آیا کسی وجود دارد (یا امیدوارم چندین نفر کسی) در شرکت شما، به نظر می رسد همه می خواهند با چه کسانی کار کنند؟
شاید این فردی با مهارت های نرم باورنکردنی باشد که آنها را در جلسات طوفان فکری درگیر می کند. یا شاید آنها مشاوری هستند که در برخی از تأثیرگذارترین مسائل تجاری به کار می روند. یا شاید به نظر می رسد که همه اعضای تیم شما واقعاً آنها را دوست دارند.
مهارت های نرم این قدرت را دارند که شغل شما را به همان روشی که مهارت ها و استعدادهای سخت می توانند پیش ببرند. اما به راستی مهارت های نرم چیست؟ و چرا آنها برای پیشرفت شغلی شما بسیار مهم هستند؟ برای اطلاع از این موضوع به ادامه مطلب مراجعه کنید یا از پیوندهای زیر برای رفتن به یک بخش استفاده کنید.
مهارت های نرم چیست؟
چگونه مهارت های نرم را به دست آوریم
7 مهارت نرم
مهارت های نرم چیست؟
مهارتهای نرم ترکیبی از مهارتهای افراد، مهارتهای اجتماعی، مهارتهای ارتباطی، هوش هیجانی و ویژگیهای شخصیتی است که برقراری ارتباط و کار هماهنگ با افراد دیگر را آسانتر میکند.
مهارتهای نرم را میتوان آموزش داد، اما به اندازه مهارتهای سخت، که ویژگیهای خاصی هستند که میتوان برای موفقیت در یک شغل به وضوح تعریف، اندازهگیری و آموزش داد، واضح نیستند.
با مهارتهای سخت، میتوانید تکنیکها و روشهای پیشرفتهای را بیاموزید که نتایج قابل اندازهگیری ایجاد میکنند. آنها حتی می توانند مستقیماً به خط نهایی تجارت گره بخورند.
اما وقتی صحبت از مهارتهای نرم (مثل صحبتهای کوچک، همدلی و انعطافپذیری) به میان میآید، علم دقیقی نیستند، اما به همان اندازه تأثیرگذار هستند.
برای به دست آوردن شغل به مهارت های سخت نیاز دارید، اما برای پیشرفت شغلی به مهارت های نرم نیاز دارید. بنابراین ما فهرستی از مهارتهای نرم که برای ساختن یک شغل موفق مهمتر هستند و اینکه چگونه میتوانید آنها را به دست آورید، گردآوری کردهایم.
چگونه مهارت های نرم را به دست آوریم
مهارتهای نرم با مهارتهای سخت تفاوت دارند زیرا به آگاهی موقعیتی نیاز دارند تا بدانند چه زمانی باید از کدام مهارت استفاده کرد. وقتی برای یک شغل حسابداری استخدام میشوید، میدانید که بیشتر روزها باید مهارتهای سختی را که در مدرسه آموختهاید، مانند فرمولهای ریاضی، حسابداری، و شاید برخی کارها در یک برنامه صفحه گسترده انجام دهید. با این حال، زمانی که از مهارت های نرم استفاده می کنید چندان قطع نمی شود زیرا به عوامل ناملموس بستگی دارد.
به همین دلیل است که کسب مهارت های نرم بسیار منحصر به فرد است. تمرین بهترین راه برای کسب مهارت های نرم و نشان دادن آنها به طور موثر است. و ممکن است از خود بپرسید، “چگونه می توانم مهارت های نرم را در نقش خود برجسته کنم؟” پاسخ ساده است – نگرانی واقعی برای دیگران عنصر کلیدی برای تقویت مهارت های نرم شما و پیشرفت شغلی شما است.
به همکاران و رهبران خود گوش دهید تا موفقیت، چالش ها، فرصت ها و نگرانی های آنها را درک کنید. سپس ببینید آیا مهارت، تجربه، نکته یا منبعی وجود دارد که می توانید ارائه دهید.
انجام این کار را در طول جلسات خود، یک به یک و حتی در زمان استراحت ناهار با تیم تمرین کنید. تعجب خواهید کرد که چقدر سریع می توانید این مهارت های نرم را بدست آورید و شغل خود را پیش ببرید.
در اینجا هفت مهارت نرم و مثالی آورده شده است که به شما کمک می کند روی همکاران و شغل خود تأثیر بگذارید.
