پروموتر فروش یک شغل رایج در بسیاری از فروشگاههای خرده فروشی است. آنها با آگاه کردن خریداران از محصولات جدید یا کمتر شناخته شده به برندها کمک میکنند تا در معرض دید قرار بگیرند و میزان فروش خود را افزایش دهند. اگر به شغل پروموتر فروش علاقهمند هستید، بهتر است در مرحلهی اول بدانید از این شغل چه انتظاراتی دارید و چگونه میتوانید برای آن آماده شوید. در این مقاله ابتدا نقش یک پروموتر فروش را تعریف میکنیم، سپس توضیح میدهیم که چه کاری انجام میدهند، در نهایت به مراحلی که برای تبدیل شدن به آن باید بردارید نگاه میکنیم و محیط کاری برای این شغل را توصیف میکنیم.
پروموتر فروش کیست؟
پروموتر فروش، فردی است که وظیفهاش تبلیغ محصولات تجاری از طریق نمایش عمومی یا توزیع نمونه به دیگران است. معمولا پروموتر در یک سوپرمارکت یا فروشگاه بدون اینکه در آنجا استخدام شود، فعالیت میکند. در واقع، آنها برای شرکتی کار میکنند که با مؤسسه یا فروشگاه قراردادی دارد که به پروموترها اجازه دهد تا محصولاتشان را برای فروش تبلیغ کنند. برخی از پروموترهای فروش محصولات را نه در فروشگاهها بلکه در تلویزیون یا در رویدادهای عمومی مانند نمایشگاههای تجاری تبلیغ میکنند. نمونههایی از انواع محصولاتی که معمولا توسط پروموترها تبلیغ میشوند عبارتند از:
- لوازم خانگی
- نوشیدنیها
- مواد غذایی
- محصولات زیبایی
- محصولات مراقبتی
شرکتها معمولا هنگامیکه محصول جدیدی را عرضه میکنند یا میخواهند فروش یک محصول موجود را افزایش دهند، یا درخواست بازخورد در مورد محصول در حال توسعه دارند، پروموتر فروش را به طور موقت استخدام میکنند. تبلیغ کنندگان در مورد محصولی که تبلیغ میکنند آموزش میبینند تا بتوانند آن را به شیوه ای ایدئال ارائه و به سؤالات مربوط به آن پاسخ دهند. به عنوان مثال، هنگامیکه یک تولید کننده محصولات آشپزی یک دستگاه جدید را عرضه میکند، میتواند پروموترها را به فروشگاهها بفرستد تا نحوه استفاده از آن را به مردم نشان دهد و به مشتریان اجازه دهد نتیجه را مشاهده کنند. از طریق این اقدامات، تبلیغ کننده میتواند مشتریان جدیدی را به یک برند جذب کند و باعث افزایش فروش در آن بیزینس شود.
کار پروموتر فروش چیست؟
هدف اصلی یک پروموتر فروش، نمایش دمو یا ارائه نمونههایی از کالاها به خریداران با هدف ایجاد علاقه در آنها برای خرید است. برای دستیابی به این هدف، پروموترها فعالیتهای مختلفی را هم در حین و پیش از تعامل با مشتریان بالقوه انجام میدهند. این فعالیتها شامل موارد زیر است:
- گذراندن دوره آموزشی برای به دست آوردن اطلاعات در مورد هدف و استفاده از یک محصول
- نمایش محصولات در فروشگاههای بزرگ و سوپر مارکتها با هدف جلب توجه خریداران
- شرکت در نمایشگاههای محصولات و نمایشگاههای تجاری، جایی که آنها محصولات را به متخصصان تجارت ارائه میدهند یا به نمایش میگذارند.
