر درباره آن شنیده باشید. برای درک بهتر سمعک در کوچینگ چیست؟ ? شما باید با مفهوم کوچینگ آشنا شوید. در این مقاله ابتدا به این مشکل و روش های کاربردی پرداختیم تقویت مهارت گوش دادن با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

سمعک در کوچینگ چیست؟

حتماً کلمه مربی را به خصوص در ورزش زیاد شنیده اید و می دانید که مربیگری به معنای مربی است. اما امروزه کاربرد این واژه گسترش یافته و در موارد دیگر نیز کاربرد دارد. برای مثال افراد زیادی در زمینه کوچینگ رشد کسب و کار، کوچینگ شخصی، کوچینگ اجرایی و غیره فعال هستند. علاوه بر این، افراد زیادی در حال حاضر به خدمات مربیگری نیاز دارند و می خواهند از توانایی های این افراد در زمینه های مختلف ورزشی، اجتماعی، شخصی یا تجاری استفاده کنند.

برای اینکه معنای واضح تری به کلمه کوچینگ بدهد، باید توجه داشت که کوچ ها در واقع مربیانی هستند که به افراد مختلف کمک می کنند تا اطلاعات لازم را در مورد مسائل مختلف تحصیلی یا کاری به دست آورند و در زمان مناسب از آن استفاده کنند.
در واقع کار اصلی مربیان آموزش است تکنیک گوش دادن و افزایش دهد تقویت مهارت گوش دادن و. یکی از مهم ترین کارهایی که مربیان انجام می دهند این است که به شما کمک می کنند به درستی گوش دهید تا بتوانید مطالب را درک کنید و سوالات مفید و مهم بپرسید.

چرا گوش دادن به کوچینگ مهم است؟

قبل از پاسخ به سوال فوق، ذکر این نکته ضروری است که اکثر ما وقتی در کلاس هستیم یا زمانی که با مدیران و همکاران خود در مورد موضوعی صحبت می کنیم، فقط این موارد و گفته ها را می شنویم و در عین حال ممکن است. نمی توان درک درستی از آنها پیدا کرد. بنابراین شنیدن با گوش دادن صحیح بسیار متفاوت است.

از آنجایی که گوش دادن یک بحث فیزیولوژیکی است، در این فرآیند حسگرهای شنوایی ما فعال می شوند و می توانیم جملات و مکالمات را از دهان مخاطبان خود بشنویم. اما از سوی دیگر گوش دادن را می توان به این معنا تعبیر کرد که در طی این فرآیند گوش دادن با فعالیت ذهنی همراه بوده و منجر به تحلیل می شود که در مغز انسان نیز رخ خواهد داد. در حقیقت شنوایی در کوچینگباعث می شود یاد بگیرید که به طور موثر گوش کنید.

چرا یادگیری مهارت های شنیداری در کوچینگ موثر است؟

همانطور که قبلاً ذکر شد، در فرآیند کوچینگ، کوچ سعی می کند نوری را در مقابل شاگرد یا مشتری خود بتاباند و به آنها کمک کند مسیری را که طی خواهند کرد و با چالش های پیش رو رو به رو شوند، بهتر ببینند. اگر می خواهید با چگونه شنوایی در کوچینگ باید بدانید که باید هر آنچه را که احساس می کنید در قالب کلمات برای مربی خود بیان کنید.

در چنین شرایطی، کوچینگ به شما کمک می کند تا مسائل را شناسایی کرده و در صورت نیاز در مورد آن فکر کنید. طرف دیگر این مشکل در مورد مربیان یا مربیان نیز رخ می دهد، یعنی.شنوایی در کوچینگ داشتن) که مربی را قادر می سازد تا درک روشن و صحیحی از ذهن مشتری یا مشتری داشته باشد و در نهایت به آنها کمک کند تا در مسیر درست حرکت کنند.

چگونه شنوندگان خوبی باشیم؟

پس بد نیست در مورد نشانه های یک شنونده خوب توضیح دهید. شنونده خوب بودن به فرد این امکان را می دهد که به راحتی تمام کلمات و مکالماتی را که در دل و ذهن خود درباره یک موضوع خاص دارد با شما به اشتراک بگذارد.

