سرور مجازی چیست؟  چه کاربردهایی دارد و در هنگام خرید به چه نکاتی توجه کنیم؟

در حال حاضر سرورهای مجازی به دلیل امکانات و امکانات فراوانی که در اختیار کاربران قرار می دهند در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از صاحبان مشاغل آنلاین در میان انواع میزبانی وب، سرور مجازی آنها انتخاب می کنند البته همانطور که می دانید مدیریت و استفاده از vps دانش و اطلاعات قبلی مورد نیاز است. بنابراین تصمیم گرفتیم در مورد استفاده از سرور مجازی و نکات مهمی که در هنگام خرید آن باید رعایت کنید صحبت کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی بخش کوچکتری از سرور اختصاصی است. به عبارت دیگر یک سرور اختصاصی را می توان با استفاده از فناوری مجازی سازی به قسمت های کوچک تری تقسیم کرد و هر قسمت را سرور مجازی می نامیم.

سرورهای مجازی دارای مقدار مشخصی منابع مانند مقدار حافظه، رم یا سی پی یو هستند و بر خلاف هاست اشتراکی، منابعی که به شما اختصاص داده می شود فقط برای شماست و رفتار سایر کاربران تاثیری در عملکرد شما ندارد.

مهمترین مزیت سرور مجازی این است که سطح دسترسی سرورهای مجازی مانند سرورهای اختصاصی است و شما می توانید آن را با قیمتی کمتر از سرورهای اختصاصی خریداری کنید.

تفاوت بین سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟

سرورهای اختصاصی با سرورهای مجازی تفاوت دارند، در زیر به طور خلاصه به این تفاوت ها می پردازیم:

● تخصیص منابع

یکی از مهم ترین تفاوت های سرور مجازی و سرور اختصاصی، تخصیص منابع است. اگرچه در سرور مجازی می توانید میزان منابع خود را مشخص کنید، اما در نهایت سرور و برخی منابع را با سایر کاربران به اشتراک می گذارید، اما در سرور اختصاصی اینطور نیست.

در سرور اختصاصی تمام منابع فقط متعلق به شماست و به همین دلیل می توانید هر تعداد که بخواهید منابع داشته باشید.

● امنیت

سرور مجازی امن است، اما سرور اختصاصی سطح بالاتری از امنیت را برای کاربران خود فراهم می کند.

● عملکرد سرور مجازی و سرور اختصاصی

عملکرد خوب یعنی سرعت بارگذاری وب سایت و مدت زمانی که طول می کشد تا وب سایت شما برای کاربران نمایش داده شود.

سرعت سرورهای مجازی به دلیل پهنای باند و منابعی که بین کاربران به اشتراک گذاشته می شود از سرعت سرورهای اختصاصی کمتر است.

● قیمت

هزینه سرورهای اختصاصی به دلیل خدماتی که به کاربران خود ارائه می دهند از سرورهای مجازی بالاتر است.

در واقع زمانی که یک سرور به طور کامل به یک کاربر اختصاص داده می شود، هزینه های نگهداری و منابع نیز توسط کاربر پرداخت می شود و با توجه به ماهیت خود آزادی و راحتی بیشتری را نسبت به سرور مجازی در اختیار کاربر قرار می دهد.

کاربرد سرور مجازی 8 کاربرد مهم سرور مجازی در دنیای آنلاین

8 کاربرد اصلی سرورهای مجازی

1. میزبانی وب سایت

معمولا یکی از مهمترین کاربردهای سرور مجازی که بسیاری از افراد با آن آشنایی دارند، میزبانی وب است.

کمی قبل، اکثر صاحبان مشاغل آنلاین از میزبانی اشتراکی برای میزبانی وب استفاده می کردند، اما به مرور زمان و با افزایش ترافیک وب سایت، متوجه شدند که میزبانی اشتراکی دیگر پاسخگوی نیازهای آنها نیست.

در چنین شرایطی تنها دو انتخاب دیگر باقی می ماند. اول خرید سرور اختصاصی و دوم خرید سرور مجازی.

بین دو سرور مجازی و اختصاصی، سرور اختصاصی قیمت بالایی دارد و به همین دلیل بیشتر برای مشاغل بزرگ مناسب است. اما سرورهای مجازی یک گزینه عالی برای مشاغل متوسط ​​هستند زیرا سرورهای مجازی هم ارزانتر از سرورهای اختصاصی هستند و هم منابع را منحصراً در اختیار کاربر قرار می دهند.

2. پشتیبان گیری از داده ها

در مورد استفاده از سرور مجازی هنگام پشتیبان گیری از داده ها چقدر می دانید؟ معمولا اکثر افراد برای تهیه فایل های پشتیبان داده ها به سرویس های رایانش ابری مراجعه می کنند. اما اگر حجم اطلاعات شما بسیار زیاد است و نیاز به تهیه مداوم فایل های پشتیبان از اطلاعات دارید، پیشنهاد شما چه بود؟ در واقع، اینجا جایی است که سرور مجازی به شما کمک می کند!

