تا حالا برا‌یتان اتفاق افتاده که کارهای زیادی داشته باشید و حس کنید زمان کم می‌آورید؟ شما تنها نیستید، افراد زیادی با این مشکل روبه ‎‌رو هستند. پیشنهاد می‌کنیم در چنین شرایطی از یک تکنیک مدیریت زمان مثل روش شیشه مربا در مدیریت زمان استفاده کنید تا بتوانید کارهایی که اهمیت بیشتری دارند را در اولویت بگذارید. با کمک تئوری pickle jar می‌توانید زمان‌تان را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید و به همه‌ی کارهای مهم برسید.

 

روش شیشه مربا در مدیریت زمان چیست؟

جرمی رایت در سال 2002 تئوری pickle jar را مطرح کرد و گفت زمان مثل فضا در یک شیشه مربا خوری محدود است. برای همین باید شیشه زندگی و روزانه‌مان را با موادی که مهم‌تر هستند، پر کنیم. به موارد زیر توجه کنید:

didar
  • شیشه مربا نماد روز شماست.
  • سنگ‌های بزرگ بیشترین توجه را می‌خواهند، چون اگر انجام نشوند بزرگ‌ترین عواقب را دارند.
  • سنگریزه‌ها کارهای کم اهمیت هستند. باید به سنگریزه‌های کوچک توجه کرد؛ ولی اهمیت کمتری دارند.
  • شن و ماسه کارهای کم اهمیت‌تر مثل چک کردن ایمیل است.
  • آب، زمانی برای انرژی گرفتن و استراحت است.

 

برای به دست آوردن بهترین نتایج، ابتدا باید بزرگ‌ترین سنگ‌ها را داخل شیشه مربا بریزید. بعد سنگریزه و بعد اگر شیشه جا داشت شن و ماسه داخل آن بریزید. به زبانی ساده‌تر لازم است اولویت بندی کنید، اگر اول شن و ماسه بریزید داخل شیشه، ممکن است سنگ‌های بزرگ جا نشود و احتمالا چیز مهمی را از دست می‌دهید. ولی اگر اول سنگ بزرگ بریزید، بعد شن و ماسه جای خود را در بین سنگ‌ها باز می‌کنند و اگر جا نشود، چیز مهمی را از دست نداده اید.
 
روش شیشه مربا در مدیریت زمان
 

استفاده از روش شیشه مربا در مدیریت زمان

برای این کار باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

 

1. شناسایی سنگ‌ها

برای شروع، اولویت‌های اصلی‌تان را برای هر روز، هفته و ماه فهرست کنید و بعد مواردی که مهم‌تر هستند را یادداشت کنید. واقع‌بین باشید و برای هر شیشه سنگ‌های زیادی اختصاص ندهید، به ظرفیت شیشه و اندازه سنگ‌ها توجه کنید.

 

2. برنامه ریزی

بهتر است اول سنگ‌های بزرگ را داخل شیشه بیندازید، این‌طوری شیشه جای بیشتری دارد. جدا از آن بازدهی کارتان هم بیشتر می‌شود.

 

3. اضافه کردن سنگ‌ریزه

بعد از ریختن سنگ‌های بزرگ داخل شیشه مربا، نوبت کارهای کم اهمیت یا همان سنگ ریزه است. سنگ ریزه‌ها می‌توانند در فضای بین سنگ‌های بزرگ جا شوند.

 

4. پر کردن فضاها با شکاف

بعد از اینکه چند سنگ بزرگ و چند سنگ کوچک داخل شیشه مربا بیندازید، چندین فضا بین سنگ‌ها و شیشه خالی می‌ماند. این فضاها را با استفاده از ماسه و کارهای کم اهمیت‌تر پر کنید.

 

5. آب بریزید

هر چند که همیشه مقداری جا برای آب وجود دارند. چون آب به راحتی می‌تواند شکاف‌ها را پر کند. ولی باز هم فضایی را برای آن در نظر بگیرید. آب وقفه‌ای برای تمرکز و انرژی گرفتن است.

 

مزایای تکنیک شیشه مربا

جدا از اینکه روش شیشه مربا تکنیکی خوب برای مدیریت زمان است، بازدهی افراد را هم افزایش می‌دهد. اگر به این تکنیک مسلط باشید به موارد زیر می‌رسید:

 

1. روزهایی که سازمان یافته

با اولویت بندی کارها و برنامه ریزی، بازدهی‌تان را افزایش دهید. همچنین می‌توانید به کار و زندگی شخصی‌تان برسید.

