اگر می خواهید یک سایت وردپرسی راه اندازی کنید، برای شروع باید تعدادی افزونه مفید وردپرس را نصب کنید. اگرچه برخی از افزونه های وردپرس باید با توجه به نوع سایت مورد استفاده قرار گیرند، اما برخی از افزونه های دیگر را می توان در هر سایتی استفاده کرد و عملکرد سایت را بهبود بخشید. استفاده از این افزونه ها عملکرد سایت را بهبود می بخشد در حالی که تنها کاری که انجام می دهید نصب یک افزونه و انجام تنظیمات ساده برای انجام کارهایی مانند سئو، امنیت یا سرعت سایت برای شماست.

تعدادی افزونه رایگان وردپرس وجود دارد که می توانید از مخزن وردپرس دانلود کنید. اما سایرین باید خریداری شوند تا امکانات کاملی به شما بدهند.

نکته مهم این است که فقط افزونه هایی را نصب کنید که برای سایت شما ضروری هستند. نصب افزونه های زیاد یکی از دلایلی است که سایت را کند می کند. در این مقاله افزونه های اساسی و پرکاربردی که برای اکثر وب سایت های وردپرسی مورد نیاز است را همراه با استفاده از آنها ارائه می دهیم.

در واقع بدون استفاده از افزونه ها گزینه های کمی دارید و توسعه سایت بدون این افزونه ها امکان پذیر نیست. علاوه بر این، بسیاری از اقداماتی که باید در سایت انجام شود بدون افزودنی بسیار پرهزینه و زمان بر خواهد بود، اما با نصب این افزونه ها می توانید در کمترین زمان ممکن به نتایج لازم برسید.

اکثر افزونه های وردپرس فریمیوم هستند و می توانید نسخه رایگان آن را نصب و استفاده کنید، اما اگر ویژگی های بیشتری می خواهید، باید نسخه حرفه ای را خریداری کنید.

افزونه Yoast SEO Premium

افزونه های کاربردی برای وردپرس

یکی از مهم ترین اقداماتی که باید در یک سایت انجام دهید سئوی آن است، سایت بدون سئو چیزی نیست. یکی از کارهایی که برای سئو سایت باید انجام دهید نصب افزونه های سئو است و افزونه Yoast یکی از بهترین افزونه های وردپرس است.

مشکل اینجاست که کار سئوی سایت با نصب افزونه وردپرس تمام نمی شود و نصب افزونه یکی از اقداماتی است که برای سئوی سایت باید انجام شود. این افزونه در دو نسخه رایگان و پریمیوم ارائه شده است که پیشنهاد می شود نسخه پولی آن را خریداری کنید.

افزونه Yoast SEO هر مقاله را از نظر چگالی کلمات کلیدی، عنوان، توضیحات متا، خوانایی، لینک ها و غیره بررسی می کند. و نکات مورد نیاز برای بهبود سئوی هر مقاله را در زیر هر مقاله نشان می دهد. همچنین با فعال کردن برگه نقشه سایت، می‌توانید به گوگل کمک کنید تا صفحات را سریع‌تر خزیده و ایندکس کند. از آنجایی که درصد زیادی از بازدیدکنندگان سایت از موتور جستجوی گوگل وارد سایت می شوند، نمایه سازی محتوا کمک زیادی به افزایش بازدید سایت می کند.

افزونه گوگل آنالیتیکس

افزونه های ضروری وردپرس

پس از ثبت سایت خود در گوگل آنالیتیکس می توانید اطلاعات دقیق و کاربردی را از سایت خود دریافت کنید که به بهبود عملکرد سایت کمک زیادی می کند. تجزیه و تحلیل سایت شما یک کار وقت گیر است، اما گوگل آنالیتیکس به راحتی آمار ارزشمندی در مورد روند سایت و رفتار کاربران در اختیار شما قرار می دهد. البته قبل از نصب این افزونه باید ثبت نام گوگل آنالیتیکس داشته باشید و سپس آن را به سایت متصل کنید.

استفاده دیگر از این ابزار هنگام اجرای کمپین های تبلیغاتی است که در آن می توانید آمار دقیق کمپین تبلیغاتی و بازدید از سایت را مشاهده کنید. اکثر افزونه های گوگل آنالیتیکس رایگان هستند و می توانید آنها را از مخزن وردپرس دانلود کنید.