7 مهارت نرم که برای دستیابی به رشد شغلی به آن نیاز دارید
1. هوش هیجانی
هوش هیجانی توانایی تشخیص و مدیریت احساسات خود و دیگران است. از پنج عنصر کلیدی تشکیل شده است:
- خودآگاهی
- خود تنظیمی
- انگیزه
- یکدلی
- مهارتهای اجتماعی
اگر میخواهید بیشتر بدانید، میتوانید در مورد ویژگیهای هوش هیجانی در این پست وبلاگ بیشتر بخوانید، اما در زمینه محل کار، هوش هیجانی به چند توانایی کلیدی خلاصه میشود:
- آیا می توانید احساسات و واکنش های خود را در محل کار شناسایی و تنظیم کنید؟
- آیا می توانید تفاهم و روابط مثبت با افراد دیگر ایجاد کنید؟
- آیا می توانید با دیگران همدلی کنید؟
- آیا می توانید بازخورد مؤثر و سازنده بدهید – و دریافت کنید؟
شاید مهم ترین مهارت برای رشد و موفقیت در کار به نظر نرسد، اما در برخی موارد چنین است. در تجزیه و تحلیل استخدامهای جدید که در ۱۸ ماه اول کار خود نتوانستند انتظارات را برآورده کنند، ۲۳ درصد به دلیل هوش هیجانی پایین شکست خوردند. (این تست را انجام دهید تا هوش هیجانی خود را ارزیابی کنید و زمینه های بهبود را شناسایی کنید.)
2. نگرش بازیکنان تیم
توانایی خوب بازی کردن با دیگران یک مهارت نرم است که شما – به طور ناخودآگاه – از روز اول پیش دبستانی یا مهد کودک روی آن کار می کنید. ممکن است زمانی که در حال دعوا کردن بر سر بلوک ها بودید یا قوانین یک بازی ساختگی را کشف می کردید، آن را نمی دانستید، اما در واقع خود را برای یک عمر همکاری در محل کار آماده می کردید.
چه یک مشارکت کننده فردی یا یک مدیر مردمی باشید، باید با افراد دیگر کار کنید – در جلسات، در جلسات طوفان فکری، و در پروژه های مختلف چند منظوره در شرکت خود. نگرش مثبت نسبت به کار با دیگران برای هماهنگی تیم ضروری است، به این معنی که شما باید بتوانید یک جلسه موثر و فراگیر برگزار کنید، پذیرای ایده های جدید باشید و با احترام با دیگران کار کنید.
راهنمای ما برای برگزاری جلسات بهتر برای همه تیپهای شخصیتی را در اینجا بخوانید و این پرسشهای ایجاد ارتباط را بررسی کنید تا با هر عضو تیمی که ملاقات میکنید بشناسید و به خوبی با آنها کار کنید.
3. طرز فکر رشد
در هر شغلی، فارغ از هر نقشی، با موانع، ناامیدی ها و موقعیت های دیگری مواجه خواهید شد که می تواند شما را ناامید کند. یک مهارت نرم که برای توانایی شما در استقامت حیاتی است، داشتن ذهنیت رشد است – اصطلاحی که توسط روانشناس کارول دوک ابداع شده است تا به چارچوب ذهنی اشاره کند که نشان دهنده دیدن توانایی ها، استعدادها و هوش شما به عنوان مهارت هایی است که می توانید آنها را توسعه و بهبود دهید.
فردی که ذهنیت رشدی دارد ممکن است به شکست در دستیابی به یک هدف سه ماهه به عنوان فرصتی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف خود برای رسیدگی به هدف سه ماهه بعدی نگاه کند. با این حال، فردی با ذهنیت ثابت ممکن است به خود بگوید: “من در وبلاگ نویسی خوب نیستم” و اجازه دهید این دیدگاه منفی – بدون هیچ گونه اعتقادی به امکان بهبود – بر موفقیت او در سه ماهه بعدی نیز تأثیر بگذارد.
گفتگوی TED Dweck را تماشا کنید تا درباره طرز فکر رشد بیشتر بدانید – و سعی کنید مکانهایی را در مکاتبات یا بازتابهای روزانه خود بیابید که بتوانید دیدگاه خود را با نگاه کردن به یک چالش یا شکست بهعنوان راهی که میتوانید رشد کنید، در آن چارچوببندی کنید.
4. گشودگی به بازخورد
این بخشی از هوش هیجانی است، اما به خصوص وقتی صحبت از محل کار می شود، باز بودن و توانایی دریافت بازخورد رشد برای موفقیت در کار – به ویژه در یک شغل جدید، بسیار مهم است.
در مورد آن فکر کنید: بازخورد سازنده به شما کمک می کند تا بهترین کار ممکن را انجام دهید، و اگر آن را شخصی بگیرید یا واکنش تدافعی نشان دهید، نمی توانید بازخورد را بشنوید و آن را با استراتژی فعلی خود تطبیق دهید.
