KPIهای بازاریابی محتوا برای اندازه گیری موفقیت شما ضروری هستند. با اندازه گیری این KPI ها متوجه خواهید شد که آیا در مسیر درستی قرار دارید یا خیر.

از تیم تولید محتوا

به روز شده در 27 مهر 1401

مدت زمان آموزش 4.5 دقیقه

در حال حاضر همه ما با تاثیر و قدرت محتوا آشنا هستیم. ما می دانیم که محتوا چقدر ارزشمند است. البته تولید محتوا اصلا کار راحتی نیست، مخصوصا اگر قرار باشد برای یک سایت محتوا تولید کنیم! اولین و مهم‌ترین عاملی که ایجاد محتوا برای یک سایت را دشوار و ارزشمند می‌کند، «درگیری» است. توانایی نوشتن محتوای با کیفیت به طور منظم می تواند کمی چالش برانگیز باشد. به خصوص وقتی واقعا نمی دانید که آیا محتوای شما بازخورد خوبی دریافت می کند یا خیر؟ اگر ابزارها یا شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) دارید که با آن می توانید محتوای وبلاگ و سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید، انگیزه بیشتری برای ادامه کار خواهید داشت. بنابراین در این گزارش قصد داریم تعدادی از بهترین ابزارهای تحلیل محتوای وب سایت را به شما معرفی کنیم.

مهمترین KPIهای بازاریابی محتوا و وبلاگ نویسی

1. کل بازدید از وب سایت (وبلاگ)

اولین KPI مهم در تجزیه و تحلیل سایت، تعیین تعداد بازدید است. این KPI تعیین می کند که وبلاگ شما در یک بازه زمانی مشخص چند بازدید داشته باشد. اگر این KPI را به طور منظم و ماهانه دنبال کنید، متوجه خواهید شد که آیا ترافیک وبلاگ شما در حال افزایش است یا خیر؟ باعث ایجاد انگیزه و حس خوب می شود. آیا حتی می توانید بفهمید که کدام ماه ها یا فصل ها بیشترین ترافیک را دارند؟ به این ترتیب می توانید برای ماه هایی که کاهش بازدید دارید نیز برنامه ریزی کنید.

برای دسترسی به تعداد بازدیدها می توانید از Google Analytics استفاده کنید.

kpi محتوا و بازدید از سایت

2. نقص در منبع ترافیک سایت

منبع اصلی ترافیک سایت شما کجاست؟ رسانه های اجتماعی؟ یا جستجوی ارگانیک؟ کدام کلمات کلیدی و وب سایت ها کاربران بیشتری را از این منابع برای شما ارسال می کنند؟ دانستن اینکه کدام کانال ها ترافیک شما را هدایت می کنند و کدام کانال ها ضعیف تر هستند، می تواند نقاط ضعف شما را آشکار کند. از طرفی می توانید بفهمید که کانال طلایی رشد شما کدام است.

این اطلاعات از طریق گزارش های Google Analytics نیز در دسترس است.

3. از صفحه اصلی بازدید کنید

چند درصد از کل بازدیدهای سایت مربوط به صفحه اصلی است؟ دانستن این موضوع به شما کمک می کند بفهمید که آیا بازدیدکنندگان از سایت شما به عنوان صفحه فرود استفاده می کنند یا خیر. (یعنی مستقیماً از طریق یک URL یا از طریق جستجوی Google وارد سایت شما شده اند). اگر تعداد بازدید از صفحه اصلی قابل قبول باشد، ارزش دارد که زمان زیادی را برای طراحی صفحه اصلی صرف کنید. همچنین می توانید موضوعات مهم را در صفحه اصلی برجسته کنید. شما همچنین می توانید این KPI را با استفاده از Google Analytics دریافت کنید.

4. تعداد انتشارات منتشر شده

KPI دیگری که احتمالاً برای شما مفید خواهد بود، تعداد پست های منتشر شده در یک دوره زمانی معین است. با کمک این KPI می توانید رابطه بین تعداد پست ها و افزایش یا کاهش ترافیک سایت را درک کنید. البته آمار نشان می دهد که هر چه تعداد پست های شما بیشتر باشد، بازدید سایت بیشتر می شود. برای دریافت این KPI، می توانید از پیشخوان وردپرس استفاده کنید و تعداد پست ها را در یک بازه زمانی بشمارید. سپس با استفاده از گوگل آنالیتیکس تعداد بازدیدها را برای همان بازه زمانی بررسی کنید.

