برندسازی شخصی یکی از مفاهیم ظاهراً جدید و خاص دنیای جدید است، در حالی که پیدایش دقیق این مفهوم به بیش از چند دهه قبل برمی‌گردد و امروزه اهمیت برندسازی شخصی مورد توجه قرار گرفته است. گسترش دیجیتال مارکتینگ، روابط عمومی و شبکه های اجتماعی نقش مهمی در افزایش توجه به برندسازی شخصی داشته است، بنابراین در عصر حاضر نمی توان و نباید برندسازی شخصی را جدا از شبکه های اجتماعی و روابط عمومی دانست.

در آموزش برندسازی شخصی و برای اینکه بدانیم چگونه برند خود را بسازیم، باید با مفهوم آن آشنا شویم:

برندسازی شخصی چیست؟

مراحل برندسازی شخصی تمام مراحلی است که برای ایجاد یک برند شخصی (واقعی) یا قانونی اصیل انجام می شود. در واقع برند می تواند نام شما به عنوان یک فرد فعال در زمینه خاصی باشد و یا می تواند نام برند تجاری شما باشد. برندسازی شخصی به شما کمک می کند شایستگی های مخاطبان خود را بشناسید. دستیابی و نمایندگی بیشتر مخاطبان یکی از دلایل اهمیت بازاریابی دیجیتال و استفاده از استراتژی های آن است بازاریابی ایمیلیشبکه های اجتماعی و …

نکته جالب در مورد برندسازی شخصی این است که شما بازاریابی برند خود را به عنوان یک بازاریاب انجام می دهید. در واقع برندسازی شخصی یک روش بازاریابی است که طی آن اعتبار، محبوبیت، امنیت و اعتماد برند ایجاد می شود. موضوعی که در مراحل برندسازی شخصی و تکنیک های برندسازی شخصی به راحتی می توان از آن چشم پوشی کرد، اشتباهات به ظاهر ساده ای هستند که همیشه در کمین هستند تا مانع از فرآیند برندسازی شخصی شوند.

اشتباهات رایج برندسازی شخصی چیست؟

در زیر به اشتباهات رایج در فرآیندها و اصول برندسازی شخصی می پردازیم. اشتباهات حتی برای بهترین ها هم بعید نیست و ما باید مراقب باشیم که از آنها اجتناب کنیم. بنابراین، بایدها و نبایدها را به شما می گوییم تا بتوانید راحتتر بایدها و نبایدهای مهم و اساسی برندسازی شخصی را درک کنید:

1) جعل هویت دیگران برای برندسازی شخصی، عاملی برای برهم زدن اصالت برند شما

آنچه در برندسازی شخصی اهمیت دارد، عناصری است که شما را به عنوان یک شخص یا سازمان تبدیل می کند. اینها عناصری هستند که شما را از دیگران متمایز می کنند. تقلید از دیگران برای ساختن برند شخصی خود مانند تلاش برای تبدیل شدن به فرد دیگری است که عناصر شخصیتی شما با شما یکی نیست. هدف اصلی برندسازی شخصی، معتبر ساختن نام است. تقلید در وهله اول ناقض این اصل اصالت است.

سپس با تقلید از دیگران، شانس داشتن یک فرآیند شخصی سازی شده با احتمال موفقیت بالا را از شما سلب می کنید. زیرا در جعل هویت ملاک نمایش اقلام شما نیست بلکه مال شخص دیگری است. مخاطب شما به دنبال چیزی منحصر به فرد و متفاوت است. کپی کردن سایر روش ها مخاطب را شگفت زده نمی کند. زیرا تقلید در نهایت باعث می شود که همه یکسان باشند و مخاطبان را در یک بازار اشباع به ناامیدی سوق دهد. به جای تقلید یا ترس از نداشتن مخاطب، باید به دنبال یک عنصر مهم و طلایی در درون خود باشید و آن را به معتبرترین شکل ممکن به مخاطب خود نشان دهید. مخاطب عصر اطلاعات باهوش است و شما را با این عنصر طلایی به یاد می آورد.

