یکی از مهمترین بخشهای بیزنسها که نیاز به مدیریت زمان دارد، بخش بازاریابی است. بازاریابان خط باریکی بین ایده پردازی و اجرا طی میکنند. به همین دلیل به تکنیکهای مدیریت زمان نیاز دارند. به زبانی سادهتر از بازاریابان انتظار میرود که به صورت مداوم نوآوری کنند و در عین حال کمپین و استراتژیهای خوب با حداکثر بازدهی انجام دهند. مدیریت این دو کار و هزاران کار دیگر برای بازاریابان چالش بزرگی است. در ادامه راهنمایی برای مدیریت زمان مدیران بازاریابی را آوردهایم، پس همراهمان باشید.
مدیریت زمان مدیران بازاریابی
مدیریت زمان در بازاریابی یک امر حیاتی است. این کار بهتان کمک میکند که بازدهیتان را به طرز چشم گیری بالا ببرید. تکنیکهای زیادی برای این کار وجود دارد؛ ولی بعضی از آنها تأثیر کمی دارد. در چند سالی که بازاریاب بودم تعداد زیادی از این تکنیکها را استفاده کردم و به این نتیجه رسیدم که بعضی از این تکنیکها تأثیر بیشتری دارند و کاربردیتر هستند. در ادامه این تکنیکها را معرفی کردم.

1. حجم کاری خود را بررسی کنید.
ابزارهای زیادی برای تنظیم برنامه روزانه وجود دارد که اتفاقاً بیشترشان خوب هستند. ولی این را بدانید که لازم است قبل از بررسی بهترین ابزار تنظیم برنامه و نصب آن، تصویر واضحی از آنچه میخواهید سازماندهی کنید، داشته باشید. برای این کار یک دفترچه بردارید و همه کارهایی که دارید را در آن یادداشت کنید و در قدم بعدی این کارها را اولویت بندی کنید. این کار بهتان کمک میکند که بهترین برنامه را داشته باشید.
برای مثال یک بازاریاب وظیفه دارد که سرنخ جدید تولید کند، درباره بازار هدف تحقیق کند، ایده کمپین جدید بدهد، بازدهی کمپینها را بررسی کند و در آخر تبلیغات و بازاریابی رقبا را تجزیه و تحلیل کند. شما لازم است که این کارها را روی دفترچه بنویسید و بعد آنها را اولویت بندی کنید. این موارد تقریبا به یک اندازه مهم هستند و اولویت بندی این موارد تا حد زیادی سلیقهای است. البته این فقط مثال است و اگر همهی کارها را بنویسید با فعالیتهای با ارزش پایین هم برخورد میکنید.
2. کارهای تکراری را سازماندهی کنید.
بازاریابها کارهای زیادی دارند که خیلی از این کارها هر روز تکرار میشوند. از جمله این وظایف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بررسی تبلیغات گوگل و آنالیتیکس
- آماده سازی و شرکت در جلسات
- توسعه و اجرای طرحهای محتوا
- انتشار مقالات وبلاگ
- ایجاد خبرنامه
- نظارت بر شبکههای اجتماعی
اینها فقط چند مورد از کارهای تکراری بازاریابان هستند. شما میتوانید این کارها را با استفاده از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی انجام دهید. این کار باعث میشود که تایم زیادی از وقتتان را خالی کنید و به کارهای دیگر برسید، البته تنظیم کردن این ابزارها به کمی زمان نیاز دارد؛ ولی در دراز مدت باعث صرفه جویی در زمان میشود. برای مثال هر روز یک بازاریاب 2 ساعت وقت برای شناسایی بازار هدف و تحلیل رقبا میگذارد.
3. از فناوری برای ایجاد استانداردسازی استفاده کنید.
الان که با مدیریت زمان آشنا شدید، نوبت بهینه سازی است. استفاده از فناوری مثل ابزار CRM بهتان کمک میکند که خیلی از کارهای تکراری و وقت گیر را خودکار کنید. این کارها وقت زیادی را میگیرند. برای مثال یکی از کارهای بازاریابان ایجاد کمپینهای ایمیلی است. برای به حداکثر رساندن تأثیر این کمپین لازم است که آن را شخصی سازی کنید. ابزارهای هوش مصنوعی در کنار نرمافزار CRM در اجرای تکنیکهای شخصیسازی و پرورش سرنخ بسیار موثر هستند.
4. کارها را به دیگران محول کنید
شما نباید هر کاری که قادر به انجام دادنش هستید را انجام دهید. بهتر است بعضی از کارها که اهمیت کمتری دارند را به دیگر اعضای تیم که بهشان اعتماد دارید و میدانید کارشان را خوب انجام میدهند، بسپارید. این کار زمان برایتان میخرد و بهتان فرصت میدهد به کارهای مهمتر رسیدگی کنید. CRM در این کار هم میتواند کمکتان کند. شما در این برنامه وظایف را به اعضای تیمتان میسپارید و فقط با چند کلیک ساده میتوانید پیشرفتشان را پیگیری کنید.
5. متعهد شوید که منضبط باشید
استراتژیهای مدیریت زمان، وقتی جواب میدهند که منظم باشید و به کارتان تعهد داشته باشید. به عنوان یک بازاریاب ممکن است که روزانه چندین کار را انجام بدهید و این خیلی طبیعی است. نبود نظم و انضباط در کارها ممکن است باعث شکست در کارتان شود. برای جلوگیری از شکست خوردن لازم است که برنامه ریزی کنید، کارها را خودکار کنید و اولویت بندی را فراموش نکنید. همچنین بعد از انجام هر کار آن را ثبت کنید تا یادتان بماند تمام شده است. البته در این مورد هم نرمافزارهای اتوماسیون بازاریابی به کمک شما میآیند تا کار را راحتتر و سریعتر انجام دهید. ما مقاله مفصلی به نام «بهترین نرم افزارهای اتوماسیون بازاریابی» نوشتهایم که بهترین ابزارهای اتوماسیون را به شما معرفی میکند. پیشنهاد میکنم یکبار این مقاله رو مطالعه کنید.
کلام آخر
هدف هر بازاریاب استفاده حداکثر از وقتش است تا بالاترین بازدهی را داشته باشد. بازاریابها کارهای زیادی دارند که باید روزانه انجام بدهند و اگر نتوانند زمانشان را مدیریت کنند در کارشان موفق نمیشود. جدا از این مدیریت خوب زمان به بازاریابها کمک میکند به کارهای مهم و بیشتری رسیدگی کنند و در نهایت بازدهیشان را بالاتر ببرند.
در بالا راهنمایی برای مدیریت زمان مدیران بازاریابی را آوردیم. اگر شما هم روشی برای مدیریت زمان مدیران بازاریابی میشناسید در زیر برای ما بنویسید تا دیگران ازش استفاده کنند.