از زمان غارنشین، انسان خود را در گروهی قرار داد و با هم تیمی هایش بزرگ شد. این گروه به افراد احساس امنیت می دهد. اعضای گروه می توانند نقاط ضعف یکدیگر را پوشش دهند و با هم به اهداف بزرگ برسند. اما گروهی بدون رهبر به بیراهه می روند. داشتن یک مدیر باهوش و با تجربه برای هزاران سال برای انسان مهم بوده و تا هزاران سال آینده نیز اهمیت خواهد داشت.
تجربه تاریخی بشری نشان می دهد که بدون مدیر ماهر و با تجربه صدمات جبران ناپذیری به گروه وارد می شود. درست است که رهبران معمولاً مهارت و تجربه بیشتری نسبت به سایر اعضای تیم دارند، اما همچنان در طول حرفه خود به راهنمایی و آموزش نیاز خواهند داشت. مربیگری مدیران این به آنها کمک می کند تا به طور مداوم مهارت ها، دانش و شایستگی های خود را بهبود بخشند.
کوچینگ اجرایی چیست؟
کوچینگ مدیر یک فرآیند آموزشی است که در آن یک متخصص که تجربه و مهارت بیشتری نسبت به مدیر دارد به او مشاوره و راهنمایی می کند.
هدف مربیان مدیران بهبود عملکرد این افراد است. این نوع کوچینگ بر مهارتها، اهداف و ویژگیهای شخصی مدیر – مانند عزت نفس و تعاملات اجتماعی او – تمرکز دارد.
این فرآیند می تواند برای مدت زمان محدودی اجرا شود یا مبنایی برای یک سبک مدیریت مداوم باشد. بنابراین، کوچینگ مدیریت، اهداف فردی و سازمانی را در نظر می گیرد و مدیران را قادر می سازد تا نقاط قوت خود را توسعه دهند.
مربیگری مدیریت چه تفاوتی با سایر آموزش ها دارد؟
کوچینگ با سایر انواع آموزش، راهنمایی و مشاوره متفاوت است. زیرا رویکرد بسیار متمرکزتر و شخصی تری دارد. اما در کنار این رویکرد متمرکز، مجموعه ای کلیدی از اهداف و مقاصد را در بر می گیرد.
هدف مربیگری مدیران تسلط بر مجموعه ای از مهارت های اساسی مدیریت است. کوچینگ مدیریت یک فرآیند کاملا شخصی است که جزئیات و شکل آن به ماهیت مدیر و همچنین به مهارت و تجربه او بستگی دارد.
مربیان از تکنیک ها و ابزارهای مختلفی برای کمک به رشد و پیشرفت فرد استفاده می کنند. آنها با مدیران کار می کنند تا اعتماد آنها را برای اجرای تکنیک ها و رویکردهای جدید ایجاد کنند.
فرآیند کوچینگ پتانسیل رهبران را در موارد زیر افزایش می دهد:
- رشد و یادگیری مداوم برای توسعه شخصی
- هدف گیری هوشمندانه تر
- به سرعت به اهداف برسید
- تصمیم گیری بهتر
- بهبود روابط
مهارت های ارتباطی معمولاً در قلب این امر قرار دارند. به گفته برخی از کارشناسان، هدف اصلی کوچینگ مدیریت، تغییر نحوه ارتباط مدیران با اعضای تیم است.
مزایای کوچینگ اجرایی چیست؟
آیا واقعاً می توان با کوچینگ به تغییر سازمانی امیدوار بود؟ پاسخ این است که بله، مربیگری مدیران چه از نظر حرفه ای و چه شخصی می تواند معنادار باشد و تاثیر بسیار مثبتی بر محل کار داشته باشد. کوچینگ آغازگر تغییر در رشد کسب و کار است. در زیر به 5 مزیت کوچینگ مدیریت اشاره می کنیم.
1) توسعه مهارت های مدیریت پس از توسعه شخصی
برای رهبری، باید هدایت شوید. کوچینگ به افراد کمک می کند تا مدیران بهتری شوند و مدیران بهتر تیم های بهتری بسازند.
طبق آمار، رهبرانی که وارد فرآیند کوچینگ مدیریت می شوند، سطوح بالاتری از خودآگاهی را تجربه می کنند. آنها خود و استعدادهایشان را بهتر درک می کنند. به این ترتیب آنها می توانند دید بهتری نسبت به نحوه تأثیرگذاری بر دیگران داشته باشند.
این باعث می شود که آنها در محل کارشان بیشتر به چشم بیایند.