- صحبت با خریداران یا شرکت کنندگان در حال عبور به منظور جلب توجه آنها
- پختن محصول در مقابل خریداران، در صورت لزوم
- اجازه دادن به خریداران برای استفاده یا نمونه برداری از محصول در حال تبلیغ
- توزیع مواد تبلیغاتی مانند برچسبها، تابلوها، پوسترها، نمایشگرها، خودکارها یا فندکها در بین خریداران یا اپراتور فروشگاه
- توضیح در مورد مزایا و برتری محصول مورد تبلیغ خود نسبت به رقبا
- پاسخ دادن به سؤالات مربوط به محصولی که تبلیغ میکنند
- جمع آوری بازخورد از خریداران در مورد چگونگی بهبود محصول
- به خریداران کمک می کنند تا محصول مورد نظرشان را از طیفی انتخاب کنند که به بهترین وجه با نیازهای آنها مطابقت دارد
- ارائه گزارش در مورد تعاملات مشتری، پاسخها و بازخوردها به کسب و کاری که محصولات آن را تبلیغ کردهاند
چگونه یک پروموتر فروش شویم؟
پروموترهای فروش اغلب به صورت پاره وقت یا به صورت موقت کار میکنند، بهتر است بدانید که موفق شدن در این حرفه عادی و راحت نیست. اگر میخواهید شانس خودتان را برای دستیابی به یک حرفه در زمینهی تبلیغات مانند پروموتر فروش بالا ببرید، پیشنهاد میکنیم مراحل زیر را دنبال کنید:
1. تحصیلات دبیرستانی خود را تکمیل کنید
حداقل مدرک آموزشی مود نیاز برای اکثر مشاغل تبلیغاتی دیپلم دبیرستان است. نکتهی جالب اینکه در بسیاری از شغلها، داشتن این مدرک تنها شرط لازم برای شغل پروموتری است، زیرا بخش عمده اطلاعات لازم برای اجرای کار از طریق آموزشهای ارائه شده توسط کارفرما به متقاضی توضیح داده میشود. با وجود این، شما میتوانید با گذراندن دورههای خاص یا شرکت در فعالیتهای فوق برنامه، شانس خود را برای داشتن یک موقعیت پروموتر فروش افزایش دهید. اگر مدرسه شما یک کلاس سخنرانی عمومی، کلاس مناظره یا باشگاه مناظره ارائه میدهد، حتما در آن شرکت کنید. گنجاندن مهارتهای شما در رزومهتان میتواند توانایی شما در تعامل کلامی با دیگران را تایید کند.
2. تجربه خرده فروشی کسب کنید
به عنوان یک فارغ التحصیل دبیرستان، میتوانید با کار در خرده فروشی، تجربه کاری مرتبط با پروموتر فروش را به دست آورید. کارمندان خرده فروشی و پروموتر فروش عموما در مکانهای یکسان کار میکنند و وظایف مشابه بسیاری مانند پاسخ دادن به سؤالات و کمک به خریداران در انتخاب محصولات مناسب برای آنها را انجام میدهند. بنابراین، تجربهای که به عنوان یک کارمند فروشگاه به دست میآورید، میتواند شما را به دانش و تخصصی مجهز کند که میتوانید در آینده به عنوان یک پروموتر فروش از آن استفاده کنید. این تجربه میتواند شما را با افراد و سازمانهای حرفهای آشنا کند که به استخدام شما کمک میکند.
3. مدرک لیسانس بگیرید.
دریافت مدرک لیسانس در یک حوزه مرتبط با فروش میتواند به طور قابل توجهی شانس شما را برای به دست آوردن یک موقعیت تمام وقت به عنوان یک پروموتر فروش افزایش دهد، همچنین باعث پیشرفت در این حرفه شغلی نیز میشود. رشته تحصیلی مرتبط با این زمینه بازاریابی است، زیرا با استراتژیهایی برای جذب مصرف کنندگان سر و کار دارد. رشتههای تحصیلی دیگری که بهتر است به آنها توجه کنید، تجارت و روانشناسی هستند زیرا به آموزش بینشها و اطلاعاتی میپردازند که میتوانید برای متقاعد کردن مصرفکنندگان از آنها استفاده کنید.
بسته به رشته تحصیلی شما، ادامه تحصیل در مقطع لیسانس ممکن است فرصتهای کارآموزی را نیز برای شما فراهم کند که میتواند شانس شما را برای گرفتن یک موقعیت پروموتر فروش در سطح حرفهای افزایش دهد. به عنوان مثال، یک دوره کارآموزی بازاریابی به شما اجازه میدهد در سازمانی کار کنید که از پروموترها برای بازاریابی محصولات استفاده میکند. به عنوان یک کارآموز، شما از نزدیک با افراد متخصص کار خواهید کرد و میتوانید اطلاعاتی درباره عوامل مؤثر در افزایش فروش، به دست آورید و سطح مهارتهای خود را بالاتر ببرید.
