چگونه حاشیه سود را محاسبه کنیم؟
مقدمه ای بر حاشیه سود
حاشیه سود چیست؟
انواع حاشیه سود
1) حاشیه سود ناخالص
2) حاشیه سود خالص
3) حاشیه سود عملیاتی
درک حاشیه سود
چگونه حاشیه سود را محاسبه کنیم؟
حاشیه سود خوب چیست؟
سخن پایانی در مورد بازاریابی استعداد در ایران
مقدمه ای بر حاشیه سود
سود معیشت هر کسب و کاری است زیرا به ایجاد مرزهای جدید برای رشد و گسترش کمک می کند. بازده مالی پاداشی است که کارآفرین سعی می کند در ازای کار سخت خود به آن دست یابد.
همچنین می توان از آن برای سنجش موفقیت سرمایه گذاری و توانایی کارآفرینی استفاده کرد. کارآفرین تصمیم می گیرد که آیا می خواهد دوباره سرمایه گذاری کند یا این مبلغ را به نفع خود نگه دارد.
از یک واحد تجاری کوچک گرفته تا شرکت های خانگی، همه تلاش می کنند تا با کمک به حداکثر موفقیت و آن موفقیت دست پیدا کنند حاشیه سود اندازه گیری خواهد شد. این یک مفهوم مهم است زیرا به صاحبان مشاغل اجازه می دهد تا عملکرد سازمان خود را اندازه گیری کنند و در نهایت تصمیم بگیرند که آیا به طرح تجاری موجود ادامه دهند یا تغییرات قابل اجرا ایجاد کنند.
حاشیه سود چیست؟
حاشیه سود این به عنوان یک شاخص برای یک واحد تجاری عمل می کند زیرا به تعیین و اندازه گیری سودآوری کمک می کند. درک مفهوم سود همراه با حاشیه سود برای هر کسب و کاری ضروری است زیرا به آن کمک می کند تصمیمات مهمی بگیرد و به موفقیت مورد نظر دست یابد.
اگر حاشیه سود بالا باشد، معمولاً به این معنی است که شرکت در مسیر درستی قرار دارد و می تواند نفس راحتی بکشد. به همین ترتیب، حاشیه سود کم یا ناچیز نشان دهنده زیان مالی است. و این نشان می دهد که اگر شرکت می خواهد در بازار بماند و پیشرفت کند، باید فورا تغییرات قابل قبولی ایجاد کند.
این حاشیه سود است که به شرکت انگیزه لازم را برای درک بهتر امور مالی خود می دهد. این نسبت مالی بسیار ساده و قابل استفاده در نظر گرفته می شود. و از این رو در دفاتر شرکت ها به طور گسترده پذیرفته شده است.
حاشیه سود نشان دهنده سودآوری یک سازمان است. و به صورت درصد در صورت سود و زیان شرکت بیان می شود. درصد قوی و بالا نشان از درآمد بالای او و همچنین پس از کسر هزینه ها دارد.
مقاله بازاریابی
رابطه بین کارکنان بازاریابی و کارکنان فروش
انواع حاشیه سود
سه اندازه گیری اساسی حاشیه سود، سود ناخالص، خالص و سود عملیاتی وجود دارد. من دارم حاشیه سود ناخالص و عملیاتی Strong برای یک شرکت لازم است تا پس از انجام تمام هزینه های مستقیم و غیرمستقیم سود خوبی را حفظ کند.
حاشیه های کم نشان می دهد که پول در تجارت در حال از دست رفتن است و شرکت باید در اسرع وقت به این موضوع رسیدگی کند.
1) حاشیه سود ناخالص
سود ناخالص درآمد پس از کسر بهای تمام شده کالای فروخته شده (COGS) است. این هزینه ها مستقیماً با تولید و تولید کالاهای برای فروش ارتباط دارد و شامل هزینه های نیروی کار و هزینه های مواد اولیه می شود.
شامل هزینه های مربوط به مالیات، بدهی، هزینه های سربار و عملیاتی و خرید تجهیزات نمی شود. حاشیه سود ناخالص سود ناخالص واقعی را با کل درآمد به صورت درصد مقایسه می کند.
مقاله بازاریابی
برای فروش به علاقه مندان
2) حاشیه سود خالص
فرمول حاشیه سود خالص است
درآمد خالص خط پایانی در صورت مالی شما است و درآمد واقعی باقی مانده پس از درآمد اضافی و تمام هزینه ها را نشان می دهد. علاوه بر COGS و هزینه های عملیاتی، شامل هزینه های مربوط به پرداخت های یکباره، مالیات ها و بدهی ها و درآمد حاصل از عملیات ثانویه همراه با سرمایه گذاری می شود.
حاشیه سود خالص شاخصی است که توانایی کلی سازمان را در تبدیل درآمد به سود واقعی نشان می دهد.
