وقتی نوبت به اجرای پروژه می رسد، قطعاً به یک روش مدیریت پروژه مناسب نیاز خواهید داشت. راه های زیادی برای انجام این کار وجود دارد که در حین تحقیق در مورد روش صحیح مدیریت پروژه با آنها مواجه خواهید شد. در بین این روش ها بارها کلمه agile یا agile را خواهید دید. اما استراتژی چابک در مدیریت پروژه چیست و چگونه کار می کند؟ آیا واقعاً می تواند به مدیریت بهینه تیم ها کمک کند؟ سوالاتی که در این مقاله سعی داریم به آنها پاسخ دهیم و شما را بیشتر با مفهوم اجیل آشنا کنیم. با ما بمان.

مدیریت پروژه چابک بر روی تغییرات جزئی با پیشرفت پروژه تمرکز می کند. اگر مانیفست چابک را در مدیریت پروژه درک کنید (که در زیر به آن پرداخته می شود)، به وضوح پیشرفت در کار خود را خواهید دید.

مدیریت پروژه چابک چیست؟

یک رویکرد چابک برای مدیریت پروژه به دنبال یک رویکرد تکراری برای توسعه پروژه نرم افزاری است. هدف مدیریت چابک پیاده سازی سریع فرآیندهای اصلی است که در یک مدل خاص قرار می گیرند. همچنین ایجاد تغییرات لازم در هر مرحله از سفر مشتری آسان است.

این روش مدیریتی به تیم ها کمک می کند تا پروژه را در زمان و بودجه با کار سریع و همکاری بهینه تکمیل کنند. یک رویکرد چابک برای مدیریت پروژه شامل روش‌ها و متدولوژی‌های بسیاری است که از تعریف فوق پیروی می‌کنند و ارزش‌های یکسانی دارند.

تاریخچه مختصری از مدیریت چابک

اکثر روش های مدیریت چابک فعلی ریشه در علم توسعه نرم افزار دارند. در دهه 1990، بهترین تیم های نرم افزاری در جهان متوجه شدند که روش های قدیمی مدیریت پروژه (مانند Waterfall) بسیار سنگین و به اندازه کافی سریع نیستند. عدم انعطاف پذیری، سازگاری و حتی استقلال در این روش ها رواج داشت. آنها حتی ایجاد تغییرات یا گنجاندن آموخته های خود در روند کاری خود دشوار بود.

از سوی دیگر، برخلاف صنایعی که فرآیندی ثابت دارند و خروجی کار همیشه قابل اعتماد و پایدار است، «تغییر» جزء ضروری پروژه‌های نرم‌افزاری است. البته، در فرآیند تولید که یک محصول ثابت در خط مونتاژ ثابت تولید می شود، نیازی به تغییرات زیادی ندارید.

اینجاست که رویکرد چابک برای مدیریت پروژه متولد می شود. مخترعان مدیریت پروژه چابک اظهار داشتند که ما می توانیم تغییراتی را برای ساخت بهترین محصول ممکن به جای گرفتار شدن در چارچوب های قدیمی و ثابت ایجاد کنیم.

برای انجام این کار، آنها به چرخه‌های توسعه کوتاه‌تر (به نام اسپرینت)، فرآیند تکراری‌تر و آزمون و خطای ثابت نیاز داشتند.

مدیریت انعطاف پذیر

آیا مدیریت منعطف فقط مربوط به نرم افزار است؟

تا اینجای مقاله، به نظر می رسد مفهوم چابک بیشتر بر توسعه نرم افزار تمرکز داشته باشد. اما در واقعیت اینطور نیست… بسیاری از روش های مدیریت چابک با در نظر گرفتن نرم افزار تعریف می شوند. اما ارزش های اصلی این رویکرد و اصول مدیریت چابک برای اکثر تیم های تجاری، از تیم های محصول گرفته تا تیم های بازاریابی، مفید است.

4 ارزش اصلی مدیریت پروژه چابک

همانطور که قبلا دیدیم، فرقی نمی کند که در حال توسعه نرم افزار هستید یا یک کمپین بازاریابی اجرا می کنید. ارزش های مهمی در مدیریت پروژه چابک وجود دارد که حتی می توانید آنها را در زندگی روزمره و سبک زندگی خود به کار ببرید!

مانیفست مدیریت چابک یا بیانیه اصلی بیان می کند که یک رویکرد چابک به مدیریت پروژه همیشه دارای 4 ارزش اصلی است:

  • هنگام استفاده از فرآیندها و ابزارهای مختلف، همیشه به افراد و تعاملات بین آنها توجه کنید.
  • همزمان با اجرای نرم افزار (یا کمپین یا…) مستندات باید به کامل ترین شکل ممکن جمع آوری شود.
  • هنگامی که تیم ها یا افراد در مورد قراردادها مذاکره می کنند، به مشتریان توجه ویژه ای داشته باشید.
  • در عین حال، هنگام دنبال کردن یک استراتژی یا برنامه، باید انعطاف پذیری در پیگیری آن برنامه وجود داشته باشد.

همانطور که می بینیم رویکردهای مدیریت چابک بر مشارکت و توجه به «مردم» تأکید دارند. یعنی همیشه باید عنصر انسانی را در فرآیندهای کاری در نظر بگیریم. اینگونه است که «پیشرفت» کار از طریق «مردم و تعاملات» و «مشتری محوری» حاصل می شود.