4. مهارتهای خود را توسعه دهید
توسعه مهارتهای مرتبط با حرفهی پروموتر فروش میتواند توانمندی و پیشرفت شغلی شما را بهبود ببخشد. گذراندن دوره آموزشی فروش میتواند در بهبود مهارتهایتان موثر باشد. در ادامه برخی از مهارتهایی که ترویج کنندگان فروش موفق به طور معمول دارای آنها هستند را بیان میکنیم:
- توجه به جزئیات: یک فرد جزئیاتگرا میتواند کوچکترین اطلاعات جزئی را متوجه شود و اهمیت آن را تشخیص دهد. این ویژگی یکی از پارامترهای مهم در طول دورهی کارآموزی یک پروموتر فروش است که شامل جذب هرچه بیشتر اطلاعات در مورد محصولات کارفرما میشود.
- ارتباط: توانایی برقراری ارتباط شامل انتقال اطلاعات به دیگران به نحوی است که آنها بتوانند اهمیت این دادهها را درک کنند. داشتن این مهارت برای پروموتر فروش یک ویژگی ضروری است و شامل آموزش خریداران در مورد ویژگیها و مزایای محصولاتی است که شما تبلیغ میکنید.
- مهارتهای بین فردی: مهارتهای بین فردی به ویژگیهای شخصیتی اشاره دارد که تعامل مثبت با دیگران را آسانتر میکند. داشتن این مهارتها اهمیت زیادی دارد زیرا از طریق تعامل است که پروموتر فروش میتواند افراد را متقاعد به خرید یک محصول کند. درباره ویژگیهای شخصیتی فروشندهها تحقیق کنید و تکنیکهای زبان بدن را یاد بگیرید.
- مشاهده: مهارتهای مشاهده، مهارتهایی هستند که به شما امکان میدهند عوامل قابل مشاهده در محیط خود را متوجه شوید و با توجه به مشاهدات خود نتیجهگیری دقیقتری بکنید. با استفاده از این مهارت، میتوانید تعیین کنید که کدام خریداران یا مشتریان ممکن است از قبل به محصول شما علاقه مند باشند و در نتیجه نرخ موفقیت خود را با تبدیل بهتر افزایش دهید.
5. گزینههای موجود را بررسی کنید
هنگامیکه شغل پروموتری فروش را برای خودتان در نظر گرفتید، بهتر است ابتدا از تمام فرصتها و موقعیتهای شغلی که در این زمینه وجود دارد، مطلع شوید. یکی از اصلیترین گزینهها برای شروع فروشگاههای موادغذایی هستند که می توانید به صورت پاره وقت در آنها کار کنید و سپس در صورت علاقهمندی به طور تمام وقت مشغول به فعالیت شوید. اگر ترجیح میدهید در ابتدا یک شغل تمام وقت داشته باشید، به شرکتهای تولیدی متخصص در محصولاتی که معمولا در فروشگاهها نمایش داده میشوند مانند لوازم خانگی و لوازم آرایشی، مراجعه کنید. همچنین، در هنگام جستجو برای فرصتهای شغلی در این زمینه، به دنبال عبارات مشابه یا مرتبط باشید. بعضی از عناوین جایگزین برای پروموتر فروش کالاها عبارتند از کارشناس بازاریابی (تبلیغات میدانی) و پروموتر یا فروشنده حضوری در فروشگاه.
محیط کاری پروموترهای فروش
پروموترهای فروش ممکن است در انواع محیطهایی که خریداران در آنها به دنبال کالاهای مورد نظرشان میگردند، مشغول به کار شوند. این مکانها شامل فروشگاههای بزرگ، فروشگاههای بسته بندی، فروشگاههای الکترونیک و سوپرمارکتها است. همچنین پروموتر فروش ممکن است در برنامههای تبلیغات تلویزیونی جهت معرفی محصولات و جلب توجه بینندگان فعالیت کند.
کار پروموتر فروش اغلب به سفر از یک محیط به مکان دیگر و ساعتهای طولانی ایستادن نیاز دارد. پروموترهای پاره وقت یا موقت میتوانند کمتر از 35 ساعت در هفته کار کنند، در حالی که پروموترهای تمام وقت 40 ساعت یا بیشتر کار میکنند. کسانی که به طور تمام وقت در زمینهی نمایش محصولات فنی تخصص دارند ممکن است بیش از 50 ساعت در هفته کار کنند. همچنین ممکن است پروموتر فروش در روزهای تعطیل و اخر هفتهها نیز با توجه به شرایط کاریاش فعالیت داشته باشد.
کتاب کاربردی آموزش فروش
پرخوانندهترین کتاب کریس کرافت در فروش که به شما کمک میکند با ساخت رابطه با خریداران دنیای جدیدی در فروش تجربه کنید.
دانلود رایگان