 

2. تشخیص اهمیت کارها

این روش به شما کمک می‌کند بین کارهای ضروری و مهم تمایز قائل شوید.

 

3. دیدن واضح زمان

این روش بهتان می‌گوید که زمان محدود است و در نتیجه بهتر قدر زمان را می‌دانید و از اتلاف وقت اجتناب می‌کنید.

 

4. داشتن وقت آزاد بیشتر

وقتی که زمان‌تان را به طور موثر مدیریت کنید، وقت آزاد بیشتری خواهید داشت و احتمال اینکه در روز کار ناتمام داشته باشید، خیلی کم است.

 

5. به حداقل رساندن عوامل حواس پرتی

وقتی بدانید کدام کارها مهم هستند و در هنگام انجام دادن‌شان به کارهای دیگر مشغول نشوید، عوامل حواس پرتی به حداقل می‌رسد.

 

6. انجام کار بیشتر

با کمک مدیریت زمان با استفاده از تکنیک شیشه مربا می‌توانید در روز کارهای بیشتری انجام دهید.

 

7. از بین بردن تعویق

وقتی کارهای مهم را اولویت بندی کنید و برای آن‌ها برنامه ریزی کنید و بدانید شیشه مربا شما چقدر ظرفیت دارد، دیگر هیچ کاری را به تعویق نمی‌اندازید. چون کاری باقی نمی‌ماند در روز که به تعویق بیندازید.

 

8. حذف چند وظیفه‌ای

شاید فکر کنید انجام چند کار همزمان خیلی خوب است؛ ولی اصلاً اینطور نیست. انجام همزمان چند کار تمرکز و بازدهی را کم می‌کند و احتمال اشتباه را بیشتر می‌کند.
 

 

9. ماهر شدن در تخمین زمان

بعد از چند بار پر کردن شیشه مربا با سنگ‌های بزرگ، کوچک و شن و ماسه، متوجه می‌شوید که شیشه مربا شما چقدر ظرفیت دارد، هر سنگ چقدر فضا را می‌گیرد و چند سنگ در شیشه‌تان جا می‌شود. این کار باعث می‌شود در برنامه ریزی ماهر شوید و زمینه بهبود را شناسایی کنید.

 

10.  کاهش استرس و اضطراب

وقت گذاشتن برای کاری که بیشترین اهمیت را دارد، استرس کاری را کم می‌کند. وقتی بدانید کار ضروری و مهم روز انجام می‌شود، دیگر استرسی بابت این موضوعات نخواهید داشت.

 

11.  تضمین همسو بودن اقدامات و اهداف

وقتی به خوبی از شیشه مربا خود استفاده کنید به راحتی می‌توانید به اهداف‌تان برسید. همچنین باید جوری برنامه ریزی کنید که کارهای‌تان با اهداف‌تان همسو باشد.

 

چند نکته درباره شیوه شیشه مربا در مدیریت زمان

  • تئوری Pickle Jar یک چارچوب انعطاف پذیر است نه یک دستورالعمل سفت و سخت
  • انتخاب اندازه و شکل شیشه، محتویات و نحوه چیدن آن به عهده شماست. هر چه بهتر این کارها را انجام دهید، بازدهی این روش بیشتر می‌شود.
  • به اولویت‌تان فکر کنید و تصمیم‌های آگاهانه بگیرید تا به بهترین شکل ممکن شیشه‌تان را پر کنید.

 

کلام آخر

برای اینکه در بیزینس‌تان موفق شوید، لازم است کارهای زیادی را در طول روز انجام دهید. ولی زمان محدود است و بدون برنامه احتمالش کم است که بتوانید همه‌ی آن‌ها را به خوبی انجام دهید. برای مدیریت زمان روش‌های زیادی وجود دارد که امروز یکی از بهترین آن‌ها را معرفی کردیم. روش شیشه مربا در مدیریت زمان به این نکته اشاره دارد که زمان مثل یک شیشه مربا محدود است و می‌توانید سنگ‌های کمی در آن بیندازید. پس سعی کنید اول سنگ‌های بزرگ و مهم‌تر را داخل آن بیندازید. بعدا بین سنگ‌ها شن و ماسه جا می‌شود، نگران نباشید.

 

درسنامه کاریز فروش صنایع

 

این مطلب رو دوست داشتید؟