بطور کلی، نرخ بازگشت سرمایه یا ROI (بازده سرمایه، یک شاخص کلیدی برای ارزیابی عملکرد سرمایه گذاری های شما است و در واقع میزان بازگشت سرمایه را بر اساس درصد سرمایه گذاری محاسبه می کند. اکثر کسب و کارها از ROI برای سنجش موفقیت یک پروژه یا خرید یک محصول خاص استفاده می کنند.
در این مقاله، همه چیزهایی را که باید در مورد نرخ بازده سرمایه بدانید، مرور می کنیم تا مطمئن باشید که سرمایه گذاری شما منجر به افزایش درآمد خواهد شد.
به عنوان مثال، اگر یک صاحب رشد کسب و کار بخواهد در یک کمپین تبلیغاتی سرمایه گذاری کند، ابتدا میزان فروش را بر اساس آن تبلیغات تخمین زده و از این اطلاعات برای تعیین نرخ بازگشت سرمایه استفاده می کند. اگر پول به دست آمده بیشتر از پولی باشد که برای سرمایه گذاری خرج شده است، بازده آن سرمایه گذاری ROI یا نرخ بازگشت سرمایه کمپین تبلیغاتی نامیده می شود.
توجه به نکات زیر در رابطه با ROI ضروری است:
- ROI به درآمد شما مرتبط است و می تواند مستقیماً با هزینه ها مرتبط باشد.
- برای هر سرمایه گذاری، باید نرخ بازگشت سرمایه را تعیین کنید و به طور منظم فعالیت های مربوط به آن را پیگیری کنید.
- بسته به روش تحلیلی که شرکت شما برای پردازش داده ها استفاده می کند، روش های مختلفی برای محاسبه ROI وجود دارد.
- این مقاله برای مدیران و صاحبان مشاغلی است که می خواهند بدانند ROI چیست و چگونه محاسبه می شود.
به ندرت می توان سؤالی به اندازه ROI در تجارت پیدا کرد. این باور که برای کسب درآمد باید پول خرج کنید، تنها زمانی درست است که نرخ بازده بالقوه سرمایه گذاری را پیش بینی کنید. فرقی نمی کند که از نرم افزاری برای پشتیبانی از عملیات شرکت خود استفاده می کنید یا در یک کمپین تبلیغاتی شرکت کرده اید. پس از همه، هدف نهایی کسب درآمد بیشتر است.
آیا می خواهید از نرم افزار CRM به صورت رایگان استفاده کنید؟
- با یادگیری نحوه محاسبه ROI، می توانید متوجه شوید که کدام سرمایه گذاری برای شما سودآورتر است و کدام هزینه ها باید کاهش یابد.
چگونه نرخ بازگشت سرمایه را محاسبه کنیم؟
دو روش برای محاسبه نرخ بازده سرمایه گذاری وجود دارد.
راه حل اول:
به عنوان مثال، اگر سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی شما در یک کمپین تبلیغاتی ۱۵۰ میلیون تومان سود خالص داشته است، می توانید از این فرمول ساده برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه استفاده کنید:
راه حل دوم:
میانگین (ROI)
به عنوان مثال، اگر هر سهم شرکت X را به قیمت 10000 ریال خریداری کرده باشید و پس از یک سال همان تعداد سهام را به ازای هر سهم 12500 ریال بفروشید. همچنین این شرکت در پایان سال به تعداد 1000 سهم شما مبلغ 500000 ریال سود پرداخت کرده است. از طرف دیگر شما مبلغ 250 هزار ریال بابت کارمزد خرید و فروش این سهم به کارگزار بورس پرداخت کرده اید که در این حالت ROI برابر است با:
همانطور که مشخص است، کل سرمایه گذاری (سرمایه اولیه) برابر است با:
- سرمایه اولیه 10000×1000:
- درآمد سرمایه 12500×1000+500000-250000:
به عنوان مثال اگر مبلغ سرمایه گذاری شما 100 میلیون و برای مدت یکسال باشد، کل سود 25 میلیون تومان است و در این مدت مبلغ 20 میلیون تومان به این سرمایه گذاری اضافه کرده اید تا میانگین محاسبه شود. نرخ بازگشت سرمایه، از این فرمول استفاده کنید.
نرخ بازگشت سرمایه برای محاسبه استانداردهای مختلفی استفاده می شود که همه آنها نشان دهنده میزان سودآوری یک تجارت هستند.
برای داشتن یک محاسبه ROI دقیق تر، سود کل و هزینه کل باید اندازه گیری شود. هنگامی که محاسبات ROI دارای نرخ بازده مثبت هستند، به این معنی است که شاخص اندازه گیری شده برای شما مفید است. اما اگر ROI محاسبات شما منفی باشد به این معنی است که ارزش شاخص محاسبه شده بیشتر از سود آتی است.
به طور خلاصه، اگر نرخ مثبت باشد، بازده سرمایهگذاری از کل هزینهها بیشتر میشود و اگر نرخ منفی باشد، سرمایهگذاری ضرر خواهد داشت.
مزایای محاسبه ROI چیست؟
- سادگی: ROI یک معیار ساده است که به راحتی قابل درک و محاسبه است.
- قابلیت مقایسه: ROI می تواند برای مقایسه بازده سرمایه گذاری های مختلف استفاده شود و به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا تصمیمات آگاهانه ای در مورد چگونگی و مکان سرمایه گذاری بگیرند.
- تمرکز بر ROI: ROI بر بازگشت سرمایه تمرکز دارد. این نکته برای سرمایه گذاران و صاحبان مشاغل بسیار مهم است.
- استانداردسازی: از آنجایی که ROI یک معیار مالی رایج است، به طور گسترده توسط سرمایه گذاران، تحلیلگران و صاحبان مشاغل شناخته شده است.
از آنجایی که محاسبه ROI به افزایش سودآوری و درآمد رشد کسب و کار شما کمک می کند، اهمیت این شاخص در تصمیم گیری های مالی و سرمایه گذاری را نباید نادیده گرفت.
نرم افزار CRM را اکنون کاملا رایگان امتحان کنید: از نرم افزار CRM به صورت رایگان استفاده کنید