آیا تا به حال شده یک رشد کسب و کار را آنقدر دوست داشته باشید که آن را به همه دوستان و آشنایان خود معرفی کنید؟ و به این فکر کنید که چرا این تجارت تا این حد موفق است، اما رشد کسب و کار مشابه چنین نیست؟ باید به شما بگوییم که نه حرفی وجود دارد و نه جادویی! دانسته یا ندانسته، این مشاغل از اصول بازاریابی ساده پیروی می کنند.
دلیل تفاوت چنین کسب و کارهایی با کسب و کارهای مشابه در همین چند نکته ساده اما مهم است. همیشه یک راه حل وجود دارد. راه حلی که مثل آب روی آتش همه چیز را حل می کند. بنابراین اگر به فکر راه اندازی یک رشد کسب و کار هستید یا احساس می کنید که افسار کسب و کارتان از دست شما خارج شده است، این راهنما برای شما نوشته شده است.
1. مخاطبان خود را مانند کف دست خود بشناسید!
تا به حال کلمه ای به نام “شخصیت«شنیدهاید؟ پرسونا یکی از مهمترین موضوعات روز است بهترین شیوه های بازاریابی و- با یک مثال ساده موضوع شخصیت را توضیح دهیم. خریدن هدیه برای دیگران یکی از سخت ترین کارها در دنیاست. اما آیا تا به حال خواسته اید برای دوستی که می شناسید مانند پشت دستتان هدیه بگیرید؟
در این صورت شناختی که از دوستمان داریم کار ما را کمی آسان می کند. نه؟ البته برعکس آن نیز صادق است. فرض کنید می خواهید برای کسی که نمی شناسید هدیه بخرید. مثلاً نمی دانید رنگ مورد علاقه او چیست، چه بویی را بیشتر دوست دارد و به طور کلی طعمش چگونه است. این شرایط کار را برای ما سخت می کند.
تهیه محصول برای مشتریان نیز به همین ترتیب است. مشتریان خود را به عنوان فردی که می خواهید برایش هدیه بخرید در نظر بگیرید. هدیه ای که به او می دهید محصولی است که به او می دهید. بنابراین برای ارائه بهترین محصولات به او باید به خوبی او را بشناسید. هرچه مخاطبان هدف خود را دقیق تر بشناسید، بهتر می دانید که آنها چه می خواهند و آن را به آنها ارائه می دهید.
2. درمان درد مخاطب خود باشید!
تا حالا شده بنشینی و فکر کنی ای کاش برای فلان مشکل راه حلی وجود داشت؟! حتی ممکن است افراد زیادی وجود داشته باشند که دقیقاً همان مشکل شما را داشته باشند. اگر چنین است، حل این مشکل می تواند ایده بسیار خوبی برای راه اندازی یک رشد کسب و کار خلاقانه و سودآور باشد.
دنیا پر از شرکت هایی است که فقط از این نقطه بازاریابی که همان شناسایی است پیروی می کنند نقاط دردناک (نقاط درد) مشتریان و ارائه راه حل برای آنها توانسته اند به موفقیت های زیادی دست یابند. اگر کسبوکاری دارید که مدتهاست راهاندازی شده است، میتوانید دردسرهای مشتریان خود را شناسایی کرده و محصولی با کیفیت بالاتر به آنها ارائه دهید. به طور خلاصه، محصول شما باید بتواند به نحوی به نفع مخاطبان شما باشد.
3. چه مزیت خاصی نسبت به رقبای خود دارید؟
هر رشد کسب و کار موفقی که طرفداران زیادی دارد یک بار برای همیشه به این سوال پاسخ داده است: چه چیزی باعث می شود مشتریان من را به رقبای خود انتخاب کنند؟ پاسخ به این سوال، مزیت رقابتی رشد کسب و کار شما را مشخص می کند.
شما باید علاوه بر آنچه در حال حاضر وجود دارد، چیزی برای اضافه کردن به بازار داشته باشید. چه ویژگی منحصر به فردی دارید که رقبای شما ندارند! قابلیتی که باعث می شود مشتریان شما بیش از رقبا به سراغ شما بیایند و شما را انتخاب کنند. ماموریت هر کسب و کاری ایجاد تفاوت است. بتوانید به کسانی که به دنبال محصولات و خدمات شما هستند خدمات بهتری ارائه دهید.