افزونه ووکامرس ووکامرس

بهترین افزونه های وردپرس

اکثر سایت ها با هدف درآمدزایی راه اندازی می شوند و یکی از راه های کسب درآمد از طریق سایت فروشگاه اینترنتی می باشد. بهترین افزونه برای فروشگاه اینترنتی افزونه WooCommerce است که برای محصولات فیزیکی و قابل دانلود استفاده می شود.

افزونه ووکامرس علاوه بر فروش، امکانات دیگری را نیز برای تسهیل فرآیند خرید در اختیار شما قرار می دهد، از جمله تعیین روش ارسال و یا انتخاب روش پرداخت خریدار، مالیات و کوپن و تخفیف. اگرچه شما از این افزونه استفاده می کنید اما یک فروشگاه کامل در اختیار دارید اما افزونه ووکامرس رایگان است و نصب و راه اندازی آن بسیار ساده است. علاوه بر این، WooCommerce افزونه های اضافی زیادی برای توسعه ویژگی های فروشگاه دارد.

افزونه برای دانلود آسان دیجیتال

پرکاربردترین افزونه های وردپرس

این افزونه که با نام EDD شناخته می شود، محبوب ترین افزونه برای راه اندازی فروشگاه های محصولات دیجیتال است. محصولاتی مانند فایل های صوتی، قالب های سایت، کتاب های الکترونیکی، فایل های گرافیکی، عکس ها و فایل های صوتی به صورت edd در سایت به فروش می رسد. اگرچه امکان فروش محصولات دیجیتال با WooCommerce وجود دارد، edd یک فروشگاه ساز محصولات دیجیتال است.

زمانی از این افزونه استفاده کنید که تمامی محصولات سایت به صورت فایل های دانلودی هستند و قصد فروش محصولات فیزیکی و ارسالی را ندارید. اگر قصد فروش هر دو نوع محصول را دارید، WooCommerce گزینه بهتری است.

از آنجایی که افزونه edd فقط بر فروش محصولات دیجیتال تمرکز دارد، برخی از تنظیمات WooCommerce در آن وجود ندارد و ساده تر است. هر دو افزونه edd و WooCommerce دارای افزونه های جانبی هستند که ویژگی های جدیدی را به آنها اضافه می کند.

افزونه WP Smush

افزونه بهینه سازی تصاویر وردپرس

این افزونه بهترین گزینه برای سئوی تصاویر سایت است. تصاویر یکی از عناصری است که باید در سایت استفاده شود زیرا بدون تصاویر ظاهر سایت بسیار خشک و بی روح خواهد بود. اما در عین حال می توانند سرعت سایت را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. بنابراین بهتر است در کنار استفاده از عکس های سایز کوچک از این افزونه استفاده کنید تا مشکلی در سایت ایجاد نشود.

این افزونه می تواند تصاویر را به یکباره فشرده کند، البته کاهش حجم تصاویر تاثیری بر کیفیت تصاویر نخواهد داشت. عکس‌های جدیدی که بعد از آن به سایت اضافه می‌کنید، به‌طور خودکار توسط این افزونه کاهش می‌یابد.

افزونه WP Optimize

افزونه بهینه سازی پایگاه داده

این افزونه سایت وردپرس را بهینه می کند. این افزونه سایت را بهینه می کند، داده های غیر ضروری را بدون دخالت شما از پایگاه داده حذف می کند. با افزونه WP-Optimize می توانید به راحتی پایگاه داده سایت را تمیز کنید. با نصب افزونه بدون نیاز به انجام کاری، هر چیزی که باید از پایگاه داده حذف شود مانند هرزنامه ها و کپی های قدیمی پاک می شود. می توانید در تنظیمات زمان بندی مشخص کنید که اقدام برای حذف داده های غیر ضروری به طور منظم در بازه های زمانی مشخص شده انجام شود. فشرده سازی تصاویر و فعال سازی Gzip از دیگر کاربردهای این افزونه است.

