فلسفه برند چیست؟ اهمیت فلسفه برند
مقدمه
ویژگی های فلسفه برند:
چگونه یک فلسفه برند بنویسیم؟
1) ماهیت رشد کسب و کار چیست؟
2) نقطه فروش منحصر به فرد رشد کسب و کار چیست؟
3) مشتری کیست؟
4) بیانیه چشم انداز چیست؟
اهمیت فلسفه برند
مقدمه
فلسفه برند را می توان به عنوان مجموعه ای از ارزش ها، کدهای اخلاقی و اصولی تعریف کرد که محیط و فرهنگ کلی سازمان را تعریف می کند و شیوه های تجاری شرکت را تدوین می کند.
عامل تمایز بین دو یا چند شرکت در یک بازار است و شرکتی با فلسفه برند اخلاقی و سودآور در بازار و در روانشناسی مشتریان جایگاه برتری دارد.
ویژگی های فلسفه برند:
- این مجموعه ای از ایدئولوژی ها و اصولی است که زیربنای ماموریت، چشم انداز تلاش های آینده، قوانین اخلاقی، ارزش ها و روش کار در شرکت و نحوه کار با مشتریان، ذینفعان و طرف های خارجی است.
- فلسفه برند باید محصول جانبی ماموریت شرکت باشد که جوهر آن در ساختار ارزش کلی و ایده های اصلی نهفته است.
- این نشان می دهد که برند از طریق اقدامات متمایز خود در برخورد با کارکنان، مشتریان و سهامداران، مزیت رقابتی در بازار را در مقایسه با سایر بازیگران به دست می آورد.
- این اصل راهنما است که از چارچوب ارزشهای شرکتی محافظت میکند که کسبوکارها میتوانند با افتخار پشت آن بایستند و جایگاهی برای خود ایجاد کنند.
- آناتومی آن باید به سادگی داستان سرایی باشد، اما قانع کننده باشد و اصول و باورهای اصلی سازمان را تعریف کند.
- این برنامه عملیاتی شرکت است که با موفقیت مسیر دستیابی به اهداف و مقاصد سازمان را طی می کند.
مقاله بازاریابی
نام تجاری کارفرما: معنی، فرآیند، اهداف و چگونگی بهبود برندسازی کارفرما
چگونه یک فلسفه برند بنویسیم؟
تدوین فلسفه برند آسان است، اما حفظ و بهبود سطوح آن یک رویکرد ثابت است که رهبران و مدیریت برند باید از نزدیک دنبال کنند. و آن را به روشی بسیار خاص دنبال کنید. زیرا واقعاً جایگاه رشد کسب و کار را در دوستی و در ذهن مشتریان مشخص می کند. چهار سوال اصلی وجود دارد که باید برای نوشتن فلسفه برند خود به آنها پاسخ دهید.
1)
ماهیت رشد کسب و کار چیست؟
مدیریت ارشد و اعضای کلیدی شرکت باید بنشینند و ماهیت ذاتی کسب و کاری را که قرار است شروع کنند را تعریف کنند. و بنابراین، در مورد انواع محصولات و خدماتی که آنها قصد ارائه در بازار را دارند بحث کنید.
2)
نقطه فروش منحصر به فرد رشد کسب و کار چیست؟
هر سازمان تجاری به یک نقطه فروش منحصر به فرد نیاز دارد که آن را از رقبای خود متمایز کند. و به ایجاد هویت متمایز در صنعت کمک می کند. مدیریت باید این نقطه خاص را که ممکن است در سطح محصول یا خدمات ارائه شده به مشتریان باشد، بیابد و به آن بپردازد. این می تواند هر چیزی از کیفیت، مقرون به صرفه بودن یا خدمات سریع باشد. باید با ماهیت تجارت و چشم انداز شرکت مطابقت داشته باشد.
مقاله بازاریابی
معماری برند: تعریف، مولفه ها، انواع و اهمیت معماری برند
3)
مشتری کیست؟
هنگامی که ماهیت رشد کسب و کار، پیشنهاد و نقاط فروش منحصر به فرد مشخص شد، شناسایی بازار هدف و مشتریان فرا می رسد. در تدوین فلسفه برند جایگاه بسیار مهمی دارد زیرا در بسیاری از مواقع محصول یا خدمات مطابق با مشتریان طراحی نشده و یا مشتریان برای پیشنهادات مناسب نیستند.
