همیشه فرآیند فروش، پس از برقراری روابط سازنده، ایجاد اعتبار و ارائه راهحلهای مناسب به مشتریان مناسب در زمان مناسب موفق میشود. از زمانی که فعالیت ما و شما در شبکههای اجتماعی بیشتر شده، اصطلاحی به وجود آمد به نام فروش اجتماعی. این نوع از فروش که با عنوانهای فروش مجازی یا فروش دیجیتال هم شناخته میشود، از بستر شبکههای اجتماعی استفاده میکند تا به شما در برقراری روابط، گسترش شبکه، ساماندهی تولید سرنخ و دستیابی به اهداف فروش کمک کند!
فروش اجتماعی به کسب و کارها کمک میکند تا در شبکههای اجتماعی به جذب مشتریان بپردازد، با شبکهای از سرنخهای بالقوه ارتباط برقرار کند و فروش را افزایش دهد. فروش اجتماعی اگر به خوبی انجام شود، میتواند جایگزین استراتژیهای قدیمیتر ایجاد رابطه و فروش مانند تماس سرد شود.
در این مقاله ابتدا به بررسی مفهوم فروش اجتماعی میپردازیم، سپس به این سوال پاسخ میدهیم که منظور از شاخص فروش اجتماعی چیست و در نهایت نکات و روشهای برتر فروش اجتماعی را بیان میکنیم.
فروش اجتماعی چیست؟
به طور خلاصه، فروش اجتماعی استفاده از کانالهای شبکههای اجتماعی یک برند برای برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه، توسعه تعامل با آنها و جذب سرنخهای جدید است. این تکنیک میتواند به کسب و کارها کمک کند تا به اهداف فروش خود دست یابند. فروش اجتماعی را به عنوان بستری برای ایجاد روابط مدرن در نظر بگیرید. برقراری ارتباط فعال با مشتریان بالقوه در شبکههای اجتماعی میتواند به شما کمک کند تا اولین برندی باشید که یک مشتری بالقوه در هنگام تمایل به خرید محصول یا خدمتی به آن توجه میکند.
فروش اجتماعی چه چیزی نیست؟
- فروش اجتماعی این نیست که شما یک تبلیغ را مدام توییت کنید یا به صورت پیامهای خصوصی برای همه بفرستید. با این کار موجب اسپم شدن پیامهایتان میشود.
- فروش اجتماعی اضافه کردن مخاطبان جدید به لیست ایمیل مارکتینگتان هم نیست. این نوع از فروش نیاز به ساختن تعاملات معنادار و معرفی برند به عنوان یک راه حل برای یک مشکل دارد. وقتی شما این کار را انجام میدهید، به احتمال زیاد قابلیت ساخت اعتماد و وفاداری را دارید.
شاخص فروش اجتماعی چیست؟
شاخص فروش اجتماعی یا همان Social Selling Index که به اختصار با نماد SSI نشان داده میشود، معیاری است که برای اندازهگیری تأثیر تلاشهای فروش اجتماعی یک برند استفاده میشود. لینکدین در سال 2014 اولین بار مفهوم SSI را معرفی کرد. SSI لینکدین شامل چهار عنصر زیر است که از آنها برای تعیین امتیاز کسب و کارها استفاده میشود. فاکتور SSI به این نکته توجه میکند که آیا شما:
- برند خود را با یک پروفایل لینکدین حرفهای معرفی کردهاید؟
- افراد مناسب را در پلتفرم پیدا کردهاید؟
- محتوای مناسب و الهام بخش به اشتراک گذاشتهاید؟
- به ایجاد و تقویت روابط پرداخته اید یا خیر؟
برای پیدا کردن امتیاز SSI لینکدین خود، وارد حساب خود شده و به داشبورد شاخص فروش اجتماعی خود بروید. امتیازی که لیندکین به شما داده را به عنوان یک نقطه شروع برای بهبود عملکرد فروش از طریق شبکههای اجتماعی در نظر بگیرید.
استراتژی فروش اجتماعی در لینکدین
1. تخصص و اعتبار خود را نشان دهید.