مربیگری مدیریت با کاهش باورهای محدودکننده، اعتماد به نفس بیشتری را همراه با خودآگاهی برای مدیران به ارمغان می آورد. رهبران یاد می گیرند که به انتظارات و اهدافی که برای خود تعیین می کنند وفادار بمانند و برای رسیدن به آنها گام های عملی بردارند.
2) انعطاف پذیری و مدیریت بحران
تجربه نشان می دهد که مدیرانی که از یک مربی راهنمایی می گیرند انعطاف پذیرتر می شوند. آنها مهارت های مدیریت بحران را یاد می گیرند و یاد می گیرند بر استرس خود غلبه کنند. در فرآیند کوچینگ، مدیران ابزارهای مورد نیاز برای به اشتراک گذاشتن این مهارت ها را با همکاران خود نیز خواهند آموخت.
3) آموزش مدیران و حذف انتظارات خطرناک…
کوچینگ می تواند انتظارات غیر واقعی یا غیر مفیدی که منجر به ناامیدی و هدر رفتن انرژی می شود را شناسایی و حذف کند. با درک و حذف این اهداف، رهبر گروه می تواند انرژی خود را به سمت اهداف واقع بینانه و دست یافتنی هدایت کند.
4) بهبود مهارت های ارتباطی و مدیریت تعارض
پس از ورود به فرآیند کوچینگ، مدیران جنبه هایی از روابط خود را که از آن ناراضی هستند شناسایی می کنند و برای ایجاد تغییرات مثبت آماده می شوند. کوچینگ به مدیران کمک می کند تا به نحوه مدیریت تعارض فکر کنند.
بسیاری از مدیران تعارضات را طوری مدیریت می کنند که مشکل تشدید می شود!
یک مربی حرفه ای استراتژی هایی را برای مدیریت مناسب تعارض به مدیر منتقل می کند. در همین حال، مدیران یاد می گیرند که همیشه راه حل های نوآورانه ای برای مشکلات وجود دارد. و اینکه گاهی اوقات تفاوت ها می تواند فرصتی برای رشد و توسعه شرکت باشد!
5) ایجاد تعادل بین کار و زندگی
مدیرانی که از یک مربی حرفه ای کمک می گیرند، می توانند بین کار و زندگی شخصی خود تعادل برقرار کنند. کوچینگ ابتدا یک خط مشخص بین کار و زندگی شخصی ایجاد می کند. سپس به آنها کمک می کند تا رویکردی جامع و یکپارچه را برای کار و زندگی اتخاذ کنند. در واقع، در دوره کوچینگ، مدیران یاد میگیرند که چگونه جنبههای مختلف زندگی به هم مرتبط هستند و برای موفقیت، باید همه آنها را به درستی مدیریت کنید.
نتیجه
کوچینگ اجرایی به رهبران رشد کسب و کار کمک می کند تا با هدایت آنها تغییرات مثبتی در سازمان خود ایجاد کنند. مدیرانی که مهارت های مربیگری را یاد می گیرند آگاه تر، موثرتر و استراتژیک تر می شوند. دوره کوچینگ مدیریت رهبران را قادر می سازد تا روابط سازنده، ثمربخش و متقابلی را با کارکنان برقرار کنند. آنها می توانند اهداف واقع بینانه و قابل دستیابی را تعیین کنند و با بهترین راه حل های ممکن به سمت آنها حرکت کنند.
سوالات متداول
هدف از کوچینگ اجرایی چیست؟
پس از دوره مربیگری، مدیران می توانند نقاط قوت و ضعف شرکت را شناسایی کرده و اهداف مناسب را هدف قرار دهند. رهبرانی که دوره های آموزشی اجرایی را گذرانده اند، نه تنها در محل کار عملکرد بهتری دارند، بلکه به کارکنان کمک می کنند تا در شغل و زندگی خود پیشرفت کنند.
مربیگری مدیریت چه تاثیری بر مهارت های ارتباطی مدیران دارد؟
ارتباطات پایه و اساس مدیریت موثر است. مربیگری مدیریت علاوه بر تقویت مهارتهای ارتباطی به رهبران کمک میکند تا اعضای تیم، تیپهای شخصیتی، فرهنگها، سنین و سوابق را بهتر درک کنند.
فرهنگ لغت کاربردی اصطلاحات تجاری
واژه نامه جامع تعاریف مربوط به تجارت، بازاریابی، فروش و خدمات مشتری (شامل اصطلاحات انگلیسی به همراه معانی آنها)
دانلود رایگان