بسیاری از شرکتهای تجاری که ارائهدهنده کالا یا خدمات هستند، از بازاریابی استفاده میکنند. به بیان ساده فرايند بازاريابي یک قسمت مهم از تبلیغات و فروش محصولات مورد نظر محسوب میشود. اگر شما با بازاریابی و مراحل آن به طور کامل آشنا باشید، با استفاده از آن میتوانید پیشرفت زیادی در رشد کسب و کار خود داشته باشید.
بازاریابی به شما کمک میکند تا مشتریان بهتری را به کار خود جذب کنید. امروزه بازاریابی پیشرفت های زیادی داشته و دیگر روشهای قدیمی بازاریابی مؤثر نیست و برای بهبود عملکرد آن بهتر است از روش های جدید استفاده کنید. بنابراین قبل از هر اقدامی آشنایی با اصول بازاریابی لازم و ضروری است. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در خصوص انواع بازاريابي و آموزش بازاريابي کسب کنید.
یکی از قسمتهای اصلی و مهم برای راهاندازی رشد کسب و کار و استفاده از استراتژیهای مناسب در زمینه جذب بیشتر مخاطب و فروش محصولات، بازاریابی است. از این رو آشنایی با مراحل بازاریابی و نحوه به کارگیری در زمینه فروش به یکی از اصول کلیدی در راستای موفقیتهای شغلی و اقتصادی مبدل شده است.
تا جایی که اگثر اقتصاددانان و و فعالان اقتصادی در بنگاههای کوچک و بزرگ این امر را در دستورکار خود قرار دادهاند. شما نیز به عنوان صاحب یکی از دهها و صدها هزار مشاغل موجود در کشور میبایست با مراحل فرآیند بازاریابی آشنا شوید و با آگاهی بیشتر نسبت به مراحل بازاریابی در ایران نسبت به توسعه و گسترش کسب و کارتان اقدام کنید.
بدین جهت در ادامه برای آشنایی بیشتر شما عزیزان به بیان مطالبی درخصوص مراحل اصلی بازاریابی و تأثیر آن بر رونق رشد کسب و کار در ایران و اقصی نقاط جهان میپردازیم.
بازاریابی چیست؟
به مجموعهای از دستورالعملها و استراتژی هایی که توسط یک شرکت یا برند تجاری به منظور جذب مشتری و فروش بیشتر صورت میگیرد، بازاریابی گفته میشود. به عبارت دیگر با توجه به تعدد شرکتها و برندهای تجاری، تنها کسانی موفق خواهند بود، که بهترین روش های بازاریابی را برگزینند و با توجه به مراحل بازاریابی نسبت به جذب مخاطب و فروش کالا یا خدمات اقدام نمایند.
بازاریابی به فعالیتهایی اطلاق میشود که یک شرکت برای ترویج خرید یا فروش یک محصول یا خدمات انجام میدهد و شامل تبلیغات، فروش و ارائه محصولات به مصرفکنندگان یا سایر مشاغل است. برخی از بازاریابیها توسط شرکتهای وابسته به نمایندگی از یک شرکت انجام میشود.
بازاریابی به عنوان یک رشته شامل تمام اقداماتی است که یک شرکت برای جذب مشتریان و حفظ روابط با آنها انجام می دهد. شبکهسازی با مشتریان بالقوه یا قبلی نیز بخشی از کار است و ممکن است شامل نوشتن ایمیلهای تشکر، برگشت سریع تماسها و ایمیلها و ملاقات با مشتریان برای صرف قهوه یا صرف غذا باشد. سرمایه گذاری پر سود چیست؟
از همه مهمتر اینکه به کارگیری صحیح روش های بازاریابی در ایران موجب شده تا شرکت ها ارتباط نزدیکتر و مؤثرتری با مشتریان خود داشته باشند. از این رو راحتتر و سریع تر فروش محصولات صورت میگیرد و در پی آن بازدهی شرکتها و بنگاه های اقتصادی افزایش خواهد یافت.
برای اینکه بتوانید بازاریابی بهتری داشته باشید باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشید. برای افزایش اعتماد به نفس به شما پیشنهاد می کنیم مقاله اعتماد به نفس چیست را مطالعه کنید.