با کمک یک سرور مجازی، می توانید از فایل های داده بزرگ خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و حتی از راه دور به اطلاعات دسترسی پیدا کرده و مدیریت کنید.

3. استفاده از سرور مجازی در برنامه نویسی

برنامه نویسی در سیستم های شخصی و در محیط برنامه نویسی روشی رایج در بین برنامه نویسان است، اما این روش همیشه پاسخگوی نیازها نیست.

به عنوان مثال، فرض کنید شما صاحب یک شرکت برنامه نویسی هستید و کارمندان شما برای مدت طولانی روی یک پروژه کار می کنند. بنابراین، آنها به محیطی نیاز دارند که بتوانند کد خود را آزمایش کنند و در صورت وجود باگ یا مشکل، آن را تغییر و بهبود دهند.

شما همچنین به یک هاست اینترنتی نیاز دارید تا نیروهای شما بتوانند در هر کجا که هستند به اطلاعات دسترسی داشته باشند. در این شرایط، لازم نیست نگران رفع آن نیازهای مهم و فوری باشید زیرا سرور مجازی تمام آن نیازها را برآورده می کند.

در واقع می توانید با راه اندازی یک سیستم کنترل نسخه مانند GitLab اشتراک کد را فعال کنید.

4. آیا در صرافی و بازار ارز دیجیتال فعال هستید؟

شما ممکن است یکی از هزاران نفری باشید که در بورس کار می کنند. در معاملات بزرگ و بزرگ، ثانیه به ثانیه بسیار مهم است و باید خیلی سریع به تغییرات واکنش نشان دهید. به همین دلیل کندی اینترنت می تواند صدمات جبران ناپذیری به تراکنش های شما وارد کند.

با استفاده از سرور مجازی می توانید از این نگرانی ها خلاص شوید زیرا یکی از مهمترین ویژگی های سرور مجازی سرعت بالای اینترنت آن است.

ضمناً این سرورها همیشه روشن هستند و با نصب برنامه بر روی سرور مجازی می توانید حتی در زمان خواب نیز به تراکنش های خود ادامه دهید.

5. استقرار سرور ایمیل با استفاده از سرور مجازی

در بین کانال های مختلف بازاریابی، ایمیل مارکتینگ هنوز طرفداران زیادی دارد. بسیاری از صاحبان مشاغل آنلاین از خدمات ارسال ایمیل در ابتدای سفر خود در زمانی که کاربران کمتری داشته اند استفاده کرده اند. استفاده از سرویس های ایمیل برای شرکت های کوچک گزینه مناسبی است اما با گذشت زمان و افزایش تعداد مخاطبان دیگر کارایی ندارد.

اگر تجربه استفاده از خدمات اشتراک را دارید، حتما با محدودیت تعداد ایمیل مواجه شده اید.

به همین دلیل، اگر مخاطبین شما افزایش یافته است، باید سرورهای مجازی و میزبانی ایمیل ها را روی vps انتخاب کنید. از طرفی نصب و راه اندازی این سرور کار آسانی است و در نتیجه امنیت اطلاعات شما را افزایش می دهد.

6. پیاده سازی نرم افزار و اپلیکیشن بر روی سرور مجازی

استقرار نرم افزار vps

افرادی که در زمینه امنیت، برنامه نویسی، هک و … فعالیت می کنند باید در هر زمان و مکانی که هستند به یک سری نرم افزار دسترسی داشته باشند. برای درک اهمیت این مشکل، فرض کنید شما یک متخصص امنیت هستید و برای آزمایش پروژه های خود به برنامه هایی نیاز دارید که همیشه فعال و در دسترس باشند. از طرفی امکان روشن و در دسترس بودن سیستمی به صورت 24 ساعته وجود ندارد. در چنین شرایطی سرورهای مجازی به شما کمک می کنند تا برنامه های خود را همیشه فعال نگه دارید و آنها را از راه دور مدیریت کنید.

7. استفاده از سرور مجازی در بازی ها

امروزه بازار بازی های آنلاین بسیار داغ است و بسیاری از جوانان جذب بازی های آنلاین شده اند.

حتی بسیاری از گیمرها از بازی های آنلاین و پخش ویدیوهای آنلاین درآمد کسب می کنند. ارتباط این داستان با vps این است که یکی از کاربردهای سرور مجازی ساخت سرور اختصاصی برای بازی ها می باشد.

در حال حاضر سرور مجازی بسیاری از بازی های معروف مانند ماین کرافت، World of Warcraft و Runescape هاست هستند همچنین با استفاده از سرور مجازی برای راه اندازی سرور اختصاصی بازی می توانید تا حد امکان تاخیر ارتباط آنلاین با سرور را کاهش دهید و کیفیت بهتری دریافت کنید.

