اسامی تا چه حد بر زندگی افراد تاثیر می گذارد؟ به نظر شما آنها می توانند در شکل گیری شخصیت ما تاثیر بگذارند؟ یا نحوه نگاه و رفتار دیگران هنگام ملاقات با ما؟
یقیناً وقتی در جمعی ظاهر می شویم، نام و قیافه ما اولین چیزی است که دیگران را تحت تأثیر قرار می دهد و احساسات و طرز فکر آنها را متوجه ما می کند. حال اگر همین نظریه نام افراد را به نام برندها تعمیم دهیم، متوجه می شویم که نام برندها دقیقاً همان نام افراد است. یعنی اولین برداشتی است که دیگران از محصول یا خدمات ما می گیرند که البته می تواند مثبت یا منفی باشد.

یک نام تجاری مانند نام ما برای زندگی انتخاب می شود و تغییر آن در طول زمان اصلا آسان نیست. بنابراین باید هنگام انتخاب نام تجاری خود به دقت تحقیق کنیم و نامی را پیدا کنیم که زیبا باشد و محصول یا خدمات ما را آنطور که باید تعریف کند.

اهمیت انتخاب نام مناسب برای شرکت

انتخاب نام رشد کسب و کار کاملا سلیقه ای است و نظرات مختلفی در این مورد وجود دارد، برخی فکر می کنند نام های انتزاعی بهتر است، در حالی که برخی دیگر می گویند نام باید دقیقاً به مشتری بگوید که تجارت شما در مورد چیست. حتی برخی بر این باورند که نام های جدید و جدید مدت بیشتری در ذهن افراد باقی می مانند و یا برعکس سریعتر فراموش می شوند. اما در واقعیت، اگر با یک استراتژی بازاریابی مناسب انتخاب شوند، همه نام ها می توانند موثر باشند.

انتخاب نام تجاری مناسب یکی از اولین مراحل ثبت رشد کسب و کار است و همچنین یکی از مهم ترین مراحل ثبت رشد کسب و کار محسوب می شود. این مرحله ممکن است ساده به نظر برسد، اما توصیه می‌کنم انرژی و زمان زیادی را صرف انتخاب و رسیدن به نامی مناسب برای شرکت خود کنید. زیرا بسیاری از شرکت ها با عجله این کار را انجام می دهند و به همین دلیل معمولا پس از مدتی تصمیم به تغییر نام شرکت می گیرند. به یاد داشته باشید که انتخاب نام تجاری مناسب یکی از اساسی ترین موارد در ایجاد یک برند موفق است و اگر بگویم نام شرکت چیزی است که به رشد کسب و کار شما هویت می بخشد، دروغ نخواهم گفت.

آشنایی با نکات کلیدی در نام شرکت را انتخاب کنید

یک سری نکات و توصیه‌ها وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها نامی مناسب برای شرکت یا استارت‌آپ خود انتخاب کنید تا در ذهن مشتریان بماند و نشان‌دهنده هویت و فعالیت‌های سازمان شما باشد. در ادامه این نکات را با هم بررسی خواهیم کرد.

آن را سخت تلفظ نکنید!

وقتی می گوییم نباید تلفظ آن سخت باشد به این دلیل است که بهتر در ذهن مخاطب می ماند و از طرفی حالت نوشتاری ثابتی دارد. این نکته برای کسب و کاری که تازه شروع شده است بسیار مهم است. حتی برای شروع، استفاده از نام های اختصاری توصیه نمی شود. البته اگر مصمم به استفاده از نام های اختصاری هستید، بهتر است بدانید که بسیاری از شرکت های بزرگ و معروفی که امروزه با نام های اختصاری می شناسیم، پس از مدتی مخفف شدند; یعنی پس از مدتی نامشخص، مفهوم و معنای پشت این حروف در بین مخاطبان تثبیت می شود; عموم مردم به طور خودجوش نام این برندها را کوتاه کردند.

خلاق و متمایز باشید!

در دنیای بازاریابی، گاهی اوقات شما فقط چند ثانیه فرصت دارید تا توجه مخاطبان خود را به خود جلب کنید و آنها را به مشتریان رشد کسب و کار خود تبدیل کنید. اینجاست که نام برند شما می تواند چشمان مردم را مانند آهنربا به سمت خود جلب کند. البته اگر خلاقانه و جذاب باشد!

یکی از نمونه های خوب در این زمینه از برند است کلینکس خب همونطور که میبینید این مارک غلط املایی داره! در واقع وجود ناهماهنگی با آنچه چشم بیننده به آن عادت می کند مانند یک قلاب عمل می کند و توجه مخاطب را به سمت خود جلب می کند. البته ممکن است بگویید اشتباهات تایپی نامگذاری یک اشتباه اداری است و نباید آن را یک تکنیک نامگذاری تلقی کرد! جالب است بدانید که این موضوع در کشورهای غربی دامنگیر شده و به عنوان یک روش نامگذاری برند مورد استفاده قرار می گیرد.

خوش آهنگ باش!

