شما برنده می شوید!
این یک عبارت کوتاه و ساده، اما قدرتمند است – و پایه و اساس بازی سازی در بازاریابی است.
با گنجاندن عناصر گیمیفیکیشن در تلاشهای بازاریابی مانند شناخت برند، برنامههای پاداش یا تبلیغات محصول جدید، کسبوکارها میتوانند کمپینهای جریان اصلی را به تلاشهای پیوندی تبدیل کنند که باعث میشود مشتریان برای خرید بیشتر بازگردند.
چالش؟ در حالی که یافتن شواهد حکایتی مبنی بر اینکه گیمیفیکیشن تلاشهای بازاریابی را بهتر میکند، آسان است، یافتن راهنمای گیمیفیکیشن که به بازاریابان کمک میکند این رویکرد را برای آنها کارآمدتر کند، دشوارتر است. در این قسمت، شما را با اصول گیمیفیکیشن، استراتژیهای رایج، و مثالهای واقعی آشنا میکنیم تا به کمپین شما کمک کنیم تا پیشرو باشد.
گیمیفیکیشن در بازاریابی چیست؟
گیمیفیکیشن در بازاریابی، عناصر رایج بازی را در کمپینهای بازاریابی گنجانده است – مانند امتیاز دادن، ارتقاء سطح یا کسب ارز مجازی – برای افزایش تعامل مصرفکننده و افزایش نرخ تبدیل.
به زبان ساده، این فرآیند تبدیل هر فرآیند به یک بازی است. برای تیم های بازاریابی، این می تواند تبدیل بازاریابی درونگرای شما به یک بازی برای دستیابی به یک نتیجه خاص باشد. مخاطبان شما (مشتریان، مشتریان احتمالی، طرفداران، فالوورها، خوانندگان، هر کسی) وارد یک بازی می شوند که شانس برنده شدن را ارائه می دهد و در ازای آن شما یک تقویت بازاریابی را دریافت می کنید.
شبیه زمانی است که میزبان یک وبینار میشویم و میگوییم هرکسی که هشتگ وبینار را بیشتر توییت میکند، یک بلیت رایگان برای کنفرانس بازاریابی بعدی ما دریافت میکند – این به روحیه رقابتی مردم و انگیزه برای برنده شدن کمک میکند و محتوای ما را در توییتر واضحتر میکند. باز هم، یک سناریوی برد-برد که خلاقانه تر از این است که فقط از کسی بپرسید: “هی، می توانی این لینک را توییت کنی؟”
استراتژی های گیمیفیکیشن در بازاریابی
- بازی برای وب سایت ها
- برنامه های وفاداری
- متر برای تکمیل
- نشان های مجازی
برخی از استراتژی های رایج بازی سازی برای تیم های بازاریابی عبارتند از:
بازی برای وب سایت ها
بازی های وب سایت اشکال مختلفی دارند. آنها میتوانند صفحات ساده، «چرخ چرخان» باشند که با کلیک کردن مشتریان بر روی محصولات یا زمانی که به سایت شما میرسند، ظاهر میشوند، یا میتوانند کارتهای خراش مجازی باشند که به خریداران اجازه میدهند برای محصولات مورد علاقه خود تخفیف دریافت کنند.
صرف نظر از نوع، کلید کارکرد بازی ها در وب سایت ها این است که آنها را ساده و نسبتاً محجوب نگه دارید. بازی را برای کاربران آسان کنید، همیشه به آنها اجازه دهید چیزی برنده شوند و اگر علاقه ای به بازی ندارند، به آنها اجازه دهید به سرعت بازی ها را ببندند.
برنامه های وفاداری
برنامه های وفاداری نیز یک راه عالی برای بازی سازی تجربه مشتری هستند. با ارائه امتیاز، ستاره یا ارز دیگر به مشتریان پس از خرید و گره زدن آن ارزها به تخفیف یا پیشنهادات ویژه، برندها می توانند مخاطبان هدف خود را بازگردانند.
متر برای تکمیل
راه دیگر برای جلب علاقه مشتری از طریق مترهای تکمیل است. این یک تاکتیک بسیار مفید برای برندهایی است که میخواهند مشتریان را به برنامههای تلفن همراه خود علاقه مند نگه دارند. با دادن هدفی برای دستیابی به کاربران یا سطح دیگری برای کسب درآمد – همراه با مزایای قابل اندازه گیری – شرکت ها می توانند تعامل مداوم را ایجاد کنند.