نکته قابل توجه اینکه قبل از تعیین یک روش بازاریابی برای کسب و کارتان، حتماً یک هدف به منظور جذب مشتری و فروش محصولات خود مشخص کنید. قطعاً در این صورت سریعتر و راحتتر به نتیجه خواهید رسید. زیرا مجموعه بیهدف، انگیزه مناسب و موردنیاز برای موفقیت در زمینه رشد کسب و کار را نخواهد داشت و در اکثر روشها و مراحل بازاریابی با شکست مواجه میگردد. اگر اطلاعاتی در مورد بازاریاب ندارید بهتون پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریاب کیست را مطالعه کنید.
از این رو جهت جلوگیری از بروز این قبیل مشکلات و افزایش درصد موفقیت در زمینه شغلی خود نسبت به انتخاب هدف برای تیم یا گروه اقتصادی خود اقدام کنید. به عبارت دیگر داشتن هدف موجب شده تا تمامی اجزای گروه به صورت یکپارچه در زمینه دستیابی به هدف و مقصود نهایی تلاش کنند و زودتر به نتیجه برسند.
در ابتداییترین سطح، بازاریابی به دنبال تطبیق محصولات و خدمات یک شرکت با مشتریانی است که میخواهند به آن محصولات دسترسی داشته باشند. تطبیق محصولات با مشتریان در نهایت سودآوری را تضمین میکند. آموزش بازاریابی میتواند برای بسیاری از افرادی که به این کار علاقمند هستند؛ کار ساده و در عین حال سودآوری باشد.
تعاریف متعددی از بازاریابی به زبان ساده وجود دارد. در اینجا چند مورد از بهتر است:
⦁ بازاریابی فعالیت، مجموعهای از مؤسسات و فرآیندهایی برای ایجاد، ارتباط، ارائه و مبادله پیشنهاداتی است که برای مشتریان، مشتریان، شرکا و جامعه در کل ارزش دارد. (انجمن بازاریابی آمریکا)
⦁ مؤسسه بازاریابی منشور بریتانیا، بازاریابی را به عنوان «فرایند مدیریتی که مسئول شناسایی، پیشبینی و برآورده کردن نیازهای مشتری به طور سودآور است» توصیف میکند.
⦁ فرهنگ لغت تجاری آن را به عنوان فرآیند مدیریتی تعریف میکند که از طریق آن کالاها و خدمات از مفهوم به مشتری منتقل میشوند. این شامل هماهنگی چهار عنصر به نام 4 P بازاریابی است.
علاوه بر این، بازاریابی اطمینان حاصل میکند که یک محصول یا خدمات از عملکرد بهتری نسبت به رقبای خود برخوردار است، یا قیمت مناسبتری نسبت به رقبای خود دارد، یا نسبت به محصولات رقیب به راحتی در دسترس است.
اگر می خواهید برای بهتر شدن کسب و کارتان ، درمورد بازاریابی درونگرا یا روبایشی اطلاعاتی کسب کنید به شما پیشنهاد می کنم مقاله “بازاریابی درونگرا چیست” را مطالعه کنید.
اصول بازاريابی
به طور کلی بازاریابی از زمانهای گذشته در بین شرکت های تجاری وجود داشته و این شرکتها از این روشهایی برای فروش بیشتر و معرفی بیشتر محصولات خود استفاده میکرده اند. بیشترین تفاوت بین اصول بازاریابی در گذشته و امروزه شیوههای بازاریابی است. در گذشته بیشتر از روشهای سنتی برای تبلیغ و بازاریابی استفاده میکردند که این روشها شامل تبلیغ در تلویزیون، روزنامه، مجله و. .. میشده است، اما امروزه شیوههای نوین بازاریابی به راحت شدن کار و نیز تأثیرگذاری بیشتر کمک میکند.
در خصوص بهترين روش بازاريابي بهتر است بدانید که بازاریابی یک امر تدریجی است و برای گرفتن نتیجه از این روش باید صبر کنید. زمانبندی بر روی تأثیرگذاری بازاریابی بسیار مؤثر است. قبل از هر اقدامی بهتر است روشی برای زمانبندی آن تعیین کنید. برای توضیح بیشتر در این خصوص میتوان یک مثال آورد. به عنوان مثال قصد بازاریابی برای محصولات آرایشی به قیمت 100 میلیون تومان را دارید.