باید بدانید که شنونده خوب بودن هنری است که باید یاد گرفت، تمرین کرد و زمان گذاشت. بحث در مورد شنوایی در کوچینگ ما هم بیان کردیم که دقیقا همینطور است. یعنی مربی باید از تکنیک و مهارت های شنیداری برای آشنایی در زیر روش هایی را که برای شنونده خوب بودن نیاز دارید و آنچه مربیان آموخته اند را با شما به اشتراک می گذاریم.

  • با گوینده تماس چشمی برقرار کنید

یکی از نشانه هایی که نشان می دهد شما شنونده خوبی هستید این است که می توانید با گوینده تماس چشمی برقرار کنید. اگر زمانی که فرد در حال صحبت کردن است نگاهتان را به سمت دیگری برگردانید، گوینده در بیان کلمات خود مشکل دارد و احساس می کند که شما به حرف های او توجه نمی کنید.

  • هنگام گوش دادن به مخاطب هیچ کار دیگری انجام ندهید

یکی از مهمترین نکات در مهارت های شنیداری داشتن به معنای انجام هیچ کار دیگری در حین صحبت مخاطبان است. تماشای تلویزیون، خوردن غذا و غیره این نگرش را در مخاطب ایجاد می کند که شما به حرف های او اهمیت نمی دهید.

  • حرف های گوینده را تایید کنید

برای اینکه نشان دهید توجه شما به طور کامل بر روی آنچه که مخاطب به شما می گوید متمرکز است، بهتر است هر از چند گاهی در طول سخنرانی او سر خود را به نشانه تایید تکان دهید. به این ترتیب، گوینده حاضر خواهد شد به راحتی صحبت کند زیرا مطمئن می شود که شما به او گوش می دهید.

  • به آنچه مخاطبانتان می گویند پاسخ دهید

وقتی گوینده صحبت می کند، باید واکنش های احساسی نشان دهید، در چنین شرایطی او احساس می کند که با او همدردی می کنید.

  • قابل اعتماد باشید

یکی از نشانه ها شنوایی در کوچینگ داشتن به این معناست که به حرف های مشتری یا مشتری خود به گونه ای گوش دهید که مطمئن باشد آنچه به شما می گوید به شخص دیگری منتقل نمی شود. چون مهمترین قسمت مهارت های شنیداری داشتن به عنوان یک مربی قابل اعتماد بودن است.

  • او را قضاوت نکن

چیز دیگری که در تکنیک گوش دادن به ویژه مهم است که در حین صحبت کردن یا پس از اتمام صحبت گوینده را قضاوت نکنید. زیرا با قضاوت باعث می شویم مخاطب دیگر تمایلی به صحبت با ما نداشته باشد.

  • بعدا سوال را در ذهن خود بپرسید

ممکن است زمانی که مخاطب شما در حال صحبت کردن است، سوالی برای شما پیش بیاید، چه مربی یا مشتری، در این شرایط برای اینکه صحبت مخاطب قطع نشود، بهتر است آن را یک ساعت دیگر به تعویق بیندازید تا صحبت او قطع نشود. .

  • خود را به جای مخاطب قرار دهید

هر زمان که شخصی با شما صحبت می کند، خود را جای او بگذارید و از طرف او موضوع را بررسی و رسیدگی کنید. به این ترتیب می توانید احساسات او را بهتر درک کنید.

آخرین کلمه

اگر در زمینه مربیگری و در زمینه های مختلف فعال هستید لازم است مهارت شنیداری در کوچینگ آگاه باشید تا بتوانید مشتری را به خوبی راهنمایی و هدایت کنید. عکس این سوال هم وجود دارد، یعنی اگر برای راهنمایی و مشاوره در دوره های کوچینگ شرکت کرده اید، یادگیری روش ها و انواع تکنیک های شنیداری به شما کمک می کند تا حرف ها و راهنمایی های مربی خود را بفهمید، در مسیر درست قدم بردارید. ، و با موفقیت روبرو شوید.