قبل از اینکه در مورد مدل کمیسیون صحبت کنم، می خواهم داستانی را بگویم که در مورد این استراتژی برای من اتفاق افتاد که باعث شد من این مقاله را بنویسم.

بعد از اینکه به دانشگاه رفتم هر روز بر هزینه هایم افزوده می شد و در این شرایط بد اقتصادی نمی توانستم از پدرم تقاضای پول کنم، تصمیم گرفتم کار کنم و مخارج زندگی ام را تامین کنم. پس از بررسی مشاغل زیاد، تصمیم گرفتم فروشنده شوم، زیرا درآمد خوبی داشت و با کلاس های دانشگاه من سازگار بود. بعد از یک ماه کار دیگر آن انرژی اول را نداشتم چون احساس می کردم در حقم ظلم می شود و حقوقم کم است. با خودم گفتم من روزی چند میلیون فروش دارم چرا باید اینقدر حقوقم کم باشد؟

وقتی صاحب مغازه متوجه شد که من مثل قبل نمی فروشم، از من پرسید چه شده است؟ من هم حقیقت را به او گفتم. گفت از این به بعد بر اساس پورسانت فروش کار می کنیم و 30 درصد سود را به شما می دهم. این برای من تبدیل به یک میدان فروش شد. وقتی این اتفاق افتاد، انرژی من در محل کار بیشتر شد و از همان روزهای اول بیشتر می فروختم زیرا هر چه بیشتر می فروختم حقوقم بیشتر می شد.

انگیزه با کمیسیون فروش

یکی از بهترین راه ها برای ایجاد انگیزه در یک بازاریاب یا بازاریاب، استفاده از استراتژی کمیسیون است. این روش باعث می شود کارمند انگیزه بیشتری پیدا کند و در نهایت فروش شما افزایش یابد. طی نظرسنجی انجام شده توسط گروه آبردین، بیش از 50 درصد از شرکت های بزرگ از استراتژی کمیسیون برای افزایش فروش خود استفاده می کنند. آنچه در مورد این استراتژی مهم است نحوه استفاده از آن برای ایجاد انگیزه در کارکنان فروش و مدل کمیسیون است.

روش کمیسیون برای دستیابی به هر هدفی در هر نوع شرکت موثر است. این روش بسیار حساس است و با اشتباهات ابتدایی و برنامه ریزی ضعیف می تواند نتیجه منفی داشته باشد. به عنوان مثال: یک شرکت به مشتریان خود در ازای معرفی این برند به مردم 500 تومان می دهد و آن افراد از آن خرید می کنند در حالی که میانگین سود هر مشتری 400 تومان است. در این صورت این شرکت به ازای هر مشتری 100 تومان ضرر می کند.

انگیزه فروش با مدل کمیسیون

چند نکته در مورد مدل کمیسیون

قبل از ورود به انواع مدل های پورسانت، نکاتی وجود دارد که باید در مورد آنها بدانید تا علاوه بر ایجاد انگیزه در فروشنده و کارمندان، بهترین نتیجه را از آنها بگیرید و از آنها بهره مند شوید.

هدف خود را بدانید

اول از همه، شما باید هدف خود را بشناسید و بدانید که برای چه کاری کمیسیون می گیرید و به چه نتیجه ای می خواهید برسید. به عنوان مثال، هدف کمیسیون شما افزایش فروش است یا افزایش بازدیدکننده؟ آیا هدف شما فروش بیشتر است یا فروش همان مقدار به افراد بیشتر؟ وقتی به این سوالات پاسخ می دهید، هدف شما مشخص می شود و لازم است در مرحله بعد روی هدف خود تمرکز کنید و وظایفی را که به شما در رسیدن به آن کمک می کند، بشناسید.

تعداد مشوق ها

مشوق ها یا افرادی که شرکت شما را در ازای تخفیف، پول یا هر چیز دیگری توصیه می کنند، اگر بیش از حد قابل پیش بینی باشند، پایگاه مشتریان شما را منفجر می کنند. پس از توقف کمیسیون، ممکن است نرخ جذب مشتری کاهش یابد. اما پس از استفاده مکرر از پورسانت، این شاخص (نرخ جذب مشتری) افزایش می یابد.

وقتی مدت زیادی از این روش استفاده می کنید، ممکن است کسانی که بار اول مقاومت کردند و بعد از معرفی شما به سایت یا فروشگاه شما نیامدند، بار دوم که معرفی شدید، دیگر نتوانند مقاومت کنند و بگو سی که این شرکت خوب کار میکنه چند بار معرفی شده.