اگر در چنین شرایطی تکنیکهای لازم را به کار ببرید، میتوانید هزینه مورد نظر را به 60 میلیون تومان هم کاهش بدهید. مورد گفته شده به درستی نشاندهنده این نکته است که بازاریابی موفق به معنای هزینه بیشتر نیست! بلکه با رعایت تکنیکها و اصول بازاریابی میتوانید عملکرد بهتری از خود نشان دهید. مهمترین نکته آموزش بازاريابي است که در ادامه به توضیح بیشتر در مورد آن و انواع بازاريابي میپردازیم.
اهداف بازاریابی چیست؟
هدف مهم بازاریابی، پیشبرد رشد یک شرکت است. این را میتوان از طریق جذب و حفظ مشتریان جدید مشاهده کرد.
شرکتها ممکن است چندین استراتژی بازاریابی مختلف را برای دستیابی به این اهداف اعمال کنند. برای مثال، تطبیق محصولات با نیازهای مشتریان میتواند شامل شخصیسازی، پیشبینی و اساساً دانستن مشکل مناسب برای حل باشد. استراتژی دیگر ایجاد ارزش از طریق تجربه مشتری است. این از طریق تلاش برای افزایش رضایت مشتری و رفع هرگونه مشکل در محصول یا خدمات نشان داده میشود.
وبسایت emeritus در رابطه با هدف اصلی بازاریابی در دنیای مدرن گفته:
The key purpose of marketing is to get people interested in the products or services of a company. This happens through market analysis, research and contemplating the interest of a business’s ideal customers and attracting them through messaging which would be educational and helpful to a business’s target group
اگر می خواهید در زمینه ارتباطات اطلاعاتی کسب کنید ، به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مهارت های ارتباطی را مطالعه کنید
چه چیزی میتواند به شما در موفقیت در چشم انداز بازاریابی امروز کمک کند؟
شرکتها میتوانند از دادهها برای ایجاد تجربیات مشتری مرتبطتر و شخصیسازیشده استفاده کنند. علاوه بر این، از تجربیات رسانه های اجتماعی برای ایجاد ارتباط قویتر با مخاطبان خود استفاده کنید. میدانید بهترین سرمایه گذاری با 10 میلیون چیست؟
آموزش بازاریابی (صفر تا صد بازاریابی)
اولین جایی که بازاریابی اشتباه میکند زمانی است که شرکتها و بازاریابان تصور میکنند که بازاریابی فقط مربوط به تبلیغ است. اینطور نیست و این یک خطای مهلک برای بازاریابان است. تبلیغات خوب باعث فروش محصول بد نمیشود، اما یک محصول خوب تقریباً به فروش خواهد رسید.
به برندهای مهمی مانند بادی شاپ، فراری، گوگل، اسنپ چت، تد بیکر، توییتر، یوتیوب یا واتس اپ فکر کنید. اینها برندهایی هستند که به ندرت تبلیغ میکنند و در عین حال از آگاهی و ویژگیهای چشمگیر برند برخوردار هستند. در اصل میتوان گفت که تبلیغات تنها یکی از حوزههایی است که توسط بازاریابان تحت پوشش قرار میگیرد.
دلیل دوم مستقیماً از دلیل اول ناشی میشود: اگر بازاریابان فرض کنند که شغل آنها در درجه اول ارتقاء است، زمان کافی را صرف فکر کردن در مورد سایر عناصر حیاتی در آمیخته بازاریابی نمیکنند.
برای یادگیری و آموزش بازاریابی به زبان ساده میتوانید از طریق سایت علی مسچی اقدام نمایید. این سایت با وجود کارشناسان مجرب در این زمینه، صفر تا صد بازاریابی را به شما آموزش دهد. اگر به دنبال کسب درآمد، موفقیت فردی، یادگیری مهارت و یا حتی توسعه رشد کسب و کار خود هستید، به راحتی میتوانید بازاریابی و قوانین بازاریابی را آموزش ببینید.
با شرکت کردن در دورههای آموزش بازاریابی به راحتی میتوانید به تمامی قواعد و اصول بازاریابی تسلط داشته باشید و رشد کسب و کار خود را شروع کنید و یا اینکه توسعه ببخشید. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره اینکه چگونه ثروتمند شویم را بخوانید.