به عنوان یک برند مطمئن شوید که پروفایل شما نمایانگر تخصصتان باشد و سبب اعتبار بخشیدن به رشد کسب و کار شما با نشان دادن اینکه چگونه به مشتریان قبلی کمک کردهاید تا به اهداف خود برسند، شود. همچنین باید فقط اطلاعات و محتوا را از منابع قابل اعتماد به اشتراک بگذارید و مطمئن شوید که در تمام فعالیتهای لینکدین خود، یک سبک حرفهای را حفظ کنید.
2. شبکه لینکدین خود را گسترش دهید
از قابلیت جستجوی لینکدین برای گسترش شبکه خود با بررسی کردن ارتباطات مشترک با مخاطبین فعلی خود استفاده کنید. همچنین میتوانید به گروههای مرتبط با صنعت خود در لینکدین بپیوندید تا با همکاران و مشتریان احتمالی ارتباط برقرار کنید.
3. از راهنمای فروش لینکدین استفاده کنید
Sales Navigator، ابزار حرفهای فروش اجتماعی لینکدین، میتواند به شما کمک کند با ارتباطات شخصیشده، مشتریان بالقوه مناسب را هدف قرار دهید و با تحلیلهای عمیق، عملکرد خود را بهتر درک کنید.
فروش اجتماعی در توییتر
توییتر یک شبکه عالی برای گوش دادن به سخنان افراد مختلف جامعه است. شما میتوانید یک لیست ایجاد کنید و محتوای گروه خاصی از افراد را زیر نظر بگیرد. اخیرا هم که ایلان ماسک با ریبرندیگ توییتر به X امکان ساختن گروههای حرفهای را فراهم کرده است. در ادامه به توضیح سه لیست اصلی توییتر که میتوانید برای شروع فروش اجتماعی رشد کسب و کار خود از آنها استفاده کنید، میپردازیم.
1. مشتریان فعلی
از این لیست برای نظارت دقیق بر مشتریان فعلی خود و جستجو برای فرصتهای پاسخدهی به توییتهای آنها استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند که نام برند خود را در ذهن آنها حفظ کنید.
توجه کنید که بازخوردهای شما باید نشان دهندهی رابطەای معنادار با مشتریان باشد. مثلا فقط توییتهایی را که واقعا دوست دارید لایک کنید و تنها زمانی نظر بدهید که چیز مفیدی برای گفتن داشته باشید.
2. سرنخها
هنگام شناسایی مشتریان بالقوه، آنها را به یک لیست خصوصی اضافه کنید. اما با آنها با همان حس آشنایی که با مشتریان فعلی دارید، ارتباط برقرار نکنید. در عوض، به درخواستهای کمک یا شکایات درباره رقبای خود دقت کنید. شما میتوانید با یک نظر مفید به خواسته آنها پاسخ داده و از این کار به عنوان اثبات اجتماعی موفق رشد کسب و کارتان برای جذب سایر سرنخها عمل کنید.
3. رقبا
افزودن رقبای خود به یک لیست خصوصی به شما این امکان را میدهد که بدون دنبال کردن آنها، در جریان روند کاریشان باشید. زیر نظر گرفتن رقبا، به شما کمک میکند تا ایدههایی را برای تلاشهای فروش اجتماعی خود خلق کنید.
بهترین روشهای فروش اجتماعی
از هر پلتفرمی که برای دستیابی به مخاطبان منحصربهفرد خود استفاده میکنید، حتما از روشهای ثابت شده فروش اجتماعی پیروی کنید. در ادامه نگاهی به 4 مورد از بهترین شیوههای فروش اجتماعی میاندازیم.
1. با ارائه ارزش به مشتریان، برند خود را تثبیت کنید.
در تعامل با مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه از طریق شبکههای اجتماعی، مهم است که خیلی به فکر فروش نباشید. اگر برند شما تازه وارد یک پلتفرم از شبکههای اجتماعی شده است، به سرعت به فروش اجتماعی نپردازید. قبل از حرکت به سمت زمینههای فروش، موقعیت خود را به عنوان یک رشد کسب و کار کاربلد در صنعت خود تثبیت کنید.
یک روش برای تثبیت برند خود در شبکههای اجتماعی برای فروش، به اشتراک گذاری محتوای جالب، ارزشمند و قابل اشتراکگذاری است.