زمان

یک روش کمیسیون عالی باید چارچوب زمانی خاصی داشته باشد. این زمان باید به گونه ای باشد که کسانی که بار اول مقاومت کردند دوباره به شرکت شما دعوت شوند. اما آن را بخشی از فروش روزمره قرار ندهید.

انواع روش های کمیسیون، کارمزد با پاداش پولی یا غیر پولی؟

به نظر شما انگیزه مشتریان شما برای معرفی شما به دیگران چیست؟ چه چیزی می تواند آنها را متقاعد کند و در عین حال برای شما سودآور باشد؟ یا انگیزه کارکنان شما برای عملکرد بهتر چیست؟ پاداش های کمیسیون معمولا دو نوع پولی و غیر پولی است و بسته به مشتریان شما و نوع رشد کسب و کار شما می تواند مشتریان را متقاعد کند.

جوایز نقدی

جذاب ترین جایزه برای همه مردم پول است. بیشتر سختی ها و تلاش های امروزی برای به دست آوردن پول یا نداشتن پول است. اما میزان این پول هنگام پرداخت کمیسیون مهم است. باید به گونه ای تنظیم شود که مشتری را راضی کند و برای شرکت شما سود بیاورد.

مثلاً یک شرکت برای هر معرفی یک نفر 30 هزار تومان می دهد در حالی که 20 هزار تومان سود می برد. این مقدار مشتری را متقاعد می کند. اما این به شرکت آسیب می زند. منطقی است که پاداش تا 15000 تومان باشد تا هم مشتری راضی باشد و هم شرکت سودآور باشد. زیر 10000 تومان چندان برای مشتری جذاب نیست، البته بستگی به نوع رشد کسب و کار دارد.

پاداش غیر پولی

جوایز نقدی بسیار وسوسه انگیز هستند. اما پاداش های غیر پولی فرصت خلاقیت را افزایش می دهد. برخی از شرکت ها جوایزی مانند کدهای تخفیف، کتاب های الکترونیکی، کوپن های مسافرتی و غیره می دهند. در ازای ارجاعات بسیاری از شرکت های بزرگ فکر می کنند که روش کمیسیون بدون نقد بهتر است، شاید بسیاری از مشتریان را تحریک نمی کند. اما برای شرکت بسیار سودآور است.

ایجاد انگیزه در کارکنان فروش

انواع مدل های کمیسیون

یک مدل کمیسیون پاداش نقدی که خود توضیحی و خود توضیحی است. یا به مشتریان خود برای ارجاع شرکت خود به دیگران پول می دهید یا به کارمندان خود برای فروش بیشتر مانند کارفرمای من و من پول می دهید و او حقوق من را به صورت درصد محاسبه می کند. البته گاهی می گویند اگر فروش شما از مقدار X بیشتر شود، درصدی از فروش بالاتر را هم به عنوان پورسانت به شما می دهیم. در زیر بهترین مدل ها برای ایجاد انگیزه در کارکنان و مشتریان آورده شده است:

1. کارت هدیه

رایج ترین نوع کمیسیون پاداش های غیر نقدی، کارت های هدیه است. این کارت ها از نظر فنی مشوق های نقدی هستند. اما با خلاقیت بیشتر. چند سال پیش وقتی به دنبال خرید محصولات آرایشی بودم، سایتی را دیدم که می گفت اگر هر نفر را دعوت کنید و در خبرنامه ما ثبت نام کنید، کارت های تخفیف X را دریافت خواهید کرد. پس از دعوت از چند نفر، توانستم محصولات را با 50 درصد تخفیف خریداری کنم.

2. اعتبار عرضه غذا

از آنجایی که در این سال ها غذا گران شد و عموم مردم وقت و حوصله آشپزی را نداشتند، این جایزه محبوبیت زیادی پیدا کرد. یکی از دوستانم که در دانمارک زندگی می کند، توضیح داد که در یک فروشگاه اینترنتی مواد غذایی، برای دعوت از دوستانش و خرید از آن فروشگاه اینترنتی، برای خرید حداکثر 3 غذا به پیک پرداخت نمی کند.

