رزومه در مقابل رزومه: هنگام درخواست شغل از کدام یک باید استفاده کنید؟ اگر زمان کافی را صرف جستجوی شغل می کنید، احتمالاً چند پست را خواهید دید که به جای رزومه، رزومه (CV) درخواست می کنند.
حتماً از خود می پرسید که تفاوت این دو در چیست. از آنجایی که رزومه و رزومه به عنوان اسنادی عمل می کند که به متقاضیان کمک می کند تا شغل جدید پیدا کنند، به راحتی می توان آنها را گیج کرد.
برای کمک به تمایز بین این دو و انتخاب سند مناسب برای درخواست شغلی خود، در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد CVs در مقابل CV بدانید آورده شده است.
CV در مقابل رزومه چیست؟
تفاوت CV در مقابل رزومه
فرمت رزومه در مقابل رزومه
رزومه در مقابل نمونه های رزومه
CV در مقابل رزومه چیست؟
یک CV داستان کامل مدارک تحصیلی، شغل و صلاحیت های شما را ارائه می دهد. رزومه یک سند مختصرتر است که بر روی حرفه، مهارت ها و توانایی های شما تمرکز می کند زیرا به یک موقعیت خاص مربوط می شود.
در مناطقی مانند اروپا و آسیا، رزومه همان رزومه است، بنابراین هنگام درخواست شغل در خارج از کشور مراقب باشید. اکنون که می دانید CV و رزومه چیست، بیایید تفاوت بین این دو را بررسی کنیم.
تفاوت CV در مقابل رزومه
رزومه عمیقتر و طولانیتر از رزومه است، زیرا خلاصهای دقیقتر از شغل نامزد ارائه میدهد. رزومه بیشتر یک “عکس فوری” از تاریخچه حرفه ای و مهارت های یک نامزد مربوط به یک کارفرمای بالقوه است.
در نتیجه، رزومهها اغلب طولانیتر از رزومهها هستند که معمولاً تنها یک یا دو صفحه هستند.
رزومه معمولا در انگلستان، استرالیا و نیوزلند استفاده می شود. آنها در ایالات متحده بسیار کمتر رایج هستند مگر اینکه متقاضی برای شغلی در پزشکی، حقوق، علم یا دانشگاه درخواست دهد.
فرمت رزومه در مقابل رزومه
رزومه ها در سه قالب اصلی ارائه می شوند که بسته به اهداف کارجو متفاوت است:
- عملکردی – ایده آل برای نامزدهایی که در اوایل کار خود هستند، شغل خود را تغییر می دهند یا در CV خود شکاف دارند.
- زمانی – ایده آل برای نامزدهایی با حداقل یک سال سابقه کار مداوم.
- ترکیبی – برای متقاضیانی با بیش از 10 سال تجربه که می خواهند مهارت ها و سابقه کاری خود را به نمایش بگذارند، بهترین کار را دارد.
هیچ فرمت استانداردی برای رزومه وجود ندارد، زیرا چیدمان به صنعت و شغل مورد نظر متقاضی بستگی دارد. به عنوان مثال، رزومه یک محقق احتمالاً بیشتر بر روی تحقیقات و کارهای منتشر شده متقاضی تمرکز دارد.
با این حال، یک رزومه حقوقی می تواند سوابق کاری و مهارت های متقاضی را که در شرکت های حقوقی قبلی کسب کرده است برجسته کند.
علاوه بر این، رزومه ها معمولاً دارای پنج بخش هستند – اطلاعات تماس، خلاصه یا هدف حرفه ای، تحصیلات، مهارت ها و سابقه کاری.
یک رزومه نیز به این اطلاعات نیاز دارد، اما برخی از آنها به بخشهای بیشتری برای رعایت هنجارهای صنعت نیاز دارند.
در اینجا خلاصه ای از مواردی که باید در CV گنجانده شود آورده شده است:
- اطلاعات تماس شما
- خلاصه ای از مشخصات حرفه ای شما
- تاریخچه دقیق استخدام
- تحصیلات
- مهارتهای حرفه ای
بسته به صنعت، شما می خواهید اطلاعات دیگری مانند:
- انتشارات
- جوایز
- گواهینامه ها و مجوزها
- کار داوطلبانه
- زبان ها
- کمک هزینه ها، بورسیه ها و بورسیه ها
- تجربه تدریس و سخنرانی
- انجمن های حرفه ای و عضویت
رزومه در مقابل نمونه های رزومه
در زیر نمونه ای از رزومه جامع طراح گرافیک آورده شده است.
یک CV طراح گرافیک دو صفحه است و حاوی اطلاعات استانداردی است که در یک CV معمولی مورد انتظار است. همچنین شامل مشتریان گذشته متقاضی، پروژه ها، جوایز، گواهینامه ها و تجربه داوطلبانه می شود.
منبع تصویر
رزومه طراح گرافیک زیر شبیه به رزومه است اما در یک صفحه نگهداری می شود و فقط بر تجربه کاری، مهارت ها و تحصیلات داوطلب تمرکز دارد.
منبع تصویر
رزومه نباید بیش از دو صفحه باشد. مانند رزومه، طول بسته به سال ها تجربه، صنعت و آنچه کارفرمایان می خواهند بدانند متفاوت است. با این حال، معمول است که رزومه ها به جزییات بیشتر از رزومه بپردازند.
و صرف نظر از طول، همراه داشتن یک نامه همراه با رزومه یا CV به شدت توصیه می شود.
یک نامه پوششی به شما فرصتی می دهد تا تغییرات در حرفه خود، شکاف های موجود در سابقه کاری خود و تجزیه و تحلیل عمیق تری از جوایز و دستاوردهای خود را توضیح دهید.
اکنون که تفاوت های بین رزومه و رزومه را می دانید، می توانید تصمیم بگیرید که از کدام یک برای درخواست شغلی بعدی خود استفاده کنید.