2. به طور موثر گوش دهید و با افراد مناسب ارتباط برقرار کنید
فروش اجتماعی موثر به معنای توجه کردن به اقشار مختلف مشتریان است. از لیستهای اجتماعی برای نظارت بر آنچه مردم در مورد شما، کسبوکار، صنعت و رقبایتان میگویند، استفاده کنید. مراقب نقاط درد و درخواستهای مشتریان باشید، زیرا هر دو فرصتهای عالی برای ارائه راهحل در اختیار شما قرار میدهند.
همچنین باید تا حد امکان از شبکه موجود خود استفاده کنید. قبل از تماس با هر یک از مشتریان احتمالی (سرنخها) که شناسایی میکنید، لیست دنبال کنندگان و دنبال شوندههای آنها را بررسی کنید تا ببینید آیا ارتباطات مشترکی دارید یا خیر. در اینصورت، از مخاطب مشترک خود بخواهید که شما را معرفی کند.
3. واقع بین باشید
به جای نوشتن یادداشت و ارسال آن به تعداد زیادی خریدار بالقوه ، برای شخصیسازی پیامهای فروش اجتماعی خود وقت بگذارید. این بدان معنی است که شما میتوانید:
- به ارتباطات حرفهای مشترک خود توجه کنید.
- به محتواهای منتشر داده شده یا واکنش نشان داده شده توسط هر دو طرف اشاره کنید.
- به علاقه مشترک یا هر چیز دیگری که ممکن است با خریداران احتمالی خود مشترک باشید، دقت کنید.
بنابراین بهتر است خودتان باشید و با یک گفتگوی واقعی و موثر، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید!
4. ثابت قدم باشید
انتظار نتایج فوری نداشته باشید. اگر تلاشهای شما برای ایجاد رابطه به نتایج فوری منجر نشد، تسلیم نشوید. ممکن است برخی از مخاطبین هنوز آمادگی خرید محصول یا خدمات شما را نداشته باشند، پس با آنها در تماس بمانید.
کارتان را با سرنخهای قبلی دنبال کنید. به افرادی که قبلا با آنها ارتباط برقرار کردهاید، اما مدت زمان زیادی است که خبری از آنها نشده است، ارتباط برقرار کنید. روابط خود را با تبریک گفتن به مخاطبانتان هنگام تغییر شغل یا نقل مکان آنها به شرکت جدید حفظ کنید یا با محتوایی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، به تعامل با آنها بپردازید. همچنین همیشه آماده ارائه مشاوره یا کمک به مخاطبین خود باشید، حتی اگر مستقیما محصول شما را تبلیغ نکنند.
نتیجهگیری
راهی طولانی برای شروع سوشال سلینگ دارید. اما یادتان باشد فروش اجتماعی در نهایت به ایجاد ارزشهای واقعی برای فالورها و ایجاد زمینهای برای تبدیل تعاملات مثبت به فروش آینده مربوط میشود. شبکههای اجتماعی ممکن است یک فناوری جدید در بازی فروش باشند، اما همه اینها واقعاً به فلسفه قدیمی فروش خلاصه میشود: شما در نهایت همیشه فقط برند خود را میفروشید.
سوالات متداول
فروش اجتماعی چیست؟
فروش اجتماعی در واقع استفاده از کانالهای شبکههای اجتماعی برای برقراری ارتباط موثر با مشتریان از طریق پلتفرمهای مجازی است. برقراری ارتباط فعال با مشتریان بالقوه در شبکههای اجتماعی میتواند به شما کمک کند تا اولین برندی باشید که یک مشتری بالقوه در هنگام نیاز به آن توجه میکند.
4 رکن فروش اجتماعی چیست؟
یک برند حرفای بسازید که محتوای ارزشمند در اختیار مخاطبانش قرار میدهد. یک شبکه ارتباطی قوی در یکی از شبکههای اجتماعی ایجاد کنید. محتوای مناسب مکالمه را به طور مداوم پست کنید و به اشتراک بگذارید. روابطتان را پرورش دهید و با تصمیمگیرندگان خرید ارتباطات حرفای بسازید.
راهنمای تدوین برنامه فروش (فایل word رایگان)
یک الگوی ساده و کاربردی برای تدوین برنامه فروش کسب و کارتان
دانلود رایگان