تجربه نشان می دهد که برندهایی با نام های مشابه; به دلیل خوش آهنگ بودن، بیشتر در ذهن مخاطب باقی می مانند. به عنوان مثال: Ash-Mashi، KitKat، Blackberry، Jelly Belly و…

کوتاه نگه دار!

گروه معماری آراد یا گروه معماری آینده اندیشان آراد؟! قانون کوتاه و مفید بودن به شما کمک می کند بهتر در ذهن مخاطب بمانید.

لزوماً نام شهر یا منطقه شما نیست!

بهتر است به خارج از منطقه فکر کنید! خدایا چی دیدم شاید در آینده کارت پیشرفت کنه و بخوای محصولت رو به خارج صادر کنی. بنابراین بهتر است از کلماتی که حروف آنها در زبان کشورهای دیگر نیست استفاده نکنید. نکته مهم این است که مراقب باشید نامی که انتخاب می کنید در زبان های دیگر معنای نامناسبی نداشته باشد.

نام خود و فرزندتان را نگذارید!

اگر بخواهید شرکت خود را بفروشید، این نام ممکن است برای خریدار جذاب نباشد. همچنین برندی مثل حاج نعمت الله ولی نعمت زاده در خارج از کشور چه معنایی می تواند داشته باشد؟ آیا خارجی ها می توانند این نام را به راحتی تلفظ کنند؟ البته در مواردی که صاحب شرکت فرد مشهوری باشد، از آنجایی که نام او برای عموم شناخته شده است و هزینه چندانی برای برندسازی نمی پردازد، شرایط فرق می کند. مثلا عطر نوید محمدزاده.

کپی نکنید!

سعی نکنید با تغییرات کوچک در نام برندهای معروف ایده ای برای نام شرکت خود داشته باشید. مثلاً در مورد دیجی کالا این اتفاق بد رخ داد. با معروف شدن و معروف شدن این برند، بسیاری از شرکت ها بخشی از نام برند خود را دیجی گذاشتند!

استفاده از کلمات رایجنه فقط کلمات محبوب یا پرطرفدار!

چرا؟! زیرا هر چیز مدرن می تواند پس از مدتی محبوبیت خود را از دست بدهد و از آگاهی مردم پاک شود. سپس شما باید هزینه زیادی برای تغییر نام تجاری بپردازید.

URL موجود است!

برای فروش بیشتر و به دست آوردن سهم بیشتر از بازار، توصیه می شود از ابتدا رشد کسب و کار خود را دیجیتالی کنید و یک وب سایت داشته باشید. بهتر است این را در لحظه انتخاب نام برند خود به خاطر بسپارید آدرس URL با پسوند com یا ir آن را هم بررسی کنید تا بعداً دچار مشکل نشوید.

خوب، مهم ترین نکاتی که با هم مرور کردیم، حالا وقت آن است که ببینیم نامی که انتخاب کرده اید مطابق با قوانین کشورمان است یا خیر؟

دانستن بایدها و نبایدهای قانونی

قوانینی که برای انتخاب نام تجاری باید بدانید:

  • نام شرکت شما نباید قبلاً ثبت شده باشد. پس باید از تمام خلاقیت خود استفاده کنید.
  • نامی که انتخاب می کنید باید معنی دار و منطبق با فرهنگ جمهوری اسلامی باشد. بهتر است بدانید اسامی ناقض نظم عمومی و یا ناپسند و غیراخلاقی تایید نمی شود.
  • نام برند شما باید فارسی باشد. برای مثال به جای استفاده از کلمه system، از system استفاده کنید. همچنین این اسامی باید در فرهنگ لغت دهخدا یا فرهنگ خاصی موجود باشد.
  • نام شرکت باید حداقل سه هجا (سه کلمه مستقل) باشد.
  • باید حداقل یک اسم خاص در بین سه هجا وجود داشته باشد (اسم خاص نامی است که برای یک شی یا موجود زنده استفاده می شود، مانند نام افراد، حیوانات، مکان ها و نام های مرتبط با اشیایی مانند کتاب یا قلم). می توانید از اعداد نیز استفاده کنید، اما آنها باید با حروف مثلا صد نوشته شوند. (هرچه اسامی خاص در نام شرکت بیشتر باشد، احتمال ثبت آن بیشتر می شود؛ در عین حال مدت بیشتری در ذهن مصرف کننده باقی می مانند.)
  • در انتخاب نام شرکت از نام علما، شعرا و ائمه جماعت استفاده نکنید.
  • به دلیل سوء استفاده احتمالی، هیچ یک از نام های زیر نباید در نام شرکت شما ظاهر شود:

ملی، ایران، ملت، دولت، نظم، نظام، نفت، پتروشیمی، دادگستری، بنیاد، سازمان، مرکز، رفاه، بانک، بسیج، جهاد، آسانسور، نمایندگی، ایثار، ایثارگران، شهید، شهید، آزاده، ایثارگران، تکنو، خانواده، فیلتر، زیبا، باور، میکروبرد، تست، ستاره، فناوری، مدرن، پیک، امنیت، کارواش، فانتزی، شهروند، اقتصاد، میهن، جوانان، ایمان، دکوراسیون، هدف، سپاه، تکنیک، داده، فناوری جدید، فناوری، اورست، مونتاژ، ونوس، دفتر، ایتال، زیستی، کنترل، متریک، مترولوژی، وب.