کلید ارائه و دریافت بازخورد این است که از یک مکان خوب وارد گفتگو شوید: شما بازخورد سازنده نمی دهید زیرا این شخص شخصاً از شما متنفر است، بلکه به این دلیل است که می خواهد شما بهترین باشید. برای دریافت بازخوردی که می تواند به شما در دستیابی موثرتر به اهدافتان کمک کند، باید خود را آزار دهید.
اگر هنوز با بازخورد راحت نیستید، غوطه وری درمانی را امتحان کنید – بازخورد را بخشی از لیست کارهای روزانه خود قرار دهید. از افراد بیشتری که با آنها کار میکنید بازخورد بخواهید تا در تقویت مجموعه مهارتهای خود کمک فوری دریافت کنید—و کمک کنید تا آن را آسانتر بپذیرید.
5. سازگاری
مهم نیست که چه نقشی دارید و چه شغلی دارید، توانایی انطباق با تغییر – و نگرش مثبت نسبت به تغییر – راه درازی را به سمت توسعه یک حرفه موفق می کند.
چه یک جابجایی یا یک شرکت بزرگ، هیچ کس شاکی را دوست ندارد. نه تنها پذیرفتن تغییر به عنوان یک واقعیت زندگی در دنیای کسب و کار در حال توسعه، بلکه به عنوان فرصتی برای آزمایش استراتژی های جدید برای شکوفایی در یک محیط متغیر مهم است (ذهنیت رشد را به خاطر دارید؟).
اگر با تغییرات مکرر در تیم یا شرکت خود احساس راحتی نمی کنید، به جای ابراز فوری احساسات و واکنش های خود را یادداشت کنید. با تشریح احساس خود و چرایی احساس خود به شیوه ای خاص، می توانید نگرانی های معتبر را از شکایاتی که ممکن است نیازی به بحث با تیم خود نداشته باشند، تشخیص دهید.
6. گوش دادن فعال
احتمالاً میتوانید بفهمید که چه زمانی کسی کلماتی را که میگویید میشنود و چه زمانی فعالانه به آنچه میگویید گوش میدهد. اگر شخصی در حال تایپ کردن در حین ارائه در یک جلسه است، یا به شما ظاهر خالی می دهد، احتمالاً واقعاً آنچه را که می گویید نمی شنود.
در همین حال، شنوندگان فعال به مجریان جلسه توجه زیادی می کنند، سؤالات یا پاسخ های شفافی را ارائه می دهند و در بحث های آینده به یادداشت ها مراجعه می کنند. آنها نیازی ندارند که چیزهایی برای آنها تکرار شود، زیرا آنها برای اولین بار آنها را شنیده اند – باعث می شود شنوندگان فعال نه تنها همکاران محترم باشند، بلکه کارمندان مؤثرتری نیز داشته باشند.
اگر فکر میکنید میتوانید مهارتهای گوش دادن فعال خود را بهبود ببخشید، خود را به چالش بکشید که در طول جلسات به دستگاههای مختلف خود نگاه نکنید – در عوض، به طور کامل روی بلندگوها تمرکز کنید و در صورت لزوم با دست یادداشت برداری کنید (که ثابت شده است که در هنگام صرفهجویی در حافظه کمک میکند).
7. اخلاق کاری
شما نمی توانید در نقشی موفق شوید بدون اینکه مایل به صرف زمان، تلاش و چربی برای رسیدن به اهداف خود باشید، و رهبران شرکت و مدیران استخدام به دنبال افرادی هستند که بدون اینکه از شما خواسته شود، کار اضافی برای موفقیت انجام دهند.
اگر به دنبال یافتن یک شغل جدید یا ارتقاء شغلی هستید، مهم است که اخلاق کاری خود را تقویت کنید—بنابراین دست از سرکشی بردارید و زمان اضافی لازم برای موفقیت را صرف کنید. یا، اگر برتری به معنای یادگیری مهارتها یا ابزارهای جدید است، زمانی را صرف یادگیری آنها در خارج از ساعات کاری کنید تا بتوانید تا حد امکان از زمان خود در دفتر استفاده کنید.
چیزی که همه این مهارت های نرم را به هم پیوند می دهد یک نگرش مثبت است. ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما باور داشتن نتیجه مثبت در هر موقعیت چالش برانگیزی به شما کمک می کند تا از پس کار روزانه خود برآیید و در عین حال باعث می شود که دیگران واقعاً مایل به کار با شما باشند. آموزش این مهارتهای نرم سختتر است، اما نتیجه آن میتواند حتی بیشتر باشد، بنابراین مطمئن شوید که زمان و تلاش خود را برای ممیزی و بهبود مجموعه مهارتهای نرم خود صرف میکنید.
یادداشت سردبیر: این پست در ابتدا در نوامبر 2017 منتشر شد و برای کامل شدن به روز رسانی شده است.