اگر در دنیای بیزنس آنلاین کار کرده باشید، احتمالاً کلمه کارشناس CRM به گوشتان خورده است. ولی کارشناس CRM کیست؟ اصلاً کارشناس CRM چیست؟ این فرد چه وظایفی دارد و چگونه میتوانیم یک کارشناس CRM شویم. همه اینها سوالات متداولی هستند که روزانه از ما پرسیده میشود. برای همین این مقاله را نوشتیم تا به تمام سوالات مربوط به کارشناس CRM پاسخ دهیم. کارشناس مدیریت ارتباط با مشتری(CRM) فناوری شرکت را برای بهبود بازاریابی مدیریت میکند.
کارشناس CRM کیست؟
کارشناس CRM فردی است که مسئولیت به حداکثر رساندن کارایی دادهها و نرم افزار CRM را برای بهبود مراقبت از مشتری به عهده دارد. کارشناس مدیریت ارتباط با مشتری(CRM) فناوری شرکت را برای بهبود بازاریابی مدیریت میکند. این فرد رابط بین کارمندان و این نرم افزار است. کارشناس CRM تأثیر زیادی روی فروش، خدمات مشتری و تصویر برند دارد. او در کار کردن با نرم افزار CRM حرفهای است و تخصص دارد.

چگونه یک کارشناس CRM استخدام کنیم؟
چه زمانی لازم است که یک کارشناس CRM استخدام کنیم؟ در استخدام این افراد باید به موارد زیر توجه کنید:
استخدام: آیا دانش، ابزار و منابع لازم برای جذب و بررسی رزومه و کاندیدها را دارید؟
پیچیدگی: آیا به یک فرد حرفهای نیاز دارید یا یک فرد با مهارت و تجربه متوسط هم کافی است؟ ( هر چه فرد تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، حقوق بیشتری میخواهد)
مدت زمان: این پروژه یکبار مصرف است یا به صورت مداوم به این فرد نیاز دارید؟
مدیریت: آیا زمان و تخصص کافی برای هدایت کار دارید؟
فوریت: کار باید کی کامل شود؟
تعداد کارمندان: آیا بودجه کافی برای یک کارمند جدید دارید؟
پاسخ به این سوالات به شما کمک میکند بهترین مسیر اقدام را انتخاب کنید. در زیر چند توصیه آورده شده است:
1. یک فریلنسر با تجربه استخدام کنید
بازار کار فریلنسرها روز به روز در حال پیشرفت است و افراد حرفهایتری را در خود میبیند. فریلنسرها بدون تعهد طولانی مدت، کار باکیفیت ارائه میدهند. این افراد دیدگاهی تازه و انعطاف پذیری بیشتری را به شما میدهند و به موفقیتتان کمک میکنند. در حالی که استفاده از فریلنسرها برای هر موقعیتی ایدهآل نیست؛ ولی برای متخصص CRM اغلب مناسب است.
اگر شرایط زیر را دارید بهتر است از فریلنسرها استفاده کنید:
- نیازتان مبتنی بر پروژه است
- کار را میتوان از راه دور انجام داد
- کار روزانه نمیخواهید
- متخصصی را استخدام میکنید که در شرکتتان ندارید
2. پیام استخدامی را پررنگ تبلیغ کنید
در ایران سایتهای کاریابی زیادی فعالیت میکنند که میتوانید در آنها ثبت نام کرده و آگهیتان را منتشر کنید و دنبال فرد مورد نظرتان باشید. البته این کار به وقت زیادی نیاز دارد که رزومهها را بررسی کنید. ولی این روش خوبی است تا فریلنسرها و افرادی که میخواهید را استخدام کنید. البته الان هم بعضی از شرکتها از روزنامه و کاغذها استفاده میکنند. در شرایط زیر میتوانید از آگهی استخدام استفاده کنید:
- تیمتان دانش و تجربه لازم برای ارزیابی صلاحیت داوطلبان را دارد.
- وقت و بودجه برای استخدام و مدیریت یک کارمند جدید را دارید.
- برای پاسخ به تمام متقاضیان آماده هستید.