4. موقعیت شما در بازار چیست؟
موقعیت شما در ذهن مشتریان تعیین کننده موقعیت شما در بازار است. اجازه دهید با یک مثال این قسمت را برای شما توضیح دهیم. برای مثال هزاران نوع خمیر دندان در بازار وجود دارد. اما زمانی که برای براق شدن نیاز به خمیر دندان داریم، برند خاصی را انتخاب می کنیم.
این برند خاص توانست بخشی از بازار را هدف قرار دهد که می خواستند دندان های خود را جلا دهند. همچنین باید بدانید در کجای بازار ایستاده اید و مخاطبان شما را به چه دلیل می شناسند.
5. خدمات و محصولات خود را به خوبی بشناسید!
چگونه می توانید محصولات و خدمات خود را به مشتریان خود ارائه دهید اگر آنها را به خوبی نمی شناسید؟! تنها در صورتی می توانید مشتریان خود را متقاعد کنید که در مرحله اول محصولی را که می فروشید بشناسید.
6. چشمان خود را به رقبای خود نگاه دارید!
چه بخواهید چه نخواهید، چه آنها را ببینید یا نه، رقبا بخش مهمی از بازار شما هستند. البته هدف از تماشای رقبا تقلید از آنها نیست. هدف صرفاً گرفتن ایده از آنهاست. زیر نظر گرفتن رقبای خود همیشه شما را یک قدم جلوتر از آنها نگه می دارد.
7. زمانی که باید تسلیم شوید بپذیرید!
ما می توانیم یک سخنرانی انگیزشی در ستایش از تسلیم نشدن تا صبح برای شما داشته باشیم! بیایید بنشینیم و جملاتی مانند «هرگز تسلیم نشو» و «در دنیا چیزی به نام شکست وجود ندارد» را یکی پس از دیگری فهرست کنیم. اما آیا دنیای واقعی یکسان است؟ بخشی از مسیر موفقیت این است که بدانیم چه زمانی باید دست از کار بکشیم. این انتقال می تواند در مورد یک استراتژی، یک شخص یا حتی کل تجارت شما باشد.
بنابراین اگر مشاوران و همکاران مورد اعتماد شما به شما می گویند زمان آن رسیده که از مشکلی دست بکشید، به خودتان لطف کنید و حرف آنها را قبول کنید. به قول معروف «هرجا جلوی ضرر را بگیری، سود هست».
8. اگر برای مخاطبان خود ارزشی ایجاد نکنید، شهرت برای شما بی ارزش است!
بیشتر کارآفرینان فکر می کنند که تنها چیزی که برای فروش محصولات خود نیاز دارند شهرت است. برایشان مهم نیست چه محصولی دارند و با مخاطبان خود رفتار می کنند یا نه، فکر می کنند معروف بودن برای فروش کافی است. در صورتی که این باور کاملا اشتباه است.
برای مثال، اگر همین الان در گوگل نحوه فروش کتاب را جستجو کنید، با راه حل هایی مانند این مواجه خواهید شد: وبلاگ داشته باشید و کانال یوتیوب خود را راه اندازی کنید. به طور خلاصه، تمام چیزی که با آن روبرو خواهید شد این است:
مرحله اول: معروف شدن!
در ذهن بسیاری از کارآفرینان این فکر وجود دارد که اگر مشهور شوید، فروش خود به خود دنبال می شود. اما متاسفانه این راهی است که به بیراهه می رود. شهرت بدون ایجاد ارزش برای مشتریان مانند یک شمشیر دولبه است که در نهایت شما را به دردسر می اندازد.
9. از سئو غافل نشوید
سئو یک مفهوم نسبتاً جدید در ایران است. اگر با این مفهوم آشنایی ندارید، نگران نباشید. در این قسمت به زبان ساده به شما توضیح می دهیم که سئو چیست. بگذارید یک داستان تکراری برای شما تعریف کنیم. وقتی به چیزی نیاز دارید در خانه و محل کار هستید.