5. پست های محبوب

شما باید این یک چیز را به طور منظم بررسی کنید: کدام یک از پست های شما بیشتر از دیگران بازدید می کند؟ با بررسی این موضوع، می توانید درک کنید که سلیقه مخاطبان چیست و چه محتوایی را بهتر می توانید ایجاد کنید. متوجه خواهید شد که در کدام حوزه باید محتوای بیشتری تولید کنید تا ترافیک بیشتری داشته باشید. با استفاده از گوگل آنالیتیکس می توانید به راحتی این موضوع را بررسی کنید.

6. میانگین بازدید از هر پست

این KPI برای درک اینکه چگونه هر پست در سایت به ترافیک کلی سایت کمک می کند خوب است. همچنین یک شاخص خوب برای درک رابطه بین تعداد پست های منتشر شده و نتایج است. به عنوان مثال، اگر تعداد بازدیدها با انتشار پست های بیشتر کاهش یابد، به این معنی است که کیفیت محتوای شما پایین است. در واقع، شما کیفیت را فدای کمیت می کنید. در این شرایط توصیه می کنیم تعداد پست ها را کاهش دهید و کیفیت را ارتقا دهید. به این ترتیب می توانید بازخورد بیشتری دریافت کنید. گوگل آنالیتیکس می تواند این آمار را در اختیار شما قرار دهد.

7. میانگین تعداد لینک های ورودی در هر پست

آیا فکر می کنید محتوایی ایجاد می کنید که ارزش توصیه را داشته باشد؟ آیا این بدان معناست که سایت های دیگر می خواهند به محتوای شما پیوند دهند؟ این مهم است زیرا پیوند دادن برای موتورهای جستجو ارزشمند است. هرچه محتوای شما لینک های ارجاع بیشتری داشته باشد، رتبه شما در گوگل و سایر موتورهای جستجو بهتر خواهد بود. با استفاده از ابزار گوگل وبمستر می توانید این آمار را بدست آورید.

8. میانگین تعداد نظرات در هر پست

بسیاری ممکن است تعداد نظرات در هر پست را یک معیار بی فایده در نظر بگیرند، اما بررسی تعامل کاربر با محتوای شما قطعا یک KPI مهم است. می توانید از این KPI برای اندازه گیری پاسخ کاربران به محتوای خود استفاده کنید. شاید در برخی پست ها سطح تعامل پایین باشد. می توانید از روش هایی استفاده کنید که تعامل را افزایش می دهد. مثلا از جملاتی مثل: نظرت چیه؟ در مقالات خود استفاده کنید به طور کلی باید سعی کنید محتوای خود را به سمتی سوق دهید که کاربران را با آن درگیر کند.

این KPI باید با استفاده از وردپرس یا هر پلتفرم دیگری که برای ایجاد محتوا استفاده می کنید به دست آید. در وردپرس تعداد نظرات در هر پست کاملاً تعریف شده است.

9. مشارکت در شبکه های اجتماعی

تعداد اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی KPI دیگری برای تولید محتوا است. این معیار حس خوبی به شما می دهد زیرا می دانید که کاربران آنقدر با این محتوا درگیر هستند که آن را با دوستان خود به اشتراک گذاشته اند. همچنین می توانید دریابید که محتوای شما در کدام شبکه های اجتماعی بیشتر به اشتراک گذاشته شده است. به عنوان مثال، اگر اکثر کاربران محتوای شما را در اینستاگرام به اشتراک گذاشتند، اما عملکرد ضعیفی در لینکدین داشتید، می توانید برای ایجاد محتوای مرتبط با لینکدین نیز برنامه ریزی کنید.

با استفاده از ابزار LinkTally.com می‌توانید تعداد کل اشتراک‌گذاری‌های محتوای خود را در شبکه‌های اجتماعی پیدا کنید.

10. ضریب تبدیل

درست است که افزایش ترافیک سایت به طور کلی خوب است، اما اگر در حال فروش یک رشد کسب و کار هستید، باید از آن ترافیک مشتری بگیرید. بنابراین باید دریابید که نرخ تبدیل کاربران سایت به مشتریان یا سرنخ ها چقدر است. همچنین، آیا می توانید بفهمید که چگونه این درصد را افزایش دهید؟ مشتریان شما دقیقاً چگونه به محتوا نیاز دارند؟

می توانید این KPI را با استفاده از نرم افزار CRM پیدا کنید. یا به طور مرتب آمار فروش را از طریق سایت با میزان ترافیک سایت بررسی کنید.