2) عدم شناخت مخاطب هدف که به معنای هدر دادن منابع است

فرآیندی که برای رسیدن به اوج برندسازی شخصی طی می کنید، ارتباط نزدیکی با مخاطبان شما دارد. اگر نتوانید درباره شخصیت و مخاطب هدف خود تحقیق درستی انجام دهید، در واقع منابع و توانایی های خود را هدر داده اید. شناخت جامعه هدف خود به شما کمک می کند تا استراتژی و نیازهای مخاطب را درک کنید و احتمال موفقیت برندسازی شخصی شما را افزایش دهید. به عنوان فردی که به مدل های برندسازی شخصی علاقه مند است، یکی کافی است آموزش آنلاین دیجیتال مارکتینگ نگاهی بیندازید تا متوجه شوید که شناخت مخاطبانتان چقدر برای موفقیت شما موثر است.

ابتدا باید بدانید چه چیزی را ارائه می دهید و سپس ببینید چه کسی آن را خریداری می کند. ندانستن مخاطبین مانند از دست دادن نقشه راه است. شما باید بدانید که در جهت برندسازی شخصی چه کاری انجام می دهید، برای چه کسی این کار را انجام می دهید. در غیر این صورت، نه تنها مقصد، بلکه مسیر شما نیز نامشخص خواهد ماند.

3) عدم فعالیت مستمر، عامل دوری از شعور مخاطب

امروزه برندسازی شخصی رابطه قوی با فعالیت رسانه های اجتماعی و تماس دائمی با مخاطب دارد. به عنوان کسی که سعی می کند در ذهن مردم بماند و برند خود را بسازد، باید در مقابل مردم بمانید. شما باید استراتژی‌های فعالیت بلندمدت را بدون تکرار برنامه‌ریزی کنید و جایی برای مخاطبانتان باقی ندهید که شما را به عنوان بخشی از زندگی روزمره خود بپذیرند.

بسیاری از برندهای شخصی موفق از طریق شبکه های اجتماعی محبوب مانند اینستاگرام به دست می آیند. برای درک هر چه بیشتر اهمیت فعالیت مستمر و مستمر، شاید بهتر باشد تخصصی تر کار کنید و آموزش بازاریابی اینستاگرام را مشاهده کنید.

4) عدم تعهد به هویت برند شخصی و مخاطب، دور شدن از برندسازی موفق

نام تجاری یک پروژه موقت نیست که با رسیدن به یک سری KPI از پیش تعیین شده به پایان برسد. برندسازی، به ویژه برندسازی شخصی، امری مداوم و روزانه است که باید به آن متعهد باشیم. قبل از شروع فرآیندها باید این موضوع را با خودتان مرور کنید: برندسازی شخصی یک سفر طولانی است و من باید به خودم، هویت برندم و مخاطبانی که به من معنا می دهد بچسبم. پشت کردن به آنها، به خصوص هویت برندی که ساخته اید، شما را از داشتن یک برند شخصی موفق باز می دارد. اگر هویت برند خود را رها می کنید، چرا نباید مخاطبان شما را جذب کنند؟

5) برخورد نامناسب با نظرات منفی کاربران که باعث تبدیل شدن آن به یک برند منفی می شود

کار در حوزه های عمومی نیاز به پوستی ضخیم و بادوام دارد. از لحظه ای که تصمیم می گیرید جلوی مخاطب بایستید به این معنی است که خود را برای انواع انتقادات و نظرها آماده کرده اید. کاربران و مخاطبان شما با نظراتی که می دهند باعث رشد شما می شوند. خواه نظر آنها مثبت باشد یا منفی.