3. اشتراک رایگان

ممکن است از یک برنامه استفاده کرده باشید. اما برخی از ویژگی های این برنامه قفل هستند و برای باز کردن قفل آنها نیاز به اشتراک دارید. برخی از شرکت ها می گویند: «یا یک نفر را به برنامه ما دعوت کنید یا مبلغ X را برای اشتراک بپردازید.» مثلاً نیمی از امکانات برنامه پاتوق قفل است و نیاز به خرید اشتراک دارد و در ازای دعوت هر فرد به این برنامه. ، 3 روز اشتراک رایگان می دهد.

4. وسایل فنی

برخی از شرکت ها بین کسانی که کمیسیون می گیرند و شرکت را توصیه می کنند قرعه کشی می کنند و به برخی از آنها جایزه می دهند. این جایزه به رشد کسب و کار و مشتریان بستگی دارد. بنابراین، کسانی که افراد بیشتری را دعوت کرده اند، شانس بیشتری دارند. به عنوان مثال، هر فرد یک فرصت در یک دعوت دارد. کسانی که 12 نفر را دعوت کنند، 12 برابر شانس بیشتری برای برنده شدن خواهند داشت.

5. عضویت در باشگاه

این نوع پورسانت بیشتر برای کارمندان و فروشندگان شرکت انجام می شود و برای دعوت از دیگران برای خرید از شرکت یا فروش محصولات، بیش از حد انتظار عضویت رایگان باشگاه دریافت می کنند. این روش برای ایجاد انگیزه در کارکنان خوب است و علاوه بر آن ورزش باعث شادابی و شادابی شما می شود که برای بهتر کارکردن کارمندان ضروری است.

6. فرصت های یادگیری

بسیاری از شرکت ها فرصت هایی را برای کارکنان خود فراهم می کنند تا در کلاس ها و سمینارها شرکت کنند تا با مهارت های حرفه ای و غیرحرفه ای خود آشنا شوند تا بتوانند آنها را تقویت کنند. این باعث می شود این افراد در زندگی و کار موفق تر شوند. موفقیت کارمندان در کارشان باعث پیشرفت شرکت می شود و موفقیت کارمندان در زندگی باعث افزایش عزت نفس آنها می شود، عزت نفس باعث موفقیت افراد در کار و زندگی بیشتر می شود.

7. خدمات سلف سرویس

به دلیل شرایط سخت زندگی و مشکلات کاری، بسیاری از کارمندان و مشتریان گیج شده و نیاز به مشاوره دارند. برخی از شرکت ها در ازای معرفی آنها به مردم یا انجام کار خوب، به آنها ویزیت رایگان به مشاوران و روانپزشکان می دهند.

بهتر است فقط به چند کارمند پاداش ویژه بدهید تا انگیزه بیشتری داشته باشند و بقیه مشوق شوند. برخی از شرکت ها به همه کارکنان خود پاداش می دهند. اما پاداش بهترین کارمند و بقیه متفاوت است. به عنوان مثال، یک شرکت دارای دو فروشنده است و یک کوپن تخفیف 50% به فروشنده برتر و یک کوپن تخفیف 25% به فروشنده دیگر می دهد.

آخرین کلمه

در این مقاله به معرفی مدل های پاداش پرداختیم و نحوه ایجاد انگیزه در کارکنان را بررسی کردیم تا کارمندان تحریک شوند و تمام تلاش خود را برای موفقیت شرکت ارائه دهند. ما همچنین گفتیم که بهترین راه برای ایجاد انگیزه در مشتریان برای دعوت افراد به رشد کسب و کار شما چیست.

کتاب درسی مدیریت فروش

سوالات متداول

چگونه یک مدل کمیسیون مناسب انتخاب کنیم؟

قبل از انتخاب مدل پرداخت کمیسیون، مطمئن شوید که هدف از پرداخت کمیسیون مشخص است. تعداد مشوق هایی را که در نظر دارید مشخص کنید. زمان کمیسیون باید چارچوب خاصی داشته باشد. برنامه کمیسیون فروش را پیچیده نکنید. نتایج خود را ثبت کنید و آنها را با آنچه انتظار دارید مقایسه کنید.

چند نوع مدل کمیسیون داریم؟

اگر قصد دارید از پورسانت به عنوان مشوق استفاده کنید ما 7 مدل را به شما معرفی کرده ایم. مثلا کارت هدیه بدهید. اعتبار غذا دریافت کنید. اشتراک رایگان یا ابزارهای فنی را برای فروشندگان و…

آیا این مقاله را پسندیدید؟

قرارداد کمیسیون برای فروش

باز کن
نزدیک

آنچه برای انعقاد قرارداد حقوقی کمیسیون خرید و فروش نیاز دارید

دانلود رایگان