  • اگر می خواهید از گویش ها و لهجه های محلی در نام شرکت استفاده کنید، باید از کتاب های فرهنگ محلی تأییدیه بگیرید.
  • متقاضیان پیشنهاد نام و عنوان متعلق به سازمان های دولتی و ملی را نمی پذیرند.
  • موسسات غیرتجاری و تعاونی ها از پرداخت حق نام معاف هستند.
  • اسامی تایید شده را نمی توان حتی با ایجاد یک سند رسمی به دیگری منتقل کرد.
  • اگر قصد ثبت شرکت های تعاونی را دارید، ابتدا باید نام پیشنهادی را با نام های جداگانه از مراجع وزارت تعاون درخواست کنید.
  • در صورت رد اسامی پیشنهادی نیازی به پرداخت مجدد مبلغ نیست. اما در صورتی که بیش از 3 ماه از تاریخ تایید نام گذشته باشد و شرکت به دلایل مختلف حتی برای تغییر نام ثبت نشده باشد، متقاضی باید مبلغ فوق را به شماره حساب مربوطه واریز و فیش را تحویل دهد.

نکته 1: می توانید کلماتی مانند بهتر، برتر، خوب، مهربان و غیره و همچنین نام شهرها، اعداد و رنگ ها و کلماتی که موضوع یک فعالیت را توصیف می کنند مانند تجارت، تجارت، خدمات، ساخت و ساز، تولید و غیره پیدا کنید. .، به نام شرکت برای استفاده؛ اما باید بدانید که این کلمات خط خطی به حساب نمی آیند و در انتخاب نام شرکت باید از سه خط خط دیگر استفاده کنید.

نکته 2: کلماتی مانند بنیاد، انجمن، مرکز، سازمان، بانک، رفاه، سلامت، گمرک، راهنمایی، تبلیغات، تبلیغات، فرهنگ هنری، صندوق قرض الحسنه، اجاره، هلدینگ و غیره. آنها باید مجوز بگیرند.

ایده نام شرکت چند ایده برای انتخاب نام تجاری را بررسی کنید

برای سهولت در انتخاب نام مناسب برای شرکتتان، قصد دارم چند راه را به شما معرفی کنم تا ایده بگیرید و سریعتر مراحل را طی کنید.

استفاده از استعاره مربوط به عملیات شرکت: استعاره به چه معناست؟ این به معنای استفاده از عبارت یا تصویری است که شما را به مفهومی غیر از معنای آشکار آن هدایت می کند. این شغل بسیار خلاق است و نیاز به هوش زیادی دارد. مثلا آژانس مسافرتی سنباد (یعنی شخصی که مسافرت می کند).

با استفاده از بررسی محصول: اگر بخواهم واضح تر توضیح بدهم، برندهایی هستند که با شنیدن نامشان یک حس خوب یا حتی خاطره خوبی در ذهن ایجاد می کنند، مثلاً محصولات خوشایندی که طعم لذیذ غذا و لذت خوردن را به ما یادآوری می کنند یا حتی نام تجاری Softlen که نام آن به معنای نرمی، نرمی و خلوص است.

استفاده از نام شخصیت های خاص: اگر درگیر کارهای هنری و خلاقانه هستید، دستتان بازتر است و می توانید از نام شخصیت های معروف فیلم ها، انیمیشن ها و حتی حیوانات برای رشد کسب و کار خود استفاده کنید. مثلا استارباکس نام یک شخصیت خیالی در رمان موبی دیک به عنوان برند شناخته شده بزرگترین کافی شاپ های زنجیره ای جهان انتخاب شده است.

شرح فعالیت با نام شرکت: نامی را انتخاب کنید که مستقیماً نوع فعالیت شما را بیان کند. مثلا جنرال موتورز.

استفاده از موقعیت های جغرافیایی شناخته شده: مکان هایی مانند هیمالیا، زاگرس، دریای مدیترانه، دانا، دریای خزر، خلیج فارس و غیره. می تواند به جذابیت نام انتخابی شما بیفزاید. مثلا آب معدنی دماوند یا برند آمازون.

استفاده از نام های معتبر ایرانی:نام ها و عناوینی مانند فرنیا به معنای گذشته باشکوه یا فرداد به معنای شکوه می توانند زیبایی نام شرکت شما را دو چندان کنند.

بالاخره زمان ثبت برند فرا رسیده است!

برای ثبت برند خود نیازی به مراجعه به سایت ندارید و می توانید آن را به صورت آنلاین انجام دهید مرکز مالکیت فکری برو و تمام کارهایت را از طریق این سیستم انجام بده، از ثبت اظهارنامه گرفته تا پیگیری و غیره.

اگر تجربه ای در این زمینه دارید و در مسیر ثبت نام کسب و کارتان چند کفش بیشتر از بقیه شکسته اید، حتما کامنت بگذارید تا از تجربیات شما استفاده کنیم.