نظرات مثبت به این معنی است که شما در مسیر درستی هستید و باید استراتژی های خود را ادامه دهید، در حالی که نظرات منفی به شما این فرصت را می دهد که خود را منتقد و انعطاف پذیر نشان دهید. دریافت بازخورد منفی نشانه بدی برای برند شخصی شما نیست، همه برندها بازخورد منفی دریافت می کنند. نشان دادن نگرش نامناسب نسبت به نظرات منفی کاربران چیزی است که شما را به یک برند منفی تبدیل می کند.

6) صرف نظر از نظر کاربر، مخاطب را از شما دور می کند

بی اهمیت بودن برای نظرات کاربران کمتر از بد رفتاری با نظرات منفی آنها نیست. مخاطب شما به عنوان راهنمای شما عمل می کند. هرگونه بی توجهی به بازخوردی که از آنها دریافت می کنید نه تنها مخاطبان را از شما دور می کند، بلکه حواس شما را از کاری که باید انجام دهید منحرف می کند. گوش دادن به نظرات کاربران؛ آنها آنچه از شما می خواهند می گویند.

۷) تواضع بیش از حد از خود نشان می دهید که تعادل رفتار شما را به هم می زند

فروتنی مانند شمشیر دولبه است. رفتار فروتنانه و مهربان خود را به عنوان یک برند شخصی به حدی سوق ندهید که با کمبود اعتماد به نفس اشتباه گرفته شود. تعادل در رفتاری که به اشتراک می گذارید بسیار مهم است. اول از همه فداکار، جدی، منعطف و انتقاد پذیر باشید و سپس مقدار معقولی از تواضع، مهربانی و فروتنی نشان دهید. ارزش هر یک از این ویژگی ها در کنار دیگری تعیین می شود.

8) تولید محتوای بی کیفیت، باعث دور شدن مخاطبان از شما می شود

امروزه اصول برندسازی شخصی در چارچوب شبکه های اجتماعی معنا پیدا می کند. برای اینکه بتوانید محتوای باکیفیت و مورد نیاز مخاطبان خود را تولید کنید، باید حداقل دانش این شبکه ها را داشته باشید. همچنین می‌توانید آموزش بازاریابی دیجیتال را برای یادگیری نکات و نکات محتوا بخوانید. محتوا پل ارتباطی شما با مخاطبانتان است. هر چه پل فقیرتر و نامناسب تر باشد، ارتباط شما با مخاطب شکننده تر است.

محتوایی ایجاد کنید که از تماشای آن لذت ببرید.

9) محدود کردن فعالیت به یک شبکه اجتماعی که به معنای از دست دادن بخشی از مخاطبان است

تکنیک های برندسازی شخصی شامل طیف وسیعی از فعالیت های آنلاین و آفلاین است. اگر تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار دهید، شانس موفقیت خود را به شدت کاهش می دهید. با فعال بودن در اینستاگرام، لینکدین، توییتر و غیره، مجموعه ای ثابت از حضور خود برای مخاطبان خود ایجاد کنید.

کار بر روی یک شبکه شما را به برندی یکپارچه و در دسترس که انتظار دارید تبدیل نمی کند. مخاطب باید بتواند شما را در هر جایی که فکرش را می کند پیدا کند تا اعتبار، اصالت و چابکی که در مورد آن صحبت کردیم در ذهنش حک شود.

مرجع آموزش کالج Tapsel، بازاریابی دیجیتال و برندسازی شخصی

کالج تپسال

آژانس تبلیغات دیجیتال Tapsel با تمرکز بر کانال های بازاریابی مختلف و با توجه به بودجه شما، شما را در طراحی یک استراتژی موفق برندسازی شخصی همراهی می کند. با تکیه بر این درس ها می توانید برند خود را به بهترین شکل ممکن بسازید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات تپسل به سایت tapsell.ir مراجعه کنید و مستقیماً با تیم پشتیبانی با شماره 91090986 (021) یا 5-88206893 (داخلی 434 و 435) تماس بگیرید، همچنین می توانید به [email protected] ایمیل بزنید و برای ما ارسال کنید. پیام شما در تلگرام پشتیبانی (@tapsell_support).

نویسنده: زهرا محبی