کالاهای خوب باید همیشه قیمت منصفانه و رقابتی داشته باشند و در عین حال بتوانند بیشترین سود مازاد و حاشیه سود ناخالص را تقسیم کنند. بسیاری از خرده فروشان به جای اینکه به دنبال راه هایی برای افزایش حاشیه سود خود باشند، به دنبال راه هایی برای کاهش قیمت خود هستند. آنها روی چیزهای اشتباه تمرکز می کنند. مردم برای شرایط مناسب هزینه اضافی می پردازند. برای مثال، ممکن است برای برندها، راحتی، بسته بندی و کمیاب بودن و همچنین صدها عامل دیگر هزینه بیشتری بپردازند.

اگر بتوانید پول خود را دو برابر کنید، عالی است. اگر بتوانید آن را هفت برابر افزایش دهید، حتی بهتر است. چه چیزی شما را به بهترین خریدار تبدیل می کند؟

بسیاری از خرده فروشان به اشتباه معتقدند که مجموعه ای از فرمول ها برای قیمت گذاری محصول وجود دارد. از لحاظ تاریخی، قیمت گذاری دو برابر (یعنی دو برابر مبلغی که برای کالا پرداخت کرده اید) قانون بوده است. قیمت دوگانه به نظر من خودکشی است. شما یک تاجر هستید؛ بنابراین این شما هستید که تعیین می کنید محصولی را به چه قیمتی بفروشید که سودآور باشد. البته، استثناهایی وجود دارد.

 

هنگامی که می خواهید کالاهای خود را قیمت گذاری کنید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

1. رقابت

اگر یک جنس معروف است و بسیاری از فروشگاه ها آن را می فروشند، احتمالاً باید آن را با قیمت فعلی ارزش گذاری کنید. اما اگر شما تنها کسی هستید که آن کالای خاص را در منطقه می فروشید، ممکن است بتوانید از آن سود بیشتری کسب کنید.

 

2. قیمت گذاری بر اساس ارزش درک شده

به نظر شما گران به نظر می رسد یا ارزان؟ اگر مردم به شما بگویند: قیمت این است؟ چه اشکالی دارد یعنی قیمت آن را خیلی پایین گذاشته اید.

 

3. چیدمان فروشگاه

فروشگاه شما چه شکلی است؟ آیا شبیه یک فروشگاه لوکس است یا بیشتر فضای انباری دارد؟ ظاهر فروشگاه تعیین کننده قیمتی است که شما روی کالا می گذارید.

 

4. نظر کارکنان

از کارمندان خود (و حتی مشتریان) بپرسید که محصول را به چه قیمتی بفروشید. مقداری تحقیق کن. هرگز نگویید برای آنها چه پولی پرداخت کرده اید، فقط بپرسید که آنها فکر می کنند باید آنها را برای چه چیزی بفروشید. نتیجه بهتر از آنچه فکر می کنید خواهد بود.

 

5. ارزش بازار

در حالی که همیشه باید قیمتی را که برای کالای خود پرداخت کرده اید در نظر بگیرید، مهم ترین چیزی که در هنگام قیمت گذاری کالا باید در نظر بگیرید، بازارپسندی است. مایکروسافت حتی برخی از محصولات خود را به صورت رایگان ارائه می دهد تا اطمینان حاصل کند که محصولاتش منبع غالب در بازار هستند.

تفاوت بین قیمتی که برای محصول می پردازید و قیمتی که آن را به آن می فروشید، حاشیه سود می گویند. با افزایش رقابت، حاشیه سود کاهش می یابد. سعی کنید محصولاتی را بخرید و بفروشید که حاشیه سود خوبی دارند.

همیشه به یاد داشته باشید که مشتری احمق نیست. سعی نکنید با گفتن اینکه با خرید این محصول برنده خواهید شد آنها را گول بزنید. مردم می دانند که شما برای کسب درآمد کار می کنید.

 

منبع: کتاب “خرده فروشی”
نویسنده: ریک سگال
ناشر: دیوان علم
ترجمه: سارا یوسفی، سید محمدکاظم عزیزی

 

چگونه محصولات خود را قیمت گذاری کنیم؟ اولین بار در مدیر سبز ظاهر شد.