انواع بازاریابی در ایران
در وهله اول برای به کارگیری مراحل اصلی بازاریابی میبایست با انواع بازاریابی و نحوه عملکرد آن آشنا شوید. تا براساس نوع حرفه و زمینه رشد کسب و کار، مراحل فرآیند بازاریابی را انتخاب نموده و براساس آن اهداف اقتصادی خود را پیش ببرید.
به طور کلی با توجه به زمینه فعالیت و تنوع محصول های روش های بازاریابی گوناگونی در ایران وجود دارد. بدین جهت در ادامه به اصلیترین و به روزترین روشها و مدل های بازاریابی میپردازیم.
بازاریابی دیجیتال
امروزه با توجه به گسترش ارتباطات در زمینه تکنولوژی و فناوری اطلاعات بازاریابی دیجیتال یا الکترونیک به یکی از اصلیترین روش های بازاریابی در این تبدیل شده است. زیرا اکثر افراد به وسیله گوشیهای هوشمند، تبلت، لپ تاپ و … در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فعالیت دارند و از این طریق میتوان به راحتی محصولات را در معرض دید مشتریان قرار داده و به فروش رساند.
علاوه بر این خود مصرفکنندگان نیز میتوانند با توجه به نوع و کیفیت محصولات به یک رسانه تبلیغاتی برای برند تجاری شما تبدیل شوند و با بیان کیفیت و قیمت مناسب محصولات شما، مشتری بیشتری را به سمت برند تجاری شما جذب کنند. به عبارت دیگر در این حالت به صورت غیرمستقیم مراحل بازاریابی و فروش محصولات توسط مشتریان صورت میگیرد. بهتون پیشنهاد می کنیم مقاله نیچ مارکتینگ را بخوانید.
– بازاریابی موتور جستجو
بعضی از افراد به منظور آشنایی بیشتر با کالا یا خدمات به بررسی آن از طریق اینترنت و موتورهای جستجو میپردازند. در این حالت با نوشتن نام و نشان محصولات در موتور جستجو نظیر گوگل، به بررسی مشخصات فنی و دیگر خصوصیات محصولات میپردازند. پس از آن با بررسی نظرات کاربران و مصرفکنندگان درخصوص انتخاب و خرید کالا یا خدمت موردنظر خود تصمیمگیری میکنند.
برای استفاده از این روش از روش های بازاریابی در ایران میبایست به صورت مستمر محصولات خود را به روزرسانی نموده و با توجه به نیاز مخاطب در اینترنت و موتورهای جستجو قرار دهید. با این کار میتوانید محصول و خدمات خود را به تعداد کثیری از مصرفکنندگان بشناسانید و در پی آن در زمینه بازاریابی و فروش محصولات موفقتر عمل کنید.
بازاریابی محتوا
به طور کلی فرقی نمیکند که از چه روش بازاریابی به منظور شناساندن و فروش محصولات خود استفاده میکنید. از آنجایی که مخاطب خواستار شناخت بیشتر محصول و تصمیمگیری درخصوص انتخاب و خرید آن است، میبایست مراحل بازاریابی و فروش محصولات به صورت ساده و روان در معرض دید مصرفکنندگان قرار گیرد.
در این راستا تولید محتوای متنی، صوتی یا تصویری میتواند تا حد زیادی به شما در زمینه فروش محصولات و خدمات کمک نماید. اهمیت این موضوع به حدی است که اکثر سایتهای فعال در زمینه فروش محصولات نظیر وب سایت دیجی کالا، ترب، باسلام و … به صورت روزانه مطالب و محصولات خود را به روزرسانی میکنند. زیرا تنها از این طریق میتوانند مخاطب بیشتری جذب نمایند و از سایر رقبا پیشی بگیرند.
بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
همان گونه که در بالا نیز به آن اشاره کردیم استفاده بیش از حد مردم از گوشیهای هوشمند و حضور روزانه و مستمر در فضای مجازی موجب شده تا شبکه های اجتماعی به بستری مناسب برای انجام تبلیغ و فروش محصولات تبدیل شوند. به طوری که یکی از مراحل اصلی بازاریابی در ایران، انجام و ارائه تبلیغات در فضای مجازی نظیر واتساپ و اینستاگرام محسوب میشود.