در مدیریت رشد کسب و کار چابک، هدف اصلی ایجاد یک محصول کاربردی است که بیشترین ارزش را برای کاربر نهایی فراهم کند.

اصول نگرش انعطاف پذیر در مدیریت پروژه

بر اساس مانیفست مدیریت چابک، 12 اصل کلیدی در این روش مدیریتی وجود دارد که باید همواره مورد توجه افراد، مدیران و تیم های تجاری قرار گیرد.

  1. اولویت اصلی مدیریت Ajail ایجاد رضایت مشتری از طریق تحویل زودهنگام و مداوم محصولات ارزشمند است.
  2. از تحولات و تغییرات حتی در پایان فرآیند توسعه محصول استقبال کنید. مدیریت انعطاف پذیر به گونه ای طراحی شده است که “تغییر” در مسیر رقابت با رقبا ترسناک نباشد.
  3. به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار (یا محصول) جدید را در فواصل زمانی کوتاه‌تر ارائه دهید.
  4. در طول پروژه، افراد و توسعه دهندگان باید به صورت روزانه با یکدیگر همکاری کنند.
  5. افراد با انگیزه را برای پیشبرد پروژه ها استخدام کنید. محیط کار و حمایت مالی و عاطفی لازم را برای آنها فراهم کنید. همچنین به یاد داشته باشید که برای انجام کار باید کاملا به آنها اعتماد کنید.
  6. موثرترین و کارآمدترین روش انتقال اطلاعات به تیم توسعه، حضوری است.
  7. بررسی نرم افزار (یا محصول) معیار اصلی پیشرفت پروژه است.
  8. فرآیندهای چابک از روش های توسعه پایدار پشتیبانی می کنند. حامیان، توسعه دهندگان و کاربران باید بتوانند پروژه را به شیوه ای پایدار و با سرعت مطلوب به جلو ببرند.
  9. توجه مداوم به برتری فنی و طراحی خوب، انعطاف پذیری پروژه را افزایش می دهد.
  10. سادگی هنر به حداکثر رساندن مقدار کار ناتمام است. یک رویکرد چابک برای مدیریت پروژه بر سادگی تاکید دارد.
  11. بهترین معماری‌ها، نیازمندی‌ها و طرح‌ها از تیم‌هایی بیرون می‌آیند که می‌توانند خود را سازماندهی کنند.
  12. افراد یا تیم های تجاری باید به طور مرتب به این فکر کنند که چگونه می توانند کارآمدتر شوند. سپس رفتار خود را بر اساس بهترین نتایج تفکر خود تنظیم کنید.

اهمیت “تکرار” در مدیریت پروژه چابک

مدیریت چابک شما را تشویق می کند تا به سرعت بهترین محصول ممکن را تولید کنید. برای موفقیت در این کار، باید با اعضای تیم خود پیوند برقرار کنید و واقعاً با هم کار کنید. برای افزایش سرعت تولید محصول و کیفیت نسخه های تولید شده، دست اندرکاران فرآیند تولید باید عاشق همکاری و کار گروهی باشند.

با مثال موافقید؟!

برای مثال، اگر قصد دارید مدیریت پروژه چابک را در زندگی شخصی خود پیاده کنید، ابتدا باید با خودتان مهربان باشید و نیازهای خود را بشناسید. (همکاری و کار گروهی)

سپس، با پرداختن به این نیازها به روش صحیح، در نهایت به یک روال روزانه عالی (بهترین فرآیند ممکن) دست خواهید یافت که به شما کمک می کند تا به طور مکرر به اهداف (محصولات) خود برسید.

نتیجه

با به کارگیری اصول و ارزش های یک رویکرد چابک در مدیریت پروژه، می توانید یک فرآیند تکرارپذیر و کارآمد برای هر پروژه توسعه دهید. حلقه های تکراری و چابک سرعت و سازگاری اعضای تیم را بهبود می بخشد. در اینجا مزیت “تکرار” این است که همیشه می توانید در طول مسیر خود را تنظیم کنید و به جای دنبال کردن یک مسیر ثابت و خطی، بیشتر فشار بیاورید.

سوالات متداول

Agile یا Agile Project Management چیست؟

مدیریت پروژه چابک یک فرآیند مدیریت پروژه تکراری را دنبال می کند. چرخه های تولید کوتاه، تکراری و مستمر، گنجاندن بازخورد مشتریان و مدیران را در پروژه آسان می کند. به این ترتیب، همیشه جایی برای پیشرفت وجود خواهد داشت.

مزیت اصلی مدیریت چابک چیست؟

مزیت اصلی مدیریت چابک این است که توصیه ها را در طول فرآیند اجرا کند، نه در پایان. گزارش ها و ارزیابی های تهیه شده در پروژه های چابک به افراد کمک می کند ظرفیت و استعداد خود را درک کنند و هر روز بهتر از دیروز ظاهر شوند.

آیا این مقاله را پسندیدید؟

فرهنگ لغت کاربردی اصطلاحات تجاری


واژه نامه جامع تعاریف مربوط به تجارت، بازاریابی، فروش و خدمات مشتری (شامل اصطلاحات انگلیسی به همراه معانی آنها)

دانلود رایگان