3) حاشیه سود عملیاتی
فرمول حاشیه سود عملیاتی است
اگر آن را با سود ناخالص مقایسه کنید، که بسیار آسان است، سود عملیاتی کمی پیچیده در نظر گرفته می شود. هزینههای مربوط به فروش، هزینههای اداری، عملیاتی و سربار و سایر هزینههای متحمل شده در فعالیت روزانه کسبوکار را در نظر میگیرد.
هزینه های غیرعملیاتی شامل مالیات و بدهی نمی شود و شامل استهلاک دارایی ها می شود. سود عملیاتی را بر درآمد تقسیم کرده و به درصدی از آن تبدیل کنید حاشیه سود عملیاتی مال خودت رو بگیر
مقاله بازاریابی
تخفیف نقدی – تعریف، مزایا و معایب و نحوه محاسبه تخفیف نقدی
درک حاشیه سود
تا زمانی که درک روشنی از برخی اصطلاحات نداشته باشید، نمی توانید دقیقاً حاشیه سود را درک کنید. سه اصطلاحی که عوامل را در محاسبه حاشیه سود به شرح زیر است:
درآمد –
محصولات و خدمات جزء لاینفک هر سازمانی هستند و برای بقا و رشد باید هر دو یا یکی را بفروشند. یک رشد کسب و کار با فروش محصولات و خدمات خود درآمد کسب می کند و این درآمد قبل از هر گونه کسر به عنوان درآمد شناخته می شود.
بهای تمام شده کالای فروخته شده یا COGS
واحدهای تجاری هنگام تولید محصولات خود و فروش آنها همراه با خدماتی که به مشتریان خود ارائه می دهند، متحمل هزینه های زیادی می شوند. برای محاسبه COGS یا بهای تمام شده کالای فروخته شده، یک صاحب رشد کسب و کار باید هم هزینه های نیروی کار و هم هزینه های مواد را در نظر بگیرد.
مقاله بازاریابی
انواع نیروی فروش
سود ناخالص
یک فرمول بسیار ساده می تواند به یک کارآفرین کمک کند تا سود ناخالص سازمان خود را تعیین کند.
این در واقع درآمدی است که پس از پرداخت تمام هزینه های مربوط به ایجاد محصولات و ارائه خدمات شما برای شرکت باقی می ماند.
چگونه حاشیه سود را محاسبه کنیم؟
محاسبه حاشیه سود این برای یک واحد تجاری کوچک و همچنین یک سازمان میلیارد دلاری ضروری است. زیرا به آنها کمک می کند تا بفهمند آیا شرکت در حال پیشرفت است یا خیر. یا به حالت قرمز تمایل دارد. اکنون می دانید که سه نوع حاشیه سود وجود دارد که عبارتند از حاشیه سود خالص، حاشیه سود ناخالص و حاشیه سود عملیاتی. و محاسبه آنها به صورت جداگانه و با در نظر گرفتن هزینه های مربوطه انجام شود.
به عنوان مثال، اگر می خواهید حاشیه سود ناخالص را محاسبه کنید. شما باید سود ناخالص شرکت را به همراه درآمد آن بدانید. حاشیه سود عملیاتی و حاشیه سود خالص نیز به همین صورت است زیرا باید به ترتیب سود عملیاتی و سود خالص را از قبل تعیین کنید.
به یاد داشته باشید که حاشیه سود به صورت درصد بیان می شود و با ضرب این ارقام در 100% حاشیه سود به شما می رسد.
مقاله بازاریابی
نکات مهم در برنامه پیشبرد فروش
حاشیه سود خوب چیست؟
به گفته کارشناسان مالی، 20 درصد حاشیه سود برای شرکت خوب و 5 درصد خیلی کم در نظر گرفته شده است. 10 درصد حاشیه سود متوسط است. زمانی که یک سازمان تجاری اسناد لازم را دارد که منعکس کننده حاشیه سود شرکت آنها است. می تواند اقدامات مناسبی را برای افزایش درصد حاشیه انجام دهد.
سخن پایانی در مورد بازاریابی استعداد در ایران
چگونه می توانید بفهمید که شرکت شما سودآور است یا خیر؟ شاخص قابل اعتماد اندازه گیری حاشیه سود که برای واحدهای تجاری در سراسر جهان سود زیادی دارد.
درک تأثیر سود بر یک شرکت برای رشد آن بسیار مهم است. باید با توجه به حاشیه سود تصمیم گیری شود تا شرکت بتواند پیشرفت کند و به موفقیت مطلوب دست یابد.
حاشیه سود سودی است که پس از در نظر گرفتن هزینه ها، سود شرکت را بیان می کند. هنگامی که حاشیه سود خود را محاسبه کردید، می توانید محصولات خود را بر این اساس قیمت گذاری کنید تا دفعه بعد بتوانید حاشیه سود بهتری ایجاد کنید.