این می تواند هر چیزی باشد، از یک ابزار گرفته تا سوالی که شما را آزار می دهد. در چنین مواقعی اولین چیزی که به ذهن می رسد، مشورت با گوگل است. انگار شرطی شده ایم! گوگل را باز می کنیم، عبارت مورد نظر خود را جستجو می کنیم و منتظر پاسخ می مانیم. وارد سایت اول یا دومی می شویم که گوگل به ما نشان می دهد و پاسخ سوال خود را پیدا می کنیم.
اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا یک سایت در اولین نتایج موتور جستجو قرار دارد و دیگری در صدمین نتیجه؟ پاسخ سئو است. سئو مجموعه ای از فعالیت هایی است که سایت ما را در اولین نتایج موتور جستجو نشان می دهد.
هزینه سئو برای هر سایت مقرون به صرفه تر از بسیاری از روش های بازاریابی دیگر است. علاوه بر این، با سئو می توانید چندین هدف را با یک فلش بزنید. همزمان روی برندسازی، فروش، افزایش ترافیک، اعتماد مصرف کننده و بسیاری از مزایای دیگر کار کنید.
10. تمرکز بر تنوع بهتر است
هنگامی که ایده مناسب برای رشد کسب و کار خود را پیدا کردید، همه چیز را رها کنید و مانند لیزر روی آن تمرکز کنید. شما نیازی به پیاده سازی 10 استراتژی به طور همزمان ندارید و نیازی به داشتن 1000 نوع محصول مختلف ندارید. شما نمی توانید همزمان در بخش های مختلف بازار عالی باشید، بنابراین بهتر است یک بخش را انتخاب کنید و در آن بدرخشید.
ویژگی های یک رشد کسب و کار اینترنتی موفق در یک کلمه…
کسب و کارهای اینترنتی موفق به خوبی مخاطبان خود را می شناسند. این دانش باعث می شود که آنها نقاط درد خود را بشناسند و بهترین محصول را در اختیارشان بگذارند. آنها هر لحظه از وضعیت رقبای خود آگاه هستند و می دانند که چه برتری خاصی نسبت به رقبا دارند. آنها جایگاه خود را در بازار می دانند.
کسب و کارهایی که در فضای دیجیتال فعالیت می کنند بسیار مهم هستند سئو سایت و بهینه سازی وب سایت آگاه هستند و به همین دلیل مرتباً سایت خود را سئو می کنند. آنها می دانند چه زمانی باید با گاز کامل حرکت کنند و چه زمانی عقب نشینی کنند. آنها به خوبی از اهمیت شهرت آگاه هستند. اما آنها می دانند که شهرت بدون ایجاد ارزش بی ارزش است.
در نهایت، به جای اینکه سعی کنند چندین هندوانه را با یک دست بگیرند، روی یک چیز تمرکز می کنند و در آن موفق می شوند.
اکنون که مزایای سئو را به عنوان یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین روش های بازاریابی می دانید، زمان انتخاب فرا رسیده است! آیا واقعاً می خواهید فروش خود را چند برابر کنید؟ یا هنوز شک دارید؟
اگر تصمیم خود را گرفته اید، باید بدانید که برای اینکه محصول یا خدمات شما در اولین نتایج گوگل دیده شود، اول از همه در مشاور حرفه ای سئو شما نیاز دارید ما مشاور هستیم نبض بازاریابی به شما معرفی می کنیم. نبض بازاریابی با ارائه مشاوره تخصصی، تحلیل سئو سایت و سایر خدمات مربوط به بهینه سازی، یک برنامه اصلی برای بهینه سازی سایت ارائه خواهید کرد. بدین ترتیب با اجرای برنامه های ذکر شده سایت شما پس از بهینه سازی و بهبود رتبه بالایی در نتایج گوگل کسب خواهد کرد. این کار باعث افزایش تعداد بازدیدکنندگان سایت شما و افزایش درآمد و سود شما می شود.
منبع: آژانس خلاق بازاریابی پالس | Nabzemarketing.com