به یک نگاه گذرا به شکیه اجتماعی اینستاگرام خواهید دید که اکثر افراد از این طریق محصولات آرایشی، بهداشتی، لوازم و تجهیزات خانگی و اداری و … را در معرض دید مصرف کنندگان قرار داده و به فروش میرسانند. به شما پیشنهاد میکنیم اگر قصد افزایش مخاطب دارید، حتماً از این روش بازاریابی استفاده کنید. با توجه به تجربیات و تحقیقات به عمل آمده در این زمینه، قطعاً در کوتاهترین زمان ممکن مخاطب زیادی جذب خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: فروش از طریق شبکه های اجتماعی آشنا شوید.
بازاریابی سنتی
از گذشته تا به امروز تبلیغات به واسطه تلویزیون و رادیو انجام گردیده است. به طوری که این روش بازاریابی براساس مراحل بازارابی و جذب مخاطب به عنوان یکی از سنتی ترین مراحل بازاریابی در ایران به شمار می آید. البته به یاد داشته باشید که این روش بازاریابی سنتی نسبت به سایر روش ها بازدهی بالایی دارد.
زیرا عموم مردم به آنچه از طریق تلویزیون و رسانه ملی پخش می شود، توجه ویژهای دارند و زودتر به آن اعتماد میکنند. از این رو شاهد انجام تبلیغات گسترده از سوی شرکت های بزرگ تولیدکننده محصولات لبنی، خوراکی، آرایشی، بهداشتی و … از طریق تلویزیون هستیم. شما نیز اگر توان مالی انجام تبلیغات تلویزیونی را دارید، حتماً از این روش برای جذب مخاطب و فروش بیشتر محصولات استفاده کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ
به گفته انجمن ملی تبلیغکنندگان (ANA)، اینفلوئنسر مارکتینگ بر اعمال نفوذ افرادی که بر خریداران بالقوه تأثیر دارند، تمرکز دارد.
در اینفلوئنسر مارکتینگ، به جای بازاریابی مستقیم برای گروه بزرگی از مصرفکنندگان، یک برند الهامبخش اینفلوئنسرها (که میتواند شامل افراد مشهور، تولیدکنندگان محتوا، حامیان مشتری و کارمندان باشد) میتواند برای شرکت شما سوددهی داشته باشد.
بازاریابی ویروسی
بازاریابی ویروسی یک پدیده بازاریابی است که افراد را برای انتقال پیام بازاریابی تسهیل و تشویق میکند. بازاریابی ویروسی به این معناست که به عنوان مثال، پیام و یا تبلیغ شما دست به دست در شبکههای اجتماعی چرخیده و توسط افراد زیادی دیده شده است. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره تحلیل رشد کسب و کار را بخوانید.
بازاریابی سبز
بازاریابی سبز به توسعه و بازاریابی محصولاتی اشاره دارد که فرض میشود از نظر محیطی ایمن هستند (یعنی برای به حداقل رساندن اثرات منفی بر محیط فیزیکی یا بهبود کیفیت آن طراحی شدهاند.
بازاریابی چریکی
بازاریابی پارتیزانی یک استراتژی بازاریابی غیر متعارف و خلاقانه را توصیف میکند که هدف آن کسب حداکثر نتایج از حداقل منابع است.
The goal of a guerrilla marketing strategy is usually to spend less money. If this style of marketing is leading to higher costs, re-evaluate your spending as there may be more cost-effective approaches to marketing a brand.
بازاریابی برون مرزی
بازاریابی برون گرا اصطلاح جدیدتری برای بازاریابی سنتی است. این نوع بازاریابی زمانی ابداع شد که اصطلاح بازاریابی درونگرا مورد استفاده عمومی قرار گرفت. در این نوع بازاریابی، افراد از طریق روشهایی مانند تبلیغات تلویزیونی، رادیویی میتوانند با مخاطب ارتباط داشته باشند و محصولات یا خدمات خود را معرفی کنند.