3. از منابع داخلی خود استفاده کنید
میتوانید از وب سایت یا کانال و پیج شبکههای اجتماعی خود کمک بگیرید. این روزها شبکههای اجتماعی طرفداران زیادی پیدا کردهاند و آگهی استخدام در صفحات شرکت این مزیت را دارد که افرادی را استخدام میکنید که به این زمینه کاری علاقه داشته و با شرکتتان آشنایی دارند. وقتی که دنبال کنندههای زیادی در شبکههای اجتماعی دارید، این کار را میتوانید انجام دهید. کارکنان فعلیتان بزرگترین داراییتان هستند، پس آنها را تشویق کنید تا فرصتهای شغلی را بهبود دهند. استفاده از منابع داخلی زمانی توصیه میشود که:
- نام برندتان شناخته باشد.
- وقت آن را دارید که به صورت مداوم فعالیت نامزدها را در شبکههای اجتماعی رصد کرده و به آنها پاسخ دهید.
- یک برنامه ارجاع کارمند موثر دارید.
نمونه سوالات مصاحبه برای استخدام کارشناس CRM
- سیستم CRM چیست؟
- مزایای استفاده از سیستم CRM چیست؟
- چه چیزی شما را به مدیریت CRM علاقه مند کرد؟
- چگونه شخصیت خریدار را درک میکنید؟
- مهمترین مهارتهایی که یک متخصص CRM میتواند داشته باشد چیست؟
- انواع مختلف CRM کدام هستند؟
- پیاده سازی CRM با چه چالشهایی همراه است؟
- با کدام نرم افزار CRM بیشتر آشنا هستید؟
- چگونه میتوانید با تیم بازاریابی و فروش برای تبدیل سرنخهای CRM به فروش همکاری کنید؟
- چه تجربه قبلی با خدمات مشتری دارید؟
- در مورد زمانی به من بگویید که در پیاده سازی یک برنامه CRM جدید با مشکل مواجه شدید. چگونه بر چالشهای آن غلبه کردید؟
- چگونه با مسائل فنی که در یک سیستم CRM ایجاد میشود برخورد میکنید؟
- چگونه میتوانید در مورد برنامهها یا نرمافزارهای مختلف یک برنامه CRM بهروز باشید؟
- چگونه دیگران را از اطلاعاتی که در مورد مشتریان جمع آوری میکنید مطلع میسازید؟
بهترین CRM های دنیا
CRM های زیادی در جهان ساخته شدهاند؛ ولی خیلی از آنها در ایران جوابگو نیستند و فقط تعداد معدودی از آنها در ایران عملکردی عالی دارند. در ادامه چند تا از معروفترین نرم افزارهای CRM دنیا را با هم بررسی میکنیم:
CRM مایکروسافت؛ Dynamics 365
یکی از معروفترین CRM های دنیا است که توسط شرکت مایکروسافت ساخته شده است. این نرم افزار امکانات حرفهای و زیادی را به کاربرانش میدهد. این نرم افزار قابلیت همگامسازی کامل با ابزارهایی مانند Salesforce، PandaDoc و غیره را نیز ارائه میدهد. اگر میخواهید بیشتر با این نرم افزار آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید.
CRM دیدار
قطعا یکی از بهترین CRM های ایرانی، دیدار است. این نرم افزار که به زبان فارسی هم در دسترس است، کاربری فوقالعاده ساده همراه با پشتیبانی 24 ساعته قوی دارد. راهاندازی CRM دیدار خیلی آسان و سریع است. تنها با 15 دقیقه آموزش، کار کردن با این نرمافزار را یاد میگیرید. علاوه بر اینها، CRM دیدار فضای ابری در اختیار کاربران قرار میدهد که یک مزیت فوقالعاده است.
با وجود این توصیفات اگر هنوز هم شک دارید که این نرمافزار مناسب کسبوکار شما هست یا نه، میتوانید 15 روز به صورت کاملا رایگان از آن استفاده کنید و بعد آن را بخرید. وقتی از آن استفاده کنید، متوجه میشوید که چرا 99 درصد مشتریان دیدار از این CRM راضی هستند.
کلام آخر
یکی از حرفههایی که این روزها طرفداران زیادی دارد و کسبوکارهای بزرگ و مهم از آن استفاده میکنند، کارشناس CRM است. ولی این حرفه چیست؟ و این شخص چه وظایفی دارد؟ اینها مواردی بود که در بالا بررسی کردیم و همچنین در آخر مقاله بهترین CRM های دنیا را معرفی کردیم. امیدواریم برایتان مفید باشد.
دفترچه راهنمای CRM
یک دفترچه کوچک و کاربردی برای آشنایی بیشتر با CRM
دانلود رایگان