نشان های مجازی
نشانها یا جوایز مجازی برای اقدامات خاص میتواند به بازگشت مشتریان کمک کند و آنها را تشویق کند تا پاداش دیجیتال بعدی را کسب کنند، به خصوص اگر با تخفیف یا مزیت دیگری همراه باشد.
نمونه هایی از گیمیفیکیشن در بازاریابی
- KFC: بازی های موبایل
- Under Armour: حقایق سرگرم کننده
- M&Ms: پازل های اعداد
- برنامه Starbucks: Rewards
- نایک: مسابقه تناسب اندام
- Duolingo: Gamified Education
- Wordle: نوار شمارنده
- eBay: یک سرمایه گذاری عاطفی
- ارتش ایالات متحده: بازی های اول شخص
- Headspace: اشتراک گذاری اجتماعی
دانستن اصول یک چیز است – اجرای تلاشهای گیمیفیکیشن که مستقیماً برای کسبوکار شما مفید است، چیز دیگری است. در اینجا نگاهی به 10 نمونه واقعی برای برند شما میاندازیم تا آنها را امتحان کنید.
KFC: بازی های موبایل
KFC ژاپن به این نتیجه رسید که بهترین راه برای جلب مشارکت مصرف کنندگان یک «بازی تبلیغاتی» موبایلی به نام حمله میگو است. فرض ساده بود: کاربران میگوهای مجازی را که از آسمان متحرک سقوط میکردند، گرفتند و آنها را تشویق کردند که سری جدید میگوهای کتک خورده رستوران را با کوپنهای جایزه امتحان کنند.
طبق گفته Gamify، شرکت سازنده این بازی، 22 درصد از افرادی که این بازی را انجام دادند، کوپن های خود را بازخرید کردند و شرکت مجبور شد زمان کمپین را با توجه به افزایش تقاضا تنظیم کند.
Under Armour: حقایق سرگرم کننده
Under Armour از طریق برنامه مسابقه “Steph IQ” خود با کاربران درگیر می شود، که هر بار که او سه نفر اول خود را در یک بازی فصل معمولی غرق می کند، از استف کوری، پوینت گارد سوال می کند. این برنامه به سبک حذفی راه اندازی شد تا دانش کاربران را در مورد Curry آزمایش کند و در عین حال آنها را با نام تجاری Under Armor درگیر کند.
M&M’s: پازل های اعداد
در سال 2010، برند محبوب و خوشمزه M&M’s یک چوب شور با طعم شکلات روانه بازار کرد. اگرچه درمان جدید عملکرد خوبی داشت، اما این شرکت می خواست تعامل کاربران را افزایش دهد. راه حل؟ یک پازل دیجیتالی که کاربران را به چالش می کشد تا تصویری از چوب شور پنهان شده در جعبه M&M را پیدا کنند.
این تلاش نتیجه داد: M&M’s 25000 لایک جدید برای شرکت دید و بازی بیش از 600 بار به اشتراک گذاشته شد.
برنامه Starbucks: Rewards
قهوه می خواهی؟ چرا چند جایزه به آن نمی گیرید؟ این ایده پشت برنامه پاداش استارباکس است که به مشتریان امکان می دهد برای هر خریدی که می تواند برای نوشیدنی یا غذا استفاده شود، “ستاره” کسب کنند.
راه حل مبتنی بر ستاره موفقیت قابل توجهی داشته است: طبق مجله QSR، برنامه عضویت مبتنی بر برنامه 52٪ از کل فروش در فروشگاه های ایالات متحده را در سال 2021 تشکیل می دهد.
نایک: مسابقه تناسب اندام
NikeFuel یک برنامه تناسب اندام است که با پوشیدنی های نایک جفت می شود و کاربران را تشویق می کند تا اهداف و دستاوردهای تناسب اندام خود را به اشتراک بگذارند. این نه تنها به ارتقای شناخت برند اجتماعی کمک می کند، بلکه به نایک کمک می کند تا نام تجاری خود را در زندگی روزمره مصرف کنندگان ادغام کند.