افزونه BJ Lazy Load

پلاگین بارگذاری تنبل

با کمک این افزونه سرعت بارگذاری تصاویر افزایش می یابد. این افزونه تنها زمانی که با اسکرول به آن قسمت از صفحه رسیده باشید، تمامی تصاویر سایت را بارگذاری می کند. این افزونه از بارگذاری کل تصاویر صفحه به یکباره جلوگیری می کند و در نتیجه سرعت سایت را افزایش می دهد.

پلاگین بررسی اتصال شکسته

افزونه لینک های شکسته وردپرس

موتورهای جستجو توجه ویژه ای به لینک های داخلی و خارجی سایت دارند و نقش مهمی در سئو سایت دارند. همچنین کاربران سایت در صورت مواجهه با لینک های شکسته احساس خوبی نخواهند داشت. شاید در ابتدا بررسی این لینک ها کار سختی نباشد، اما به مرور زمان با افزایش لینک ها، بررسی منظم آنها عملا غیرممکن است. پس لازم است به نحوی از وضعیت تمامی لینک های موجود در سایت مطلع شویم.

بهترین کار این است که این افزونه را نصب کنید تا گزارشی از وضعیت لینک ها و خرابی آنها به شما ارائه دهد. این افزونه تمام قسمت های سایت را از نظر وضعیت لینک ها بررسی می کند. در تنظیمات این افزونه بخش های دیگری مانند عدم فالو کردن لینک ها وجود دارد.

افزونه WP Rocket

افزونه موشک وردپرس

یکی از معیارهای مهم در سئو سرعت است. راه های زیادی برای افزایش سرعت سایت وجود دارد که یکی از آنها استفاده از این افزونه سایت برای فایل های فشرده و کش است. این افزونه فایل های استاتیک HTML، CSS و JS را فشرده می کند که سرعت بارگذاری صفحه را افزایش می دهد. افزونه Rocket WordPress سرعت سایت را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

افزونه Elementor Page Builder

پلاگین صفحه ساز Elementor

Elementor یک افزونه صفحه ساز قدرتمند است که به شما کمک می کند طراحی های سفارشی صفحه را پیاده سازی کنید. استفاده از این افزونه بسیار آسان است و فقط باید امکاناتی را که برای ایجاد یک صفحه نیاز دارید به صفحه مورد نظر بکشید و تنظیمات ساده ای روی آن انجام دهید. المنتور عناصر زیادی برای طراحی صفحه سفارشی دارد، اما با نسخه پریمیوم آن، تا 300 عنصر سفارشی سازی صفحه دارید. این افزونه نیازی به دانش کدنویسی ندارد.

در این ویرایشگر تمام تغییراتی که در صفحه سایت ایجاد می کنید را به صورت زنده مشاهده خواهید کرد. علاوه بر این، با انتخاب هر عنصر از آن، می توانید تنظیماتی را انجام دهید که به دلخواه شما خواهد بود. Elementor دارای عناصر بسیاری از جمله گالری، انواع دکمه ها، نوار لغزنده، جدول، جعبه نمایش محتوا، فرم، لیست است.

پلاگین فرم تماس 7

افزونه فرم ساز contactform7

یکی از روش های ارتباط با کاربران سایت، فرم تماس است. ایجاد این فرم ها با استفاده از افزونه فرم تماس بسیار سریع و آسان است و فقط باید کد کوتاه فرم ایجاد شده را در هر نقطه از سایت که نیاز دارید قرار دهید. این افزونه دارای بخشی به نام ادغام است که می توانید آن را با سایر افزونه های وردپرس هماهنگ کنید.

پلاگین برای نقشه سایت Google XML

پلاگین نقشه سایت XML-SiteMap

یکی از مواردی که در سئو تاثیر مثبت دارد این است که موتورهای جستجو به راحتی به قسمت های مختلف سایت دسترسی دارند تا بتوانند آنها را ایندکس کنند. ایجاد نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا قسمت های مختلف سایت را بخزند و به سرعت محتوا را ایندکس کنند.
پس از نصب این افزونه، یک نقشه XML ایجاد می شود که دیدن ساختار سایت را برای موتورهای جستجو آسان تر می کند. پس از ساخت این نقشه، بهتر است آن را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کنید.

منبع: مدیر خلاق