4)
بیانیه چشم انداز چیست؟
همانطور که قبلاً بحث شد، فلسفه برند یک محصول جانبی یا برگرفته از بیانیه چشم انداز یک شرکت است. مدیریت باید اهداف و مقاصد آینده و روش عملیاتی دستیابی به آنها را برای دستیابی به نتیجه با بیانیه چشم انداز تعریف کند.
اهمیت فلسفه برند
1) به عنوان یک ابزار برندینگ قدرتمند عمل می کند
همانطور که قبلا ذکر شد، داشتن فلسفه برند او نه تنها منشور اخلاقی و مأموریت شرکت را هدایت می کند. بلکه به عنوان یک ابزار قدرتمند برندینگ با مشتریان فعلی و بالقوه کار می کند. که برند را برای جنبهها و ارزشهای منحصربهفردش که آن را از بقیه رقبا متمایز میکند، شناسایی و ثبت میکنند.
مقاله بازاریابی
طراحی و برندسازی
2) محل کار را راحت تر می کند
با ساختار و کارکرد درست فلسفه برند، به آرامی و به تدریج در تک تک عناصر رشد کسب و کار به عنوان فرهنگ سازمان شکل می گیرد. این باعث می شود که فضای محل کار راحت تر باشد زیرا کارکنان به خوبی مطلع هستند. و آنها احساس می کنند بخشی جدایی ناپذیر از سازمان هستند.
3) کارکنان را از چهار راه برای تصمیم گیری راهنمایی می کند
بسیاری از مواقع در شرکت موقعیت هایی پیش می آید که کارکنان باید تصمیم مهمی بگیرند. این می تواند باعث ایجاد یا شکست یک برند شود. و اگر فلسفه اخلاقی یک برند توسعه یابد و کارکنان به خوبی از آن آگاه باشند، در موقعیت بسیار بهتری برای مقابله با شرایط سخت خواهند بود. زیرا آنها ارزش ها و اخلاقیاتی را می دانند که برند را هدایت می کند و تمام موفقیت و شکوه را برای شرکت به ارمغان می آورد.
مقاله بازاریابی
سوالات متداول در برندسازی
4) به عنوان یک عامل متمایز کننده عمل می کند
فلسفه برند این به محصولات یا خدمات ارائه شده توسط شرکت محدود نمی شود. بلکه بسیار بیشتر و فراتر از آن است و روح اصلی آن در هر جنبه ای از تجارت وجود دارد. به عنوان یک متمایز کننده عمل می کند که یک برند را در یک صنعت به دلیل ارزش ها، اخلاقیات و نحوه برخورد آن با کارکنان، تامین کنندگان، مشتریان و ذینفعان متمایز می کند.
5) برای بازاریابی ضروری است
در تعیین استراتژی، کاملاً ضروری است که از کدام فعالیت ها و کانال های بازاریابی برای تبلیغ محصولات و خدمات شرکت استفاده شود. این پتانسیل را دارد که فروش و بازاریابی را به عنوان یک عامل قوی برای رشد هدایت کند. همچنین برای فعالیتهای روابط عمومی شرکت بسیار مهم است زیرا مبنایی است که ارزشهای برند بر اساس آن فرمولبندی و ابلاغ میشود.
6) نقشه راه برای کارکنان
فلسفه برند به عنوان یک نقشه راه برای کارمندان عمل می کند که راه های انجام رشد کسب و کار را تعریف می کند. آنها استانداردهای جدیدی را تعیین می کنند و راهی برای کار با همکاران، مدیریت، مشتریان، تامین کنندگان و سهامداران شرکت تدوین می کنند. آنها را در هر مرحله از مسیر شغلی خود در سازمان آموزش و راهنمایی می کند.
مقاله بازاریابی
نام علامت تجاری – تعریف، هدف، انواع، تاریخچه و تکامل نام(های) علامت تجاری
فلسفه برند قلب تجارت و سنگ بنای موفقیت آن است زیرا ارزشها، اخلاقیات، باورها و مبانی شرکت را در بر میگیرد و باعث میشود در میان رقابت و چرخههای تجاری در حال تغییر، جایگاهی برای خود در بازار پیدا کند.