Duolingo: Gamified Education
اوه اون جغد اگر با این برنامه یادگیری زبان آشنایی دارید، می دانید که طلسم جغد این شرکت به طور مرتب ظاهر می شود تا به کاربران یادآوری کند که جلسه خود را برای آن روز تمام نکرده اند.
اما مهمتر از آن، استفاده از مینی گیم ها برای کمک به کاربران برای یادگیری یک زبان جدید است. با هزاران بازی کوتاه که شامل انتخاب کلمه مناسب برای تکمیل یک جمله، گوش دادن به یک عبارت و سپس ترجمه آن، یا صحبت کردن در میکروفون دستگاهتان برای دیدن تلفظ درست است، Duolingo گیمیفیکیشن را به درستی انجام میدهد.
آنها در واقع آنقدر خوب عمل می کنند که مطالعات روش های آنها منتشر شده است.
Wordle: نوار شمارنده
اگر نام وردل را نشنیده اید، کجا بوده اید؟ این اپلیکیشن حدس کلمه شش امتحانی اخیراً توسط نیویورک تایمز خریداری شده است، و در حالی که این شرکت هنوز به طور جدی از آن درآمدزایی نکرده است، مطمئناً این پتانسیل را دارد که در این مسیر حرکت کند.
یکی از عناصر کلیدی بازی در خارج از خود بازی، شمارنده خط است که درصد کامل تمام پازل هایی که انجام داده اند را به کاربران نشان می دهد. از یک روز بگذرید و شمارنده شما دوباره شروع می شود.
eBay: یک سرمایه گذاری عاطفی
اگرچه eBay آنطور که قبلاً بود، به لطف ظهور سایت هایی مانند آمازون و Etsy، هنوز نزدیک به 2.5 میلیارد دلار فروش در سه ماهه اول 2022 داشته است.
بخشی از جذابیت، ساختار بازی مانند فرآیند فروش است. کاربران برای اقلامی که میخواهند پیشنهاد میدهند و اگر خوش شانس باشند، میتوانند امتیاز زیادی کسب کنند – اگر پیشنهاد ندهند. EBay به کاربران این امکان را می دهد که هم حداکثر قیمت را تعیین کنند و هم در صورت پیشنهاد، اعلان دریافت کنند و به آنها اجازه می دهد به طور مداوم در فرآیند خرید شرکت کنند.
ارتش ایالات متحده: بازی های اول شخص
برای جلب علاقه سربازان، ارتش ایالات متحده بازی FPS خود را به نام ارتش آمریکا: زمینه های اثباتی ایجاد کرد. این به گیمرها امکان میدهد تاکتیکهای گروهی کوچک را امتحان کنند که کار با هم تیمیها را در اولویت قرار میدهند و در فروشگاههای اپلیکیشن محبوب مانند Steam در دسترس است.
Headspace: اشتراک گذاری اجتماعی
برنامه مدیتیشن Headspace کاربران را تشویق می کند تا اولین داروی خود را در عرض سه دقیقه پس از باز کردن برنامه تکمیل کنند. اگر این کار را انجام دهند، دستاوردی به دست می آورند که می توانند آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. همه دستاوردها را می توان به اشتراک گذاشت و به کاربران Headspace اجازه می دهد به طور مداوم متصل شوند.
وقت آن است که به سطح بالا بروید
گیمیفیکیشن در بازاریابی میتواند به کمپینهای شما کمک کند تا از خاطرهانگیز شدن به سرگرمکننده تبدیل شوند، در حالی که به طور همزمان مشتریان را درگیر میکند و باعث افزایش فروش میشود.
بهترین شرط؟ ساده شروع کن یک رویکرد را برای گیمیفیکیشن انتخاب کنید و آن را در وب سایت، اپلیکیشن موبایل یا کمپین های ایمیل خود اعمال کنید. سپس ببینید که کاربران چگونه پاسخ می دهند و تغییراتی را برای بهبود تجربه ایجاد می کنند.
با کمی زمان و تلاش، نام تجاری شما می تواند بازاریابی گیمیفیکیشن را ارتقا دهد و یک تعامل متقابل با مشتریان ایجاد کند که هم تبدیل اولیه را ایجاد می کند و هم علاقه پایدار ایجاد می کند.
یادداشت سردبیر: این پست در ابتدا در سپتامبر 2012 منتشر شد و برای کامل شدن به روز شده است.