8. راه اندازی سرویس VoIP

یکی دیگر از کاربردهای سرور مجازی ایجاد سرویس VIP است. با کمک این سرویس می توانید تماس تلفنی اینترنتی برقرار کنید. در این صورت، حتی اگر مشغول یک بازی هستید، می توانید هر جا که هستید تماس بگیرید و صحبت کنید.

راهنمای خرید سرور مجازی در خرید vps به چه نکاتی توجه کنیم؟

مهم ترین نکات هنگام خرید vps

1. آیا از سیستم عامل لینوکس یا ویندوز استفاده می کنید؟

از آنجایی که هر یک از این سیستم عامل ها برای گروهی از افراد مناسب هستند، باید قبل از خرید سرور مجازی به این نکته توجه کنید، زیرا سرور مجازی در سیستم عامل های ویندوز و لینوکس دارای جنبه های مختلفی از جمله ظاهر گرافیکی، امنیت، زبان برنامه نویسی و … پایگاه داده، نحوه اتصال به سرور و غیره با یکدیگر متفاوت هستند.

2. مقدار منابعی که نیاز دارید

یکی از نکات مهم هنگام خرید سرور مجازی این است که بتوانید میزان منابع خود را به درستی انتخاب کنید تا کنترل بهتری بر بودجه داشته باشید.

شرکت های هاست مختلف برنامه های مختلفی برای ارائه سرور مجازی دارند و شما باید با توجه به نیاز خود بهترین پلن را انتخاب کنید. البته بسیاری از شرکت‌ها این گزینه را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند تا بتوانند منابع خود را در صورت نیاز کاهش دهند یا افزایش دهند. بنابراین، حتما تخمینی از میزان منابع مانند مقدار حافظه، رم و هسته پردازنده داشته باشید.

3. مکان سرور مجازی

همانطور که کمی پیشتر اشاره کردیم، بسیاری از شرکت های ایرانی سرورهای خود را در داخل و خارج از کشور نگهداری می کنند. قبل از خرید سرور مجازی، باید انتخاب کنید که از کدام سرور استفاده کنید. معمولاً انتخاب مکان سرور بستگی به محل زندگی مخاطبان شما دارد.

4. امنیت سرور مجازی

شرکت های سرور مجازی تنها مسئولیت امنیت شبکه و سخت افزار سرور را بر عهده می گیرند و حفظ امنیت وب سایت بر عهده صاحب وب سایت می باشد. از طرفی مدیریت سرور مجازی نیاز به دانش تخصصی دارد و به همین دلیل توصیه می کنیم از کارشناسان مدیریت سرور مجازی کمک بگیرید.

5. مدیریت سرور مجازی

در سرور مجازی لینوکس، دسترسی مدیریت سایت با استفاده از دسترسی کاربر Root از طریق پروتکل SSL به کاربر داده می شود، اما در سرور مجازی ویندوز اینطور نیست. برای سرور مجازی ویندوز، این قابلیت توسط یک کاربر مدیر با پروتکل Remote Desktop ارائه شده است. البته کار با سرور و حفظ امنیت آن کار ساده ای نیست و به همین دلیل برخی از کاربران از سرورهای مجازی مدیریت شده استفاده می کنند. شرکت ها از کنترل پنل های مختلفی در سرورهای مجازی مدیریت شده استفاده می کنند که یکی از محبوب ترین آنها برنامه Control Cpanel است.

خوب حالا که با استفاده از سرور مجازی آشنا شدید، اگر یکی از شرایط زیر را دارید، باید به فکر خرید سرور مجازی باشید:

  • اگر برای مدیریت وب سایت خود به کنترل و سطح دسترسی بیشتری نیاز دارید و هاست اشتراکی این امکان را به شما نمی دهد.
  • اگر هاست اشتراکی دیگر پاسخگوی ترافیک وب سایت نباشد.
  • اگر به فکر فعال کردن برخی از برنامه ها 24/7 هستید.
  • اگر می خواهید منابع را در مسیر رشد کسب و کار خود کاهش یا افزایش دهید.
  • یک تفاوت بین سرور مجازی و سرور اختصاصی هزینه آن است. اگر به مدیریت هزینه بهینه فکر می کنید، سرور مجازی بهترین گزینه است.

چه نوع وی پی اس بخریم؟

خلاصه و کلمات پایانی

اکنون سرور مجازی ایران سرور این یکی از بهترین انتخاب هایی است که می توانید داشته باشید. این سرورها در دو نقطه ایران و اروپا موجود است و شما می توانید با توجه به نوع رشد کسب و کار و مشتریان خود یکی از آنها را انتخاب کنید. برای اطلاع بیشتر از قیمت، امکانات و تجهیزات سرورهای مجازی به سایت ایران سرور مراجعه کنید.

در این مقاله سعی شده است در مورد کاربردهای مختلف سرور مجازی و نکات مهم خرید آن به تفصیل صحبت کنیم. امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را ببرید.