نرخ تبدیل kpi برای بازاریابی محتوا

11. شناسایی منابع سرب

با شناسایی منابعی که سرنخ های بیشتری را به سایت شما ارسال می کنند، می توانید یک قدم جلوتر بروید. این بدان معنی است که شما می توانید منابع خود را شناسایی کرده و آنها را تقویت کنید. یا روی منابعی که برای شما سرنخ نمی فرستند سرمایه گذاری نکنید. بنابراین سعی کنید بفهمید که منابع اصلی شما چه کسانی هستند؟ آیا از طریق ایمیل یا رسانه های اجتماعی سرنخ های بیشتری به دست می آورید؟ یا از طریق تبلیغات بنری در سایت های دیگر؟ اگر بتوانید منابع ضعیف تری خود را پیدا کنید، ممکن است بتوانید راه هایی برای بهبود آنها بیابید.

همچنین می توانید این KPI را از طریق Google Analytics بررسی کنید.

12. پست های برتر مشتری پسند

اگر واقعاً می خواهید محتوای با کیفیت بهتری تولید کنید، باید داده های عمیق تری دریافت کنید. یکی از راه های عالی برای انجام این کار، تجزیه و تحلیل عملکرد پست های سایت است. باید بدانید که آیا پست‌های شما منجر به ایجاد سرنخ می‌شوند یا خیر؟ اگر بتوانید دسته ای از انواع پست ایجاد کنید، ناخودآگاه خواهید فهمید که کدام نوع پست در بین مشتریان محبوبیت بیشتری دارد و می تواند یک تولید کننده اصلی باشد.

برای دریافت این KPI، می توانید از ابزار HubSpot استفاده کنید.

13. مشترکین RSS فعال

آیا می دانید چند نفر از طریق RSS در سایت شما مشترک شده اند؟ چه تعداد از آنها مشترکینی هستند که به طور منظم محتوای شما را بررسی می کنند؟ تعداد مشترکین فعالی که دارید یک KPI خوب برای سنجش وفاداری مخاطبان است. با کمک این معیار متوجه خواهید شد که آیا سایت شما آنقدر فوق العاده است که مخاطبان همیشه از آن بازدید کنند؟ یا بعد از یک بار مراجعه می روند و دیگر برنمی گردند؟ هرچه خوانندگان وفادار بیشتری داشته باشید، محتوای شما بیشتر به اشتراک گذاشته خواهد شد.

همچنین می توانید این KPI را با استفاده از ابزارهای Google Analytics یا HubSpot بررسی کنید.

14. مشترکین ایمیل

آخرین KPI مربوط به تعداد مشترکین ایمیل است. هزینه مشترکان ایمیل بیشتر از مشترکین RSS است. زیرا آنقدر شما را دوست داشتند که به شما اجازه می دادند مستقیماً با آنها ارتباط برقرار کنید. اگر تعداد مشترکین ایمیل زیادی دارید، باید زمان بیشتری را صرف ارسال ایمیل کنید و هر روز پیام ایمیل را بهبود ببخشید. در غیر این صورت ممکن است هر روز تعداد مشترکین کاهش یابد.

همچنین می توانید تعداد مشترکین ایمیل خود را بر اساس تعداد افرادی که در قسمت خبرنامه سایت ثبت نام کرده اند، بیابید.

سرانجام

در این مقاله 14 مورد از بهترین KPI های مرتبط با محتوای وب سایت و وبلاگ را ارائه کرده ایم. همانطور که گفتیم امروزه محتوا ارزش و تاثیر زیادی در برندسازی و جذب مشتریان بیشتر دارد. این KPI ها به شما کمک می کنند تا محتوای خود را هر روز بهتر و محبوب تر کنید. به نظر شما چه KPI دیگری را می توانیم برای تحلیل محتوا در نظر بگیریم؟

سوالات متداول

منظور از KPI وبلاگ چیست؟

شاخص کلیدی عملکرد (KPI) معیاری است که به شما می گوید محتوای شما چگونه کار می کند. شاخص های کلیدی عملکرد می توانند اندازه مخاطبان شما را اندازه گیری کنند، اینکه آیا مخاطب با محتوای شما درگیر شده است یا خیر و اینکه چگونه محتوای شما را پیدا کرده است. در نهایت، این معیارها می تواند به شما بگوید که محتوای وبلاگ شما چقدر موثر است.

مهمترین KPIهای بازاریابی محتوا کدامند؟

در این مقاله، انواع معیارهای کلیدی را که باید هنگام اندازه گیری عملکرد محتوای خود در نظر بگیرید، ذکر کرده ایم. به خاطر داشته باشید که اطلاعاتی که از گوگل آنالیتیکس دریافت می کنید، مهم ترین KPI ها را برای عملکرد محتوای شما نشان می دهد.

آیا این مقاله را پسندیدید؟


پیشنهاد ویژه

راهنمای جامع و کاربردی برای انواع KPIهای رشد کسب و کار

didar-crm-کارشناس-فروش
didar-crm-کارشناس-فروش