این روش، اغلب برای تأثیرگذاری بر آگاهی و ترجیح مصرفکننده برای یک برند استفاده میشود. بهترین فیلم انگیزشی کدام است؟
مراحل اصلی بازاریابی در ایران
– تعیین هدف و مقصد برای رشد کسب و کار در بازاریابی
– اولویت بندی نمودن اهداف و حرکت در مسیر تحقق آن ها
– انجام تحقیق در بازار و بررسی نیاز مخاطب با توجه به تولیدات سایر رقبا
– شناسایی و یافتن مراحل بازاریابی متناسب با زمینه فعالیت و نوع محصولات
– تعیین کردن بودجه اولیه برای بازاریابی متناسب با جامعه هدف
مراحل بازاريابی
بازاریابی برای هر نوع کسب و کاری شکل خاص خود را دارد. لازم به توضیح است که فرایند بازاریابی به طور کلی یکسان است، اما برای تأثیرگذاری بیشتر باید در هر کسب و کاری تغییراتی در آن ایجاد شود. در ادامه به توضیح کلی در مورد مراحل بازاریابی میپردازیم.
- مشخص کردن هدف رشد کسب و کار در بازاریابی:
پس از اینکه تصمیم به بازاریابی گرفتید، در ابتدا باید هدف و چشم انداز شرکت مورد نظر را از بازاریابی مشخص کنید. هدف سازمانهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال در مورد شرکت نوپایی که به تازگی کار خود را شروع کرده است، ممکن است هدف اصلی این باشد که تعدادی از کاربران با نام این برند بیشتر آشنا شوند. در مورد شرکت دیگری هم ممکن است هدف اصلی فروش محصولات باشد. بنابراین در مرحله اول هدف شرکت مورد نظر مشخص شده و پس از آن برای رسیدن به آن هدف برنامهریزی کنید. تا بازاریابی شما به صورتی هدفمند پیش رود.
- درجه بندی اهداف:
در برخی موارد ممکن است شرکت مورد نظر تنها یک هدف نداشته باشد، یا اینکه هدف خود را به چند خرده هدف تقسیم کرده باشد. در چنین شرایطی موضوع درجهبندی اهداف مطرح میشود. برای اینکه بازاریابی شما نتیجه بهتری داشته باشد در ابتدا اهداف خود را به طور کامل بررسی کرده و سپس به میزان اهمیت هر کدام آنها را درجهبندی کنید.
پس از بررسی کردن مراحل قبل نوبت به تحقیقات بازار میرسد. در این خصوص جالب است بدانید بزرگترین شرکتهای تجاری نظیر اپل و سامسونگ هم از این مرحله استفاده کرده و قبل از تولید محصول جدید، تحقیقات بازار را انجام میدهند. هدف اصلی از این مرحله شناخت نیاز بازار و تولید محصول متناسب با نیاز بازار و مخاطبین است. وقتی یک محصول نیاز بازار نباشد، هیچ یک از تکنیکهای بازاریابی نمیتواند تأثیر زیادی بر روی فروش آن داشته باشد. بنابراین میتوان گفت بهترین روش بازاریابی شناخت جامعه هدف است.
- شناسایی و یافتن راه هایی برای بازاریابی:
پس از گذارندن مراحل فوق نوبت به آن میرسد تا یک شیوه درست برای بازاریابی خود پیدا کنید. همانگونه که در قسمت قبل توضیح داده شد برای بازاریابی روشها و انواع مختلفی وجود دارد. زمانی بازیابی شما موفق خواهد بود که شما از بهترین نوع بازاریابی استفاده کنید. بهترین نوع بازاریابی هم متناسب با نوع محصول شما مشخص میشود. بهتر است قبل از تولید محتوا برای بازاریابی نوع بازاریابی خود را مشخص کنید که آیا میخواهید از روشهای سنتی بازاریابی استفاده کنید یا اینکه انواع دیجیتال بازاریابی را ترجیح میدهید.
- بودجه بازاریابی:
از دیگر مراحل بازاریابی میتوان به مشخص کردن بودجه برای بازریابی اشاره کرد. این مراحله برای موارد مختلف و نیز در مورد شرکتهای متفاوت با یکدیگر تفاوتهایی دارد. در ابتدا برای تعیین میزان بودجه در نظر گرفته شده باید به شرکت خود و توان مالی آن توجه کنید. مشخص کردن این بودجه مزایایی زیادی دارد از جمله اینکه تیم بازاریابی شما با دانستن مبلغ بودجه متناسب با آن برنامهریزی کرده و در طی انجام پروزه بازاریابی با مشکل مواجه نخواهید شد.
در این قسمت مراحل کلی بازاریابی توضیح داده شد. در خصوص فرایند بازاریابی بهتر است بدانید که ترتیب این مراحل در موارد مختلف با یکدیگر متفاوت است. نکته مهم این است که برای داشتن یه بازاریابی موفق باید به تمام این مراحل که نشان دهنده نحوه بازاريابی هستند، توجه کنید.
چگونه در بازاريابی موفق باشيم؟
موفق بودن در بازاریابی ایدهآل تمام شرکتهایی است که از بازاریابی استفاده میکنند. رعایت چند نکته به شما کمک میکند تا در این مسیر موفقتر باشد. یکی از مهمترین نکات شناخت بیشتر رقبا است. شما باید بدانید که رقبایی شما چه شرکتهایی هستند و برای رسیدن به موفقیت چه مسیری را طی کردهاند.
این موضوع به شما کمک میکند تا از موفقیتهای آنها استفاده کنید. نکته بعدی شناخت مخاطب است. برای تأثیرگذاری بازاریابی باید در مورد ویژگیهایی نظیر سن، جنسیت، نیازهای اصلی و. .. مخاطبین خود تحقیق کرده و متناسب با آنها شیوه بازاریابی خود را انتخاب کنید.
برای موفقیت در بازاریابی جعآوری اطلاعات کافی نیست. پس از مرحله جمعآوری اطلاعات نوبت به تجزیه و تحلیل آنها میرسد تا با تجزیه و تحلیل شیوههای درست بازاریابی را تشخیص داده و از آنها استفاده کنید. در نهایت با استفاده از تکنیک بازاریابی و یک برنامهریزی دقیق میتوانید احتمال موفقیت خود در بازاریابی را افزایش دهید.
تفاوت بازاريابی و فروش
پس از آشنایی با نحوه بازاريابي نوبت به آن میرسد که بدانید بازاریابی با فروش به یک معنا نیستند، بلکه مکمل و تکمیلکننده یکدیگر هستند. برای موفقیت باید به گونهای برنامه ریزی کنید که بازاریابی و فروش از یکدیگر حمایت کنند. کار بخش فروش یک شرکت این است که محصولات موجود را به پول نقد تبدیل کند، در صورتی که هدف اصلی از بازاریابی معرفی محصولات به مخاطبین و جذب آنها برای فروش محصول است. در مقاله تفاوت بازاریابی و فروش به طور گسترده تری در مورد این نوع تفاوت صحبت شده است که بهتون پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید و برای یادگیری چند تکنیک مهم برای افزایش فروش ویدئو زیر را مشاهده کنید
نقشه راه آموزش مارکتينگ
مارکتینگ خود دارای اجزای مختلف است از جمله: شناخت بازار هدف و نیازهای آن، توسعه محصول، بازاریابی، تبلیغات، برندینگ و اجزای دیگری نظیر رسانه، روابط عمومی و خدمات به مشتریان و. .. در نتیجه مارکتینگ گستردهتر از بازاریابی است و به نوعی بازاریابی را در خود جای داده است.
به عنوان سخن پایانی باید گفت در این مقاله به توضیح بیشتر در خصوص آموزش بازاريابي پرداختیم و با تکنیکهای بازاریابی بیشتر آشنا شدید. دانستید که بازاریابی به معنای شناخت جامعه هدف و تولید محصول متناسب با نیاز آنها است. بازاریابی محصولات مورد نظر را به مخاطبین معرفی میکند و به طور کلی سبب میشود تا جریان محصولات از سمت تولیدکننده به سمت مصرفکنندگان هدایت شود.
برخی از سوالات رایج:
بازاریابی چیست؟
به مجموعهای از دستورالعملها و استراتژی هایی که توسط یک شرکت یا برند تجاری به منظور جذب مشتری و فروش بیشتر صورت میگیرد، بازاریابی گفته میشود. آموزش بازاریابی چیست؟
تعیین هدف و مقصد برای رشد کسب و کار در بازاریابی – اولویت بندی نمودن اهداف و حرکت در مسیر تحقق آن ها – انجام تحقیق در بازار و بررسی نیاز مخاطب با توجه به تولیدات سایر رقبا – شناسایی و یافتن مراحل بازاریابی متناسب با زمینه فعالیت و نوع محصولات – تعیین کردن بودجه اولیه برای بازاریابی متناسب با جامعه هدف.